8 Октомври, 2020 12:11 1 834 18

Явор Божанков: Пълен абсурд е смесването на хартиен и машинен вот

  • явор божанков-
  • избори-
  • гласуване

Това ще доведе до хаос, смятат от БСП

Явор Божанков: Пълен абсурд е смесването на хартиен и машинен вот  - 1

„Управляващите не могат да гарантират, че всичко ще бъде наред на изборите от гледна точка на гласуването. Законът беше ясен - изцяло машинен вот. Промяната на изборното законодателство, точно преди самите избори, е посочено като проблем в последния мониторингов доклад. Това руши доверието в изборния процес. Едната страна на монетата е смесването на хартиен и машинен вот- пълен абсурд е смесването на хартиен и машинен вот, това ще доведе до хаос. Според мен ГЕРБ целят точно това. Втората голяма тема, която е обект на ветото, беше залегнала и в нашите мотиви в зала, когато възразихме с колегите от БСП за провеждането на референдума. Това поставя въобще под въпрос дали е конституционно съобразно.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков пред БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Според социалиста Конституцията категорично забранява провеждането на референдуми, при които гражданите да могат да се произнасят по всички въпроси, включително и за формата на управление на държавата. „Провеждането на референдуми по тези въпроси е противоконституционно. Ние ще атакуваме тези текстове. Това е заобикаляне на института на Великото Народно събрание.

Недопустимо е по въпроси за териториалната цялост и формата на управление на държавата да бъдат провеждани референдуми. Референдум не може да бъде провеждан по отношение на общочовешки права, формата на управление, териториалната цялост. Това е в компетенцията на Велико Народно събрание“, коментира той. Божанков заяви още, че тезата на партията е твърда и определя тези текстове и тази политика като заплаха за националната сигурност.

„Фокусът на резолюцията, най-критичният документ срещу което и да е българско правителство за последните 30 години, показва едно - корупция, проблеми с върховенството на закона и медийната среда, което окончателно руши имиджа на България пред Европа. Това става в момент, когато Европа обвързва кохизионните фондове с върховенството на закона. Европейците разбраха, че българските мутри станаха европейски мутри и започнаха да харчат европейски пари. Характерът на резолюцията не е задължителен“, обясни депутатът от левицата.

Според Божанков резултатът от дебата в Брюксел е един - България вече не е на един мониторинг, а на цели три, противно на това, което управляващите ни убеждаваха, че единият мониторинг ще отпадне. "Това е успех първо на протеста в България, на гражданското общество, на опозицията в наше лице и на европейските социалисти“, заяви той.

„Ние сме силно притеснени от финансовото състояние на държавата. Борисов раздава пари като за последно. Това е категорично “купуване на гласове“ преди избори. От една страна ни убеждават, че предстои ужасна криза и България трябва да вземе огромни заеми, които поколенията след нас ще изплащат. От друга страна ни убеждават, че положението на бюджета е чудесно и могат да раздават пари в момента без отчет“, обясни социалистът. По думите му не може да се взимат такива заеми и да се задължават редица поколения и то точно преди избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    10 7 Отговор
    Че то всичко в България си е пълен абсурд.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    10 7 Отговор
    ОСТАВКИ ВЕДНАГА!!! Всяка минута, в която ни управляват тия мутри, е пагубна за българите. Шайката харчи като за последно, защото знае, че е последно, но харчи нашите пари. Те искат на изборите да е хаос. Те без манипулации не могат, но дори това няма да им помогне
    ОСТАВКА!

    Коментиран от #9

  • 4 Филипа

    7 5 Отговор
    Божанков, а защо ще е лошо ако има двоен контрол-машинен и хартиен на изборите?
    Аааа за да може да бъдат хакнати машинните изборни резултати затова ли? МНОГО СИ УМЕН!!!
  • 5 Гаргамел

    8 2 Отговор
    я признай колко манги брои баща ти на оная с коня бе
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 месара

    4 5 Отговор
    яворчо мама , как си представяш седемдесет годишните да гласуват с машина , да не говорим че има много неграмотни хора ? знаете че ше загубите изборите отново и от сега търсите с какво да се оправдавате !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Димитър

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Другаря Божанков с този изборен модел на управление вашата партия печелеше изборите в продължение на 30 години и сега изведнъж вече взе да не ви харесва. Вашия президент Радев Решетников спечели със същия модел президентските избори, измислен и внедрен от вашата партия Бсп, Дс. Стига сте лъгали, манипулирали и заблуждавали хората. Машинното гласуване е ваш трик, чрез които с помощта на руските хакери ще получите поредната машинна изборна измама. В Холандия на последните избори минаха на ръчно броене и гласуване поради голямата опасност от намесата на гру възпитаниците от Русия. А в България кой осъществи хакерските атаки срещу българските институции Цик, Мвр и другите институции. Стига лицемерие, лъжи и заблуди разпостранявани от кадрите на бившата тоталитарна и репресивна Дс служба, Бсп и президенството.

    Коментиран от #12, #18

  • 10 Наблюдател

    2 2 Отговор
    "Риба се лови в мътна вода"/ разбираи избиратели/ в този случай създаване на хаос! Това е и целта на мафията окупирала властта! Всички начини ще бъдат приложени от купуване на циганите, пенсионерите с 50 лв, разни бонуси за огромната админстрация, полиция,.....до изборни фалшификации! Ще бъдат вкарани в играта и мъртвите души по списъците около 600 000 за които все се "разсейват" да ги махнат! Сега освен това се и поуспокоиха след като се видя че ЕНП реално подкрепя мафията в България!
  • 11 Ха-ха,

    2 2 Отговор
    Комунетата изкараха и ЕНП, и Европейския Парламент ..."мафиоти"! Самозабравянето вече води до психични отклонения в манията да докопат властта! Това "пиленце"на стрина Нина трябва по-често да го показват по телевизиите, и изборите все повече ще се отдалечават от Позитано!
  • 12 Българка

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър":

    Защо мислиш, че всички които протестират срещу престъпния режим на мутрите,са или от БСП, или подръжници на Радев?
    Толкова е просто- честните хора са от цялата палитра на цветове, възрасти и пол. Свободните искат справедливост, което значи смяна на модела. Всички ние искаме
    ОСТАВКИ СЕГА!
  • 13 Ганю дреме

    1 4 Отговор
    и Тиквата като му го набие с 200 без вазелин Март месец, че има да ревееее
  • 14 Другия с коня

    4 3 Отговор
    Мечтая си за деня в който червените цървули от БСП ще останат Извън Парламента,наказани от Българския Народ за всички престъпления към него...Накажете Червените Престъпници от БСП....Накажете ги.......
  • 15 Аве Адолф Хайл

    1 2 Отговор
    Я , какъв капацитетник си ми бил ти , мъничкото червенко комуненце на импексова каишчица ......
  • 16 Рошко

    0 1 Отговор
    Супер е, щот изборите ше ги спечели тоз който ги програмира
  • 17 наблюдател

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Управляващите не могат да гарантират, че всичко ще бъде наред на изборите от гледна точка на гласуването.
    Ако управляващите гарантират че всичко ще е наред на изборите за какво ни е избирателна комисия.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове