10 Декември, 2020 11:41 21 145 68

Бакалов: Тодор Живков не казваше "разпоредих"

  • бойко борисов-
  • тодор живков

Погрешно е сравнението с Бойко Борисов

Бакалов: Тодор Живков не казваше "разпоредих" - 1
Снимка: Архив

"Не мога да намеря един случай, изказване на Тодор Живков от едно време, да казва "разпоредил съм", "аз разпоредих", "наредих".

Погрешно сравняват Борисов с Тодор Живков. Макар Живков да беше едноличен господар 33 години", пише журналистът Иван Бакалов във "Фейсбук".
"Онзи разпределяше отговорности и никога не е говорил от свое име, че ни спасява, дава по 50 лв. на пенсионери дава пари за път, болница. А тогава нямаше фондове да раздава. Нямаше и демокрация - Живков спокойно можеше да казва "наредих", "заповядах"... Не че го хваля, сравнявам със сегашния при демокрацията.
Сега имаме уникален премиер, който в условията на парламентарна демокрация заповядва еднолично, назначава на изборни длъжности извън неговата власт, разпределя бюджет с едно обаждане, нарежда на депутатите да отменят приет предишния ден закон и т. н."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 171 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    121 83 Отговор
    По тъп от тато е само синът му боко

    Коментиран от #10, #16

  • 2 НРБ

    291 28 Отговор
    ТОГАВА БЯХМЕ НАРОД И ТОВА ГО ИМАЩЕ В НАИМЕНОВАНИЕТО.ОБАЧЕ ГО МАХНАХА И СТАНАХМЕ ПЛЕМЕ , А ТО СЕ УПРАВЛЯВА КАКТО ГО ПРАВИ ВОЖДА МУ

    Коментиран от #7, #9

  • 3 БГ МАФИЯ В МС

    251 21 Отговор
    РАЗБОЙКО ТРЯБВА ДА СЕ СРАВНЯВА С ХИТЛЕР. ИСКА ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ ЕДИН ГОЛЯМ КОНЦЛАГЕР С НАДПИС - РАБОТАТА ВИ ПРАВИ СВОБОДНИ. ДА ВИ СА ЧЕСТИТИ 300 ЧАСА ОТГОРЕ РОБИ НА ТРУДА. БОЙКО С ДЖИПКАТА ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ШЛЯЕ И ТО САМО ПО СВЕТЛО.

    Коментиран от #17

  • 4 Факт

    227 18 Отговор
    Борисов е завършен ДИКТАТОР !

    Коментиран от #60

  • 5 123

    269 25 Отговор
    По-голяма диктатура от сега не е имало. Живков мислеше за обикновения човек.
  • 6 Провинциалист.

    152 21 Отговор
    Айде не се оплаквай в София живот си живяхте по времето на Тато всъщност и сега сте добре.
  • 7 Лост

    168 12 Отговор

    До коментар #2 от "НРБ":

    После ставаме Република България. Вече е на път да се махне Република, а скоро и България от името.

    Коментиран от #33

  • 8 Грую

    210 9 Отговор
    Тато беше много по-хитър от Боко, а и в по-сложна обстановка управляваше. Боко си е един пожарникар, който после станал милиционер и започнал да "заповядва" , "нарежда" , "разпорежда" и така , както в онзи филм : "роднина, милиционер, роднина , милиционер" . Те това му е на него организацията.
  • 9 Верно

    56 7 Отговор

    До коментар #2 от "НРБ":

    Поета го е казал: "Син съм на юнашко племе" !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КПСС БКП

    201 14 Отговор
    Некадърника Борисов не може да постигне и 10% от това което сътвори бай Тошо по време на своето управление ! Бойко може само да лъже и да краде !

    Коментиран от #59

  • 12 Потрес

    160 15 Отговор
    Тъпото е не какво казва тулупа, а това, че е истина казаното. Той реално раздава и нарежда на безмозъчни калинки, които се счупват да изпълняват, без да мислят! Трагедията на сегашната демокраси е, че сме дали безкрайна власт ма вдин психясал дебил!
  • 13 ТаУмВзе

    126 11 Отговор
    Шофърчето на Живков ни приключи тоталка. Те първа ще става Още по Зле Робе!
  • 14 ПСР

    148 11 Отговор
    Абсолютно е така.Знаеше се как и кой взема решенията на ниво Политбюро.И как се гласуват закони в тогавашното НС.И изобщо КОЙ командва парада.Но,подобни изцепки,на безумно нахалство,първобитност и простащина-"Разпоредих се,наредих на МОИТЕ депутати,казах...."-това никога не го имало.Въпреки режимът,въпреки безграничната Власт.Малко от малко имаха морал и възпитание.

    Коментиран от #18

  • 15 Народът

    23 165 Отговор
    Не е говорил от свое име,защото беше кукла на конци.Държаха го толкова много години по една единствена причина,беше бушон на БКП.Както се видя след 1989 година,той изгърмя като бушон,а виновните станаха милионери и милиардери.А един от тия милионери,заради алчността си го убиха неговите конкуренти.Борисов е създал ГЕРБ,тя е на власт и на него му е позволено да казва:"разпоредил съм", "аз разпоредих", "наредих".

    Коментиран от #20, #25, #31, #48, #55

  • 16 Аконебеше Тато

    114 11 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Сега щеше да си под турско "присъствие". И оставете човека на мира. И болници и училища и фафинериа и електростанции - всичко. А този?
    Магистрали. Да ама не. Че не ходим по чужбина да видим че на нашите "магистрали" им викат първокласни пътища.
  • 17 Всъщност

    94 11 Отговор

    До коментар #3 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Глупости.

    1. Хитлер затваряше други в конц-лагери, а собствения му народ стана могъща сила.
    2. За да си диктатор се иска мозък. Простакът може да стане само гнусна Мутра, независимо колко боклука с бухалки (пищови) има покрай себе си! Такъв с власт просто яде родителите и децата си, своя си народ, извършва геноцид чрез мерзък и жалък терор, рекет, улични издевателства... За Територията тук, да си "успял", да си от "елита" винаги е означавало да си ЕНИЧАР.
  • 18 Лост

    65 7 Отговор

    До коментар #14 от "ПСР":

    Ама виж как вчера 10 пъти повтори :и аз ще се ваксинирам, като ми дойде времето. 😉

    Коментиран от #26

  • 19 гост

    58 14 Отговор
    Кога Тато или негов министър е излизал по телевизията да обяснява каквото и да е ?Аз си спомням новогодишното слово , дунавското хоро, сурвакарите и после следваха новините в 24.10 и отчитаха успехите на отделни трудови колективи изпълняващи петилетката за три години .Много ме кефеше тази новинарска емисия в нощта на Новата година .То затова имаше и толкова вицове за него.
  • 20 ПСР

    45 3 Отговор

    До коментар #15 от "Народът":

    Възможно ли е да си толкова...захлупен?!
  • 21 младеж

    9 54 Отговор
    А кой е Тодор Живков
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чук и Гек

    101 11 Отговор
    Тодор не можеше да прави такива изцепки, първо, защото не беше толкова глъм и второ - в антуража му имаше хора с достатъчно достойнство, самочувствие, сила и авторитет, които и което го правеше по сдържан и учтив! Чак толкова много ТКП около бай Тошо не е имало, а и той не би ги търпял.
  • 24 хоу хоу хоу

    11 93 Отговор
    Бакалов и бакалия, каква е разликата? Правешкият каскет тогава нареждаше и разпореждаше от името на "партията", а всички знаеха, коя е партията, така, че не прави бакалски сметки. И единия и другия разпореждат и нареждат-диктатори.

    Дед Мороз.
  • 25 един от многото

    84 7 Отговор

    До коментар #15 от "Народът":

    На Борисов ми направиха партия ГЕРБ , той нищо не е направил , освен разбира се простотии , кражби и лъжи.
  • 26 ПСР

    74 6 Отговор

    До коментар #18 от "Лост":

    Гръмкото заглавие,че Самодържецът,щял да се имунизира???вися на първа страница с часове.Все едно,на мен,теб или на стотици хиляди българи,им дреме,че тази"Персона",щяла да го направи....Посмути се от медийният отзвук и рече..."когато ми дойде реда!"Шменти капели и пунта мара в едно.Не може,в 21в.,да търсим сравнения с времето на Живков!Даже и тогава,говореха от името на колективни органи.Днес,вчера,преди 11г.,Боко набива на Народа-АЗ,АЗ,АЗ,НИЕ от ГЕРБ,направихме,дадохме,....ама за крадохме,вземахме,спахме,бляхме....дума не откинва.

    Коментиран от #44

  • 27 аз съм Веска

    30 4 Отговор
    ТОДОР НЕ Е БАХУР....ЗА ТОДОР НЕ СА ИЗДИГАНИ МИНАРЕТА .
    А ДОПУСКАМ , ЧЕ БАХУР ВЕЧЕ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО МОНАРХ И БЪРЗО ВЛИЗА В РОЛЯ... НА МЕН СПЕЦИАЛНО , ОТ ВСИЧКИ РОЛИ , НАЙ - МИ ДОПАДА ТОНИ .
  • 28 Винету

    66 7 Отговор
    ...не може да му стъпи на малкия пръст на бай Тошо и мечтата му да го задмине по строежи и хасфалтиране е твърде далеч от разбиране за ограничения му мозък, че това никога няма да се случи. Разликата е, че разбойко краде като разпран, а бай Тошо градеше!!! Разбойко го държат в подчинение същите членове на политбюро или технните синове и дъщери, а бай Тошо ги държеше тях с козове, като Белене. Честита демокарция със стари к.рви от БКП пребоядиси във всички цветове на дъгата, Гроп,БецеПе, ДйеПеСъ!!! Докато не ги разкаме всички, нишо няма да се промени!!! Лустрация и конфискация!!!
  • 29 За съжаление

    50 6 Отговор
    ние сами допуснахме това. И още по-лошо - неможем още да осъзнаем какво сме направили. В друга държава тези отдавна да са пътници.
  • 30 SAAS

    66 6 Отговор
    Бай Тошо никога не е казвал, разпоредих, давам – пари / нареждам. Никога 40 години не е правил инспекции с жипка , макар да се возеше на " Чайка".За 40 години управление не е изрязал толкова ленти отколкото ББ. Живков режеше летни на големи национални обекти само - ВЕЦ- ве, крупни заводи и пр. С резане на ленти на лотове не се знимаваше.
  • 31 ЧУЙ МЕ

    59 6 Отговор

    До коментар #15 от "Народът":

    В ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА НЯМА АЗ ! ПАРЛАМЕНТЪТ РЕШАВА ! Изпълнителната власт затова е наречена ИЗПЪЛНИТЕЛНА !
    Друг е въпроса откъде я изнамерихне тази войнстваща простотия в парламента ?
    Убеден съм, че в българия има достатъчно умни и МОРАЛНИ хора на които можем да гласуваме доверие и да си поправим кочината.
    МУТРИ ВЪН !!!
    ОСТАВКА !!!
    И на 28 март - МИСЛЕТЕ, МИСЛЕТЕ !!!
    Аз личмо нямам вече нерви да чакам !

    Коментиран от #37

  • 32 В.В.П.

    69 7 Отговор
    Тогава Доганов и Кошлука,бяха в затвора,Борисов,гасеше пожари ,Паси беше недъгав математик,Ал.Йо..беше никой,циганите работиха,имаше и тютюн за турците,..Всички доволни...Онуй беше държава..Това,сега е племе.,в очакване на края си..Споко ,,иди ,,Модерна,,,
  • 33 Знам

    21 5 Отговор

    До коментар #7 от "Лост":

    България е била, е. и ще пребъде, но и безполезно църкащите мишки си църкат, църкат..
  • 34 chi

    31 6 Отговор
    Боко щото е тъп та така си ги плещи...
  • 35 ТОЧКАТА

    58 8 Отговор
    ТОДОР ЖИВКОВ ИЗГРАДИ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ!!!!!от слаборазвита селскостопанска я направи средноразвита промишленоаграрна!!!!!!А,ТИЯ!!!! ни върнаха 70 г НАЗАД!!!!Пак до селско стопанство/което не е наше!!!!!/ и туризъм/дето увисна на пържината сега/!!!!!!!И не напразно НЕ говорят за РАЗВИТИЕ!!! а само за РАСТЕЖ/който добре се ,,усвоява,, от ,,елита,,/.....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Някой си

    6 25 Отговор

    До коментар #31 от "ЧУЙ МЕ":

    Като нямаш нерви да чакаш за това има много високи блокове и можеш да се направиш на батман.Никой няма да ти пречи.

    Коментиран от #39, #40

  • 38 Пловдив

    40 2 Отговор
    По-тъпо, дебело, нагло, страхливо, лъжливо и измамно същество трудно, ще се намери...
  • 39 Ами ти си

    15 3 Отговор

    До коментар #37 от "Някой си":

    чакай, мисля си, че и без тебе можем да вървим напред.
    Най-добре си протестир@й от кревата !
  • 40 Десо

    25 2 Отговор

    До коментар #37 от "Някой си":

    С простотии не се стига далече!!Ако въобще си тръгнал за някъде!
  • 41 Тъй де!

    23 1 Отговор
    Прозтию Бай ГанЮ си харесва Царю,ама царю от 2001 излезе комарджия,а Мутра е идеален за царю да ни бъде докато е жив!Ша ви го турга с 300 доживот!
  • 42 no name no face no number

    27 4 Отговор
    Да бе защо махнаха Народна и останс само република, все пак държавата е на народа, дано се възстанови скоро
  • 43 Бай Шиле

    32 3 Отговор
    Служители в ГП Орландовци са съобщили за необичайни явления при гроба на лицето ТОДОР ХРИСТОВ ЖИВКОВ.Учени от БАН са установили,че покойника се обръща в гроба,даже се опитва да се изрови.Работната хипотеза е,че Тато е разбрал какви тарикати управляват България и че 1 кило турски домати струва два долара.Някои се кръстят дано не разбере за Топлофикация,Софийска вода,застрахователите,телекомите и т.п. : направо ще умре за втори път.
  • 44 Лост

    17 0 Отговор

    До коментар #26 от "ПСР":

    Сигурно щеше да запретне ръкави да даде и кръв за плазма, ама нали е 60+ и не става.
  • 45 Живков

    26 4 Отговор
    е голям държавник, а не дребен политикан.
  • 46 Аз40

    20 1 Отговор
    Е ми да, едноличен господар си е и живковата-охрана.
  • 47 Иванов

    9 4 Отговор
    Нормално е Винету да надмине учителя си
  • 48 Ханс Зайдел

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "Народът":

    НПО Ханс Зайдел,създаде в Бавария Герб, Бойко ,който харесаха в ХДС на Меркел и ХСС бе издигнат за лидерДушана Здравкова,Цветан Цветанов и още други близки до БКП и ДС,в Германия противопоставиха на Станишевските комунисти и ченгета,тяхни комунисти и ченгета, уви не си направиха сметка Баварците, не разбраха кой командва у нас ,ченгетата и мафията, а те са неделима материя,ДПС начело с Доган и Дилян ръководят Герб.Дори името ГЕРБ е измислено в Бавария.
  • 49 Жулиен Гаков

    16 1 Отговор
    Да напомня , че Цветанов направи партията а този за благодарност го изрита. Изтъкахме платното и ритнахме кросното. Прост си е милия но народа си го заслужава! Остава да напише на входа на Калотина-АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Фидосова

    13 4 Отговор
    Нашия народ е казал " дай на простия власт и Му гледай сеира " . Орисов може само на Тато да мие краката и да пие водата . Сравнение между градивен Човек издигнал България и Мутра разградила и продала родината ни е все едно да сравняваш планина и бълха ха ха ха !!!

    Коментиран от #62

  • 52 U2b

    15 1 Отговор
    Преди 89-та два пъти пращахме човек в космоса,
    а вчера два пъти съобщаваха, че правителството успяло да купи хладилници....
  • 53 28 март 2021

    11 1 Отговор
    Да изрием обора
  • 54 Някой "политически архитекти" избраха

    7 1 Отговор
    Борисов да води нова Партия и да дойде Партията на власт!! Съавтори на името са много, Немските фондации, DW, Както и Бащиците"които го избраха за Лидер на Новата партия и всячаски го по държаха да не се Срине от постовете където е заемал!! Но всяко начало има и Край!!!
  • 55 HTML m

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Народът":

    Скоро ще разпореди да се чукате взаимно в ГЕРБ тъпак.

    Коментиран от #65

  • 56 stan4o

    6 8 Отговор
    Да не пълним главите на младите , че по тошово време беше хубаво. Това, че наследниците на партиините велможи са некадърни и алчни по наследство, и немогат да управляват в условията на пазарна икономика, и затова България е зле, незначи, че преди е било добре. На който му липсва диктатурата да бега в Северна Корея. Простотия е да казваш, че диктатурата е по-добре от демокрацията. Диктатурата е за примитивните хора, каквито са тези, които искат да ни убедят колко хубава е тя.
  • 57 незнайко

    0 6 Отговор
    Все пак учениците се развиват спрямо учителите си независимо в каква посока !!! Времената са други и подходите са различни . Това АЗ, АЗ на никого не пречи стига да е в полза на народа !!!
  • 58 Иван

    2 8 Отговор
    Ха, ха, ха - само комунистически тролове в този сайт :)
  • 59 умньо

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "КПСС БКП":

    Какво е сътворил Т. Живков? Едно голямо л...но, което Сергей Бубка неможе да прескочи! Тези ги разправяй на по-младите! Поне от 75 години никой управник в България нищо не е сътворил!

    Коментиран от #61, #67

  • 60 Чиста сълза

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    От една Мутра, какво друга може да стане, само наследник ,на друга мутра.
    Наследника на Жоро Илиев, във вълча кожа= Бойко Борисов.
    Директен обеденител на " структорите на мутрите" ,ВИС, СИК,
    ТИМ това е Хунтата, тези са управляващите , Ахмед Доган "политически борец" от затвора ,за свобода на етносите" е Назначен за "даул да го налагат", когато е нужно.
    Пеевски е "кварталния крадец" за замаскиране на "мега" кражбите от Хунтата, и да има какво да се пише и кой да очерним за изборите!
    Предполагам, че този вече е пътник към неизвестното, скрил се
    в" бункера- хотел" и чака "Страшния съд" да изпълни присъдата по заличаване на следите на "золумите" за последните 15 години??
  • 61 Горянин внук

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "умньо":

    Абсолютно си прав, 75 години с парите на успелите Българи предприемачи, които национализираха ,живяха и живееят още, като "Симеончовци".
    Траките са живели няколко хиляди години, като водещи общности, защото България е много богата държава ,има всичко!
    Сега вече сме я дали, на тези , които пазят крадливите политици ,Русия и САЩ ,срещу нов начин на живот за нашите "тарикати"
    управници.
  • 62 Горянин син

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "Фидосова":

    Тя една" планина" та с х-й да я сочиш!!!
    Доматите ги беряха учениците във ваканция и войниците
    по време на служба, сградите ги строяха Строителни войски, всички вестници, Работническо Дело,Земеделско знаме и Спорт ,Комсомолско Правда имаха един режисьор, това не беше държава а чист "Комунистически експеримент", иди и виж Швеция и Норвегия на какво казват държава, не сънувай "канчето с храна", което си платил 100 пъти.
    България никога, не е имала независима и конкурентно- способна икономика през Комунистическата диктатура, никога.
    Всичко беше временно и на изживяване, за" партийните комунисти", беше сервирана безплатна баница , да ядеш и мачкаш хората, както си искаш и когото искаш.
  • 63 СКОРПИОН

    1 5 Отговор
    "ДРУГАРЮ", Бакалов, много на висок стил се опитвате да разговаряте с нас, обществото, по точно с нас "ДЕБИЛИТЕ" : Така ни нарече един простак-комунист - 80% дебили, а това означава: на 7 000 000 българи 5 600 000 идиоти,на които може да се хвърля прах в очите ! Не мислите ли, че едно такова публично изказване е много по-сериозно за един народ, отколкото : "Какво нареждал Живков 33г.на своити подчинени, или Борисов какво заповядвал!". Това, звучейки от устата на журналист като Вас, е твърдо несериозно и манипулативно, с което ни обиждате ! До кога! "Другарю" Иван Бакалов, говорете ни на махленски, на по-разбираем за нас език! Ние не сме на вашето журналистическо ниво, и ако трябва да бъдем откровени, не искаме и да бъдем. Стига вече с тази изтъркана, клиширана песничка, която ни опявате всеки ден, за справедливото и мъдро грижовно управление на "майката" столетница БКП! Нали знаете, че БКП е забранена със закон на 05.05.2000г. за политико-криминалното си 45 годишно управление, и се преименува на БСП! Но, да спрем до тук и да продължим: "Другарю", Иван Бакалов, време е да се замислите и да спрете, Вие, и вашите колеги да ни занимавате с простотии! С това разделение и конфронтация не помагате на любимата си партия, най-вече на българския народ! Има много по-сериозни проблеми за решаване за да тръгне държавата напред! Тя вече върви в правилна посока! Не пречете! НАЛИ ТАКА "ДРУГАРЮ", ИВАН БАКАЛОВ?!". СКОРПИОН!
  • 64 СВЕТЛА МУ ПАМЕТ

    2 1 Отговор
    КАТО ГЛЕДАМ СНИМКАТА ПОД ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА, СИ МИСЛЯ: ДАЛИ ФИГУРАНТА НЕ КОПИРА " ДРУГАРЯ " Т. ЖИВКОВ /светла му памет/ С ВДИГНАТ ЮМРУК :" РОТ ФРОНТ!" - / червен фронт /. КАКТО КАЗВА НАРОДА : " С КАКВИТО СЕ СЪБЕРЕШ, ТАКЪВ И СТАВАШ "! БУНТАР И ...?! ТОЧНО ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА, БЯХА ЗАБИЛИ 45г. ПРЪТ В КОЛЕЛОТО НА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ! ТОЧНО ТЕ СА ОСНОВНАТА ПРИЧИНА, ЗА ДА СМЕ ИЗОСТАНАЛИ ОТ РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ, С ТЕХНИЯ ИЗМИСЛЕН СТРОЙ! СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ХВЪРЛЯТ ВИНАТА НА ДРУГИ, НО НОМЕРА ИМ НЕ МИНАВА ПРЕД ВСИЧКИ ! НЯМА И ДА МИНЕ ! НАШИЯТ МЪДЪР НАРОД КАЗВА ОЩЕ : " ИЗПУСНИШ ЛИ ПИТОМНОТО, ГОНИ НА ВЯТЪРА ДИВОТО!" КОМУНИЗМА Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ТРЯБВА ДА СИ ИЗВАДИМ ПОУКА И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ГО ДОПУСКАМЕ ОТНОВО НА ВЛАСТ! НО ЗА ЖАЛОСТ, ЧАСТ ОТ НАРОДА НИ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УЗРЯЛ ... !
  • 65 ПАЛЕНЦЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "HTML m":

    Много ми е забавно като чета простотиите на новоизлюпените сополанковци, които много разбират и знаят ! Ти, паленце, знаеш ли преди да дойдат шумкарите на власт чрез преврат на 09.09.1944г., какво се е говорило?! " НЯМА ДА ИМА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ; ЦЯЛАТА ВЛАСТ ЩЕ БЪДЕ В РЪЦЕТЕ НА НРОДА; НЯМА ДА ИМА БЕДНИ И БОГАТИ; ОТ НАРОДА ЗА НРОДА; ПАРИТЕ НЯМА ДА БЪДАТ НЕОБХОДИМИ ; В МАГАЗИНИТЕ НЯМА ДА ИМА ПРОДАВАЧИ ЗАЩОТО ХОРАТА ЩЕ БЪДАТ ЧЕСТНИ : ВСЕКИ ЩЕ СИ ВЗИМА ТОЛКОВА КОЛКОТО МУ Е НЕОБХОДИМО ЗА СЕМЕЙСТВОТО!!!" И последно, паленце, в твоя злобен ироничен тон,
    те са казвали: "И ДОРИ ЖЕНИТЕ НИ ЩЕ БЪДАТ ОБЩИ!". За това, паленце, не дрънкай простотии: "Че скоро Борисов щял да разпореди в ГЕРБ да се чукат взаимно!" Ехей... колко по-напред са другарите шумкари от тях! Борисов пасти да яде!
  • 66 cpv

    0 4 Отговор
    Е тогава песионерите ръкопляскаха,като в Северна Корея независимо,че вземаха 15-20лв.на месец!

    Коментиран от #68

  • 67 Булаир

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "умньо":

    Три Българии сътвори, но след 89-та ги разграбиха.
  • 68 Да ама

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "cpv":

    Пфффффф. Къде го чете това, по севда тв ли? През 1989 г. реалната пенсия е 97 лв., през 2020 е 400 лв. (ааа, и тиквата даде по още 50, от него си). През 1989 г. цената на един бял хляб е 30 ст., 2020 – 1.60 лв. Айде сега ми говори, госпожице.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове