ФАКТИ.БГ

НОИ: Вноските не стигат за пенсии

Сред тях на първо място са демографските процеси

Публикувана: 12 Октомври, 2020 11:45
173 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10692
НОИ: Вноските не стигат за пенсии
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.

Приходите от осигурителни вноски за Държавното обществено осигуряване /ДОО/ да не са достатъчни, за да покрият разходите за пенсии, обезщетения и помощи е един от шестте основни стратегически риска пред изпълнението на стратегическите цели на НОИ.

Това се посочва в аналитичен материал на експертите на НОИ, публикуван в последния информационен бюлетин.

Материалът представя гледната точка на НОИ за стратегическите рискове пред управлението на държавното обществено осигуряване в периода след 2020 г. Той е разработен като част от процеса по актуализиране на Стратегията за управление на риска в НОИ. Сега действащата стратегия покрива периода до 2020 г. и трябва да бъде актуализирана.

Според анализа има редица фактори, които увеличават вероятността за опасност приходите да не са достатъчни, за да покрият разходите за пенсии, обезщетения и помощи.

Сред тях на първо място са демографските процеси. Прогнозите за населението сочат, че през 2020 г. коефициентът на възрастова зависимост в старшите възрасти (населението на 65 и повече години на 100 лица от населението на възраст от 15 и 64 г.) ще достигне 34,30. Това означава, че на всеки 100 души на възраст между 15 и 64 г. се падат 34 на 65 и повече години. В дългосрочен план тенденциите не са оптимистични - очаква се стойността на това съотношение да достигне близо 45 само за период от две десетилетия, а през 2050 г. да надхвърли 528, се посочва в анализа.

Последният актюерски доклад на НОИ от 2019 г. показа, че последиците от застаряването на населението са факторът с най-голяма тежест по отношение динамиката на разходите за пенсии като процент от БВП. При законодателството в сила към 01.01.2020 г., очакванията са балансът на ДОО да остане отрицателен (разходите да останат по-високи от приходите) за целия период от 2019 г. до 2070 г. При 3,3 на сто от БВП, дефицитът в ДОО се очаква да нарасне до 4,8 на сто от БВП в края на периода. Решенията, свързани с промяна на един или друг от параметрите на осигурителната система могат или да ускорят, или да забавят влиянието на демографските процеси върху способността на държавата да изпълни ангажимента си към сегашните и бъдещи осигурени лица и пенсионери, се посочва в анализа.

Други стратегически рискове са контролните механизми да не са достатъчно ефективни, за да установят и не допускат грешки, нередности и измами с фондовете на ДОО, контролните механизми да не са достатъчно надеждни при защитата на информацията и активите. Посочват се и рисковете развитието на информационните и комуникационните технологии да изпревари технологичното състояние на НОИ, взаимодействието със заинтересованите страни да доведе до несъответствие между резултатите от дейността на НОИ и нормативно определените му задачи. Стратегически риск е и НОИ да не разполага с достатъчно кадрови потенциал, за да изпълнява възложените му задачи.

В анализа се отбелязва, че публичните средства, които НОИ управлява, възлизат на около 10 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП) на България, затова НОИ обръща все по-голямо внимание на стратегическите рискове, информира БТА.

Експертите допълват, че организациите трябва да вземат решения за посоката на своето развитие в среда, която e все по-сложна за възприемане и все по-непредвидима.

"Светът бе неподготвен за глобалната финансова и икономическа криза от 2008 г., а резултатът бе, че и днес се усещат нейните последствия. Сега световната общност е изправена пред ново предизвикателство - пандемията от коронавирус COVID-19. Прогнози на влиятелни международни организации като Международния валутен фонд например сочат, че това ще е най-тежката криза (здравна, икономическа, социална) от времето на Голямата депресия ", допълват експертите.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.2 от 17 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
честен ционист
1 Отговор
Това малко на сагата с боновите книжки заприлича. БГ да тегли заеми, че скоро и за пенсии няма да има, а заемите знаете от кой ще се вземат..

Оценка:
-3 +112

ТаУмВзе
2 Отговор
Е за чии да се плащат вноски, когато отиват при лилавите? А те никога и нищо не плащат. Просто гласуват за герберастите. Всичко вече се е разпаднало!

Коментиран от #14


Оценка:
-6 +176

Нали чакмежето е пълно
3 Отговор
Другото кучета го яли.

Коментиран от #13


Оценка:
-3 +110

Псевдоним
4 Отговор
Как да стигат като се изгониха работещите хора, а останалото прибират мафията и електората й.

Оценка:
-1 +161

Шаиката да краде по малко
5 Отговор
Или бнб да напечата още хартишки

Оценка:
-2 +73

Гарантирано
6 Отговор
... от капитализма!

Оценка:
-10 +85

Ами спирайте ги
7 Отговор
Тия пенсии и ще има нов световен рекорд по изчезване на политическа партия - герберастки ще видите само в зоопарка.

Оценка:
-4 +79

Ядеитн
8 Отговор
Ся, едни ден сметах, че ако кътх сите вноски за пенсио у бурканя, вместо да ги харизвам на ноито, ша си ги харча рахат до 82 ли или 83 годин беха?! Ся колко наборе прехвъргат 82 лазарника, че да са бръкне за държавна пара ноито, а? Я мой да сам дрът и от село, ама от пари поразбирвам малце.

Оценка:
-3 +68

Значи
9 Отговор
за стари самолети, бракувани бойни кораби, ръждясали праисторически подводници, израелски ненужни радари милиарди има, а за пенсий пари няма. Стига сте харчили парите ни за гешефти!

Оценка:
-4 +128

Гост
10 Отговор
Бе те и заплатите не стигат за вноски!! А ромите? Колко от 700 000 плащат нещо на държавата?

Коментиран от #142


Оценка:
-0 +115

Георги
11 Отговор
БЪЛГАРИЯ ИМА УНИКАЛНО ГОЛЯМА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА!!!! 1 ЧОВЕК СЛЕД 20-30 ГОДИНИ ЩЕ ИЗДЪРЖА 40!!! БИБИТКО И ГЕРБ ЗА 11 ГОДИНИ ТОЛКОВА СЕ РАЗДАДОХА ДА ПОМАГАТ НА РАЖДАЕМОСТТА , ТА ИМАМЕ ОТРИЦАТЕЛЕН ПРИРАСТ И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ БЪЛГАРИ - НЯМА МЕСТА В ГРАДИНИ И ЯСЛИ!!! ДЕМЕК - НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ ДОРИ И ЗА МАЛКОТО МЛАДИ СЕМЕЙСТВА. АКО НЯМА БЪЛГАРИ НЯМА НИТО ДЪРЖАВА , НИТО ИКОНОМИКА , АМА ГЕРБЕР И ПКП НЯМА КАК ДА ГО ПРОУМЕЯТ , ЩОТО НЯМА С КАКВО! БЪЛГАРИЯ ГЪМЖИ ОТ ПРОБЛЕМИ , НЕ САМО ОТ КОРУПЦИЯ , ОСТАВКА НА ТЕЗИ НЕКАДЪРНИ ЕГОИСТИ ,КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ 11 ГОДИНИ!!!!!!!!!!!

Оценка:
-1 +106

пенсионер
12 Отговор
пенсиите няма да се вдигнат от вноските , а от силна икономика и стабилен бюджет ! да си купуваш народна любов за 50 лв. е долно и тиквенски тъпо !

Коментиран от #26


Оценка:
-3 +115

Пенсионер
13 Отговор

До коментар #3 от "Нали чакмежето е пълно":


И какво сега, да мрем ли? Значи сме излишни. Да, ама всички един ден остаряват и стават пенсионери. Тогаз от небето с кеф ще ви гледам сеира.

Оценка:
-3 +57

ТаУмВзе
14 Отговор

До коментар #2 от "ТаУмВзе":


И кой от нас работещите ще доживее пенсия изобщо? И кой ще изплаща милиардите заеми, при положение, че тук е по зле от средновековието? Глад и Зима идват. И тотално заличаване.

Оценка:
-2 +73

Въпросченце
15 Отговор
Какво е довело до прихoдитe oт ocигуритeлни внocки - oбщecтвeнo ocигурявaнe /ДOO/ дa нe ca дocтaтъчни, зa дa пoкрият рaзхoдитe зa пeнcии, oбeзщeтeния и пoмoщи. НОЙ са за Нобелова награда за този „анализ”. Тези вноски са стигали някога? Проблема е бил, сега е и ще бъде за тази страна до превръщането и в дъжава без да казват: ХУНТА, ШАЙКА, БАНДА, КРАДЦИ и т.н. Мое мнение – да се подмени насерлението с друго население.

Оценка:
-5 +41

Дълбоко Виждащ
16 Отговор
ДОО би трябвало да бъде само за пенсии!Ако държавните служители се Самоосигуряват-Лично,а не държавата няма да има този проблем,уверен съм!Държавата осигурява на Хартия ,слугите си както и на нисък процент ,от там иде голямата Дупка!Цялата тежест се поема от 3та категория,а парата взема 1ва и 2ра....държавни ....хрантутници!

Оценка:
-6 +69

анонимен
17 Отговор
А сигат за на бойко тиквата, шкафчето?!

Оценка:
-2 +31

Оня с рикията
18 Отговор
И ся кво, че дигат вноските ли? Ми нормално. След като лилавите зимат смешни заплати, а повечето хора се осигуряват на минимални заплати щото не се и надяват да до живеят до пенсия така че е. Хрантутниците да си намалят пенсиите.

Оценка:
-3 +41

Мария Тънасова
19 Отговор
Нищо лично Наборе, ама и да си замине за островите фнусният, крадлив, лъжлив ГЕРПерист, Територията си остава две тухли и дупка. ЛОшото е, че измъкване няма, фекала стига 40санта над косата. Какво, като имаш шнорхел 38санта и пляскаш с крачета, за да "пребиеш" сместа. Мишка в кофа с вода си хвърлял нали?...

Коментиран от #30


Оценка:
-5 +13

Ами след 30 години
20 Отговор
Ако доживея до пенсия какво ли ще бъде😂😂😂😂

Коментиран от #23


Оценка:
-1 +30

21
Този коментар е премахнат от модератор.
Мария Тънасова
22 Отговор
Тези новини ги пускат, за да се разчувстват финансовите брокери, и да купят за още 3х5 млрд. дълг в държавни книжа. Сега следва масово изкарване на де що има катаджия да събира за шкафчето от 40-те до отдавна буренясали крайпътни заведения, и съответният отговор на Ганьо - движещи се с 60км/ч БМВта 540i. В името на пътната безопасност.

Оценка:
-2 +20

Пенсионер
23 Отговор

До коментар #20 от "Ами след 30 години":


Носи си новите дрехи сега, гони мацките и си живей живота. Имаш врезме, 30 години са това. Но минават като един миг! Както казах всеки остарява един ден и като станеш пенсия, ще видиш какво е. Гадна работа. Всеки ти се подиграва и подхвърля за ненужен.

Оценка:
-1 +37

Лесно е
24 Отговор
50 лева таван на пенсията,и готово,ще има за всички.

Коментиран от #29


Оценка:
-14 +4

Обективен
25 Отговор
Ся вземете че вдигнете осигуровките. Ние сега не можем да изкараме за осигуровки , а кво остава като ги вдигнете. Скапана държава.

Оценка:
-2 +28

Горо
26 Отговор

До коментар #12 от "пенсионер":


Напълно си прав и примерът на Норвегия е показателен! Там пенсионният фонд е осигурен и се дообогатява от приходите при продажба на електроенергия, тъй като в тази северна страна има над 300 водопада и толкова водноелектрически централи! А у нас диктаторът Борисов дере по 10 кожи от данъци, няма чуждестранни инвестиции и икономиката не работи!

Коментиран от #34


Оценка:
-1 +36

Венецианската Комисия препоръчала
27 Отговор
На България и проф Константинов???? В тази Комисия е Филип Димитров, един подлизурко, едно Мекере, един клепоух Пудел, който се "от благодаря ва" на тези, които го пратиха там!!!! Промени в изборния кодекс, Константинов Манипулатор далече от изборните документи!!!

Оценка:
-1 +34

Гост
28 Отговор
Чей са .... нали тез хорица са внасяли осигуровки за пенсиите си?!?!? Откъде чакате приходи за техните пенсии??? Те са ги внесли когато са работели!!! Те къде са? Къде са парите? А, Тикво?!?!? За къв чеп внасям, след като от младите ще вземате за моята пенсия? А, Педи-гри-пал???

Коментиран от #31


Оценка:
-2 +41

Пенсионер
29 Отговор

До коментар #24 от "Лесно е":


Така беше при социализма. Сега е капитализъм! Каквито вноски си прави,л като осигурителен стаж такава пенсия ще вземеш. Ако си се осигурявал на минимална заплата, малка пенсия ще вземеш, ако си се осигурявал на голяма заплата, пенсията ще ти е голяма. Пенсията не е социално подпомагане.Запомнете добре това. Даже и ТАВАН на пенсията не трябва да има. Не е редно това.

Коментиран от #36, #38


Оценка:
-6 +19

Някой
30 Отговор

До коментар #19 от "Мария Тънасова":


Не си добре с главата. Лекува се!

Оценка:
-0 +3

Посетител
31 Отговор

До коментар #28 от "Гост":


Питай за това Иван Нейков, царя и СДС.

Коментиран от #40


Оценка:
-6 +11

Здрасти
32 Отговор
Как ще стигат над 100 000 държавни служители търтей не внасят данъци и осигоровки в НОИ а ползват всички облаги.

Коментиран от #53


Оценка:
-1 +38

иванов
33 Отговор
По малко крадете бе герберасти.

Коментиран от #35


Оценка:
-2 +26

Посетител
34 Отговор

До коментар #26 от "Горо":


Питай за това Иван Нейков, царя и СДС.

Оценка:
-4 +11

Посетител
35 Отговор

До коментар #33 от "иванов":


Предишните крадяха повече. Царя и компания, ония къде докараха 3000 лева долара. Преди тях СДС и т.н.

Коментиран от #42


Оценка:
-23 +3

Бачо Киро
36 Отговор

До коментар #29 от "Пенсионер":


Ама да бе, капитализъм било. Капитализъм, ама друг път. Няма как да стигат вноските на работещите и плащащите, понеже с тях се плащат и вноските на всички калинки на клоните на държавния апарат. Откъде накъде? Къде е капитализмът? Да удържат от и така надутите заплати на държавните чиновници, които нямат допир с реалността на пазара и им ги дигат всеки път ББ като се почувства засегнат, за да си глади перата. Това си е жив социализъм на държавния апарат в среда на псевдокапитализъм. Отдавна е крайно време на държавните работници да си им удържат и да си плащат застраховките. Частния сектор и без това има все по-малко хора, които си плащат данъците и това не са облагодетелстваните фирми с големи цифри в оборота и сметките, те все на загуба работели (справка ЛукОйл примерно) ....

Коментиран от #152


Оценка:
-0 +28

Стратегия
37 Отговор
Понеже електората на ГЕРБ от ромски произход рядко доживява до пенсионна възраст, парите им се плащат като социални помощи, за да не работят, а на пенсионерите 50лв са им напълно достатъчни да си купят по една тиква за Хелоуин.

Коментиран от #162


Оценка:
-0 +21

Бачо Киро
38 Отговор

До коментар #29 от "Пенсионер":


За тавана на пенсията съм напълно съгласен. Откъде накъде ще слагат спирачка на хората, които могат да си плащат за по-голяма пенсия.

Оценка:
-3 +23

гост
39 Отговор
Докога ще търпим ДИКТАТОРА, бойко борисов?

Оценка:
-0 +24

Бибитко
40 Отговор

До коментар #31 от "Посетител":


Абе стига сте се оправдавали с предишните управления. Вашият цар Тиква от Банкя нали управлява вече 11 години, това според теб малък период ли е да бъдат променени нещата в полза на хората? За какво карат хората да се осигуряват за пенсия като един ден или им дават трошички, които непрекъснато растящата инфлация допълнително изяжда, или пък няма пари. Даже преди 9-ти септември 1944 година хората не са били задължавани да се осигуряват, системата е била доброволна, а много хора са спестявали пари по логиката на народната поговорка: "Бели пари за черни дни". Нека да си спомним как Борисов още по време на първия си мандат изпапка тъй наречения "сребърен фонд", в който имаше 400 милиона лева от увеличението с 2 процента на осигуровките. Човекът всичко превръща в бетон и асфалт, защото оттам най-лесно се краде!

Оценка:
-1 +37

41
Този коментар е премахнат от модератор.
Бачо Киро
42 Отговор

До коментар #35 от "Посетител":


Глупости, дрънкаш колкото да не заспиш. Никой не може да стъпи на малкия пръст на герберите за кражбите, които са свършили последните 11 години ... Само КТБ и ДДСто удрят в земята всичко останало няколко пъти, за кражбите от парите по пътища и саниране дори няма да почвам...

Оценка:
-0 +33

анонимен
43 Отговор
Държавен служител с 4к заплата, трябва да плаща над 500лв осигуровки на месец, които държавата им покрива. 12 месеца х 500лв=6000лв на година х 40 години= 240 000лв. В края на службата си, повечето получават 20 брутни заплати обезщетение = 80-100 000лв. Съберете с горното, получават се над 300 000лв на човек. Прибавете сега и таванът на пенсията, който ще взима още 20 години, още 300 000лв. Дотук станаха 600 000лв, изцяло подарък от държавата, без да броим бонусите, които са на всяко тримесечие по една заплата. Т.е. всеки висш държавен служител има подарък от държавата 1 млн лв. Хайде сега чудетете се защо няма пари за пенсии.

Коментиран от #58, #128


Оценка:
-4 +40

бай Ставри
44 Отговор
баце Бойко, Киро жарта те чака в софийския затвор.

Оценка:
-0 +18

45
Този коментар е премахнат от модератор.
Ееееее
46 Отговор
Махнете ДОО от държавата на милиционерите, зелените чорапи, данс, манс, гешевтурниците, ония с тогите и системата ще се стабилизира. Не извивайте ръцете на ЧПФ и не изнудвайте клиентите им и системата ще стане стоманобетон. Да ама ония с жипа от гората не дава нали.

Оценка:
-0 +22

47
Този коментар е премахнат от модератор.
Браво
48 Отговор
Няма за пенсии а купувате още осем самолета. Имало разчет било в Бюджета. Загробвате ни тотално. Ще ручаме жабетата сега. Оставка и веднага в затвора!

Оценка:
-0 +32

Гост
49 Отговор
Да спират веднага тази глупост 60/40. Само се наловат пари в неработещи фирми!

Оценка:
-0 +22

коко
50 Отговор
как ще са достатъчни като взимате огромни заплати .

Оценка:
-0 +15

анонимен
51 Отговор
30 години без бай Тошо, от ден на ден става, все по-лошо и по-лошо!

Коментиран от #63, #67


Оценка:
-0 +21

Бойко Борисов
52 Отговор
В шкафчето ми дрънкат семки и бонбонки.

Оценка:
-1 +16

Буко Баламата
53 Отговор

До коментар #32 от "Здрасти":


Те ако бяха 100 000 щяхме да сме екстра.

Оценка:
-1 +10

54
Този коментар е премахнат от модератор.
пакс
55 Отговор
Къде са парите на Сребърният фонд? Правят ли се там въобще вноски от държавата ?

Оценка:
-0 +13

Чичо
56 Отговор
Да вземат от шкафа на бацо, аз що плащам 600 лв всикш мисиц пък накрая ще ми дадът 300, ми да си ги паза в банката тогава

Оценка:
-0 +10

Бойко Борисов
57 Отговор
важно е пари да има за барцелона

Оценка:
-0 +16

Админ
58 Отговор

До коментар #43 от "анонимен":


Е хрантутат ги, защото по избори гласуват в редичка и под бройка.

Оценка:
-2 +10

Админ
59 Отговор

До коментар #54 от "Anon":


Що не го триете тоя ?

Оценка:
-0 +2

Бойко Борисов
60 Отговор
пенционерите са лош комунистически матриал нема пенционери нема проблеми

Оценка:
-4 +5

ББР
61 Отговор
Има един който фалира НОИ с 2.2 милиарда. Да ги върне

Оценка:
-0 +13

ГРАД КОЗЛОДУЙ
62 Отговор
защото точат НОЙ също и с фалшивите телкове

Оценка:
-3 +13

Жоро
63 Отговор

До коментар #51 от "анонимен":


Заради тоя ваш Бай Тошо и кредите дето ги е дърпал да върви народното дело и вашето гласуване за Комунисти 50 години сега младите духаме супата и още нещо

Коментиран от #65, #140


Оценка:
-16 +2

Додо
64 Отговор
Какво му пука на Чекмеджето ,че няма пари за пенсии.Важното е да има пари да предплати нови 8 хартиени самолетчета.После част от тези пари ще ни ги отпуснат във вид на заем срещу изпълнение на желания. Така с нашите пари ще си купим безпрекословно подчинение за пет години напред.

Оценка:
-0 +16

не само
65 Отговор

До коментар #63 от "Жоро":


духаме супата заради 30 години преход с ДС и БКП. И вече да не говорим за гаврата последните 10 години с Тиквоча и Прасето

Оценка:
-4 +9

Бойко Борисов
66 Отговор
на следващите избори най малко 10 милиона българи ще гласуват за мен. ГЕРБ винаги пичели

Оценка:
-15 +1

67
Този коментар е премахнат от модератор.
ДО КАТО
68 Отговор
НЕ ФАЛИРАТ БГ-ТО НА ДА СИ ОТИДАТ. ПОЗОР.

Оценка:
-0 +6

ГРАД КОЗЛОДУЙ
69 Отговор
циганите точат ной с фалшивите телк решения помните ли уж слипите братя от ГРАД ЛЕВСКИ а ДЪРЖАВАТА нищо не прави а нкой се имат над закона

Оценка:
-1 +15

Ти да видиш
70 Отговор
Пенсиите се изплащат от настоящите вноски!!!!!!
Ама днес кой е луд да прави и плаща вноски след като утре някой си Далавери ПИШМАН патреот и мутро гербераст ще индексира или увеличи само минималната пенсия т.е. ще изравни тези които са внасяли минимални вноски и другите със средни и високи вноски!!!!!

Оценка:
-0 +16

jjjjjj
71 Отговор
По-високи заплати - повече вноски.
Реално осигуряване - повече вноски.
По-малко крадене - по-високи пенсии.
По-малко клесавци по кабинетите - повече за заплати.
По-малко торбалани-повече работници.
Лесно е!

Оценка:
-0 +10

Два вица...
72 Отговор
Два свежи вица.
След като разбрал за 29-те милиарда, отпуснати на България от ЕС, Борисов, доволен си купил ново, по-широко нощно шкафче.

Какъв тъжен завършек на политическата кариера на Борисов се задава. Започна като охрана на Живков и Симеон II и ще завърши като охрана на Доган и Пеевски...

Коментиран от #79


Оценка:
-0 +12

5555
73 Отговор
Естествено!
Обаче, къде са вноските, като ги внасяме в НОИ?
"Вие господине, сте осигурен на друго място и затова няма да ви заверим осигурителната книжка, а това че сте внасяли пари, такъв е бил законът до 2000 година".
Това ми отговориха от НОИ, преди 20 години.

Оценка:
-0 +7

Е, и?
74 Отговор
Парите в пенсионните фондове са недостатъчни във всички страни по света. Така е по много причини, главната от които е обезценяването им заради инфлацията. Затова недостигът се покрива от бюджета. В белите държави всички се осигуряват, у нас държавните чиновници не - тях осигуряваме ние и им плащаме от нашите пенсии. А това е сериозен източник на дефицит за ограбена бедна страна с огромна армия чиновници. В белите държави от бюджета се заделят допълнително между 12-16 % за дефицита в пенсионните фондове. У нас те са едва 8%, щото бай ви Йух трябва да изсмуче от някъде излишъци, та да има да краде и раздава от жипката. В белите държави се отнасят с уважение към гражданите си, тук е обратното - с лъжи, презрение и омраза ни унищожават - докато ни ограбват. Та когато ви казват, че пари за пенсии няма, че бла, бла, 1 работещ издържал пенсионери, да знаете, че ви правят на глупаци, вярват, че сте такива и ви готвят същия геноцид. Дали ще продължи гаврата им с нас, зависи от нас.

Коментиран от #83


Оценка:
-2 +17

Дядо Гъдю
75 Отговор
Прогонихме два милиона работоспособни българи зад граница.По сто лева осигуровки на месец Осигурителният институт се лишава от двеста милиона,което е два милиарда и четиристотин милиона на година.Само за последните десет години,страната се е лишила от двадесет и четири милиарда лева ,почти колкото външния дълг.

Коментиран от #77, #78, #90


Оценка:
-1 +13

мдаа
76 Отговор
Добре, че са ГЕРБ да дадат нещо на пенсионерите. 50 лева, ама все е нещо, а ич?. Предишните управления абсолютно нищо. Само крадяха. Сега министър Сачева предлага тотална реформа при пенсиите, детските и т.н, и Партиите ревнаха. Защо ли...?

Оценка:
-17 +4

Mhm
77 Отговор

До коментар #75 от "Дядо Гъдю":


Не са сто, ами близо 150лв. На месец е минималната вноска за доо

Оценка:
-0 +6

Админ
78 Отговор

До коментар #75 от "Дядо Гъдю":


И ако са тук тия 2 милиона, безработицата знаеш ли къде ще е, сега е да кажем 10 %, ако се върнат ще е минимум 30 %

Коментиран от #89


Оценка:
-1 +9

мдаа
79 Отговор

До коментар #72 от "Два вица...":


Говориш глупости. Дoбрe, чe ca ГEРБ дa дaдaт нeщo нa пeнcиoнeритe. 50 лeвa, aмa вce e нeщo, a ич?. Прeдишнитe упрaвлeния царя, БСП, СДС, aбcoлютнo нищo. Caмo крaдяхa. Ceгa миниcтър Caчeвa прeдлaгa тoтaлнa рeфoрмa при пeнcиитe, дeтcкитe и т.н, и Пaртиитe рeвнaхa. Зaщo ли...?

Коментиран от #147


Оценка:
-14 +1

ИЗВОД
80 Отговор
1/ ДА СЕ ПРОМЕНИ КОДЕКСА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ, ТАКА ЧЕ ТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИТЕ СИ НАРАВНО С ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ОТ РЕАЛНИЯ СЕКТОР! ОСВОБОДЕНИТЕ ПАРИ НЯМА ДА СА НИКАК МАЛКО.
2/ ДА ЗАПОЧНЕ АГРЕСИВНО ПОДПОМАГАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА ПО ПРИМЕРА НА УНГАРИЯ И РУСИЯ!
3/ ИЗСВЕТЛЯВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА!

Коментиран от #87


Оценка:
-1 +11

Минувач
81 Отговор
Следващите избори, Борисов от раз печели изборите. Напипа вярната посока - пенсиите. Това са 2 125 000 пенсионери. Дори половината да гласуват за ГЕРБ, това е напълно достатъчно. Таванските пенсионери са също негови. В кърпа са му вързани! Ето, кани се да вдигне тавана с 200 лева, преди това го вдигна с 300 и т.н. Ами така е, всичко на този свят е ПОЛИТИКА, не случайно е бил ученик на Първия... Имало защо....

Коментиран от #84


Оценка:
-11 +5

Иво
82 Отговор
шкафчето шкафчетоо там е истината има и евро и кюлчета злато

Оценка:
-0 +11

До Е, и?,
83 Отговор

До коментар #74 от "Е, и?":


Поставям ти огромно количество плюсове!

Оценка:
-0 +5

Иво
84 Отговор

До коментар #81 от "Минувач":


така е като закърнелия мозък на българите е с размера на врабче

Коментиран от #88


Оценка:
-1 +4

Иван
85 Отговор
Вноските не стигали!
А Патладжаните без да правят вноски що вземат?
Мам цата ви мръсна

Оценка:
-1 +7

1245
86 Отговор
Moody’s да каже къде са парите , нали сме най добрите

Оценка:
-0 +8

Иво
87 Отговор

До коментар #80 от "ИЗВОД":


аз съм държавен служител и знаеш ли че от 1200лв бруто имам 300лв данъци..точно частния сектор укрива осигуровки това ти го гарантирам на 120 %

Коментиран от #110, #112, #115


Оценка:
-6 +4

Минувач
88 Отговор

До коментар #84 от "Иво":


Няма врабчета, няма гарги. Вече тго писах, всичко на този свят е ПОЛИТИКА! Вземете, брака, любовта и те са също ПОЛИТИКА! Преведено по простичко, визирам поговорката: "ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА". Пенсията влиза в магазин, бърка в джоба и иска да си купи сиренце и млекце. Е, ми няма пари и какво прави пенсията? Пълни очи, празни джобове. Да ,ама за начало му дали 50 левчета нали?! И още ще има...ГЕРБ улови този момент и на път е вярно да го отработи. Изборната победа, пенсиите на тепсия ще я дадат на бат Бойко. Просто като бобено зърно.

Коментиран от #93, #99


Оценка:
-4 +3

Дядо Гъдю
89 Отговор

До коментар #78 от "Админ":


Ако за тридесет години не можеш да осигуриш работни места и икономика в една страна- слагай табелата:,,разпродажба"

Коментиран от #95


Оценка:
-0 +9

Минувач
90 Отговор

До коментар #75 от "Дядо Гъдю":


Дядо остави тези приказки. Гледай нашата къщичка тук. Емигрантите са друга писта! Вeчe гo пиcaх дядо, вcичкo нa тoзи cвят e ПOЛИТИКA! Взeмeтe брaкa, любoвтa и тe ca cъщo ПOЛИТИКA! Прeвeдeнo пo прocтичкo, визирaм пoгoвoркaтa: "ИНТEРECA КЛAТИ ФECA". Пeнcиятa влизa в мaгaзин, бъркa в джoбa и иcкa дa cи купи cирeнцe и млeкцe. E, ми нямa пaри и кaквo прaви пeнcиятa? Пълни oчи, прaзни джoбoвe. Дa, aмa зa нaчaлo му дaли 50 лeвчeтa нaли?! И oщe щe имa...ГEРБ улoви тoзи мoмeнт и нa път e вярнo дa гo oтрaбoти. Избoрнaтa пoбeдa, му е в кърпа вързана! Пeнcиитe доволни, нa тeпcия щe я дaдaт нa бaт Бoйкo. Прocтo кaтo бoбeнo зърнo.

Оценка:
-2 +2

Жоро
91 Отговор
Ако няма пенсионери държавата загива
1 Никои няма да праща пари ако няма на кои
2 Те харчат пенсиите в магазините и сметки за ток, вода ... така 20 % ДДС взема държавата
3 Работещите в сектори като Услуги, здравеопазване без пенсионери ще останат без работа

Оценка:
-0 +9

Ковид 19
92 Отговор
Ви разказа играта.Скоро и за заплати няма да има пари и тогава какво правите?
Вече ще усетите какво е криза,а има още какво да се краде.

Оценка:
-0 +2

Иво
93 Отговор

До коментар #88 от "Минувач":


въпросът е КОЙ я прави тази политика,а тия простаци показаха за 10 години че нищо не направиха само усвояваха еврофондовете на калпак,като се почне от далаверите в земеделието,туризма къщите за гости,санирането некачествените пътища и какво ли още не...

Оценка:
-1 +6

Всички на бюджетна заплата ЩЕ....
94 Отговор
Получат пари за пенсиите си от РОМА&БАНК&ТИКВУН&ГАНГ$....В близко бъдеще в България ще получават пенсии само Българи които са работели извън България и имат пенсии от там.За туземците служители и ромите ще има помощи от въздуха😂🎃🎃

Оценка:
-1 +4

Минувач
95 Отговор

До коментар #89 от "Дядо Гъдю":


Дядо, Гъдьо вече ти писах. Чети, осмисляй и се учи.

Оценка:
-0 +2

Асен от малата
96 Отговор
Ние от кои ще искаме пари ако не от пенсионерите ще умрем от глад!

Оценка:
-0 +0

лошо
97 Отговор
Вземаме една заплата под средната - 1000 лв. Всеки месец от нея за данъци, осигуровки и т.н. изчезват 200 лв. 45 години трудов стаж това е 108 000 лв. А сега си представете, че тези пари човек си ги е внасял в банка със съответната лихва и т.н. Ако предположим, че ще живее до 85 години, което си е прилична възраст, това прави по 450-500 лв. пенсия. Единици оцеляват над тази възраст. А като сметнем всички починали без изобщо да дочакат пенсия, се сещате за какво става въпрос. Спокойно може да има по 1000 лв. пенсия за всеки осигуряващ се, та даже и за здраве, безработица и т.н. Само че тогава няма да има за тези лилавите, дето цял живот не са работили нищо. Сега за вас - 320 лв., а за тях - 300 лв. Да ви е честито. А те се увеличават все повече за сметка на работещите. При тази система не НОИ да е, ами федералният резерв на САЩ да е, и той ще гръмне. Затова всеки гледа да укрива доходи или да се осигурява на минималната. Защото знае, че това, което се отделя, не е за него или за децата му, а за тези, дето държавата ги хрантути на наш гръб. И така наречените патриоти обещаха да коригират тези несправедливости и много хора ги подкрепиха. Сега всичко забравиха, като се наредиха на софрата и всичко си продължава по старому. Тарикатите живеят на гърба на работещите чрез съдействието на държавата през целия си живот. Сега работещо семейство с две деца - доходи 2000 лв. Неработещо семейство с 8 деца - помощи за 2000 лв. на месец. Защо продължава да се подкрепя тоз

Коментиран от #101


Оценка:
-1 +10

Фък офф
98 Отговор
Е кво искат некой да работи ли в тая държава що си не веат мките.!.

Оценка:
-0 +3

Препратка
99 Отговор

До коментар #88 от "Минувач":


Написаното ме върна към "Братчетата на Гаврош". Но сега няма Смирненски да създаде нещо за дядовците и бабите.

Коментиран от #103


Оценка:
-1 +4

Минувач
100 Отговор
Иво остави приказките.Осмисли добре, какво съм ти написал. Не пиши глупости. Както казах има поговорка: "ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА".
На този свят всичко е ПОЛИТИКА и ПАРИ. Те са движещите сили. Другото е бля, бля... БАЦЕ хвана пенсиите под мишничка и вече си реши въпроса. 2 милиона избиратели са това.

Коментиран от #102, #106, #149


Оценка:
-4 +1

101
Този коментар е премахнат от модератор.
Инграм
102 Отговор

До коментар #100 от "Минувач":


Е как ще им плаща пенсиите

Коментиран от #104


Оценка:
-0 +3

Минувач
103 Отговор

До коментар #99 от "Препратка":


Братчетата на Гаврош!
........................................
Ти целия скован от злоба си,о шумен и разблуден град,и твойте електрични глобуси всуе тъй празнично блестят!Че всяка вечер теменужена ти виждаш бедните деца и обидата незаслужена по изнурените лица.Съдбата рано ги излъгала,живота сграбчил ги отвред и ето ги:стоят на ъгъла,с прихлупен до очи каскет.Какво им даваш от разкоша си ти - толкоз щедър към едни,а към бездомните Гаврошовци жесток от ранни младини?Пред твоите витрини блескави накуп застават често те и колко скръб в очите трескави, и колко мъка се чете! Но тръгват си те пак одрипани, с въздишки плахи на уста,а тез витрини са обсипани с безброй жадувани неща.Ти целия скован от злоба си,о шумен и разблуден град,и твойте електрични глобуси всуе тъй празнично блестят!

Оценка:
-1 +5

Минувач
104 Отговор

До коментар #102 от "Инграм":


Има как, то е помислено. Не случайно на хоризонта изникна най добрият социален министър на прехода- госпожа Сачева.Тя е колос в тази материя и знае как да реши нещата. И ще го направи. БАЦЕ я слуша и има защо!

Коментиран от #107


Оценка:
-7 +1

Гост
105 Отговор
ПРИ ТАЗИ СЛОЖНА ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА ПОЛИТИЧЕСКА ОБСТАНОВКА ТОДОР ЖИВКОВ ЩЕ НИ ЛИПСВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ. ОСИГУРЯВАШЕ НА НАРОДА НИ СИГУРНОСТ, КОЯТО СЕГА МОЖЕМ САМО ДА МЕЧТАЕМ.

Оценка:
-0 +9

Иво
106 Отговор

До коментар #100 от "Минувач":


може да се басираме че този няма да управлява повече..а вдигането на пенсиите и мин работна заплата е че от март догодина трябва да усвоим 13 млрд евро помощи заради вируса

Коментиран от #111


Оценка:
-1 +7

Инграм
107 Отговор

До коментар #104 от "Минувач":


И как е измислено ще затвориш границите и ще задължиш всички да работят ли.1989-та отдавна утече

Коментиран от #113


Оценка:
-2 +5

анонимен
108 Отговор
30 ГОДИНИ БЕЗ БАЙ ТОШО,
ОТ ДЕН НА ДЕН, СТАВА,
ВСЕ ПО-ЛОШО И
ПО-ЛОШО!

Оценка:
-1 +12

гостенин
109 Отговор
Герб победа, че илядим. Мавзолей на бай Бойко в Банкя.

Оценка:
-5 +1

Нещо не разбирам
110 Отговор

До коментар #87 от "Иво":


Как на заплата 1200 лева се начисляват 300 лева данък? Да не би в сумата да влизат кредити, застраховки? А с 1200 лева вие представлявате нископлатените държавни служители. Все пак намират се и такива.

Коментиран от #117


Оценка:
-0 +3

Минувач
111 Отговор

До коментар #106 от "Иво":


Ще управлява и още как?! ГЕРБ отново тотално ще спечели изборите. ЗАПОМНИ ДОБРЕ ТОВА! С преврати не става. Редовните избори са месец-март догодина. На този етап от развитието на пол.обстановка у нас, няма друга Партия и лидер които да са готови да управляват държавата. Засега Борисов е едиствен. Ако той ЛИЧНО реши да се дръпне, става много сложно. НЯМА ИЗЯВЕНИ ЛИДЕРИ. Това е обективната истина. Не съм гербер за сведение го съобщавам.

Оценка:
-7 +2

Дълбоко Виждащ
112 Отговор

До коментар #87 от "Иво":


Имате удръжки но Държавата не ги Внася!Редно е да ви платят Пълната заплата и вие да си Платите ежемесечно Задълженията!Така ще е Коректно,а не да казвате....То е все едно...Не е все едно ,а така Краде държавата респективно вие!!!Кажете ,че не е така!Колкото футболните отбори внасят толкова и държавата в Нои!

Оценка:
-2 +2

Минувач
113 Отговор

До коментар #107 от "Инграм":


Никой не говори за това. Капитализъм е навсякъде, така че не се прави на улав.

Коментиран от #118


Оценка:
-5 +1

минавам с 200
114 Отговор
ние герберастите - около 8 милиона чистокръвни българи, сме на всеки километър!

Оценка:
-4 +0

Нещо не разбирам
115 Отговор

До коментар #87 от "Иво":


Как на заплата 1200 лева се начисляват 300 лева данък? Да не би в сумата да влизат кредити, застраховки? А с 1200 лева вие представлявате нископлатените държавни служители. Все пак намират се и такива.

Оценка:
-2 +0

Пхси
116 Отговор
Да си даваме цялата заплата за пенсионни осигуровки предлагам.Ма ко говоря, пак няма да стигат.Айде деца Терминал 2!

Коментиран от #119


Оценка:
-2 +6

Иво
117 Отговор

До коментар #110 от "Нещо не разбирам":


цитирам от фиша за заплатата:

ДОД 122.11лв

лично ДОО 118,60лв

лична вноска ДЗПО 31,16 лв

лична вноска ЗОК 45.32 лв

чл внос 6лв

Коментиран от #127, #157, #158, #166


Оценка:
-0 +1

118
Този коментар е премахнат от модератор.
Минувач
119 Отговор

До коментар #116 от "Пхси":


ТЕРМИНАЛ-2, приключва. Свърши ЗАПАДА и Тръмп не искат повече емигранти. Каквото беше, беше. Натискайте си задниците в милата Татковина , възпретвайте ръкави и работете. Така другите държави постигнаха просперитет. А, не с мънканици и тарикатлъци разни.

Коментиран от #121


Оценка:
-5 +6

Минувач
120 Отговор

До коментар #118 от "и кво не бе и кво?":


Е, с псувни и обиди не става. Така правят слабите в дебата, на които не им издържат нервите.

Оценка:
-1 +4

Иво
121 Отговор

До коментар #119 от "Минувач":


тия дето запретваха ръкави и бачкаха от тъмно до тъмно отдавна измреха

Коментиран от #122


Оценка:
-2 +8

Минувач
122 Отговор

До коментар #121 от "Иво":


Не савсички измрели, АЗ съм също един от тях,възпретвал здраво ръкави и още не съм умрял. Има време! Всевишния все още не ме иска. Когато реши тогава.

Коментиран от #148


Оценка:
-1 +3

Посетител
123 Отговор
Интересен дебат. Във форума явно са дошли колоси на словото.

Оценка:
-2 +3

крадат ги
124 Отговор
И пак питаме.
Кажете, според вас.

Защо в България, вече в ЕС,
изборите продължават да се фалшифицират по лукашенковски???
В нарушение на чл.6.ал.2 от Конституцията на РБ!!!

По кой закон и с КAКВA ЦEЛ в избирaтeлнитe cпиcъци фигурирaт нaд милиoн лукашенковски "мъртви души"???
Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, нямa aктивнa рeгиcтрaция зa избoритe???
Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, нямa диcтaнциoннo глacувaнe пo пoщaтa???
Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия от ЕС, има "избираеми места"/праг на преференциите/???

,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...

Коментиран от #125, #151


Оценка:
-3 +4

Иво
125 Отговор

До коментар #124 от "крадат ги":


е всички знаем защо,нали за това протестират хората да се махне тая хунта от властта,а и след няколко месеца ще има национално преброяване на населението и истината ще лъсне и ще стане доста грозно

Коментиран от #132


Оценка:
-3 +3

Българин
126 Отговор
Ами така е. 30 години на пенсиите никой не обръщаше внимание, освен някакви дребни подаяния, които се правеха и нещата логично стигнаха до задънена улица. ГЕРБ в тази сложна за страната обстановка, оцени нещата и обърна внимание на пенсионерите с реални предложения. Това отношение се оценява положиетелно от пенсиите, което и ще донесе на Борисов нова победа на предстоящите избори. Нейковци, Калфинци, Шулевки и пр., излишно правят напъни да омаловажат действията на колежката им, соц.министър Деница Сачева. ГЕРБ с едни гърди ги изпревари. Това е положението.

Оценка:
-9 +2

Админ
127 Отговор

До коментар #117 от "Иво":


Иво така ли работиш по цял ден като си държавен служител, пишеш глупости по форумите, докога ще ви издържаме а вие се чудите как да минат 8 часа.

Коментиран от #129


Оценка:
-1 +8

Лека поправка с голям принос
128 Отговор

До коментар #43 от "анонимен":


Разбирам, че емоцията от неправдата ожесточава, но в уравнението си сте пропуснали 4к да умножите по 12. Така към сбора се добавят още едни 48 000 на година бюроклатене.

Оценка:
-0 +5

Иво
129 Отговор

До коментар #127 от "Админ":


не отпуска съм

Коментиран от #133


Оценка:
-2 +2

Да трепят дъртаците
130 Отговор
Прекалено много мумии има, които през живота не са свършили нищо полезно и са отгледали лоши и невъзпитани деца

Оценка:
-5 +2

Бай Знай
131 Отговор
И понеже не стигат за всички, решиха да отсвирят пенсиите чрез коронамерки, за да има за помощи на кафявите братя.

Оценка:
-2 +7

Минувач
132 Отговор

До коментар #125 от "Иво":


Изборите догодина м.март ще покажат кой е прав в оценките. Другото са приказки. Преврати като това на "отровното трио" в съвременният демократичен свят, не вървят. ЗАПАДА не толерира такива неща.

Оценка:
-3 +2

Админ
133 Отговор

До коментар #129 от "Иво":


Кво ни баламосваш, отпуска бил, е така ли си караш отпуските като четейки факти.

Коментиран от #134, #135


Оценка:
-1 +3

Иво
134 Отговор

До коментар #133 от "Админ":


а защо да не чета факти ?

Коментиран от #136, #138


Оценка:
-1 +1

мдаа
135 Отговор

До коментар #133 от "Админ":


Началниците трябва веднага да уволнят готованковеца, къде яко спами в компютъра на държавната администрация. Ей го с какво се занимава.

Оценка:
-1 +3

Админ
136 Отговор

До коментар #134 от "Иво":


Ама чети бе, ама лъжеш че си отпуска.

Оценка:
-1 +1

японец
137 Отговор
ся не че нещо ама 80+% не стават. за останалите не ги мислете - ще се оправят. айде наздраве със саке.

Оценка:
-1 +0

мдаа
138 Отговор

До коментар #134 от "Иво":


Защото в работно време, друго трябва да правиш, ане да се занимаваш с несвойствена работа. Държавен служител си. Недисциплиниран при това.

Оценка:
-1 +3

Иво
139 Отговор
а защо трябва да лъжа

Коментиран от #141


Оценка:
-1 +1

Духаш
140 Отговор

До коментар #63 от "Жоро":


демокоратичната супа за последните 31 години.

Оценка:
-0 +2

мдаа
141 Отговор

До коментар #139 от "Иво":


Ами защото по природа явно си такъв....

Оценка:
-1 +1

NEMESIS
142 Отговор

До коментар #10 от "Гост":


Колко!?!?!?!?!? Бразилците вече са над 1,3млн!!!!!! Това го пише в доклад на Щатското посолство към Централата на ЦРУ още от времето на Пардю! Прави си сметка от тогава колко години минаха и колко е реалната бройка на лилавите към момента!

Коментиран от #144


Оценка:
-0 +4

Зрител
143 Отговор
Ей това се казва интересен Форум. Освен лалажии, които не са никак малко, има и немалко умни коментиращи.

Оценка:
-1 +4

Зрител
144 Отговор

До коментар #142 от "NEMESIS":


Какво искаш да ни кажеш със това?

Оценка:
-0 +1

Пенсионер
145 Отговор
Не вярвах, че може да сме трън в очите на толкова много народ. Жалко. А, всеки ще остарее един ден. Това го чака....Тогаз ще види как е... Ама ся,..... нямам думи!

Оценка:
-1 +5

Ало, НОЙ, НАП и общо28 Чиновнически
146 Отговор
КОТИЛА ВИ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ ОТ 09 2020 С 30%??КОЛКО СТЕ ЧИНОВНИЦИТЕ В България?? 500.000, 600.000 човека, които вземате над средната заплата, после вземате пенсия много над средната??? Нищо не Произвеждате, тези които работят и произвеждат ви плащат Осигуровкити!!!! Вие само ЛАПАТЕ!!! Няма от къде, за вас само, но няма от къде, отрезахте си клона на който седите!!! Падате в блатото при Останалите!!!

Оценка:
-0 +6

147
Този коментар е премахнат от модератор.
148
Този коментар е премахнат от модератор.
Бацето е издухан
149 Отговор

До коментар #100 от "Минувач":


Лети по пързалката надолу на 300. И много скоро ще цопне в Софийския затвор. Той си знае..

Оценка:
-1 +3

Минувач
150 Отговор
За сведение на Форума искам дълбоко да подчертая:
1.Не членувам в партия ГЕРБ;
2.Не съм симпатизант на никоя Партия. Бил съм на времето на БКП;
3.Не работа за стотинки на никоя Партия и няма защо?
Това, че се опитвам да дам обективна оценка, какво ще се случи в бъдеще, което не отговаря на вкусовете на един, или друг форумец, е грозно да бъда обвиняван в несъществуващи неща.
ФАКТИТЕ И САМО ФАКТИТЕ!

Оценка:
-1 +2

Много интересно защо Тръмп
151 Отговор

До коментар #124 от "крадат ги":


Интересно защо Тръмп твърди, че вотът по пощата е фалшификация. И не само той... Някакво обяснение имаш ли? Щото сме много тия, дето знаем как се фалшифицира дистанционно.

Коментиран от #153


Оценка:
-1 +4

Само дето
152 Отговор

До коментар #36 от "Бачо Киро":


Няма нищо общо със социализма.

Коментиран от #154, #156


Оценка:
-0 +1

мдаа
153 Отговор

До коментар #151 от "Много интересно защо Тръмп":


Браво, добре написано.

Оценка:
-0 +1

мдаа
154 Отговор

До коментар #152 от "Само дето":


Социализма отдавна приключи. Преди 30 години на 10.11.89-та година. Обръщам внимание, че при него имаше държавна, кооперативна и лична собственост. Нямаше ЧАСТНА собственост, което е характерно за капитализма. Моля ви, прочетете трудовете на Маркс и Енгелс,анализирайте ги и политически се ограмотете.

Коментиран от #155


Оценка:
-0 +5

мдаа
155 Отговор

До коментар #154 от "мдаа":


Това се отнася за бачо Киро, не за вас.

Оценка:
-0 +1

мдаа
156 Отговор

До коментар #152 от "Само дето":


Това се отнася за бачо Киро, не за вас.

Оценка:
-0 +1

Пак не разбирам
157 Отговор

До коментар #117 от "Иво":


Как общественото осигуряване е по-малко от данък общ доход, след като то първо се начислява на брутната заплата, а остатъкът се облага с ДОД, който в процентно съотношение е по-нисък?

Оценка:
-0 +0

Някой
158 Отговор

До коментар #117 от "Иво":


Това дето си написал означава, че не си държавен служител, а може би работиш на трудов договор ако изобщо работиш в ДА. Лъжеш, защото нито знаеш, нито имаш нещо общо със Закона за държавния служител.

Оценка:
-1 +3

Един
159 Отговор
Направете така, че работодателите да плащат истинските осигуровки на работниците, а не да дават допълнително пари в пликче ; и да те назначават на минималната рабитна заплата; а също така и да назначават на 4-ри часов работен ден.
Как е възможно собственика да се води с 15000 лв. заплата, а работниците на минималната?
Ами, то и детето от детската градина ще се сети, че собственика отчита своята си заплата за разход и от там хвърля по някой лев на работниците да си мълчът, а също така око дойдат от някои служби на приверка да има и за тях.
Всички управляващи знаят, че частните фирми не осигуряват хората си на реалнуте заплати.
Направете минималната заплата 1500 лв.

Коментиран от #160


Оценка:
-0 +7

Реалист
160 Отговор

До коментар #159 от "Един":


Май забрави, че сме капитализъм, а не социализъм. При капитализма е така.

Коментиран от #167


Оценка:
-0 +2

Абориген
161 Отговор
Нали фсичку цъфти в икономиката и финансите, що да няма?За магистрали и транспорт откъде? Изхудът е ясен или ще вдигнат възтаста или пенсионни те вноски.

Оценка:
-0 +4

Искаш да кажеш
162 Отговор

До коментар #37 от "Стратегия":


че мургавелите не работят цял живот До пенсия защото те си живеят дълголетни Айлякчии

Оценка:
-1 +4

Боко
163 Отговор
Когато държавата започне да си плаща осигуровките на военни полиция и държавни служители парите ще стигат :) а не да е най големия длъжник към ной.

Оценка:
-0 +5

Аззззззз
164 Отговор
Гласувайте за гЕрберите, те дават на роми, и всякакви други, и вземат от трудещите се Българи, всички свързани с властта станаха милиардери.

Оценка:
-2 +3

5778
165 Отговор
Трябва 30% от държавната администрация да бъде съкратена.

Оценка:
-0 +7

Дълбоко Виждащ
166 Отговор

До коментар #117 от "Иво":


при 1200-самоосигуряващия би платил -ДОО в размер на237,6лв ЗОО в размер на-96лф и ДЗПО в размер на 60 лв.ако сте работник самоосигуряващ плащате и ДОД в същия размер,а ако сте ЕТ-плащате Патент и други,като размер по-голям от ДОД.

Оценка:
-0 +1

Неее
167 Отговор

До коментар #160 от "Реалист":


това не е капитализъм а жив пладнешки обир

Коментиран от #168


Оценка:
-2 +4

Дааа
168 Отговор

До коментар #167 от "Неее":


Първобитно-общинен строй, робовладелски, феодализъм, капитализъм, социализъм, комунизъм. Това е.

Оценка:
-0 +3

Просветен илюминат
169 Отговор
Ковид 19,развръзката и какво се крие зад този вирус скоро ще започне да се изяснява на много от вас.
Вкопчването в парите и тяхната липса ще бъдат сериозно изпитание за вас,а зимата е началото.

Оценка:
-1 +1

Магелан
170 Отговор
Е наистина Гологлавия Слави ще излезе много прав.Няма такава държава.

Коментиран от #171


Оценка:
-3 +2

Патриот
171 Отговор

До коментар #170 от "Магелан":


Държавата си е много хубава. Оставете глупостите на Слави, къде дрънка. Несериозно е.

Оценка:
-1 +2

ИМПЕРИАЛИСТ
172 Отговор
Ха-ха! Жал ми е за журналистчетата...
Пише, че има РИСК, АКО ВНОСКИТЕ НЕ ДОСТИГАТ, нищо повече.

Оценка:
-0 +0

иван велев
173 Отговор
и пенсии и заплати

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Екатерина Захариева
Външният министър Екатерина Захариева коментира изразеното от руския патриарх Кирил огорчение при визита му в България
Благодарността се дава, не се изисква"

Още бисери
ТОП 5