Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 11:09 2 306 40

Пациентски организации: Хората умират сами в къщите си, без да стигнат до болниците

  • пациенти-
  • коронавирус-
  • мерки

В държавата в момента има само хаос

Пациентски организации: Хората умират сами в къщите си, без да стигнат до болниците - 1
Снимка: БГНЕС

След репортаж на „По света и у нас“ на БНТ прокуратурата и още няколко институции проверяват скандалния случай с двама пациенти, оставени да чакат пред COVID отделението в болница "Свети Георги" в Пловдив. И двамата по-късно починаха.

Обществото имаме "късмета" да видим какво се случва, защото близките са направили тези клипчета. Факт е, че много хора изнемогват, много хора умират заради липса на грижа. Системата не се справя. Това каза в студиото на "Денят започва" Пенка Георгиева, председател на пациентска организация "Заедно с теб".

Според нея трябва да сме благодарни на лекарите, защото "правят чудеса", но и те също изнемогват. За съжаление системата не се справя, категорична бе Георгиева.

„Това в момента е върхът - тоталната държавност абдикирала от здравеопазването. Истината е, че хората умират сами в къщите си и не достигат въобще до болниците", заяви Иван Димитров - председател на "Български пациентски форум".

Още при първата вълна искахме среща с предишния министър, с Щаба, сега с новия министър - да кажем какви са проблемите на хората с хронични заболявания и да кажем какво следва при едно такова подобно идване на втора вълна, продължи той.

По думите на Димитров в момента в държавата ни има само хаос. "Държавността се опитва да вмени на нас гражданите, че ние сме виновни за този хаос", каза Димитров.

Относно случая в Пловдив Пенка Георгиева каза, че е изненадана, че това се случва в университетска болница в голям град.

Тя сподели за случай на бебе, докарано в Университетската болница в Пловдив в спешно състояние от малък град близо до Пловдив и е държано цял ден без лекар и лечение.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sabaton

    22 3 Отговор
    Умират и после влизат в статистиката на Ковид 19!

    Коментиран от #25, #26, #27, #32, #40

  • 2 ТаУмВзе

    32 3 Отговор
    Така е. Геноцидът на шизофренясалата мутра си продължава! Никой не знае какво става, но важното е да се Краде. Последна териториална Катастрофа. Отдавна няма държава.
  • 3 Тодор живков

    12 2 Отговор
    Светлоко комунистическо бъдеще настъпи другари ураааа
  • 4 2loop

    18 1 Отговор
    Благодарение на боко мишката
  • 5 Българка

    18 2 Отговор
    За този геноцид Борисов, здравният и образователният министър трябваше вече да са в ареста. Тези са главните виновници за смъртта/ убийството на много българи. Завеждайте искове към тези тримата. По НК носят отговорност за причиняване на смърт
    И за геноцид да се върне смъртно наказание
  • 6 МангъроFF

    14 17 Отговор
    Чакай малко нали Мангърина викаше да си седим е дома и да пием чайчета?! :)

    Коментиран от #10

  • 7 КОТарАК

    17 6 Отговор
    на колко от починалите уж от ковид е правена аутопсия за изясняване на причината за смъртта?-отговора е 0/ но ковид пътеката е много сладка и ще се мре яко но от други болести , защото няма лекари за тях
  • 8 Пенсионер

    17 6 Отговор
    Изроди затворете училищата за дистанционно със заповед от МОН
    Учениците са хиляди преносители безсимптомно на заразата
  • 9 Меркел

    14 2 Отговор
    29 милиарда € си имат цена!
  • 10 стоян георгиев

    16 9 Отговор

    До коментар #6 от "МангъроFF":

    мангъра откакто го пратиха да бачка в ковид отделение и млъкна като риба!преди това го вадеше голям ама сега от седмица ни дума ни звук!иначе здравната ни система е в колапс и няма да се оправи скоро.яко ще се мре и вече се мре!безотговорността и политиката на борисов да не се затваря държавата ще доведът до това българия да стане номер едно по смъртност в света!

    Коментиран от #11, #17, #35

  • 11 choko

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Напълно съм съгласен с Вас! :)
  • 12 123

    11 1 Отговор
    Боко получава милиардите от ЕС ,НО трябва да изпълнява инструкциите и плана на ЕС за контрол на населението.
  • 13 Миризлив пор

    10 5 Отговор
    Добре де, защо реват че няма здравеопазване а протестират срещу маски, зелен коридор за възрастни и т.н.? Та нали Боко и компания точно това обясняват - не се ли спазват мерките има голям наплив към болниците и те не могат да обслужват всички.

    Коментиран от #38

  • 14 МММ

    6 2 Отговор
    За държавици като нашта само тотален локдаун и карантина е спасението,всички знаем какво ни е здравеопазването от 30 години насам...
  • 15 Виждам

    8 2 Отговор
    Нарочно го правят. Лекарите-за да си вдигнат цената, а Боковистите-за да докажат, че много ги разбират тези работи и са предупредили.
  • 16 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    Борисов е позор! Оставка и затвор!
  • 17 Смешко

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Наивник-Мангъра не бачка- той "ръководи" в това може да си сигурен.

    Коментиран от #23

  • 18 Бай Знай

    10 0 Отговор
    Ще ме прощавате драги сънародници, но простотията на народа е повсеместна. Хем прости, хем съсъ самочувствие на богове. Колко пъти се каза да се разпуснат 50% от администрациите, д се изведат онлайн обученията в училища с над определн брой заразени...колко пъти?
    Обаче-работодателите искат "робите" да са там , в офиса, физически, за д могат да мачкат избивайки комплекси...
    Обаче...майките не искат да са "затворени" у дома с детето...липсват им социални контакти и ...заплатката...намалява...а им се иска на шопинг в Одрин, беее-всеки ден, всеки ден и без деца-децата? да ги гледат 60 годишните госпожи в училище.......
  • 19 Българка

    11 2 Отговор
    ДО МОДРАТОРА НА ФАКТИ:
    Защо изтри коментара ми, че главните виновници за смъртта на хора без достъп до медицинска помощ са Б.Борисов, министрите Ангелов и Вълчев? По НК чл.122,123,124 те носят основна вина за причиняване на смърт заради действия/ бездействия
  • 20 ЛЛЛ

    11 0 Отговор
    Да вземат да направят отделни болници за Ковид защото хората с инфаркт, инсулт и т.н не ги приемат никъде. Верно че "ще се мре яко" ама не от короната а от други болести, защото тъпата здравна система е абсолютно излишна в момента и всеки се оправя както може ама сам
  • 21 Centurion

    11 0 Отговор
    Всичко е на самотек,и каквото стане.Държавата отдаван не е онази структура поради което се създават подобни формирования.Тя не може да обслужи елементарните нужди
    на нейните граждани.Раздута до безобразие администрация,и огромна безполезна,дори вредна полиция,в ролята на паразити върху слабото тяло на Държавата, изсмукват всячески живителните сокове.Тези държавни служители съществуват единствено заради собственото си съществуване,и не са в полза на хората с в тяхна тежест!Да срам и позор на близо 7 милиона да има 5000 легла за ковид.На колко чевека се пада едно легло???Имало 350 болници,глупости на търкала.Всичко е умряло,сградите сами по себе си не лекуват,няма ги лекарите и мед.персонал,няма ги заради подигравателно ниски възнаграждения, заради"мъдри" управленски решения равни на геноцид!Добре е човек да се замисли и да намери първопричините довели до следствието и да се бори с тях.Нямаю претенции за изчерпателност ,ни мисля ,че моята гледна точка трасира ,част от проблемите довели ситуацията до тук!
  • 22 Мисльо

    3 0 Отговор
    Пишете, пишете....има такъв психотерапевтичен метод- да изхвърлиш агресията с писане и после-тихо!
    За това са ви направили форуми, фейсбукове и други електронни изг*зици където да изливате душите си и да си мислите , че някой ви е прочел въжделенията
  • 23 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Смешко":

    ръководителя не работи ли бе другар?или вие от комунизма си делите още по старому.народа работи ,а вие комунистите го ръководите докато ядете и пиете!смях!та мангъра в момента работи в ковидотделение и му се такова таковата.особено като иде при умиращите пациенти и трябва после да обяснява на роднините им как тва било някакво безобидно грипче!вие също бая време ги пеехте тия мантри докато болестта хубаво се загнезди в българския народ,сега като те барне ще тичаш към болницата при лошите доктори ама вече няма места в болниците и ще чакаш на стълбите!минах го целия този ад преди две седмици и ти го казвам от първо лице!
  • 24 🐷 Боко ТИКВАТА

    4 0 Отговор
    ГЛАСУВАЙТЕ отново за мен.Аз съм най-добрия и най-умния...хахаха,БАЛЪЦИ.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sabaton":

    Тц, ако извикаш линейка и е за приемане корона ще е, затова
  • 27 Д-р Хаус

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sabaton":

    Ето резултатът на ВСИЧКИ властимащи от 1989г.в сферата на здравеопазването,но в последните 11 години- ГЕНОЦИД!! За престъпления срещу народа на България- ЗАТВОР!!!
  • 28 Д-р Хаус

    3 0 Отговор
    Ето резултатът на ВСИЧКИ властимащи от 1989г.в сферата на здравеопазването,но в последните 11 години- ГЕНОЦИД!! За престъпления срещу народа на България- ЗАТВОР!!!
  • 29 161803

    4 0 Отговор
    Корона вируса показа лъжливата и надменна физиономия на Борисов! Докато цяла България се гърчи в хватката на корона вируса и тоталния срив на здравната система , хората умират по домовете без адекватни мерки , а той тръгнал да инспектира магистрали и обекти! Типичен пример за социопат!
  • 30 Социолог

    4 0 Отговор
    До " критиците" на Президента!! Сега стана ли ви ясно кой РАЗДЕЛЯ нацията?? Кой раздели родителите от лекарите и полицаите?? Кой раздели лекарите и медсестрите на такива от 1-ва,2-ра и N-та линия?? Кой раздели " привилегированите болни от " корона" и тези от тежките заболявания от инфаркт,инсулт,рак и т.н. Затова мрат по къщите или в линейките, разкарвайки ги от болница на болница!! Сега стана ли ви ясно КОЙ РАЗДЕЛЯ НАЦИЯТА???

    Коментиран от #34, #37

  • 31 Мутафчийски

    2 1 Отговор
    Яко се мре Падишах Боко!!!
  • 32 Мутафчийски

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sabaton":

    Яко се мре Падишах Боко!!!
  • 33 Боко Чекмеджето

    3 0 Отговор
    Споко!! По магистралите- джипките на евреите,държащи и финансите!! За турците- производството и търговията, а българите- обслужващ персонал Ясно??
  • 34 ЛЛЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Социолог":

    Подрепям изказването ти
  • 35 умньо

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Тя държавата си е №1 или №2 по смъртност и обезлюдяване и без Борисов , това е необратима тенденция от 31 години , от когато територията се разпредели от няколко олигарха , контролирани от външни фактори. На мястото на което имаше инфекциозна болница в моя малък град , и това беше 4-тата на брой болница в моя 15 000 град , и отваряше при такива случай , и аз съм лежал там като дете с двустранна вирусна плевмония , пълно отделение , денонощни грижи , и лекарско наблюдение , майка ми само идваше под прозореца да ми маха след работа . Сега на мястото на тази болница има Базар , болниците в града от 4 станаха на една почти неработеща и пред затваряне.

    Коментиран от #36

  • 36 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "умньо":

    демек няма вирус щото сме първи по смъртност така или иначе!то с такива като теб кво да се чака бе другар?бил лежал като дете с пневмония и ....сега няма вирус!та като ти звъннат циганите гледи да им хвърлиш точно спестяванията си от прозореца!
  • 37 Боко Простака

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Социолог":

    Как " кой" бе уважаеми социолог?? Имаме честта да сме ние,които разделяме нацията: Аз и моите депутати-безделници!!! Ясно??
  • 38 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Миризлив пор":

    Нищо не си разбрал,а и много като теб има неразбрали.От тия мерки има полза само при локдаун, когато излизането е до магазин за храна,или аптека. Когато всичко е отворено мерките не работят. Хората щъкат,на работните места са струпани от няколко до десетки човека на едно място. Оставиха всичко отворено, ето ви работа..да ама нищо не върви,защото хората ги е страх,спестяванията се топят като лански сняг и никаква перспектива за оппавяне няма засега...
  • 39 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КАКВО ОЗНАЧАВА : " ПАЦИЕНТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ " ??? НЕЩО - КАТО "ЗДРАВ СЪМ АМА СЪМ ПАЦИЕНТ - ЕВЕНТУАЛЕН " ...ИЛИ " ДАЙТЕ НИ ПАРИ И ЩЕ ПЛЮЕМ "... ИЛИ : " ВАЖНО Е ДА СМЕ ОРГАНИЗИРАНИ - ЗА КАКВО- НЕ Е ВАЖНО " !?!?!?
  • 40 Просто

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Sabaton":

    Управляващите лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
    Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тестване.
    Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове