Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 10:21 2 315 27

Проф. Балтов: Всички се съмняват във вируса, докато не се разболеят

  • коронавирус-
  • ковид-
  • мерки

Нови по-строги мерки към момента не се налагат

 Проф. Балтов: Всички се съмняват във вируса, докато не се разболеят - 1

Трябва да вземем фактите под внимание, защото ако тенденцията се запази, не ни очаква нищо добро. В последно време много се отпуснахме. Не спазваме дистанция, дисциплина и не носим маските. Това заяви директорът на болница "Пирогов“ проф. Асен Балтов пред БНТ.

"Увеличаването на случаите на COVID-19 се дължи на поведението ни. Вирусът си е същият, той не се е променил. Поведението ни е неадекватно на вируса. Затова ние апелираме да имаме дисциплина и самоконтрол“, подчерта той.

"Все още нещата са под контрол, но ако сме дисциплинирани. Здравната ни система ще бъде доста натоварена през следващите месеци“, каза още проф. Балтов.

"Всички се съмняват, докато не се разболеят. Трябва ли всички да се разболеят, за да повярват?! Щабът не е променил своето говорене и иска да се спазват мерките, които са най-либерални в Европа. Аз смятам, че това няма да продължи дълго, ако случаите продължат да растат“, предупреди проф. Балтов.

Според него нови по-строги мерки към момента не се налагат.

"Ако спазваме сегашните мерки, може да запазим тенденцията. Най-важното е да се спазват мерките, защото за съжаление ще последват други неща“, заяви той.

"Яростта на вируса не е намаляла. Възрастните пациенти не го изкарват леко“, подчерта директорът на болница "Пирогов“.

По думите му няма повторно заразени с COVID-19 у нас. Освен това антителата на преболедувалите се запазват в организма минимум три месеца.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнчо

    23 6 Отговор
    смях
  • 2 Доналд

    6 7 Отговор
    Тръмп каза че го има и застрашава националната сигурност.
  • 3 Рошко

    25 3 Отговор
    След 10 минути очакваме пак някое заглавие с ковид, в гробищата място не остана от заразени и умрели
  • 4 JEFF

    16 3 Отговор
    Така е , както за всеки друг вирус , или заболяване . Човек винаги трябва да се съмнява, иначе няма надежда .
  • 5 Миризлив пор

    1 19 Отговор
    Тези не разбраха ли, че единствения начин троловете да повярват е, кога хванат някой повярвал си че е безсмъртен нарушаващ правилата да го метнат за 3 дни в някое ковид-отделение като чистач.

    Коментиран от #9, #25

  • 6 др Гей Билтс

    12 1 Отговор
    Как кълне само зомбито.
  • 7 big

    21 1 Отговор
    Професоре, аз не се страхувам от вируса, но изпитвам ужас, ако трябва да ме лекуват от него! Ужаса е, че такива доктори като теб по-скоро биха ме убили, колкото излекували. Как и с какво го лекувате, след като досега все още няма никаква яснота за: как се разпространява, как да се предпазим, а още по-малко как се лекува. Досегашната практика е опит - грешка и късмет за заразения.

    Коментиран от #11

  • 8 Фйцйц

    13 1 Отговор
    Ами кажи къде е тоя вирус, за да се заразя. Обикалях болници в цяла Великобритания, не си миех ръцете и т. н. Няма и няма.
  • 9 д4с4дд

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Спокойно! Ти нали си се заврял под масата с маска, ръкавици и телефон в ръка. Теб няма да те хване. Да не говорим, че както не си се къпал от година, дори мухите падат мъртви когато прелитат край теб.
    Спокойно!

    Коментиран от #12

  • 10 кочо

    11 3 Отговор
    ЗА ДА ПРОТЕСТИРАТ ХОРАТА ПО СВЕТА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИЗМИСЛИХА ТАЗИ БОЛЕСТ.МНОГО ДОЛНИ И КОВАРНИ ПОЛИТИЦИ СА СЕГАШНИТЕ ПО СВЕТА.НО ИДЕ ВИДОВ ДЕН ЗА ТЯХ.
  • 11 плевен

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "big":

    Само юнаците не се страхуват от вируса.
    Разцелувай баба си и дядо си.

    Коментиран от #14

  • 12 Миризлив пор

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "д4с4дд":

    Спокойно бе пич, нали няма вирус, всичко е измама, къде ще те вкарат да чистиш? Дишай спокойно, мен не ме мисли, толкова да си измия ръцете и с маска в магазина проблеми нямам.
  • 13 Ами

    6 1 Отговор
    От 8 месеца искам да се заразя,но не става. Излиза, че единственото място, където може да се зарази човек е ковид отделение. Все там ме пращат, но не ме пускат да вляза. В безизходица съм.
  • 14 big

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "плевен":

    Юнак, какво означава това? Това да четеш, слушаш, мислиш ли е юнаклък? Какво помага например маската за вируса? За твърдите частици и други по-едри нещица - да, в Китай и Корея ги носят постоянно и без вируса. Как се получават бактериалните инфекции? Да си миеш ръцете и поддържаш елементарна хигиена, това ли е профилактиката срещу вируса? Ами това се говори от десетилетия в медицината за всичко. Социална дистанция, абсолютна глупост! Има вятър, има въздушно течение, има скорост на въздуха като кихнеш и т.н. Малка съм, но от Плевен би ли ми казал/а колко бактерии и вируси щъкат безпроблемно в човешкото тяло и при какви условия тези наши "гости" се проявяват? За имунитет нещо да кажете?

    Коментиран от #16

  • 15 Уауа

    6 0 Отговор
    Някой да познава болен???
  • 16 плевен

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "big":

    Жена ми я заразиха на работа.Има поражения и в двата дроба. Съседът ми го заразиха в хемодиализата /не му работят и двата бъбрека/. Личната лекарка- в рентгена/завела там катастрофирал пациент/.
    Всеки от тях можеше да остане здрав, ако хората наоколо бяха по- отговорни. Маската не те предпазва ефективно. Тя предпазва здравите от теб.
  • 17 откакто

    4 0 Отговор
    се е изправил на два крака, хомосапиенс консумира месо, тоест заедно с месото вкарва в организма си най различни зоонози, и не само от консумацията на месо, а и от съжителството му с животните, това означава ли, че чак след милиони години еволюция, съвременната медицина точно сега/а не преди 10-20-30години/ е открила някакъв животински вирус заплащващ човешката цивилизация, и която медицина не е в състояние, или не иска да се справи с него/по указания отгоре/, или става въпрос за много пари в касичката на определени богоизбрани?
  • 18 big

    2 0 Отговор
    До Плевен: Съжалявам за жена Ви, не уточнявате какво работи, но според следващите редове, може и да е медицинско лице. Защо най-големия "развъдник" на такива заразени се оказаха медицински заведения и старчески домове? Нима там няма хигиена или не са взети другите предпазни средства? Кои трябва да са отговорните лица в случая? Маската не предпазва никого, вирусите и бактериите са с прекалено малки размери и си излизат свободно! Пак казвам, всички фатални и по-сериозни случаи не са предизвикани от този вирус. В резултат на страха и стреса много хора пренебрегнаха редовните мед. прегледи и дори на обикновенните настинки не обръщаха внимание, оттам бронхопневмония, двустранна такава и това вирусче помага за влошаването на състоянието. В момента се грижа за една баба на 86, която предпочиташе да умре, отколкото да и направят операция - страх. Все още не може да се оправи от стреса и е с постоянно високо кръвно след нея.
  • 19 Роза

    3 0 Отговор
    Разбира се,че вирусът е реален.Той е по-особен от другите грипни вируси.И никой не знае предварително как ще реагира организмът му на заразата и дали точно за него вирусът няма да се окаже фатален.Елементарната предпазливост не е навредила на никого,дори в някои случаи може да се окаже животоспасяваща.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Архив

    2 0 Отговор
    Така е като и ножа и сиренето са в едни ръце, но факта си е факт. И други са го забелязали...
  • 22 Архив

    2 0 Отговор
    А едни лоши хора, съобщават, че за болните в "Пирогов" храната била сух хляб и салам „кучешка радост". Лъжат, нали ?
  • 23 Дар

    3 0 Отговор
    Вирусът определено ни промени !
    Хора , които твърдят, че човек не може да се промени , това всъщност не е така !
  • 24 Утре

    1 1 Отговор
    чакаме пак същата статия, но от друг автор. Същата песен, но поне в нов аранжимент....
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    "Предпазните мерки", нанесоха стократно по-голяма вреда на хората отколкото Корона-вирусът.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 сдфсдф

    1 0 Отговор
    Ами, аз познавам трима, които се "разболяха" и пак се съмняват:
    Ако не искаха да ходят в Гърция - никога и нямаше да разберат, че са болни от тази страшна болест :)
    И, докато бяха под карантина - не успяха да заразят никой от близките си, при това - не са се изолирали в отделни стаи. Даже и си ... жените.... представете си: БЕЗ МАСКИ!!!! И, изненада: на никой му няма нищо :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове