7 Ноември, 2012 11:32 8 799 11

Мащабен проект за 48 млн. лв. в Свиленград

  • свиленград-
  • проект-
  • вик-
  • мащабен проект

Общината ще реализира най-мащабния проект за областта

Мащабен проект за 48 млн. лв. в Свиленград - 1
Свиленград

Община Свиленград започва реализирането на най-мащабния проект в цяла Хасковска област. Тя спечели финансиране от 48 млн. и 300 хил. лева за изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа с пречиствателна станция за отпадни води и водоснабдителна мрежа в град Свиленград. Основната част от сумата – 46 млн. и  500 хил. лева, се предоставят безвъзмездно по оперативна програма „Околна среда”. Останалата част от средствата са съфинансиране от общинския бюджет, като повечето от тях вече са вложени при подготовката на проектното предложение, съобщават от общината.

Грандиозното по мащабите си начинание включва проектиране и изграждане на  пречиствателна станция за отпадни води с довеждаща инфраструктура. Тя ще се намира в района на жп моста, където общината е закупила имоти.  Ще се довърши канализацията в квартал „Гебран” и ще се направи реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в квартал „Изгрев”. Проектът предвижда също и изграждане на канална помпена станция, оборудвана с машини и съоръжения, които ще решат сега съществуващите проблеми с наводняването на улиците „Граничар” и „Крайречна” при обилни дъждове и високи нива на река  Марица. Най-голяма придобивка от проекта  ще получат жителите на квартал „Кап. Петко войвода” (Гарата). Там ще се изгради канализация и ще се поднови водопроводната мрежа. В квартала, в който живеят над 1800 души, никога не е имало канализация, а по дворовете се копаят септични ями.

След подписването на договора с управляващия орган по ОП „Околна среда” общината ще обяви тръжни процедури за избор на изпълнители по дейностите. Очаква се  строителството да стартира през пролетта на следващата година. Според сроковете по програмата всички дейности трябва да приключат  до месец юли 2015 година.

Проектът е плод на дългогодишна работа от страна на експертите по европейски програми в общинската администрация, изтъкна пред журналисти кметът на Свиленград инж. Георги Манолов. Той го определи като най-големия, отговорен и труден проект, който общината досега е изпълнявала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    1 2 Отговор
    голямо крадене ще пада тука
  • 2 кик

    1 2 Отговор
    ще има за бентли силикон и яхти

    Коментиран от #4

  • 3 Jfx

    1 1 Отговор
    Браво кмете!!!!!!!!!!!Пак ще гласувам за теб,че тея преди тебе само крадаха,а ти не само :)
  • 4 На Свилен Града

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "кик":

    Така е ха ха ха .В някакъв тъп град с 50 души население наливат толкова много пари.Ми тя работата е ясна,че ще има и за наште и за ваште.

    Коментиран от #8

  • 5 ton4o

    1 0 Отговор
    Тези проекти са за всяка една община, просто трябва да се кандидатства и нещата се оправят много бързо, друг е въпроса защо не се случва в други общини. Естествено че ще се следи много строго как ще се похарчат парите в това поне се убеждаваме вече. Браво на кмета. Това означава че другите кметове не си вършат работата по другите общини без такива станции. Много е просто парите чакат да бъдат усвоени от всяка една община без преч. станция.
  • 6 H9CB

    0 0 Отговор
    НА СЛИВЕН ГРАДА-ТИ СИ ДА ЗНАЕШ,ЕЛЕМЕНТАРНИК!!!
  • 7 Нед нед

    1 0 Отговор
    Пак някое мазно шкембе ще намаже от цялата работа и накрая резултатът ще бъде некачествен ремонт и части за да може да се лапнат колкото се може повече от далаверката.
    Отделно комисионна за това,комисионна за онова и хоп парите потъват незнайно къде само от рушвети.
  • 8 и така да е

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "На Свилен Града":

    вярно е малък град но голямо сърце а колкото до теб харчи си 500-те лева в София и скляпай СВИЛЕНГРАД МАЛЪК ГРАД ГОЛЯМО СЪРЦЕ
  • 9 wulkan

    1 0 Отговор
    Имам чувството, че много от хората, ако са на постовете на властимеещите, ще краднат повече от тях. Що, бе хора, се сещате първо за кражбите. Май съжалявате за това, че не участвате. А колко неща ще се направят за хората, за това никой нищо не казва. Ами в крайна сметка Свиленград е входната врата на България. Нека се облагородява. България не е само София и някой още друг голям град.
  • 10 Николай Караджов

    0 0 Отговор
    браво на кмета дано да се случи проекта
  • 11 po4eto

    0 0 Отговор
    Напълно съгласен съм с wulkan много точно го е казал!
    А колкото до статията нека и други да почнат да режат ленти за добре свършена работа и да взимат пример от Б.Б.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове