Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 12:08 2 111 25

Парламентът няма да изслушва Борисов и Каракачанов за новите F-16

  • f-16-
  • изтребители-
  • изслушване

Народните представители отхвърлиха предложението на опозицията

Парламентът няма да изслушва Борисов и Каракачанов за новите F-16 - 1
Снимка: БГНЕС

Управляващото мнозинство отхвърли предложението за изслушване на премиера Бойко Борисов и на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, които да дадат информация пред парламента за намерението на правителството за придобиване на още 8 броя самолета F-16 Block 70.

Настояването двамата да се явят пред парламента, за да мотивират необходимостта от новите придобивки за армията, както и да дадат подробности за параметрите на бъдещата сделка с американската страна, дойде от „БСП за България“, припомня "Канал 3".

От левицата обаче не защитиха предложението си в пленарна зала. Идеята бе изслушването да се проведе в рамките на днешното заседание, но дори и да беше прието, нямаше как да се осъществи, тъй като вицепремиерът и военен министър е на посещение в Съединените щати.

Освен изтребителите, страната ни се кани да придобие още нови три-координатни радара, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 3 Отговор
    Евалата Мустафата! Скоро Кадиш!
  • 2 Pepars

    38 1 Отговор
    Обслужващия персонал на шайката отхвърли предложението на опозицията!
  • 3 БОЗА

    31 2 Отговор
    Интересно,КОЛКО ПЪТИ е ходил в парламента,за този си мандат... ;_)
  • 4 мали мали

    30 2 Отговор
    Харчат като за последно

    Коментиран от #11

  • 5 Сандо

    31 2 Отговор
    Какво става в евродемократична България?Чие е това правителство и кому служи?И изобщо има ли някакво бъдеще карикатурното подобие на държава?
  • 6 Бесен

    26 1 Отговор
    Харчат като за последно и харчат малоумно каквото им е цялото управление. Умният управник, дори когато инвестира, сяда и мисли така, щото парите да са най-добре инвестирани. А не като им подхвърлят реклама като от Телешоп за фалшив дискаунт и те да подскачат с малоумни викове WOW!
  • 7 🐷 Боко ТИКВАТА

    23 1 Отговор
    Важно е да се краде.крАдна и си мишкувам.На работа НЕ ходя.Само крАдна, БЕ.
  • 8 00000014

    19 1 Отговор
    С долари в торбичка "билд" "патриот" се там търкаля -- за власт държавата е съгласен да проваля.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    19 1 Отговор
    Каракачанов занесе на Тръмп един чек за 5 млрд.Новия заем за откупуване на още време във властта.Така че е късно.Американците пари не връщат.
  • 11 🐷 Боко ТИКВАТА

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "мали мали":

    Не харчим, а крАднем за последно.
  • 12 Мария Тънасова

    11 0 Отговор
    Затова в централната емисия на БНТ1, довечера ще дават 15минути как хеликоптеът стоварва Тръмп на поляната, и 15минути ще говорим за университета на Сорос в Будапеща. Резервно време (за всеки случай) - 4митути паднали есенни листа до старата автогара на Ямбол и местни жители на припек от необичайно високите температури на бара в Летница - 1мин. И "срядата" си мина...
  • 13 оня с коня

    4 10 Отговор
    Ако Опозицията беше РАЗУМНА И НАХОДЧИВА,щеше да има и "План - Б",според който при отказ на Борисов да говори в Парламента за Ф-16,да бъде поканен пък Радев да изтъкне Добрите характеристики на Грипените.И по-важното:Да направи Предложение ОСВЕН Вторите 8 Амер. самолета да закупим И 8 Грипена,та при една Патаклама Враговете ни да станат разногледи по кои по-напред да стрелят!
  • 14 Мария Тънасова

    10 0 Отговор
    Време е да имитират едни книжа за 3х5млрд. външен дълг, за Ковид. Не смея да напиша "ценни"... Големи балъци има в тези финансови институции, трябва да се помпат яко. Не мислят, че "после" не само, че няма да видят цент, ами и ще трябва да ни хранят многодетните инбицили.
  • 15 бачо

    14 0 Отговор
    Все още ли сме парламентарна република? Не че от години каквото каже бацето това става,и това ако не е диктатура,не знам кое е
  • 16 Дедо Jo

    9 0 Отговор
    Нормално, няма как ГЕПИ да хвърли Борисов на любовта народна.

    До смъкване от власт на шайката, Бойо ще лети с жипката като муха без глава.
    Нищо предвидимо няма да има в действията му за да не бъде спипан.

    Оставка Борисов!
  • 17 кавали

    10 2 Отговор
    Със самолети 8+8, пък били те и Раптор-22, вместо диамантените ф-16/70, и с двете златни корветки +3 супер радара и разни умни центрове, няма никаква реална възможност да се опазят сухопътната и морската граница на България от турска агресия подобна на тези в Кипър-1974, Сирия-2019/2020, а сега и в Нагорни Карабах.

    Турция има могъща сухопътна армия, мощен военен флот, стотици изтребители, радарите и ПВО на С-400, милиони запасняци, а ние имаме угоена свиня начело на МО, паркетен адмирал за началник на отбраната и летец за върховен главнокомандващ. Сухопътната ни армия е подчинена на странните интереси на летци, моряци и шкембета.

    Хвърлят финансовия ресурс на България за скъпи и безполезни в конфронтация с Турция играчки. Това не е българският национален интерес, а интереса на натовци, подчинени на регионалната натовска сила - Турция.

    Управляват ни безхаберни кавали и национални предатели.

    Защо никой не чете военната история на България, за да научи как малка България се подготвя за Балканската война и побеждава Османската империя по суша и на море?

    Коментиран от #21

  • 18 chi

    8 0 Отговор
    Няма да дойдат защото имат много важна работа-пълнят шкафчета!
  • 19 Мария Тънасова

    1 1 Отговор
    Там, където се срещат мисъл с патриотизъм, се получава величие - https://fakti.bg/world/516531-sarbia-se-vaorajava-s-turski-boini-dronove
  • 20 Мъка

    8 0 Отговор
    Интересно предложение от БСП за изслушване днес!

    Те не знаят, че онуй е в Америка! Затова са искали днес!
    Да не си помислите само, че всичко е пунта мара, да отчитаме дейност срещу ГЕРБ?! Няма такива неща!

    За пореден път се показва, как всички са едно котило от демагози!

    Иначе за самолетите?! Там сме без коментар!

    Такава сделка и най големите икономисти, няма да могат да ви дадат отговор!

    Сделка уникат!!! Трябва да влезе в учебниците, но не по икономика! :)))
  • 21 Бесен

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "кавали":

    Ами нека да плюем руснаците. Като бяхме с тях в съюз навремето, бяхме въоръжени до зъби с какво ли не и 150-хилядна армия, вкл. голям обучен донаборен запас, дори Турция трепереше от нас и не смееше да се е-ва с нас. А сега либералните атлантици ни докараха до "седяща патка", както й казват американците.

    Иначе като държава не може да нямаме поне десетина свестни съвременни самолета на кръст да се отстрамим в НАТО, не дай си боже да се налага. Но нашите са бай ганьовци, не инвестират в най-новата техника, а взимат ъпдетнати бараки от студената война под нечия диктовка. Поляците са взели цели 32 броя F-35 на цената на F-16. А нашите ще плащат нещо, което не си заслужава.
  • 22 Горски

    7 0 Отговор
    "Дааа и радарите ще са пак от САЩ за да може да се ползват от Американските бази в БГ, но пък з анаша сметка! - Айде честито! "
  • 23 Не работи

    7 0 Отговор
    Парламентарна република, а?! :D Най- си е премиерска. Парламента да се разпусне, защото само харчи пари от бюджета - заплати, НСО, коли, шофьори, комисии, жилища... Така и така тулупа казва какви закони да се гласуват и какви пари да се отпускат... та май и съдебната система е излишна, защото пак тулупий релава, а там пак - заплати, милиционерски отряди, коли, охрани, жилища...
  • 24 Значи е време....

    3 0 Отговор
    Да се помолим на Господ Бог, в името на Исус Христос, всеки български политик да получи, това за което е посял. Ако е сял за емиграция, да емигрира по-бързо, ако е сял за апартаменти, да си остане в тях. И така, всеки предател да си заслужи предателството към родината по-най хуманния начин. Без затвор и без съдебен процес.
  • 25 7298

    7 0 Отговор
    Какво изслушване? Мерзавеца/БМБ/го е страх да се появи в парламента и в Столицата!!!! О С Т А В К А!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове