31 Октомври, 2020 12:43 3 541 35

Ремонтът на „Тракия“ между Чирпан и Нова Загора ще е по-скъп от строителството

  • тракия-
  • ремонт-
  • апи

И днес по магистралата се работи

Ремонтът на „Тракия“ между Чирпан и Нова Загора ще е по-скъп от строителството - 1

Ремонтите по магистралите и републиканските пътища вървят по график, независимо от пандемията. Това увери в предаването „Тази сутрин“ по бТВ шефът на пътната агенция Георги Терзийски.

И днес на магистрала „Тракия“ се полагаше асфалт и се сменяха мантинели. Повечето шофьори проявяваха разбиране, но не липсваха и недоволни.

Ремонтът на проблемния участък стартира след серия тежки инциденти. А за да се преправи цялото трасе между Чирпан и Стара Загора на места ще се копае до основи.

„В участъка от 40 км ще се влезе и в основата, тъй като на места тя е компрометирана, както и отводняването. Обследването, което беше направено още 2019 г. показа дефекти, но гаранционният срок вече беше изтекъл…“, обясни Георги Терзийски.

Ремонтът в случая ще струва по-скъпо от строителството, признават от пътната агенция.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2loop

    96 7 Отговор
    С ценоразписа на герб всеки ремонт е по скъп от предния както и от стройтелството

    Коментиран от #4

  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    81 3 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ!
  • 3 az #МУТРИ, ВЪН!

    80 4 Отговор
    Естествено, никой не се съмнява, че ще се граби яко!
  • 4 Balgarin

    3 49 Отговор

    До коментар #1 от "2loop":

    Болен си,но въпреки това осъзнаваш какво пишеш.
    Затова носиш отговорност

    Коментиран от #9, #20

  • 5 баджо

    56 2 Отговор
    Ремонт на ремонта отново и отново Некадърници!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    49 4 Отговор
    яко ще се краде и граби до последно мутри вън
  • 7 Ko rechi ?

    12 0 Отговор
    Нова Загора????
  • 8 Маргинал

    38 4 Отговор
    Днес е празник на Тиквите. За бойко няма ли някаква новина, да е родил нещо умно, да обикаля с джипа или да е станал на фенер.
  • 9 2loop

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "Balgarin":

    Майка ти е болна

    Коментиран от #17

  • 10 Гост

    30 4 Отговор
    Ляля баля, половината пари ще емигрират в шкафа
  • 11 ГЕНИАЛНО

    34 4 Отговор
    РЕМОНТ на РЕМОНТА! ГЕНИАЛНО! Патентовано от комуниста Чекмедже Боко и Ко...
  • 12 По думите

    22 2 Отговор
    “Тук едни пари” трябва да се вложат
  • 13 СтарТИРаджия

    25 2 Отговор
    Значи започнаха уж ремонта на 39-те проблемни км, като към тях добавиха още 12 - последните останали "от Тато" (макар, че Виденов ги пусна). Та значи два месеца, докато преасфалтират въпросните 12 км, защото те се нуждаят само от това, плюс обновяване на мантинели, вертикална и хориз. маркировка, та тези два месеца се чудят как да започнат съществените 39 км?! А там повярвайте копаенето ще е яко и като нищо участъка може да се окаже в ремонт следващите 4 - 5 години!!! Защото няма да се влиза в основите, а за да стане, както трябва всичко трябва да се изхвърли до ниво изкоп! Обаче мълчааат...

    Коментиран от #16

  • 14 Пламен

    4 0 Отговор
    Каква ви Нова Загора бе! Това бива простотия да не си прочетеш черновата на статията, ама още по голяма простотия за редактора.....
  • 15 Vov

    20 3 Отговор
    Сътворено от ГЕРБ. Пропуснали изгодно гаранцията и сега усвояване и крадене.
  • 16 Малката муха

    19 3 Отговор

    До коментар #13 от "СтарТИРаджия":

    Хиляди камиони на месец минават и трамбоват тоя път. За какво им е копане до основи - само за да може след 1 година да пропадне пак ли? Нима два валяка могат да трамбоват по-добре чакъла, отколкото десетки хиляди тирове минали от там. Тоя път се нуждаеше от само едно зарвняване на под-асфал4ният слой и полагане на три нови слоя асфалт. Ама така няма да има какво да се крадне от следващият извънгаранционен ремонт след 2 години. И всички в Ст. Загора знаят, че за този участък беше сигнализирано в АПИ още докато беше в гаранция, но умишлено се изчакваше да изтече гаранцията и тогава да се направи оглед и сега да се плати от нашият джоб, с огромна комисионна за някой богоизбрани управляващи!

    Коментиран от #24

  • 17 Българина

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "2loop":

    И той е болен....по наследство.
  • 18 зреене

    24 1 Отговор
    Така се прави. Ремонт на ремонта и пачките от пенсиите и заплати отиват в джоба на нечий "НАШ" бизнесмен. Баце оди со жипо да наблюдава. Къде,какво,на кого? Асфалт не се яде,но се плаща дебело. А Сачевата само си дрънка.
  • 19 🐷 Боко ТИКВАТА

    15 1 Отговор
    Днес ми е празник и черпя.Черпя ви щедро една каса студена вода, за да остане и нещо за чекмеджето. :)
  • 20 Разбира се

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Balgarin":

    -само ГЕРБ не носи отговорност - по примера на Вожда , който лъже, пооткрадва, псува и даже и по адрес на "своите" /впрочем това за простата кърджалийска еди каква си е едно от малкото верни неща, които е казвал светиня му /; съвсем по Конституция зове къв тровене на Президента - но отговорност ...ха, какво пък е това?
  • 21 Вктор

    14 1 Отговор
    Че ще е по-скъпо - ще е , защото няма какд а не се открадне една хубава сумичка , но интересното е дали ще е по-траен , защото това пропадане се получи на около петата година.Само да спомена , че голяма част от ремонта вече е платен от хората , които са снимани с над 90 км/ч на великолепните бойкови магистрали от неговите слуги в униформи!
  • 22 Само питам

    6 4 Отговор
    Този у- к не го ли строй една друга фирма . Бъдете смели.


    -
  • 23 Я погледнете и сравнете

    17 1 Отговор
    Някъде в България споменаха ли медиите, че Гърците купуват 24 броя ф35 за 3 милиарда долара. ОАЕ за 10,4 милиарда 50 бройки ф35. А ние колко бройки ф16 за колко пари. Но никой тук не споменава това. Как се купува спокойствие на крадливото правителство с купуване на модел самолет от седемдесетте, 4 пъти по скъпо от най-модерният съществуващ самолет в момента. И то от същият продавач.
  • 24 СтарТИРаджия

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Малката муха":

    Лееекинко ще те оборя: хилядите камиони приключват точно преди въпросния участък. Заминават на югоизток по "Марица". Т. е. сами си правете изводите участъка колко е компрометиран заради калпаво строителство! А и по "Тракия", след Ст. Загора към Бургас активната лента вече "клати здраво"...
  • 25 То по евтино ще ни излезе..

    10 2 Отговор
    Ако на грабителите от ГЕРБ им се разрешава само да крадат пари и кюлчета,без да правят нито магистрали,ни да санират,нито да ремонтират стари площади и сгради.То тези мутробандити само отварят нови пропасти в бюджета и в надеждата ни , някой ден да станем ,,НОРМАЛНА" държава.
  • 26 Behemoth

    5 1 Отговор
    ГЕРБ -ние знаем как! Работа, работа,работа!
  • 27 Матей

    5 1 Отговор
    Т е ти булка,спасов ден!Бързото строителство започва от Оризово и нататък все по-ускорено и на тъ-гъ-дък,ударно,по стахановски,чупейки всякакви рекорди,също и по цена на километър.И сега,нека дойде боко да доплати от джоба си за ремонта,каквото е спастрил за черни дни,вероятно милиарди.На изборите герберската клика навярно ще иска да се отърси от неговото дамгосване с катран и да направи подмяна с ГЕРБ -2 НА ЦВЕТАНОВ,но разрухата в страната няма как да се поправи с козметика.
  • 28 Отсечката е строена при Станишката

    4 2 Отговор
    Сега от него да дирят парите.
  • 29 В.В.П.

    4 1 Отговор
    2010/11,г се строи от Чирпан към Стара Загора.. б.б.оскъпи всичко по три в България..За 9 г ,пълна амортизация...Още ,,по три ,ускъпяване...Пародия..
  • 30 Тролеите

    2 0 Отговор
    днес вървят ли?
  • 31 Ейййй

    2 3 Отговор
    Много тъпи журнал, нямат идея какво и най вече къде се прави но да изкарат лев драскат глупости!
  • 32 ЦИГАНИН УЧЕН

    5 4 Отговор
    АБЕ много сте прости това българите беееее.....Крадат ви ....повече от нас....а вие въобще не се усещате...и гласувате ли ...гласувате !!! ТАЗИ ОТСЕЧКА се правеше при серГЕЯ.....от БАТКО и БРАТКА.....заради което СПРЯХА ЕВРОФОНДОВЕТЕ .....ама червените си гласуват да ги крадат червените......и псуват Бате Бойко.........прости сте....АЙШЕТО ми е по-умна !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Реалиста

    4 1 Отговор
    Който е изтървал гаранционния срок сега да плаща той.Лесно може да се установи некадърника или по-точно гешефтаря.
  • 35 брября

    1 1 Отговор
    Тази отсечка е сбъркана още при проктирането, затова не може да се предявяват претенции дори да е в гаранционен срок. А Бойко няма нищо общо с нея - строипа я по времето на тройната коелиция а тогава се крадеше тройно по схемата 3-5-8
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове