Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 18:15 8 241 57

Лютви Местан: И да иска, Борисов не може да скъса със Сараите

  • лютви местан-
  • дпс-
  • сараи-
  • ахмед доган-
  • делян пеевски-
  • бойко борисов

ДПС се изроди в откровена корупционна структура, категоричен е бившият председател на партията и настоящ такъв на ДОСТ

Лютви Местан: И да иска, Борисов не може да скъса със Сараите - 1
Снимка: БГНЕС

Интервюто с бившия лидер на ДПС е на Вилдан Байрямова за "Дойче веле"

Дойче Веле: Колко ползи и вреди донесе на България ДПС от създаването си досега? Питам, защото доскоро бяхте част от тази партия, а и неин лидер?

Лютви Местан: Отговорът на този въпрос предполага най-сетне да бъде направен анализ на ДПС. Защото ДПС е не просто партия с две лица, тя е откровено двулична партия. Първото лице е лустрото – лустрото „Права и свободи“ и после лустрото „партия на евроатлантизма“ в България. Зад това лустро обаче се крие реалното, грозно лице на ДПС: руски зависимости и корупционни интереси, организирани в олигархична мрежа. През 90-те години ДПС беше надежда на над 1 милион турци и мюсюлмани, пострадали от „Възродителния процес“ , които спонтанно дадоха подкрепа за тази партия заради лустрото, заради името „Права и свободи“. Само че много бързо този политически субект се изроди от политическа партия в откровена корупционно-корпоративна структура. Този процес бе завършен през последните 4-5 години.

Още в зародиша си тази партия, вън от заблудата, в която бяха въведени стотици хиляди избиратели, е била замислена точно като корупционно-корпоративен субект, чрез който да се контролират политическите процеси в страната от страна на Кремъл и от структурите на бившата комунистическа държава. След падането на Берлинската стена беше ясно, че и другите страни от бившия социалистически блок и Варшавския договор ще тръгнат по пътя на демократичните промени. Тогава анализаторите от Кремъл са си давали ясна сметка, че предвид редица дадености, дори и само културологични и исторически, трудно ще могат да задържат в сферата на руско влияние страни като Чехия, Полша и Унгария. Но България представлява изключителен геополитически интерес заради своето географско разположение и съседството си с Турция. За Кремъл е бил от изключително важно значение контролът на процесите в условия на демокрация именно в България.

ДВ: Вие на какво бяхте свидетел тогава?

Лютви Местан: Аз съм в ДПС от 1993 г., знаете биографията ми. Но тогава Кремъл си е дал сметка, че единствено в България е проведена асимилаторска политика, дадени са човешки жертви и е бил наясно, че над 1 млн. турци няма да подкрепят неговите хора от БСП като наследница на компартията. И тогава на принципа – ако турците няма да гласуват за нашите, как да направим така, че да не гласуват и за враговете ни от СДС, защото при консолидирана подкрепа от турците и мюсюлманите СДС биха спечелили първите избори за ВНС, въпреки манипулациите и тогава би се изпуснал контролът върху целия процес на прехода. Тогава на този принцип се създава контролиран от Кремъл политически субект и неслучайно Доган е изведен от затвора месеци преди реалните политзатворници, които са били освободени едва през лятото на 1990 г. А на него му казват: „Сега ти ще основеш една партия, за да отклониш турските гласове, като ги прибереш при себе си, но ти поставяме няколко условия. Ти от тази партия може да станеш милионер, а и милиардер. Ние ще ти позволим това, но имаме няколко условия: първо, в критични ситуации ще правиш това, което ти наредим“. Потвърждение – ДПС свали кабинета на Филип Димитров. „Второ – забранена е темата за възмездие за престъплението на „Възродителния процес“. Тази партия, вместо да иска съд, заговори за етнически мир, няма лошо. Но няма нито един наказан. Вместо да иска съд за диктатора Тодор Живков, Доган отиде да пие кафе при него в Бояна и да му каже „спокойно, косъм няма да падне от главата ти“.

Тогава Ахмед Доган разгърна митологемата за етническия мир, обеща гаранции за гражданския мир, но с условието да го оставят да прави, каквото си иска. Корупционни пари срещу граждански мир.

ДВ: И заграбена държавна граница с незаконен сарай. Как стана така, че страната де факто се управлява от Сараите и те са незаобиколим фактор?

Лютви Местан: Именно заради монопола върху етнорелигиозния вот на турците и мюсюлманите в България, ДПС придоби служебно огромна политическа тежест, с която става незаобиколим фактор в почти всички издания на Народното събрание. Но тази тежест по-късно се трансформира в корупционен ресурс по формулата „монополизиран етнически вот - политическа власт; политическа власт – корупционни пари“. Тези пари създават условия за увеличаване на политическата тежест и чрез купуване на гласове. Те пораждат политическа власт, от която следват още повече пари. Това е развитието на ДПС.

ДВ: Но ДПС разшири географията на влиянието си. Само с пари ли ставаше това?

Лютви Местан: Това е митологема, която и аз съм използвал, преди да видя някои горчиви истини. Вижте, на първите избори през 1990 година, на следващите 1991, после 1994, 1997, дори и 2001 г. гласовете за ДПС в определени области на Северозападна България са символични – в Монтана са няколко десетки гласа, често клонят към нула, във Враца са константа от около 300-350, до един от изселници и тютюнопроизводители от община Кирково /Кърджалийско/.

Същата е картината в Кюстендил, София-област, Видин има няколко гласа, знам ги поименно. В тези райони не живеят традиционно избиратели на ДПС. Но след 8 години участие на ДПС в управлението на страната гласовете във Враца от няколкостотин до 2001 г., когато вече ДПС влезе пряко във властта, достигат грандиозните 12 600. В Монтана от няколко гласа до последните парламентарни избори станаха близо 8 500. Ако някой ви каже, че това е политически ръст…

Това е само илюстрация на опасната тенденция на трансформирането на една политическа партия, каквато тя никога не е била като замисъл, в откровено корпоративен субект. За да поддържа този субект политическа тежест, без която няма как да се разгърнат и схемите за корупционно забогатяване, се стига и до закупуване на гласове. С този монопол върху етновота ДПС обективно придобива огромна, несъразмерна сила, поради което редица български правителства и министър-председатели изпадат в обективна тежка зависимост от ДПС. За да се прекрати тази зависимост, няма по-важна политическа задача от това да се разбие монопола на ДПС. С проекта ДОСТ ние направихме първия радикален, успешен опит за разбиването на този монопол, но не бяхме разбрани. Образува се антидемократичен съюз между ДПС, крайни националисти, премиер и президент с участието на силовите структури, които изградиха образа на Местан като национален предател.

Изтърван е исторически шанс монополът на ДПС да бъде сринат. Докато този въпрос не се реши, дори протестите да бъдат успешни и да успеят да свалят кабинета на Борисов с абсолютно справедливия упрек за зависимостта му от Сарайския кръг, и следващите правителства ще бъдат зависими от него. Борисов не заслужава нито снизхождение, нито смекчаващи отговорността му изречения, защото дойде на власт с категоричното обещание, че ще разгради системата на Сараите, но излъга избирателите си и вместо да я разгради, стана част от нея. Той допусна Сараите да станат част от системата на властта му.

ДВ: Това е предупреждение към опозиционните сили?

Лютви Местан: И към протестиращите, и към партиите, които се изграждат като алтернатива на Борисов. Политическата им стойност и реформаторската им концепция няма да се реализират и разгърнат, докато не се реши проблемът с монопола на ДПС върху гласовете на 1 милион турци български граждани у нас и в чужбина. Отправям това предупреждение, за да призова към национално съгласие за решаването на този фундаментален проблем за демокрацията.

ДВ: А лицето Делян Пеевски в контекста на демокрацията? Кой го избра за лидер на империя? Проект на Доган ли е той, Доган ли начерта пътя му в големия бизнес?

Лютви Местан: Нормалното е, един председател на партия, който е имал достатъчно широки правомощия и компетенции, да е бил информиран за всичко. Обаче, когато говорим за ДПС, това въобще не е задължително, именно защото тази партия е двустепенна. Освен две лица – лустро и реална същност, организацията има и две крила в структурата си. Вие сте първият журналист, пред когото казвам това.

Едното е политическото – с местните структури, общински, областни, национално ръководство, върхът на което е председателят, говоря за периода след Доган. Но има и бизнес-крило. Крайно време е да се разбере, че политическото крило - дори на ниво председател на партията - не е част от бизнес кръга, дори няма стъпка там. Но тези крила дори не са равнопоставени, те са в йерархическа зависимост. Истинската тежест, властта, е в бизнес кръга. Естествено, че връхната точка и на двете крила е почетният председател Ахмед Доган. Вождът. И това е една съвършена система, при която политическото крило става изпълнител на бизнес волята, без да е част от нея. И точно затова е разбираемо, че дори онзи, който е председател на партията, не знае всичко. Но е вън от всякакво съмнение, че разговорът за бизнес крилото не е разговор за конкретните персони. Разговорът е за системата ДПС, за Доган. Защо? Защото, ако не е Пеевски, ще е някой друг. Важна е системата.

ДВ: Т.е. Пеевски е изпълнител на системата, създадена от Ахмед Доган, така ли?

Лютви Местан: Да речем, че подборът на бизнес кръга все пак се подчинява на определени критерии, явно това са хора, които могат да движат бизнес делата, имат съответните дадености за това. Не казвам качества, защото това е дума, натоварена с положителен знак. Но разговорът не е за Пеевски, а за системата, изградена от Доган. Аз съм огорчен, че очевадни публични факти още не са систематизирани, а за ДПС и за корупцията в България се говори абсолютно абстрактно. България е уникална държава, за която в последния доклад на Държавния департамент се казва, че е страна с ендемична корупция, а Европейският парламент ни обсъжда като държава без върховенство на закона. Уникалното е, че е ясно, че има корупция, но няма корумпирани. А трябва само да се проследи пътят на парите.

За 10 години власт на Бойко Борисов общините, управлявани от ГЕРБ и ДПС, са изразходвали милиарди по обществени поръчки. Ако ДПС е опозиционна партия, как е възможно фирмите да консумират чувствителен дял от този публичен ресурс в размер на 40-50 милиарда? За да се разгърне една корупционна схема, трябва първо да се овладее политическата власт, после с подходящи политически назначения и всички регулатори – КЗК, съдебният орган, а ако някой си позволи да се жалва на прокуратурата, трябва и тя да е в играта… Затова са толкова тежки съмненията за независимостта на българската прокуратура, че е част от политиката. И когато Борисов казва, че не знае имената на членовете на ВСС, може би не лъже, защото е отстъпил това на Сараите. От тази гледна точка, ДПС въобще не е опозиция на управлението на Борисов. Митът, че ДПС е опозиция, устройва и самия Борисов, иначе властта му би била вече директно дискредитирана. Това устройва и ДПС, защото ще трябва да отговорят как са част от управлението заедно с крайните им врагове -националистите. Много е важно да се проследи позицията на ДПС, когато става дума за съдебната реформа.

ДВ: Да разбираме, че ДПС и ГЕРБ са коалиционни и бизнеспартньори зад кулисите?

Лютви Местан: В името на бизнеса те са съдружници, категорично. Интересно обаче какво става с прословутия инстинкт на Борисов. Той много добре знае, че част от мотивацията на протеста е точно зависимостта му от Сараите. В такива ситуации той има устойчив рефлекс – освобождава се от зависимости, маха министри, областни управители, в т.ч. и дясната си ръка Цветанов. Но в случая, независимо че инстинктът му подсказва, че политическото му оцеляване минава през ритуалното скъсване със зависимостите му от Сараите, той няма волята. И да иска, не може да скъса със Сараите и точно затова вече е политик от миналото. През 2009 дойде на власт с позициите си срещу Доган, 2020-та, най-късно 2021 г. ще си отиде от политиката заради зависимостта си от Доган.

Политическото време на корпоративния тип партии изтича. Но този процес ще бъде доста тягостен и непоносимо дълъг за гражданското общество, ако не се реши основният въпрос за честността на изборите. Аз съм твърдо за безалтернативно машинно и дистанционно гласуване, за да се елиминира контролираният вот.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потребител

    31 44 Отговор
    Нагъл си, Местан, махай се от сайта.

    Коментиран от #5

  • 2 Психотерапевт

    73 8 Отговор
    Боко тиквата е патологичен лъжец и криминално проявен тип с психични отклонения с просторната физиономия на невменяем.
  • 3 истина е

    47 5 Отговор
    боку е по-дашна к-ва от мeстаня :))
  • 4 Време е за Възраждане

    44 9 Отговор
    Той знае. Нали ТОЗИ ТУРСКИ ШПИОНИН ПРЕДАДЕ ВЛАСТТА ОТ ОРЕШАРСКИ НА ТИКВАТА

    Коментиран от #7, #51

  • 5 Време е за Възраждане

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Потребител":

    Публикувано в от Дойче веле !!! Гласът на родител номер 13
  • 6 Behemoth

    46 4 Отговор
    Като ги изхвърлят от софрата и проглеждат....и Цецо тъй!Един ден и Баце от затвора ще обяснява ,че е бил против крадците у ГЕРБ инфилтрирани от Нинова чи даже и от Станишев....
  • 7 Копейкин, кога ще върнете МИЛИОНА

    13 13 Отговор

    До коментар #4 от "Време е за Възраждане":

    Сел'яндур
  • 8 Пепи

    39 2 Отговор
    Сега ли го разбра. А като целуваше ръцете на Доган???
  • 9 хай

    46 0 Отговор
    Никой не иска да премахне корупцията....иска да я управлява и да богатее...
  • 10 Активист на БКП

    19 7 Отговор
    Детеубиец !!!
  • 11 Някой

    27 2 Отговор
    Местан,не разбра ли ,че вече си политически труп?!Ходи си на село и започни да се трудиш физически.Това е полезно за твоето здраве.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 6 Отговор
    БОРИСОВ е МУТРА МЕСТАН е УБИЕ на ДЕТЕ
  • 14 ФАКТ

    13 12 Отговор
    ,,ЗА ТОВА И НЯКОЛКО ПЪТИ СЪМ КАЗВАЛ..ДО КАТО БСП И ДПС НЕ СЕ ИЗКОРЕНЯТ ОТ ПАРЛАМЕНТА...КОЯТО И ПАРТИЯ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ..КОЙТО И ДА СТАНЕ МИНИСТЪР..ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ВКАРАН В ТАЗИ МАФИЯ....ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ..ЩЕ ИЗЧЕЗНЕШ..И ЧОВЕК КОЛКОТО И ДА ИМА ЖЕЛАНИЕ..ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ..И ДА ИЗЧИСТИ ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИИ..НЕ МОЖЕ..ЗАЩОТО МАФИЯТА Е ИМЕННО С ТЯХ..И КОНТРОЛИРАТ ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ.., И ВСЕКИ ПРЕМИЕР ИЛИ ПАРТИЯ КОЯТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ..,,СЕГА РАЗБИРА СЕ НАЙ ЛЕСНО Е ДА КАЖЕМ ..АМИ ДА БОРИСОВ РАБОТИ ЗАДКУЛИСНО С ДПС..И БСП...АМИ ДА ВЯРНО Е..НО Е И ВЯРНО..ЧЕ ТОЙ НЕ Е ИМАЛ НИКАКЪВ ДРУГ ИЗБОР АКО Е ИСКАЛ ДА Е ПРЕМИЕР И ДА Е ЖИВ ВЪОБЩЕ....ТАКА ЧЕ..НАРОДА ТРЯБВА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ДА ПРОУМЕЕ..ДО КАТО ИМА БСП И ДПС..В ПАРЛАМЕНТА..КОЯТО И ДА Е ПАРТИЯ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ..КОЙТО И ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР..ТОЙ ЩЕ Е ЗАВИСИМ ОТ БСП-ДПС...КАЗВАМ ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИИ ЗАЩОТО ТЕ СА ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА РУСНАЦИТЕ..И НА КОМУНИЗМА...И ДО КАТО ЗАВИСИМ ОТ ТЯХ..КОРУПЦИЯ ВИНАГИ ЩЕ ИМА..ВИНАГИ....

    Коментиран от #27

  • 15 Резан,махай се

    13 6 Отговор
    Убиец такъв

    Коментиран от #19

  • 16 ФАКТ

    11 9 Отговор
    ...ТАКА ЧЕ ГОСПОДА БЪЛГАРИ..ПРОТЕСТИРАЩИ..И НЕПРОТЕСТИРАЩИ...АКО ИСКАТЕ ДА НЯМА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ...НЕ БОРИСОВ Е ЧОВЕКА КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН..А ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ ..ПРОБЛЕМА..ОТ КЪДЕТО ТРЪГВА ТАЗИ КОРУПЦИЯ И НА ВСЕКИ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН МУ Е ЯСНО..ЧЕ КОРЕНА НА ТАЗИ КОРУПЦИЯ,КОРЕНА НА МАФИЯТА..СЕ КАЗАВА БСП-ДПС....ДО КАТО ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИИ СА В ПАРЛАМЕНТА..ЩЕ ИМА МНОГО ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА...ТАКА ЧЕ ДО КАТО ГОВОРИМ ЗА ТОВА КАК БОРИСОВ Е КОРУМПИРАН..НЕ Е ЗЛЕ ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ НЕ ТОЙ Е ЗВЕНОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТСТРАНИ..А ТРЯБВА ДА СЕ ОТСТРАНЯТ ОНЕЗИ КОИТО ТЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА СИ КОРУМПИРАН..ЧРЕЗ ЗАПЛАХИ ОТ РАЗНИ МУТРИ..МУТРИ КОИТО СА СЪЗДАДЕНИ ОЩЕ ОТ КОМУНИЗМА..И ЗА ТЯХ САМО СМЕ ЧУВАЛИ..ТА НЕ СЛУЧАЙНО ВСЕКИ ПЪТ ВИ КАЗВАМ ЧЕ НЕ БОРИСОВ Е МУТРАТА....А ТОЙ Е ЗАВИСИМ ОТ ТЯХ..ПОСТЪТ И ЖИВОТА МУ....КАТО ЦЯЛО..

    Коментиран от #18, #23, #53

  • 17 ФАКТ

    9 8 Отговор
    ,,И ЗА ТОВА КАЗВАМ ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СА ИДИОТСКИ..ЗАЩОТО РЕАЛНО ХОРАТА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ЕДНО ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ..ОТ МАФИЯТА..НЕ СЛУЧАЙНО МЕСТАН КАЗВА..ЗАЩО СЛЕД БСП И ДПС ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ СА В ВЛАСТТА..ВСЕ ОЩЕ ТЕЗИ ПАРТИИ И ХОРАТА В ТЯХ ИМАТ ПАРИ....ОТ КЪДЕ...??...АМИ ТО ОТГОВОРА Е ОЧЕВАДЕН..БОРИСОВ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ СИ ДЕН КОГАТО Е ЗАЕЛ ПОСТА НА МИНИСТЪР....СА МУ БИЛИ ПРАТЕНИ МУТРИТЕ НА БСП..И ДПС...КОИТО СА МУ КАЗАЛИ..ИЛИ СИ С НАС..И РАБОТИШ ЗА НАС..ИЛИ ИЗЧЕЗВАШ...БЕЗСЛЕДНО..ТАКА ЧЕ С ИСКАНЕТО СИ ДА ПРЕМАХНЕТЕ БОРИСОВ..УЖ КАТО МУТРАТА НА БЪЛГАРИЯ,,,РЕАЛНО ВИЕ ИСКАТЕ ДА ОТСТРАНИТЕ САМО ЕДИНИЯ ПРЪСТ..НА МАФИЯТА..ЗАЩОТО ГЛАВАТА НА МАФИЯТА СИ Е ВЕЧНО В ПАРЛАМЕНТА...И ВСЕКИ БЪЛГАРИН С МАЛКО АКЪЛ ЗНАЕ ЧЕ ТЯ НЕ СЕ КАЗВА НИТО БОРИСОВ,НИТО ЦВЕТАНОВ..НИТО ПЕЕВСКИ..ГЛАВАТА НА МАФИЯТА СИ ИМА ИМЕ..ОТ ГОДИНИ НАРЕД..КАЗВА СЕ БСП И ДПС.....ТАКА ЧЕ НА БСП ИМ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА ЧЕ ЩЕ И ОТРЕЖЕТЕ ЕДИНИЯ ПРЪСТ...ОЩЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ТЕ ТОЗИ ПРЪСТ..ЩЕ СИ ГО ВЪРНАТ..ПОД ДРУГО ИМЕ..НО КОГАТО ЕДИН НАРОД Е ПРОСТ.,,ТОЙ ЩЕ СИ Е МАЧКАН ВИНАГИ..!!!
  • 18 333

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "ФАКТ":

    Това с корупцията е твърде смело искане. Вероятно няма да се отървем скоро. Ама тия не свършиха нищо смислено 11 години.
    Нищо не е като хората от това, което прави държавата. Инфраструктурата е източник на подкупи, нея не я броя. Говоря за това, което трябва да правят всичките министерства. Образование, здравеопазване, обществен ред, правосъдие, свобода на словото. Много неща дори деградираха. Ако бяха положили поне малко усилия, нямаше да растем на БВП 4 пъти по-малко от Румъния. И вероятно нямаше да забелязваме толкова пустата корупция. Но тия са абсолютно безскрупулни демагози, и са на власт, защото извиват на хората ръцете да гласуват за тях с цялата мощност на държавата. За техните цели институциите работят, даже са изключително усърдни. За това ме боли повече, отколкото за корупцията. Корупцията ми взема 10, 20% от дохода, повредената държава може да ми коства целия доход, дори живота. Достатъчно е да ме отнесе някой рацер на пътя, защото няма никакъв контрол, а на КАТ им плащаме заплати за това. Или да не дойде линейка 40 минути.

    Коментиран от #20, #21, #28

  • 19 ФАКТ

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "Резан,махай се":

    ,,,ЗНАЕШ ЛИ ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА ИДИ-ТИ КАТО ТЕБ..ДЕТО КАЗВАТ РЯЗАН МАХАЙ СЕ..И ГОВОРЯТ ТЕМ ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ ЗА ТУРЦИТЕ..ИМЕННО ЗА ТОВА МАЛЦИНСТВАТА ГЛАСУВАТ ЗА ДПС...ДО КАТО ГИ НАРИЧАМЕ ТАКА..ДПС НЯМА ДА Я СЕ ИЗКОРЕНИ..ЗАТОВА КАЗВАМ ЧЕ СТЕ ИДИ-ТИ..ЗАЩО НИЕ САМИ ПРАВИМ ТАЗИ ПАРТИЯ ДА ЦЪФТИ..С ОМРАЗАТА СИ..КЪМ ТУРЦИТЕ..РЕАЛНИ НИЕ НАРОДА Я СЪЗДАВАМЕ..А ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО Я ИМА..ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ТАЗИ ПАРТИЯ НЯМА НИЩО ТУРСКО..И КОГАТО ГОВОРИТЕ ЗА ТОВА ЧЕ ДПС Е ТУРСКА ПАРТИЯ..ВИЕ РЕАЛНО ДОКАЗВАТЕ ЧЕ СИ НЯМАТЕ НИ НАЙ МАЛКА ПРЕДСТАВА ОТ ПОЛИТИКА...ЗАЩОТО ДПС...Е СЪЗДАДЕНА ОТ РУСНАЦИТЕ И ОТ КОМУНИЗМА,....А ВИЕ ПЛЮЕТЕ ТУРЦИТЕ ..КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С НЕЯ,,НО ИМЕННО ТОВА Е ЦЕЛТА НА ПАРТИЯТА ДПС..ДОКАТО НИЕ ПЛЮЕМ ТУРЦИТЕ МИСЛЕЙКИ ЧЕ ДПС Е ТУРСКА..МАЛЦИНСТВАТА БЕЗ ГРАМ МИСЪЛ ДИРЕКТНО ГЛАСУВАТ ЗА ДПС...ЗАЩО И ТЕ КАТО ВАС..ИМАТ АКЪЛ КОЛКОТО НА МРАВКА..ДОРИ МНОГО ТУРЦИ ЗНАЯТ ЧЕ ДПС НЕ Е ТУРСКА ПАРТИЯ..НО ГЛАСУВАТ ЗА НЕЯ..НА ПУК НА НАШАТА ПРОСТАЩИНА..
  • 20 ФАКТ

    8 8 Отговор

    До коментар #18 от "333":

    АЗ МАЛКО ,,СЕ РАЗГРАНИЧАВАМ ОТ ТВОЕТО ВИЖДАНЕ..НЕ МИСЛЯ ЧЕ ГЕРБ НЕ НАПРАВИХА НИЩО ЗА БЪЛГАРИЯ..ДОРИ МИСЛЯ ЧЕ ТОВА ТОТАЛНО ПРОТИВОРЕЧИ С РЕАЛНОСТТА....НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ НАПРАВИЛА ТОЛКОВА МНОГО ЗА ДЪРЖАВАТА И ЗА НАРОДА КОЛКОТО ГЕРБ..НЕ КАЗВАМ ЧЕ НЕ Е КОРУМПИРАНА..И ТЯ ОТ БСП..НО ОТ 50 ГОДИНИ НАСАМ ТЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НАПРАВИ МНОГО НЕЩА ЗА ИНФРАСТРУКТУРАТА НИ..И НЕ САМО ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ..ЖП ЛИНИИ СЕ МОДЕРНИЗИРАХА....И ОЩЕ КУП ДРУГИ НЕЩА...НЯМА ДА ОТБЕЛЯЗВАМ И ФАКТА ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ БЯХА 150 ЛЕВА.СЕГА Е 700 ЛВ..ВСИЧКО ТОВА Е ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА НАРОДА..НЕКА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ....СЕГА ОТНОСНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ..ОБРАЗОВАНИЕ..И ДРУГИ НЕЩА...ДА РЕАЛНО НЕ СЕ НАПРАВИ НИЩО....РАЗЛИЧНО..ОПИТАХА СЕ НЯКАКВИ НЕЩА,,НО....НИЩО ПОЛЕЗНО..АЗ ГЛЕДАМ РЕАЛНО НА НЕЩАТА НЕ МОГА ДА КАЗВАМ АБЕ ТЕ ГЕРБ НИЩО НЕ НАПРАВИХА ..ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ..В СРАВНЕНИЕ С ПРЕДИШНИТЕ..НАПРАВИХА ПРЕКАЛЕНО МНОГО НЕЩА,,ПОЛЕЗНИ ИМАМ ПРЕДВИД..ЗА НАРОДА..ТОВА ВЕЧЕ ЧЕ КРАДАТ ...ТО НЕ ЗАВИСИ ОТ БОРИСОВ..ТОЙ Е ПРОСТО ЧОВЕКА КОЙТО БСП И ДПС ИЗПОЛЗВАТ ДА КРАДАТ ОТ ПАРИТЕ КОИТО СЕ ДАВАТ ОТ ЕВРОПА....НО РЕАЛНО ОТ ТЕЗИ ПАРИ КАКТО БОРИСОВ ТАКА И ХОРАТА КОИТО СА ГО ПОСТАВИЛИ ТАМ КРАДАТ..НО ЗАЕДНО С ТОВА И ПОСТРОИХА ДОСТА НЕЩА..ПОНЕ ОТ КЪМ ИНФРАСТРУКТУРА.ДОХОДИ И ТАКА НАТАТЪК...
  • 21 ФАКТ

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "333":

    ,,,ЗАТОВА И КАЗВАМ ЧЕ АКО ГИ НЯМА МАФИОТИТЕ ОТ БСП И ДПС..КОИТО ДА ДЪРПАТ КОНЦИТЕ НА ВСЕКИ МИИСТЪР...И ТЕЗИ ПАРТИИ"МАФИЯ" БЪДЕ ИЗКОРЕНЕНА..ТОГАВА ВЕЧЕ МОЖЕ ЕВЕНТУАЛНО ДА ДОЙДЕ МИНИСТЪР..КОЙТО ДА НЕ БЪДЕ КОНТРОЛИРАН ОТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ..ЗАЩОТО В МОМЕНТА..АКО ГЕРБ КРАДЯХА САМО ТЕ..ЩЕШЕ ДА ИМА И ПОВЕЧЕ ЗА НАРОДА..НО В МОМЕНТА РЕАЛНО ГЕРБ КРАДЪТ И ЗА БСП И ЗА ДПС...ИНАЧЕ ОТ КЪДЕ ИМАТ ПАРИ ТЕЗИ ПАРТИИ ДА ГИ ИМА ОЩЕ,,???НЕКА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ..ТОВА Е КОРЕНА НА КОРУПЦИЯТА МАФИЯТА...БСП-ДПС,,,ВСЕКИ ГО ЗНАЕ..НО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗКОРЕНЯТ,,,БОРИСОВ ПРОСТО Е НАПРАВИЛ ИЗБОР..ДА БЪДЕ МИНИСТЪР..И ДА РАБОТИ ЗА ИСТИНСКИТЕ МАФИОТИ ОТ БСП И ДПС..ИЛИ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ..ДА НАПУСНЕ ТОЗИ ПОСТ..АМИ..РЕАЛНО И АЗ БИХ НАПРАВИЛ НЕГОВИЯ ИЗБОР..И ТИ СЪЩО..НИКОЙ НЕ БИ ИЗБЯГАЛ ОТ ПАРИТЕ...ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОГАТО НЕ ТИ ДАВАТ ГОЛЯМ ИЗБОР...ДА НЕ КАЖА НИКАКЪВ..!!!
  • 22 Разбрахте ли новината

    12 1 Отговор
    Абонатите които са платили 0.78 ст. За да гледат телевизията 7/8-ми на мутро- чалга спасителя Станислав Трифонов от Учиндол са точно...2018 човека! Ето това е истинската социология а някои агенции му дадоха дори...3-то място...Забавно е нали ?

    Коментиран от #25

  • 23 5786

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "ФАКТ":

    Нещо за Апартаментгейт, за Къщи за тъщи, шкафчето, Барселонагейт, 8-те джуджета, Божков и Влади и още, и още... БСП и ДПС са само корумпирани, а? Твоето меко пропагандно писане на капс лук даже в бг мамата няма да мине.

    Коментиран от #32, #34

  • 24 гост

    7 2 Отговор
    А ТИ СИ ДЕТЕУБИЕЦ И НЯМАШ ПРАВО НА МРЕНИЕ!!! БОКЛУК!!!

    Коментиран от #39

  • 25 5786

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Разбрахте ли новината":

    Новината за абонатите на Слави е стара. Нова новина излезе, че хубавия кредитен рейтинг на Мудис- вудис бил за 2019 год. и бил платен.
  • 26 Мехмед

    14 4 Отговор
    Борисов не можел без Доган... А Местанчо (агент Павел) не е ли човек на Доган и службите. Партията му -ДОСТ е поредната заблуда за наивните.

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ФАКТ

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "333":

    ,,,, А И ТИ ИЗПАДАШ ВЕЧЕ В НЯКАКВИ ПОДРОБНОСТИ ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ИДВАЛА ЛИНЕЙКАТА...В КАТ Е НАЗНАЧАВАЛИ МНОГО ХОРА..Е КАКВО ЛОШО ДА ИМА РАБОТА ЗА ХОРАТА..И ДА ВЗЕМАТ ПАРИ..ТО НЕ САМО В ПОЛИЦИЯТА Е ТАКА..В ВСЕКИ СЕКТОР..СЕ НАЗНАЧАВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НЕОБХОДИМОТО РАБОТНИЦИ..НО ТОВА СА ХОРА..КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ..ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЗАВИЖДАМЕ...ЧЕ НЯКОЙ РАБОТИ НЕЩО И ИЗКАРВА ПАРИ..ДА ЯСНО Е ЧЕ СА ИЗЛИШНИ ТОЛКОВА ПОЛИЦАИ..А И НЕ САМО ПОЛИЦАИ..НО....В КРАЙНА СМЕТКА..ТЕ СА ХОРА..СЕГА ТИ КАЗВАШ ПО ТОЗИ НАЧИН БОРИСОВ СИ КУПУВА ГЛАСОВЕТЕ..АМИ ТОВА СА ГЛУПОСТИ..И АЗ СЪМ ДЪРЖАВЕН РАБОТНИК..И НО НИКОЙ ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ Е ДОШЪЛ ДА МИ КАЖЕ..ЩЕ ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ ИЛИ ЩЕ ТЕ УВОЛНИМ..НИЩО ПОДОБНО..ПРОСТО БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ..ВСЕКИ КОЙТО СТАНЕ ПРЕМИЕР..ТОЙ ЩЕ Е ЗАВИСИМ ОТ БСП И ДПС..ВСЕКИ...А ДА СЕ ИЗКОРЕНЯТ ТЕЗИ ПАРТИИ НЯМА КАК ДА СТАНЕ..ЗАЩО РЕАЛНО НИЕ НАРОДА СИ ГИ ДЪРЖИМ ТАМ..ЗАМИСЛИ СЕ САМ..КОИ ПАРТИИ СА ОТ 100 ГОДИНИ В ПАРЛАМЕНТА..И НЕ ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ ТАМ..БСП И ДПС....ЗАЩО СПОРЕД ТЕБ,,???:)ЗАЩОТО СА НАПРАВИЛИ НЕЩО ХУБАВО ЗА ДЪРЖАВАТА ЛИ...????,,АЙДЕ СТИГА ДА СЕ ПРАВИМ НА СЛЕПИ..НИЕ САМИ ИСКАМЕ ДА НИ МАЧКАТ..И ДА СМЕ РОБИ НА КОМУНИЗМА И РУСНАЦИТЕ..,НО ПО ЛЕСНО ДА ТЪРСИМ ВИНАТА В ДРУГИ..
  • 29 ФАКТ

    5 4 Отговор
    ,,,,,ЕДНО НЕЩО МОГА ДА ТВЪРДЯ НА 100 ПРОЦЕНТА..БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ ОТ МАФИЯТА САМО КОГАТО СЕ ОТЪРВЕ ОТ БСП И ДПС...ТОГАВА И САМО ТОГАВА..МОЖЕ ДА СЕ ТЪРСЯТ НАЧИН ЗА НЕЩО РАЗЛИЧНО....ИСТИНАТА Е БОРИСОВ СЕ ОПИТА..НО СЕ СБЛЪСКА С РЕАЛНОСТТА..И ИСКА НЕ ИСКА..ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЪГЛАСИ ДА РАБОТИ ЗА ТЯХ..ИНАЧЕ ОТДАВНА ДА СА ГО ЗАТРИЛИ КАТО ЛИЧНОСТ..ЗНАЕМ ГО И И ТИ АЗ..ЧЕ Е ТАКА..САМО ГЛУП-К МОЖЕ ДА СИ МИСЛИ ЧЕ НЕ Е ТАКА..А ГЛУПАЦИ В БЪЛГАРИЯ И КАТО ЦЯЛО ПО СВЕТА..БОЛ...ЗАТОВА И ПОЛИТИЦИТЕ СИ НИ ВЪРТЯТ КАТО ОПИТНИ МИШКИ..ЩОТО АКЪЛА НИ Е МНОООГО МАЛКО...

    Коментиран от #33

  • 30 ТтТтТ

    12 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мехмед":

    Агент Павел, агент Буда и агент Сава - и тримата са били ушета на ДС!
  • 31 Кой68

    3 0 Отговор
    Мишките в един миг стават плъхо......ве
  • 32 ФАКТ

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "5786":

    ЧОВЕЧЕ СТИГА С ТЕЗИ КЪЩИ МЪЩИ...ШКАФЧЕТА МАФЧЕТА...ТИ НЕ ЧЕТЕШ ЛИ КАКВО ТИ ПИША...АКО ТЕБ ТЕ ИЗБЕРАТ ЗА МИНИСТЪР...НО НЕ СИ ИЗГОДЕН НА МАФИЯТА..И ТИ ПРАТЯ 10 МУТРИ..ДА ТИ КАЖАТ В ПРАВ ТЕКСТ..ГЛЕДАЙ СЕГА РАБОТИШ ЗА НАС..И ЩЕ ИМАШ ПАРИ ВЛАСТ..И ЩЕ ЖИВЕЕШ..АКО НЕ РАБОТИШ ЗА НАС..ТИ И БЛИЗКИТЕ ТИ ИЗЧЕЗВАТЕ...????К....КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ ТИ...КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕШ...???....И ПАК ТИ КАЗВАМ..ВЪПРОСА НЕ Е ЗАЩО БОРИСОВ ИМА ПАРИ..ЗАЩОТО ТОЙ ..УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА 10 ГОДИНИ..ВЪПРОСА Е..ОТ КЪДЕ ДПС И БСП ИМАТ ПАРИ..ЩОМ 10 ГОДИНИ..НЕ СА В ВЛАСТТА..СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ...А ИМАТ ПАРИ..???...ТОВА Е ПРАВИЛНИЯ ВЪПРОС..КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ ЗАДАДЕШ..И ОТ ТАМ ЩЕ СИ ОТГОВОРИШ И ОТ КЪДЕ БОРИСОВ ИМА ПАРИ....ЗАДАЙ СИ ЕДИН ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС..ЗАЩО БСП И ДПС..СА В ПАРЛАМЕНТА ОТ 100 ГОДИНИ,...ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ ИЗЧЕЗНАХА..НО ТЕЗИ ДВЕТЕ ВСЕ СА ТАМ...ЗАЩО..????,,,СДС ИМАШЕ..ИЗЧЕЗНА...НДСВ..ИЗЧЕЗНА....СЕГА ГЕРБ..И ТЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ..ЗАЩО БСП И ДПС НЕ ИЗЧЕЗВАТ...АМИ ЕЛЕМЕНТАРНО..ЗАЩОТО ТЕ ВОДЯТ ХОРОТО..ТЕ СА СЪЗДАЛИ СИСТЕМАТА..ТЕ УПРАВЛЯВАТ СИСТЕМАТА..ТЕ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА..,КАКВО ТИ КАЗА АХМЕД ДОГАН.".АЗ УПРАВЛЯВАМ ДЪРЖАВАТА"..В ПРАВ ТЕКСТ..ЗАЩО СПОРЕД ТЕБ.,,ЗАЩОТО ЗНАЕ ЧЕ ЗАД НЕГО СТОИ НЕ КОЙ И ДА Е..А РУСИЯ.КОМУНИЗМА..ОНЕЗИ КОИТО СА ГО СЪЗДАЛИ..ЗАТОВА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА..ЗАТОВА ТЕЗИ ПАРТИИ БСП-ДПС ВИНАГИ СА СИ ТАМ...ЗАЩОТО ТЕ УПРАВЛЯВАТ КОРАВА..А ВИЕ СИ ПЛЮЙТЕ БОРИСОВ.:)
  • 33 ФФФостата

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "ФАКТ":

    Стига писа с големи букви бе, неграмотен!

    Коментиран от #36

  • 34 ФАКТ

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "5786":

    ,,,ТИ НАИСТИНА МАЙ СИ НЯКОЙ МЛАДЕЖ..И НИЩО НЕ ТИ Е ЯСНО..НЕ КАЗВАМ ЧЕ ГЕРБ НЕ СА КОРУМПИРАНИ..КАЗВАМ ЧЕ ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА СЕ ВЪРТИ ОТ БСП И ДПС...ВСИЧКО..И ВСИЧКИ..И КАКТО ТИ КАЗАХ..КАКТО ИЗЧЕЗНАХА СДС..НДСВ..ТАКА И СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И ГЕРБ....НО БСП И ДПС...ЩЕ СА ТАМ..ЗАТОВА МОЖЕ ДА СИ ОБЕДЕН...ПИТАЙ СЕ ЗАЩО....ЗАЩО ПАРТИИТЕ КОИТО СА НАВРЕДИЛИ НАЙ МНОГО НА ТАЗИ ДЪРЖАВА И НА НАРОДА СИ......СА ВИНАГИ В ВЛАСТТА..И ИМАТ ПАРИ...ЗАЩО..??ОТГОВОРИ МИ НА ТОЗИ ВЪПРОС..ОТГОВОРИ СИ САМ...АЗ ОТГОВОРА ГО ЗНАМ..МЕСТАН МОЖЕ ДА Е ТЪРЧИН КИТАЕЦ И ВСЯКАКЪВ СИ ТАМ..НО Е КАЗАЛ НЕЩАТА ОТ ТОЧНО ПО ТОЧНО...ДОКАТО ИМА БСП И ДПС...ПРОМЯНА ДА ИМА...НИКОГА..КАКВА ПРОМЯНА ОЧАКВАТЕ..КОГАТО ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИИ СА ОТ 100 ГОДИНИ ТАМ....КАКВА..????ВСИЧКО ДРУГО СЕ ПРОМЕНЯ...САМО НЕ И ТЕ..ТЕ СА ТАМ..А ВИЕ ИСКАТЕ ПРОМЯНА ИМЕННО ОТ ТЯХ...Е КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ТИ КАЖА...ТО ПРОСТО Е ИЗЛИШНО
  • 35 Гошо

    4 1 Отговор
    Тоя боклук що не е в затвора? Убиец!

    Коментиран от #48

  • 36 ФАКТ

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "ФФФостата":

    ,,,НЕГРАМОТНА Е МАЙКА ТИ...АКО СА ТИ ГОЛЕМИ БУКВИ НЕ ГИ ЧЕТИ БЕ ПРОСТ-К...НЯКОЙ ДА ТЕ КАРА ДА ГИ ЧЕТЕШ..?????????

    Коментиран от #43

  • 37 Абе

    2 0 Отговор
    ГЕРБ е ЕОД там се решава еднолично-тези трябва до се закрият.

    Коментиран от #41

  • 38 Павел Баня

    2 0 Отговор
    Попитайте Доган и Местан за Бесоолу.
  • 39 ФАКТ

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    ,,,ИНТЕРЕСНО Е ДА ПИШЕШ..ЧЕ МЕСТАН Е УБИЕЦ И Е ЗА ЗАТВОРА...АМИ НИЕ КАКВО ДА КАЖЕМ БЪЛГАРИТЕ ЧЕ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ ИЗБИХТЕ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ..НЕ ЕДИН И ДВАМА..А ХИЛЯДИ..ОТ ВАС ЗАЩО НЯМА НИКОЙ В ЗАТВОРА..????:)ЗНАЧИ ДА УБИВАШ ХИЛЯДИ МОЖЕ..АМА ДА УБИЕШ ЕДИН..НЕ МОЖЕ..ИНТЕРЕСНА ЛОГИКАТА ИМАТЕ КОМУНИСТИТЕ...:)..БОК-ЦИ МРЪСНИ...100 ГОДИНИ НИ МАЧКАТЕ...А НАРОДА СИ МИСЛИ ЧЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА РАЗЛИЧНИ.....А ТО КОЙТО И РАЗЛИЧЕН ДА ДОЙДЕ..ВИЕ МОМЕНТАЛНО МУ ПРАЩАТЕ "МУТРИТЕ СИ" ДА ГО СВЕТНАТ..КАКВО СЛЕДВА :)ДОБРЕ СТЕ СИ ПОДРЕДИЛИ КАРТИТЕ НЯМА СПОР.....ЩОМ 100 ГОДИНИ БАЛАМОСВАТЕ НАРОДА..!!! ОТ ВАШАТА ЧУМА СПАСЕНИЕ НЯМА....
  • 40 Боян

    2 0 Отговор
    Разберете че става вапрос за едни и същи бо клу ци , за това трябва изцяло нови хора да вкарат тия в затвора да не ровят. За това държат Гешев да ги пази

    Коментиран от #42

  • 41 ФАКТ

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Абе":

    ГЕРБ РЕШАВА ЕДНОЛИЧНО..:) Е ТРЕБЕ ДА РАЗБИРАШ МНОГО ОТ ПОЛИТИКА ЗА КАЖЕШ ТАЗИ ГЛУПОСТ..:)КОГАТО БОРИСВО ВЗЕ ВЛАСТТА КАЗА ЧЕ ЩЕ ОПАНДИЗИ КОМУНИСТИТЕ И ДОГАН.....Я ВИЖ В КОЙ ПАНДИЗ СА СЕГА..:)ДАЛИ АКО БЯХА ЕОД...ЩЕШЕ ДА ИМА БСП И ДПС СЕГА..???...ЕОД МОЖЕ ДА КАЖЕШ ЗА БСП -ДПС.....ГЕРБ СА ПАРТИЯ ОТ 10 ГОДИНИ..БСП И ДПС ОТ 100...САМ СИ НАПРАВИ СМЕТКА КОЙ УПРАВЛЯВА ЕДНОЛИЧНО:)....ЖАЛКО ЧЕ ТОЛКОВА МНОГО МЛАДИ ХОРА..СА ЗАРАЗЕНИ ОТ НАЙ ДОЛНАТА БОЛЕСТ В СВЕТА КОМУНИЗЪМ..НАИСТИНА ЖАЛКО..И ТЕЖКО ВИ НА ВСИЧКИ..КОГАТО ДОЙДЕ ТАЗИ БОЛЕСТ НА ВЛАСТ...ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ...В КАКЪВ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ СТЕ СЕ ВКАРАЛИ..:)
  • 42 ФАКТ

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Боян":

    НАЛИ ОСЪЗНАВАШ ЧЕ НИЕ ТУК СИ ГОВОРИМ РАЗНИ ИСТИНИ..НО ЧУМАТА КОМУНИЗЪМ..ЩЕ СИ Е В БЪЛГАРИЯ ДО КАТО БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВА...И ЩЕ СИ УПРАВЛЯВА ПОД РАЗНИ ИМЕНА ФОРМИ И ЛИЦА...ЗАД КОИТО ТЕ ЩЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ...А МОЖЕ ОТ ВРЕМЕ И НАПРАВО ДА СИ НИ УПРАВЛЯВАТ...КАКТО СИ Е БИЛО ДО СЕГА..НИЩО НЯМА И ДА СЕ ПРОМЕНИ...ТА ТЕ ИМЕННО БСП ИЗБИХА СУМАТИ БЪЛГАРИ..И НИКОЙ НИЩО НЕ И НАПРАВИ..ВИЕ ИСКАТЕ С ТЯХ НЕЩО ДА ПРОМЕНИТЕ..ИСКАТЕ ДА ВЪРНЕТЕ НА ВЛАСТ..ТЕЗИ КОИТО СА ИЗБИЛИ РОДИТЕЛИТЕ ВИ ИЛИ ТЕХНИТЕ РОДИТЕ ЛИ...ДО ТАМ ЛИ Я ДОКАРАХТЕ..ТО БИВА БИВА ПРОСТОТИЯ...НО ВАШЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ....
  • 43 ФФФостата

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "ФАКТ":

    Явно така си компенсираш малкото акъл и малката пиш-ка!

    Коментиран от #45, #46, #47

  • 44 Майор Костов

    1 0 Отговор
    Този пич научили правилника, че като го гледам рязко влиза в ''ефир''? Да го не отнесе па некое BMW-е..........
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 А тоя боклук

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гошо":

    където уби Милен Цветков защо не е в затвора?
  • 49 Анонимен

    5 1 Отговор
    Турчина е трудолюбив народ. По живково време сме работили с турци и българи. Но.. Турчина не шакалкави, а работеше заедно с мен. Заминаха за Турция, 1989. Тях не ги интетесува днес преди 10, 5 години,. Гласуваха за тоьи, онзи, накрая за ррадев. Плюха си на ръцете и ми казаха, заминаваме интелигентните турци, за Германия. Преди 5 години. Имаха бизнес, фалираха и пр. Взеха им жилището. Има българомохамедани ги познават. Турчина е супер възпитан, но един по един от интелигенцията заминаха. В германия са си ок. Не мислят за България, големи две деца, но и те не задомени. Много са, но уви няма ги. Идват млади от селата и.. Те отмично знаят всичко за дпс, за българските партии. Тук пари няма. Оправете си нещата. Народ интелигентен и трудолюбив не го еня дали доган и боридов крадат, а защо да стоят тук като няма сигурност, заплатите са в някои краища 400 лева, а на запад х по 2, 3, 4 и... Политиката е за вас политиците, борите се за власт, кокала. Турчина не е мързелив но в българия техните места се заеха от селата, от ромите и българскитемохамедани. А бг пенсия. Зза 400 лева в БГ. Истината.
  • 50 така е помним

    5 1 Отговор
    Всичко е абсолютно точно и вярно, което каза Местан.
    И това го знаем още от създаването на ДПС, но нямаше народ , който да го проумее.
    Иначе ревем , че Европа не ни помага, че трябва да ни оправи - как? Държавате вече е абсолютно превзета от Путин , Сараи и олигарски.
  • 51 Той орешарски много "убав"беше

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Време е за Възраждане":

    Айде сега пък рев по орешарски
  • 52 Винаги са били на власт бсп и дпс

    4 0 Отговор
    Създадената от комунистите опозиция изчезна, още 90г трансформираха политическата си власт в икономическа, без търсене на каквато и да било отговорност за всичко, конституция та техните гласове, приватизация как беше проведена от костов, купуват с кредит-банките ги фалираха, недоказани доходи, без да са обложени с данъци приходи, никой за нищо не ги търси, абе заложено да не Става на държава
  • 53 Мдааа

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "ФАКТ":

    Така е
  • 54 Вуте

    3 0 Отговор
    Аман от шантави политици!
  • 55 123

    3 1 Отговор
    Местан е точен. Протестират но реформи на държават и конституцията не иска. Искат премахване на корупцията но не искт да премахнат всички фактори, закони и предпоставки за корупцията. Захапят ли кокала няма изпускане , това е целта.
  • 56 Човек

    1 0 Отговор
    Аве човек трябва да е на мястото си в живота, ама и да му е добре - здраве, любов, пари и други готини неща , това е нормалноста !
  • 57 локо

    1 1 Отговор
    Този помак от къде се появи, не е ли изселен в Турция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове