Last news in Fakti

17 Декември, 2020 14:59 4 528 37

Големите вериги продължават да работят при затегнати мерки

  • лъчезар борисов-
  • хипермаркети-
  • супермаркети-
  • хранителни вериги-
  • нехранитени вериги-
  • противоепидемични мерки

Повече охрана, дезинфекция и пропускателни режими в хипермаркетите

Големите вериги продължават да работят при затегнати мерки - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев проведоха среща с представители на хранителните и нехранителните вериги магазини, за да бъдат обсъдени условията, при които магазините им ще работят.

По думите на Лъчезар Борисов големите вериги са поели ангажимент за плътно спазване на противоепидемичните мерки, като подчерта, че най-важно е здравето на хората, защото те са главният двигател на икономиката.

„Търговските вериги ще продължат да спазват тези мерки. Дори и голяма част от тях са реорганизирали своята дейност. Използват се много повече дезинфектанти, има проверки на ходовете. Някои от веригите са удължили работното си време. Някои от тях са осигурили повече охрана. Пропускателният режим ще бъде на високо ниво“, гарантира министърът, цитиран от "Фокус".

Той уточни, че представителите на веригите са поискали и съдействие от държавата, за да се предотврати струпване на хора пред обектите.

„Вече съм разговарял с министър Терзийски. Той е провел разговори с главния секретар на МВР така, че такава помощ в рамките на възможностите ще бъде оказана. Изготвя се план-график, по който на главния секретар на МВР и неговите подчинени ще бъде представена информация за всички търговски вериги и техните места така, че по време на празниците да не допускаме ситуация, е която ще има нарушаване на противоепидемичните мерки“, посочи министърът.

Цитиран от "Фокус", Лъчезар Борисов обясни, че провел разговори и с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, в които са взели решение, ако в магазините имат недостиг на работни кадри, да им бъдат осигурени служители от Бюрата по труда.

Той гарантира, че санкции ще има и за потребителите, които не спазват противоепидемичните мерки. Министърът съобщи, че освен МВР и РЗИ, служители на Комисията за защита на потребителите също ще се включат в контрола по спазване на ограниченията.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    98 1 Отговор
    Големите вериги са Германски,смее ли толупа от Банкя да ги затвори?

    Коментиран от #28

  • 2 Тиква

    71 4 Отговор
    Като ви виждам мерките и срам ме хваща. Добре че има добра вентилация и това помага много. Иначе нищо не се спазва. Реди се на опашка зад мен и ми диша във врата. Пълна лудница.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Ужасен

    25 3 Отговор
    Смъртност в България по години и седмици. 2019 е със синьо а 2020 с оранжево. ГЕРБ ни мори окончателно. Данните са на НСИ и ООН

  • 4 Истината

    59 2 Отговор
    Какви мерки бе, всичко е пълен та@ак, вземете например Метро, Била, Кауфланд , Линд и т.н. няма къде да се разминеш от палета, кашони, колички оставени насредата на пътеките с цел да се лутат клиентите и да пазарят повече и повече...
  • 5 Имат климатизация не вентилация

    40 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тиква":

    Пунта мара е сичко.....
  • 6 Патето яки

    37 4 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И БАЛАМОСВАНЕ, вчера ходих в кауфланд 70% от клиентите носят маските под носа си, служителите пък с маски под брадата. В била пък няма дезинфектанти освен проблема с маските.

    Коментиран от #22, #37

  • 7 За големи

    36 1 Отговор
    Вериги няма закони,за кръчмаря няма прошка.

    Коментиран от #11, #13

  • 8 ТаУмВзе

    27 1 Отговор
    Пара Трябва да се изнася Робе! Флипера се върти в последна национална Катастрофа! Честито!
  • 9 Факт

    10 13 Отговор

    До коментар #2 от "Тиква":

    Ми ти не оди у магазино, седи си дома!
  • 10 Стойнев

    35 2 Отговор
    Всеки един от нас пазарува, кой всеки ден, кой през ден в зависимост от нуждите на домакинството.Как тези мощни вериги за хр.стоки и всички там последващи стоки които продават... Нито една компания не възнагради служителите си които ни обслужват ежедневно, било на щанд или на касите за плащане. Те са пак на първа линия, толкоз народ минава.. кашлящи, смъркащи, сополиви, болни.кой знае от какво.Добре бре..алоуу"Метро",Кауфланд",Лидл",Билла"Фантастико"🤣 що не си откъснете от печалбите.. едни пет процента.. Пък ги подкрепете тези ваши служители, които ни обслужват НАС... другите служители на ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ. 👍 Ей тоя нашенски капитализъм...

    Коментиран от #14

  • 11 Абе

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "За големи":

    Споко , ей сега злобарите ще се изредят да злорадстват ...
    Стой и гледай какво завистливо племе сме !
    Що помия ще се излее върху останалите без работа !
    И благодаря за минусите - те са доказателството ...Това и използват политиците , злобата , зависта и разединението !

    Коментиран от #20, #26

  • 12 БАЦЕ И КОВИДА......КОШМАРА НА БСП

    2 17 Отговор
    ДРУГАРЕ....ЯКО МРЕТЕ ....СКОРО ОСТАВАТЕ БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИ
  • 13 Ти като

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "За големи":

    Си голямия спазващ закона и правилата и си кръчмар? Айде напиши кое и как спазваш, и да дойдем да те видим колко спазваш. Рев до Олелия от Бегов за неговите заведения. Другите хора с бизнес заминаха по дяволите, включително и аз. Някъде да се оплаквам по телевизии? Кучетата ме яли, както повечето
  • 14 Вий не разбрахте ли

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Стойнев":

    За момичето тяхен раблтник. 700 лева и после намалена..... На нея и писва и ги атакува с тухли....
  • 15 Рошко

    17 0 Отговор
    Тцтцт ами банките лихварите тях що не затварят бре, и лъжливите медиии дето ни облъчват
  • 16 Никола

    19 1 Отговор
    Какъв е проблема да сене човек в заведение да си изпие кафето?
    Защо само богати ще могат да идат на хотел и после на ресторант, а бедния човецец и едно кафе да не може да изпие?!
    Тези от НОЩ на луди ли се правят или взимат толкова много пари, че доакто сме живи няма да ни пуснат ни в заведение, ни в дискотека ни във фитнес
    Крадът и се гаврят с нас!
    За тези дето искат да си стоят в къщи, стойте до края на дните си, никой на сила не ви кара да ходите в бар, но не може зарди вашите страхове ние да легнем да мрем!
    Страхливци винаги е имало и ще има, страхливци са предали Левски, не го забравяйте!
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    ас нямам да пазарувам от вериги взимам 270 лева ПЕНЦИЙКА и ми се падат по 8 лева на ДЕН а с тях как са си купя храна и да ям 3 пъти на ДЕН а отоплението сега зимата а лекарствата ми А ИНСУЛТА и ТРЕМОЛА а интернета адрехи а вода и телефон а транспорта умирам жив труп съм ГОСПОД да убие БОРИСОВ и ппгерб
  • 18 Чики-Рики

    17 0 Отговор
    Айде , освен охраната и по 10 служители на МВР,че 13-та заплата, трябва да се оправдае!
  • 19 Василев

    15 6 Отговор
    Какви мерки? В Кауфланд в Перник нищо не се спазва. Има охрана вътре на входа, но само за да си получава заплатата. Не се следи кой как влиза, дали се дезинфекцират клиентите при влизане, а и на тях не им пука важно им е да се втурнат по щандовете като невиждали. При зеленчуците наблъскани един до друг масажират цялата стока. Същото е положението и при щанда са месо. Огромни опашки. НИЩО НЕ СЕ СПАЗВА!
  • 20 Кой те

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Абе":

    Че ше теб по коледните топки и даваш акъл. Жената би ли те днес или се отложи. Два нормални реда не можете да напишете. Аман
  • 21 Къде

    6 6 Отговор
    се е чуло и видяло у племето дисциплина?
  • 22 Бойко

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Патето яки":

    Това че хората не носят маските е техен проблем а не на веригите.
    Те ли трябва да не задължат или нашето мислене
  • 23 смерш

    14 0 Отговор
    И има ли смисъл тогава от другите ограничения,вследствие на които концентрацията на хора в големите хипермаркети ще се увеличи многократно,независимо от режимите им на контрол?
    Т.е.нивото на опасна концентрация на вируси от носители ,каквито неминуемо ще има,също ще се повиши!
    Да не забравяме и не маловажната подробност,че печалбите на тези хипермаркети,преобладаващо чужди,ще заминат навън за подкрепа на чужди икономики!
  • 24 Споко

    8 0 Отговор
    Сега веригите магазини ще за работят на 24 часа, за да поемат потока от хора решили да вземат "заветните" подаръци...аман от охлюви и балъци!
  • 25 Азззззззззз

    16 0 Отговор
    Боко го е страх да затвори Кауфланд и Лидл захранващи Германия. Мерквл ще му опъне ухото.
  • 26 Ввв

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Абе":

    Точно това става! От къде тая злоба в тези хора не знам. Да се радват и злорадстват, че на някой му е забранено да работи. Няма такова племе!
  • 27 АВЕ ТИЯ СКАПАНИ СУПЕРМАРКЕТИ СА

    11 3 Отговор
    НАЛАЗИЛИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С ГАДНИТЕ СИ МАГАЗИНИ И АБСОЛЮТНО СКЪПИТЕ БОКЛУКЧИЙСКИ СТОКИ НЯКОИ АКО НЕ И ПОВЕЧЕТО С ЛОШО ИЛИ ЗАДОВОЛИТЕЛНО КАЧЕСТВО....НАПРИМЕР ОТВРАТИТЕЛНИЯ КАУФЛАНД ЗАВИШИЛИ СА ЦЕНИТЕ НА БОКЛУЦИТЕ СИ И КАТО НАПРАВЯТ УЖ ПРОМОЦИЯ ТЪМЪН И ПОЧТИ СЕ ДОБЛИЖАВАТ ДО РЕАЛНИТЕ ЦЕНИ...СЪЩО ТАКА НАПЪЛНИЛИ С ПАРЦАЛЯ И ДЕТСКИ ДАМСКИ МЪЖКИ ПАРЦАЛ ДО ПАРЦАЛА С НИСКО КАЧЕСТВО...И МНОГО ДОМ.ПОТРЕБИ И Т.Н....ПОНЯКОГА ТОВА КОЕТО Е НА ПРОМОЦИЯ Е БИСКВИТИ С ШОКОЛАД Е НАВРЯНО ОТЗАД А ОТПРЕД СЛОЖИЛИ НАПРИМЕР СЪЩИТЕ БИСКВИТИ АМА С ЯГОДА И АКО НЕ ВНИМАВА ЧОВЕК ВЗИМА ТОВА КОЕТО НЕ Е НАМАЛЕНО....МНОГО ПЪТИ СЪМ ВДИГАЛ ПАНАИРИ ЗА ТЕЗИ НЕЩА А ТЕ САМО МЪЛЧАТ И ЛЪЖАТ ЧЕ Е СТАНАЛА ГРЕШКА....И ТОВА ПРОДЪЛЖАВА ГОДИНИ ВЕЧЕ...НАПРАВО БЪРКАМ ОТДАД И ВАДЯ ТОВА КОЕТО Е НАМАЛЕНО ОТПРЕД ДА СЕ ВИЖДА....ДОЛНИ ПОМИЯРИ ОТ ШВАБИЯ ЗАМИНАВАЙТЕ СИ СЪС БОКЛУЦИТЕ У ВАС ТАМ СИ ГИ ПРОДАВАЙТЕ ПОМИЯРИ....ФЕРЩЕЙН...

    Коментиран от #34

  • 28 Дада

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Много точно казано, изнасят парите навън,не плащат ДДС и данък печалба а булгарешко им прави оборот и се тъпче с некачествени храни и мре млад и фалира малкия бизнес
    Плюя на корумпираните политици и тъпия"народ"
  • 29 Никола

    10 1 Отговор
    Ангелов, некадърен си да подготвиш болниците за увеличения брой болни, но взимаш заплата, вместо да подадеш оставка!
    Мерките не доведоха до подобрение, следователно са безмислени, отворете всичко, че загубите са колосални за икономиката, огромна безработица!
    Значи вие богатите ще идете на хотел и на ресторант, а аз супа да не мога да ям в ресторант, ям сандвич, който е поскъп!
    Който го е страх да стои в къщи!
    Отваряй веднага заведения, фитнеси, дискотеки, Коледа е и искаме да се забавляваме!
  • 30 ДАаааааа

    2 2 Отговор
    Големите вериги да вземат да изкарат толкова колички,колкото хора трябва да бъдат вътре.Който излиза,друг влиза с количка.Охраната да следи,хората не са виновни,няма да се броят сами на входа-колко да влязат.Толкова е просто,бе!

    Коментиран от #31

  • 31 Папи

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "ДАаааааа":

    Ще търсиш майка ти там, пазарувай в малките магазини да спасим вече загиналия малък бизнес
  • 32 Dайнов

    4 0 Отговор
    Борисов е готов да Изпепели България, за да Оцелее!
    Държавата на ГЕРБ – това е добре смазана машина за плячкосване.
    Това си представя всеки българин, като чуе името на управляващата партия и лидера й- диктатора Бойко Борисов.
    Затова Диктаторът така се е вкопчил във властта и не смее да я пусне.
    Не защото не иска да се оттегли, а защото го е Страх!
    Заради оцеляването си е готов да изпепели България!
  • 33 Някой

    2 0 Отговор
    В Била не спазват дистанцията на касите и никой от продавачките не им пука за това.
  • 34 възмутен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "АВЕ ТИЯ СКАПАНИ СУПЕРМАРКЕТИ СА":

    А бе кой те кара насила да влизаш в тия магазини,бе.Орева орталъка.Лъжели го били.Ами отваряй си очите.
  • 35 Фифо

    2 0 Отговор
    В големите магазини има повече хора от пазар в Индия, но защо отвориха хотели с ресторанти по нова година да се трупат и след Ивановден пак с хиляди ще ги напишат и така ще откараме до есента. Едни спазват, други не
  • 36 Курумпе

    0 0 Отговор
    Демагогия в ТУЛУПАРНИКА!
    Баш Баканина , назначил Глашатаи , да отчита стрес-теста на вируса и да го играят - министри,инспектори,Щаб БГ , да вземат мерки и теглилки, та да опазат клиентите на веригите, на фармацевтите, на Бирниците, на НАП-джиите, на КАТ-джиите..на цялата шайка касапи...да имат клиенти и то правилно насочни!ТОЙ вирусЪ не вирееш във Веригите, щото в Бг всичките деца и рода на депутати и министри са на ръководни постове в Централите,а другите са на високи и дълбоки държавни служби..дето уж ще ги контролират!Ма, Баш Баканина взема всеки месец заемЪ от ЕС/а там Дойче Швабен дава голяма част от мангизА...и ся, представляте ли си Баш Баканина от село БулгаристанЪ..да вземе да затвори..най-голямите чужди инвеститори в последните 10години в селото!?Да туси кепенци на обекти, в които може да се продава всякаква некачествена стока, да се изнудват доставчиците със неплащане и кредитиране и с какво ли не още...да им се подсигури най-евтината работна ръка в света от по 300евро на месец заплатка...щото всичко друго фалирало и само там има работа...Ей на това как му се вика - грижа и борба....ама с кого и за кого бре Другари Демагози,Гъзеблизци и Демагози?Щото спре ли само едно заемче...и чао власт - държавата банкрът щета тотална...и нема за заплатки на администрация и еничари, нема за социален мир и Банго Васил, немааааа тунджа за нищо...да же и за пенциииии, а камо ли за Борба със Пандемия и Структурни проекти и строежи , а тогаз нашите фирми..ще ост
  • 37 АЗ съм ЗА! МАСКИТЕ НЕ ТЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Патето яки":

    ПАЗЯТ! МАСКИТЕ ТЕ РАЗБОЛЯВАТ! МАСКИТЕ СА ЗА ДА МЪЛЧИМ!!! ТАКА,ЧЕ... МАСКА ДРУГ ПЪТ!!! ДА Я НОСИ ТУЛУПА БОРИСОВ! ДА Я НОСИ МЕНГЕЛЕТО МУТРАФЧИЙСКИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове