Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 16:23 2 195 35

"Демократична България": Депутатите да поискат оставките на Гешев и на ВСС

  • христо иванов-
  • главен прокурор-
  • оставка-
  • иван гешев

Инициатива на опозицията

"Демократична България": Депутатите да поискат оставките на Гешев и на ВСС - 1
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов и евродепутатът на обединението Радан Кънев призоваха народните представители да поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев и да предприемат действия за отзоваване на членовете на ВСС, излъчени от парламентарната квота. Двамата заявиха това пред сградата на Народното събрание докато парламентарната комисия по правни въпроси изслушва отчета на Гешев за дейността на държавното обвинение в периода януари-август 2020 г.

“Призоваваме, в парламента, ако има народни представители, а не представители на задкулисието, на Сарая, на Доган, на Пеевски и на техния пудел Бойко Борисов, да поискат в лицето на Гешев оставката му за тежко компрометиране на международния и вътрешния престиж на българското правосъдие и оставката на Висшия съдебен съвет заради абдикация от неговата функция да гарантира независимостта и доверието в правосъдието”, заяви Христо Иванов.

Радан Кънев припомни обсъжданията и гласуването в Европейския парламент на резолюцията за България и факта, че партиите, включително управляващата ГЕРБ, се ангажираха да предприемат необходимото, за да се съобразят с препоръките на ЕП, Европейската комисия и Венецианската комисия.

“Вътре са, 240 души са. Имат пълната конституционна възможност да изпълнят тези обещания - обещания, които дадоха пред ЕНП, пред ЕК, пред ЕП и, преди всичко, пред българските граждани. Или да си изпълнят обещанията, или да си ходят и да дадат място на други хора, които да ги изпълнят”, заяви Радан Кънев.

“От днешното изслушване очакваме да се превърне в момент на истината. Да се види има ли народни представители, които са способни да задават въпроси на Иван Гешев и които да поискат от него да понесе отговорност”, добави съпредседателят на “Демократична България”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 20 Отговор
    Мачкай Христо!

    Коментиран от #2, #22, #26

  • 2 хa ха

    16 21 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    то ти си му единствен поклонник тук.

    Коментиран от #3

  • 3 Последния Софиянец

    23 18 Отговор

    До коментар #2 от "хa ха":

    Само гербави Тролове са тук.

    Коментиран от #18

  • 4 боколандия

    6 12 Отговор
    тия верват в задгробното да махнат боко и каскета,никога ,така ще е до края на България,как се взима бахура
  • 5 НОВ

    22 12 Отговор
    Я ПИНОКИО БРЕ .ТОЯ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ СИ ИЗЯДЕ ХЛЯБА НА ЕКС.НЕКА ПЛЯМПА ВЕЧЕ МУ СЕ СМЕЯТ И ДЕЦАТА ГОЛЯМ ПРОШЛЯК ИЗЛЕЗЕ.
  • 6 Суверенът

    7 9 Отговор
    Г-н Глaвeн Прoкурoр, Мoля Прoкурaтурaтa дa ce caмoceзирa:
    В Чужбинa вcички Диплoмaтичecки или кoнcулcки БГ прeдcтaвитeлcтвa зacтaвят oргaнизaциитe нa eмигрaнтитe в Чужбинa дa ce вoдят прeдизбoрни, пoлитичecки кaмпaнии в тях нa Упрaвлявaщaтa пaртия, кaктo и дa прeдocтaвят рaзличнa инфoрмaция!
    Кaктo знaeм, в Избирaтeлнитe cпиcъци имa нaд 800 000 “мъртви души”, кoитo пo избoри oживявaт, a тoвa ca ocнoвнo бългaритe в Чужбинa, c брoй: нaд 2,5 милиoнa души. Пoвeчeтo oт тeзи хoрa ce вoдят, чe живeят в БГ, и кoгaтo ce зaтрудни глacувaнeтo им в Чужбинa, мнoгo лecнo мoжe дa ce мaнипулирaт избoрнитe рeзултaти в БГ, ocoбeнo кoгaтo “глacувaлитe” нe прoвeрявaт, дaли e глacувaнo oт тяхнo имe, и при 35% избирaтeлнa aктивнocт, вcичкo изглeждa изключитeлнo прocтo зa Бoриcoв, Пeeвcки, Дoгaн и т.н....
  • 7 БСП

    12 15 Отговор
    ГОЛЕМИЯТ БАХОР НА БАТЕТО ЩЕ ГО ЯДЕТЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ, ТА СЕГА ДИШАЙТЕ ЧЕ МАЛКО ОСТАНА ИНАЧЕ ХОДОМ МАРШ НА ПЛОЩАДА.
  • 8 ТРОЛ

    12 8 Отговор
    Я ТОЯ ОЩЕ ДИША БЕ. ПОДАЙТЕ МУ ШНОРХЕЛА.
  • 9 СТАР СДСар

    16 5 Отговор
    ИЦО.....зощо не си в НС ??????. ЗАЩО при разпада на РБ не се обедини с Радан ...а после се обедини ????...За да има ДПС повече депутати ....а ти ОПРОПАСТИ близо 300 000 гласа !!!!!!!! Ти си приятел на Доган и Пеевски ???...ОТГОВАРЯЙ !!!! Не ставате за политици....САМО ПЛЮЕТЕ...ПЛЮЕТЕ...хората ви наричат " ПЛЮЕЩОТО ТРИО " ( Ти...Атанасов и Илиян Василев ) !!!
  • 10 Тошко

    15 5 Отговор
    Ристю нема ни един депутат. И кво ла пазим ся?
  • 11 Човек от народа

    14 5 Отговор
    То ти пък не се спря да хулиш тези,които са по-готини от теб!Засрами се вече,защото и ти си достатъчно недолюбван!!!
  • 12 ХР. ИВАНОВ..........ПУДЕЛЧЕТО НА БАЦЕТО

    14 7 Отговор
    ХОДИ НА ПЛОЩАДА, ЧЕ НЕЩО ПРОТЕСТА УМРЕ.....
  • 13 Grafa

    15 5 Отговор
    Обади се на Маджо55
  • 14 bbb

    16 6 Отговор
    Чакайте там тъпаци,сега ще дойде и Мая Манолова да ви помогне

    Коментиран от #24

  • 15 този и другите

    15 7 Отговор
    Тея прошляци станаха за смях, но наглостта им край няма!
  • 16 Айлякстан

    10 5 Отговор
    Отивай да работиш на 3 смени бе,бо.лук!
    Държавата се оправя с работа.

    Коментиран от #17

  • 17 Бат Бойко нощния бандит

    5 7 Отговор

    До коментар #16 от "Айлякстан":

    А,така!Бачкай на три смени да ми пълниш шкафчето и не се занимавай с друго.
  • 18 Последния Абуригенец

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Да, така е. И най-големия трол е този на снимката Христо Иванов - Пинокиото. И той е наведен на господарите на Бокич. Алтернативата я ппдготвят отгоре ...
  • 19 Суверенът

    4 7 Отговор
    Ако не ходят по свирката на Г.Е.Р.Б. им орязват държавното финансиране от България, към Чужбина, а Електронно гласуване, дори не се предлага, въпреки, че има толкова ниска избирателна активност в БГ, и се отделят огромни европейски средства за цифровизацията на правителствата и съответно тяхната дигитална, демократична независимост и легитимност, при цивровизация на изборните резултати..., и улесняване на вота от Чужбина, както и неговото проследяване, на ниво електорална единица, лично...
    Системата подлежи на международен, независим одит при дигитализирането й, и когато Суверенът може да провери как е гласувал, защото има уникале, персонален код, няма как повече да се манипулират избори - целият анализ за 7 милионна държава, ще отнеме на един човек, един ден, а на цяла международна организация 1 седмица, с всички избирателни списъци и с локалните носители по различните административни центрове.
    Цифровизацията не е панацея, но ви прави Кочината прозрачна, от всички ъгли, особено за най-потърпевшите: Емигрантите в Чужбина, които са повече от гласувалите в БГ!!!:)
  • 20 Пенев

    11 3 Отговор
    Мравояд, беше противен но вече си смешен. Ще гледаш парламента от жълтите павета.
  • 21 Не не

    8 3 Отговор
    Марионетка на сорос. Не, благодаря.
  • 22 Да да

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Купи на тия едно бикче за бръснене. Яко е фалирал. Кой го е.. Тоя та чак мачкай. Мачкайте юргана че студено стана🤣🤣🤣
  • 23 БиБи Кинг

    9 4 Отговор
    Ице до март е зора,после четири години пак ше си по нисък от тревата!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    оставка мутри вън но една ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дълбоко Виждащ

    2 2 Отговор
    Гледам как са ги снимали...по БТВ-Любимците си БТВ снимат отдолу-нагоре...Като Сталин....А,тези ,които не са любимци на БТВ...Отгоре-надолу!Който разбира малко от фотография ще ме разбере!
  • 29 Маргинал

    1 3 Отговор
    По някога когато екстемента излиза в обсъановка на обстипация в случая тиквата се чуват всякакви звузи придружаващи одходното деиствие каквото в случая издават присъстващите тролове. Всичко е точно ние ще чакаме за да пуснем водата предсрочно или на пролет.
  • 30 Аве Адолф Хайл

    2 1 Отговор
    Жалкото носоклюнче , пак се напъва с една шепа хора , като посмешище за пореден път ......
  • 31 завист

    0 1 Отговор
    Направо му завидях на този Христо. Цяло лято си изкара кефски. Всъщност и много други като него. А народът се уби от работа. Ама какво да правим, като не можем да живеем на фотосинтеза. Реших да си взема два дни отпуск, да прескоча до София, ще отида на протестите да го потърся. Ако не е там, ще намеря някой друг от протестърите , да питам - как я карате без пари,бе хора. Отживяхте си, не работите.....и аз искам.
  • 32 Тролове на Герб

    1 0 Отговор
    Всичките Герберски, ДПС, Патротични и БСП-арски тролчета , т.е. ПУТИНОИДНИТЕ ТРОЛОВЕ НА ТОТАЛИТАРИЗМА И ФАШИЗМА - ВКУПОМ ОПЛЮВАТЕ ТОЗИ , КОЙТО СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИ ВКАРА В ЗАТВОРА! ЩОМ СЕ СПУСНАХТЕ КАТО ХИЕНИ ДА РАЗКЪСВАТЕ ЖИВАТА ПЛЪТ - ТО ХРИСТО И РАДАН СА УЛУЧИЛИ 10-КАТА! НАСЛЕДНИЦИТЕ ВИ ТРОЛЧЕТА - ЗА ТЯХ НЕ МИСЛИТЕ ЗАЩОТО СТЕ НЕВЯРВАЩИ КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ , А БИ ТРЯБВАЛО , ЧЕ ГРЕХОВЕТЕ ВИ СА ЕЖЕДНЕВНИ И МНОГОБРОЙНИ!
  • 33 ТАКА АМА

    1 0 Отговор
    ХРИСТО ИВАНОВ - МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, А РАДАН КЪНЕВ - ГЛАВЕН ПРОКУРОР! ТОГАВА МАЙКА ВИ ЖАЛНА - ТРОЛЧЕТА НА ПУТИНСКАТА МАФИЯ , В ЗАТВОРА ЩЕ ПИШЕТЕ МОЛБИ ЗА ПОМИЛВАНЕ ДО ДУПКА!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Васил

    1 0 Отговор
    Демократична България се борят за желанията на олигарсите около Прокопиев, тъй като последните се страхуват от разследвания.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове