Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 11:12 2 636 27

200 лева глоба за неправилно паркиране в София

  • паркиране-
  • софия-
  • синя зона-
  • зелена зона

Гратисният период за нарушителите изтича

200 лева глоба за неправилно паркиране в София - 1
Снимка: БГНЕС

До 200 лева глоба за неправилно паркиране в София, суровите глоби влизат в сила от средата на октомври и засягат и кварталите със „синя” и „зелена” зона. Сега обаче трябва да се внимава и за специалната маркировка, която трябва да се спазва, разкрива "Нова телевизия".

„10 души от Центъра за градска мобилност първоначално ще започнат да следят за неправилно паркирани автомобили на територията на цяла София”, заяви Димитър Дилчев, директор на ЦГМ.

В контролиран експеримент пред камерата на „Здравей, България” той показа как ще изглежда фиша, който ще се издава на нарушителите. Глобата няма да се плаща „на ръка” – на уведомлението е посочена банкова сметка, по която трябва да бъдат преведени парите.

„Фишът обичайно ще се прикрепва към чистачките на автомобила. Фишът е на термоустойчива хартия, а при лошо време – има вариант да се поставя и в пликче, за да не се намокри. Ако все пак уведомлението се загуби – собственикът ще получи на постоянния си и адрес писмо с уведомлението за наложената му глоба”, подчерта Дилчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 7 Отговор
    Защо двеста,направо 10 000 .Като с Ковида.

    Коментиран от #11

  • 2 ОСТАВКА

    27 8 Отговор
    Само балама би платил 200лв на тия мошаги.
  • 3 Чобанин

    35 6 Отговор
    Браво бе, тарикати. 100 евра глоба за паркиране...в Гръчко глобата е 50 еврака и като я платиш в двуседмичен срок пада наполовина. Знам, защото съм плащал. И се заплаща във всеки клон на техните пощи. 100 Е...абе кво ли му се чудя и аз. Торбичката отиде в Америка да купи още осем самальота. Нали требе да се плащат и комисионни...

    Коментиран от #8, #27

  • 4 Сър

    16 5 Отговор
    "И хиляО лева да направат глобата па ки си паркирам на три места с джипО на криво и на завой." Ганьо си е Ганьо.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 sssss1

    11 6 Отговор
    1000 лв и да конфискуват автомобила! 3наете ли какъв автопарк ще направи държавата , дори може да го продава, и да ремонтират пътища!

    Коментиран от #19

  • 7 Мъка

    32 3 Отговор
    Значи никой нищо не е направил да осигури и направи 1 място за паркиране, но за сметка на това са първи да отнемат правото и да рекетират!

    Така работят чиновниците в България!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Наркоман

    8 3 Отговор
    Често ме кълнете да мра , но кармата ще се погрижи за всички вас.... Започвайте да снасяте ,) Тепърва ще връщате милиарди в заеми ,)
  • 10 каруцата пред коня

    19 3 Отговор
    Първо, направете достатъчно /удобни / паркинги и тогава глобявайте. Същото, като с пътищата и винетките /ТОЛ/. Събираме ви пари, за да строим ?! Първо, пътищата, после таксите за движение по тях.
  • 11 Така де

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какво са 10 000 за последния софиянец? Нищо пари! Той с 10 000 лева джобни на ден ходи човека... И после като се събуди... почва да пише небивалици тука.

    Коментиран от #15

  • 12 Софиянец

    15 3 Отговор
    Този рекет е подсъден, в най скоро време някой ще заведе дело и ще осъди общината за колосални суми. Не е адекватно да няма един паркинг а да разчертават София и да ни рекетират за пари. Явно бб си тръгва и трябва добре да осигури аверчето таки.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Последния Софиянец

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Така де":

    Работя ,изкарвам.И Троловете ако се хванат на работа ще изкарват.
  • 16 Това са "видимите резултати"

    13 3 Отговор
    на герберастията, много обичат да чертаят в синьо и зелено и да събират пари ,но за нови паркинги на две нива сглобяеми като по белите държави се правят че не са и чували.

    Коментиран от #23

  • 17 София

    5 3 Отговор
    Отдавана,трябваше да го направите.
  • 18 Смехорани

    13 3 Отговор
    Вижте само колко сте смешни. С пари от вашите данъци правят паркинги. После като паркирате там ви таксуват. Все едно да си купиш жилище,но да му плачаш наем,нещо такова... И после пак за тия да гласувате.
  • 19 страничен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "sssss1":

    пий си редовно хаповете човеченце
  • 20 chi

    11 0 Отговор
    Спрете да рекетирате хората ами направете паркинги!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Оставка

    6 0 Отговор
    Да почват от служебния абонамент на общинарите - там всеки паркира както си иска. ОСТАФКА, ФАНДЪК!
  • 23 Бенковски

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Това са "видимите резултати"":

    В белите държави не се правят сглобяеми паркинги, а монолитни подземни и надземни, изглеждащи като сгради, вписващи се с архитектурата на града.
  • 24 Б Б

    6 1 Отговор
    Абсолютно правилно решение.Не става,да плащам месечно абонамент ( доста солено) за да паркира клиент пред офиса,а наглия ц,фвул,да паркира на самия ъгъл на двете улици.Това е " мъртва зона" тоест- ъглово място ,което не е обхванато от" синя зона".Така е и правилно съгласно ЗДП.Нямаш право да паркираш! Но ц,рвула паркира и хем не плаща двулевка/ час,хем е недосегаем за ГМ.Създава трудност за пресичащи,за завиващи коли.Оставя,отива и си върши работа с часове.Безплатно- тоест за моя и Ваша сметка.Защото е " Тарикат".Е,сега край на Тарикатлъка! За мен, задължително трябва Синя зона да стане 24 ч,вкл празнични и почивни.Иначе плъзват г,е,тата след 18.00 и кой къде му падне- до зори! Хвърля стотарка в чалготеката,но два лева не плаща.
  • 25 Фиш

    3 1 Отговор
    Управляващите взеха да си мислят че българите са толкова богати и че събират парите като есенни листа и шума, че рекетирането с високи глоби от 200лв са нищо , щом за едното неправилно паркиране в София ще глобяват 200 лева, като че ли кой знае какво престъпление е извършено и какво толкова се е случило..!!! Но на всяко действие от властта да утежнява допълнително живота на хората с най различни сурови и високи глоби, такси,винетки , тол системи , нереални високи данъци, винаги има и противодействие...!!!
  • 26 123

    0 0 Отговор
    А тези райони с 200 лв глоба няма ли да им поставите табели за да знаят гражданите къде и кога да не спират, и че глобата е 200 лв?
  • 27 ддд

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чобанин":

    в шумен са най цървули и на мотоциклети пишат актове за паркиране
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове