Last news in Fakti

25 Декември, 2020 08:13 3 591 35

Стотици българи се прибраха у дома от Острова

  • българи-
  • полет-
  • великобритания

Преди прегръдките, пътуващите получиха задължителни антигенни тестове

Стотици българи се прибраха у дома от Острова - 1

След четиридневна блокада, вчера кацнаха първите полети, с които част от бедстващите ни сънародници се прибраха от Великобритания, предаде Нова телевизия.

За да прегърне внука си на Бъдни вечер Димитрия пътува над 20 часа. След отменен полет и загубила надежда, че ще е у дома за празниците, тя успява да намери място в един от извънредните полети от Лондон. „Пристигам от Шотландия. Пътувам от вчера, в 6 часа съм тръгнала”, казва тя.

Да прегърнат близките си вчера успяха и стотици други наши сънародници, които през целия ден пристигаха с полети от Острова.

Коледата у дома обаче е била до последно под въпрос за всички тях. „Много трудно намерихме билети. Всички полети бяха отменени до последно”, казва Михаела.

Преди прегръдките, пътуващите получиха задължителни антигенни тестове.

„Организацията е много бърза. Изтеглят ни по 10-20 човека наведнъж, след това на всеки се прави тест и след като си получите резултата от теста, реално ви казват колко точно ще стоите в изолация”, казва Ивон Цветкова.

Бъдни вечер донесе късмет и на блокираните наши сънародници, които прекараха пет дни в капан в английския град Дувър. Голяма част от тях днес вече са успели да се качат на ферибота към Франция и да продължат пътуването до България.

„И така за 4-5 дни в плен на пристанище Дувър, много от нас още не могат да повярват, че сме си тръгнали и не можем да разберем кое е по-ценното в момента здравето или свободата. Да живее България”, казва Мария.

Преждевременно възстановените полети от и до Великобритания се оказаха изненадващ подарък и за един мъж, който побърза да се върне на Острова. Защото там някой го чака. „Семейството ми е там и смятам да прекараме празниците заедно”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    43 12 Отговор
    Така реших да ви видя сметката окончателно. В края на януари вадете чувалите.
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    43 10 Отговор
    За Коледа подарявам новото щамче на народа.
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    24 7 Отговор
    ЧЕСТИТА КОЛЕДА ХОРА
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    9 6 Отговор
    КАМОН СА ВА
  • 5 Охо Бохо

    43 5 Отговор
    След нова година ще чакаме рязък скок на заразените с новия щам!!! Виновни за това ще бъдат българите от България, защото са пренебрегнали величайшето разпореждане да не се събират и празнуват големи групи хора.!!! Честито на виновните.

    Коментиран от #22, #23

  • 6 Пергел

    37 7 Отговор
    Казах на тиквата да затвори моловете и да остави само германските и австрийски вериги, щото германските пенсионери трябва да ядат.
  • 7 трясъ

    10 3 Отговор
    БЕЗ ПРЕГРЪДКИ И СЕЛЮФКИ!
  • 8 Страхил

    45 13 Отговор
    Знаете ли какво ме боли за тея в англия. Ще си стоят и празнуват там нали това толкова силно искат. Е това са изключително тъпи и нагли парчета в тая англия. И все варианти търсят, все правата им ги няма. Много зле много Ще стоите там и ще миете на англичаните къщите и д.татата и като ви дадът по100 паунда ще подскачате като малки деца.

    Коментиран от #31

  • 9 Рошко

    28 1 Отговор
    И стотици ще заминат след празниците обратно
  • 10 Софиянец

    13 19 Отговор
    То в Англия българи няма, чинии мият ром и русофил
  • 11 Този който пита

    56 0 Отговор
    Разказвате сантиментална човешка история, за да предизвикате съчувствие, умиление и т.н. Дългият път на завръщане осеян с препятствия и щастлив край..... Да ама не, глупаво е да реабилитираме непоследователна и неадекватна политика за политическият елит. Има пандемия, криза и в тази ситуация правилата се променят. След месец някой ще напише ли сърцераздирателната история как майка ,брат, сестра, баща, дете не прегръщат своя починал роднина защото е забранено/ понеже е починал от коронавирус/. Според мен напишете- колко от завърналите са дали положителен резултат, колко са българите от ромски произход и как точно ще проследи РЗИ тези положителни граждани в "махалата" където и полиция не смее да влезе. Нека РЗИ даде отчет колко такива лица е проверило и не на последно място колко са контактните хора в едно такова домакинство. Ние като граждани можем да изискваме да ни бъдат дадени отговори! Безотговорно е да не направиш съпоставка с друго подобно събитие- Денят на благодарността в САЩ тази година- аналогиите са повече от очевидно семеен празник, пандемия а статистиката на бума на заразени едва ли някой да оспори. Поради тази причина да разказвате човешката история на завърналите се е по-вече от неуместно.

    Коментиран от #27

  • 12 Къса памет

    30 4 Отговор
    Тиквата помни като маймуните 3 минути. Да припомня част от текста на последната заповед на Министъра на здравеопазването: " Прекратяват се всякакви колективни пътувания...до 31 март 2021 година".
  • 13 Стига

    34 2 Отговор
    Даси стоят там. Ще донесат подаръци новия още по смъртоносен щам. Да си стоят там, а не да си развяват пръднята.
  • 14 Алфа Вълкът

    33 3 Отговор
    Заразата идва! Готино им в чужбина ама като стане напечено и газ за БГ-то. То се видяло, че ще се мре, ами поне да отворят няколко фабрики за чували.
  • 15 НАЛИ НЯМА

    12 23 Отговор
    ВИРУС БЕ.....И ФИГУРАНТА ВИ КАЗА ЧЕ САМО ПЛАШАТ НАРОДА С КОВИДА....ЗА ДА СТОИ МИРНО НАРОДА......И ВИЕ СЕ РАЗКАЧАХТЕ ПО ПОЩАДА.....ДОРИ И СИ ПОЛЕЖАХТЕ ДОСТА НА МОСТА В ПАЛАТКИТЕ ЗА ДА СИ ПОЧИНЕТЕ......СЕГА МНОГО ВИ Е МИЛ ЖИВОТА....И ПАК БОЙКО ВИ Е ВИНОВЕН ,ЧЕ МРЕТЕ КАТО МУХИ.....

    Коментиран от #30, #33

  • 16 Дядо Коледа.

    18 1 Отговор
    Колко ли са вече новозаразените с новия щамп на вируса внос от Англия ???
  • 17 КРОКОДИЛА

    9 3 Отговор
    АЗ СЪМ БОВО - ЧЕСТИТО С НОВИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК ПАРНО - ДАНЪЦИ ЗАСТРАХОВКИ И ТН . А ЧЕСТИТО И НА ЗДРАВЕ .......И ПАК ДА МЕ ИЗБЕРЕТЕ НАПРОЛЕТ ...............
  • 18 Нали Тлуп

    13 4 Отговор
    Чак сега пламнахме !!!
    Но на Тулупа не му пука.
  • 19 РУМЕН РАДЕФФФ

    10 8 Отговор
    АБЕ ЕИИИИИ......НЯМА КОВИД, НЯМА 19 БЕ ЕИИИИИ.......БЕГОМ НА ПЛОЩАДА ДА ПРОТЕСТИРАТЕ И ДА ВИКАТЕ УСТАФФФФФКА БЕ ЕИИИИИШИЕ.....ЗА НИКАКЪВ Х@Й НЕ СТАВАТЕ ,ЕДНО ВЕЛИКО ВСЕНАРОДНО УСПЕШНО ВЪСТАНИЕ НЕ НАПРАВИХТЕ БЕ ЕИИИИШИЕ.....ЧЕРЕПА Е БЕСЕН ,САМО РАЗХОДИ БЕЗ НИКАКВА ПОЛЗА ЗА НЕГО БЕ ЕИИИИИ......
  • 20 Миризлив пор

    35 0 Отговор
    И каква стана тя? Цял свят не иска никакви контакти за да ограничи заразата а нашите "свободаааа". Сега се прибират и прегръдки и целувки, един банкет че са отървали блокадата и след 20 дена "въх мале Ко стана, що ББ надува бройките?".

    Коментиран от #21

  • 21 Д-р По навътре.

    26 0 Отговор

    До коментар #20 от "Миризлив пор":

    Най лошото е че неумират тия дето разнасят умишленно заразата и се правят на ударени а невинните винаги става така по закона на Мърфи.
  • 22 Бацо

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Охо Бохо":

    Трябва да отложа изборите дорде пренеса в дубай всичките шкафове
  • 23 Научаване няма

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Охо Бохо":

    Познал си на 50%,което все пак не е малко. Другата зараза,може и да е над 50% и Борисов ударно я внесе от Ингелизия. След Нова година ще видим последеците от новия щам. Повтаря се историята от пролетта когато всички гастарбайтери,като видяха,че не ги iбаvат за сливи в Западна Европа се юрнаха да се прибират. .uр се изтрива ,научаване за Борисов няма.

    Коментиран от #25

  • 24 Иван

    12 0 Отговор
    Успяха ли да се иэчистят от чалгата.......или раэстоянията не помагат?

    Коментиран от #28

  • 25 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Научаване няма":

    Имаш плюс от мен,погрешно натиснах минуса
  • 26 Заклевам се!

    21 1 Отговор
    Ако поне един ром, от новозавърналите се "бедстващи" спазва карантината! Аз лично отивам в Париж, вземам Айфеловата кула на гръб, и ще им я закарам у Факултето, да си я нарежат за вторични!

    Коментиран от #34

  • 27 Един друг

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Този който пита":

    И как да ги проверяват като за това трябват квалифицирани хора и екипи.После чакане.Записване на адреси и следени.Кой да прави това по празниците.Бойко си направи реклама в труден момент сега.Преди даде ваксини на македонците които не могат да ни гледат и ни мразят.
    Българите че стават все по болни кой го интересува.Важни са изборите.
  • 28 Ами кво да ти кажа!

    12 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иван":

    Ходих в зоопарка! И видях че маймуната са я извадили от джунглата, но джунглата от нея не е излязла! При първобитните организми е така! И с чалгата пак по-същия начин е!
  • 29 SAAB

    11 1 Отговор
    Берачите на ягоди с патладжанен цвят !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Не бе, стойте тука...

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Страхил":

    Да патреотарствате с дамаджаната и да чакате поредните освободители от Азия.
  • 32 Аз40

    3 0 Отговор
    Направо все едно се завърна цялото население на България.
  • 33 Пак ли

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "НАЛИ НЯМА":

    само ти не разбра за какво става въпрос?
  • 34 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Заклевам се!":

    Нали това е Идеята,Пич....Мутиралия да ги налази и да намаляват,да намаляват и да ги Свърши.....Що да пазят Карантина....Оп- са....
  • 35 Виж

    1 0 Отговор
    .....и ни донесоха нов вид подарък.......с мрънкане и благословия.Да ни е честито....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове