Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 15:37 5 385 11

Рекорден брой заразени с COVID-19 в Русе, затвориха второ училище

  • русе-
  • заразени-
  • училища-
  • училище-
  • образование-
  • бяла

192 са новите случаи на коронавирус в областта, а болниците са препълнени

Рекорден брой заразени с COVID-19 в Русе, затвориха второ училище - 1
Кадър: БНТ

Рекорден брой заразени с COVID-19 в Русе от началото на пандемията. 192 са новите случаи, а болниците са препълнени, предаде БНТ. Заради коронавируса второ училище в областта затвори врати от днес. В принудителна ваканция до понеделник са децата от начално училище "Петко Рачев Славейков".

В Белодробната болница в Русе на ден се преглеждат 160 пациенти със симптоми на коронавирус. Половината се оказват положителни. Освен управителят на здравното заведение, с коронавирус са заразени и доктори, и медицински сестри. На работа са останали 14 лекари. Надяват се да издържат до края. В Университетската болница "Медика" в COVID отделението са настанени 62-ма пациенти. Много от тях са от Шумен, Разград и Търговище. След разрешение на Здравна инспекция ще бъдат разкрити 15 допълнителни легла.

"Натоварено е Спешното отделение. Почти 50% от преминалите през него са с положителен тест за коронавирус, говорим за бързите антигенни тестове. Голяма част от персонала също е инфектиран, както в целия град. Въпреки предпазните средства, които носим, това е неизбежно", каза пред националната телевизия д-р Ивелин Йоцов - управител на Университетска болница "Медика".

Заради разрастващата се пандемия след русенската математическа гимназия и началното училище "П.Р. Славейков" в Бяла затвори врати.

"Директорката има положителен тест, преди няколко дни и класната ръководителка на първи клас също беше положителна и решихме, че е най-добре, за да се успокоят и родители, и обстановката и всичко това е в интерес на децата", каза Димитър Славов - кмет на община Бяла.

Сред учениците няма заразени. В целия град обаче разпространението на коронавирусната инфекция се увеличава - в предприятия, банки и в общинската администрация.

"В общината вече 3/4 от персонала е или в отпуск, или в дистанционна форма, работят от вкъщи, най-много са по един в стая", каза Димитър Славов - кмет на община Бяла.

В общинската болница в Бяла в момента се лекуват 98 пациенти, 18 са с коронавирус. Здравното заведение може да разкрие допълнителни осем легла, но те ще бъдат в двата нови фургона, които са поставени пред болницата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 4 Отговор
    Явно и там пред частните лаборатории има опашки от лилави.
  • 2 Българин

    9 9 Отговор
    Няма корона вирус ненормалници накрая ще ни писне от лъжите ви и ще стане страшно

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Винету

    12 9 Отговор
    Продължава covid ИЗМАМАТА
  • 4 Критично мислещ

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Това да отричаш всичко само защото така ти се иска е много елементарна и изключително вредна психологическа защитна реакция. Човек трябва да е много наивен, изобщо да не иска или да не може да мисли самостоятелно за да повярва, че пандемията е измислица.
    Това някой да се мъчи да манипулира целия свят да създава и подържа изкуствена истерия чрез измислен вирус, който реално не съществува дори и да допуснем за момент, че е възможно което е съмнително със сигурност е напълно икономически неизгодно. На всеки който иска да създаде такъв грандиозен световен заговор много по-изгодно ще му излезе да наеме много по-ограничен брой специалисти които да създадат ГМО вирус и да го пусне да се разпространява сред хората. Да не забравяме, че ГМО царевицата, доматите, овцете и т.н са няколко милиона или милиарда пъти по-сложни организми от един вирус. Технологията я има от поне десетки години със сигурност и вече е доста достъпна.
    Здравата логика показва, че ако има конспирация в пандемията тя със сигурност не би била в това, че вирус няма просто защото е по-лесно и евтино да създадеш вируса.
    Вирус има със сигурност дали естествен или изкуствено създаден е друга тема, но не малко хора се правят на щрауси и без да могат да се аргументират смислено заявяват няма такова нещо.Точно заради тях пандемията се разраства.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Жоро

    1 1 Отговор
    Сега ходих до магазина а там 10 тина ученици се мотаеха напред на зад и никои не им пбърна внимание!
  • 6 Последния Софиянец

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Критично мислещ":

    Има хиляди вируси и ще ги има докато свят светува.
  • 7 Роки

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Критично мислещ":

    Браво съгласен напълно с теб съм,но и да вметна нещо, което ми дойде като идея в последния момент - учениците на училище,а даскалите да минат на дистанционно,щом толкова държат учениците да са в клас - тогава учителите в отделни стаи да преподават пред камера и това да се излъчва в класната стая на голям монитор,и децата с маски.Смятам това е по-лесно изпълними по-лесно да се контролират учениците и учебния процес в клас.

    Коментиран от #10

  • 8 Хккхх

    2 0 Отговор
    Лаете, че сме провинция, ама сме с две университетски и отделно белодробна. Тук стана като в Плевен преди години. Медицински туризъм.
  • 9 Роки

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Извини ме, че те коментирам , но моя съвет е преди да пишеш нещо подобно просто отиди до Пирогов или най-близката ти болница,ако си от провинцията,па виж как стоят нещата, че думи се сипят лесно,а на днешно време може всичко да се отрече,но после се оказва не било така,и кой е виновен когато някой се подведе??? явно никой, както сега и никой не стои зад името ти !
  • 10 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Роки":

    Браво,много доре измислино,но дано някой оцени предложението.!
  • 11 Ухански бацил

    1 0 Отговор
    Пита се в тази държава Китай голяма няколко млн.кв км що точно от Ухан тръгна заразата' където има център за работа с вируси.Май е нещо повече от съвпадение 1 на милион
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове