Last news in Fakti

4 Януари, 2021 17:45 1 640 19

Първан Симеонов: Едно скарване на Радев с БСП ще доведе до разцепване в лявото пространство

  • първан симеонов-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • бсп-
  • румен радев

Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички, отбелязва политологът

Първан Симеонов: Едно скарване на Радев с БСП ще доведе до разцепване в лявото пространство - 1
Снимка: Фейсбук

"Коронавирусът ще бъде главният кръчмар в сметките на всички", коментира предстоящата изборна за България 2021-ва година пред БНР социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл".

Според него важна ще е следизборната тактика на участниците в предстоящите парламентарни избори. Той открои два варианта - или всички срещу ГЕРБ, или възроден ГЕРБ: "Първият е всички срещу ГЕРБ, който е да се събере несъбираемото. Под формата на експертен или програмен кабинет, който да свърши някаква черна работа. Може би с ограничен мандат, а после страната спокойно да легне на нови релси. Нещо, което гледахме в злощастния опит "Орешарски". От мъдростта на тези хора ще зависи дали ще има римейк на 2013-а година и това ще е лошият. Вторият вариант е да се създаде ново пространство за маневриране на ГЕРБ. Тук въпросът е ще се промени ли ГЕРБ и ще се промени ли ДПС. Виждате, че една от модните клюки сега е "ГЕРБ с човешко лице", а една от модните спекулации е какво става с икономическото крило в ДПС, което олицетворяваме с образа на Делян Пеевски. Това ще е едно от нещата, които ще гледаме през 2021-ва. Ако това е възможно, ще има една голяма въпросителна в лагера на градската десница - ще приеме ли тя един ГЕРБ с по-западно лице".

По думите на социолога Борисов си е представял 2020-а година като исторически бенефис след успехите през 2019-а - срещу Цветан Цветанов, срещу БСП и срещата с Доналд Тръмп: "Тъкмо протестите и коронакризата настървяват Борисов да мисли за още управленски мандат, защото той иска да остане с добро в историята, а 2020-а не предложи такава възможност".

Във връзка с появилата се хипотеза за Николай Младенов (бивш министър в правителство на Борисов и пратеник на ООН за Близкия изток) като бъдещ премиер на България, Симеонов коментира: "Това може да е спекулация и нищо особено, но е показателно за ветровете, които ще духат в България през тази година и трябва да ги наблюдаваме. Сагата с Младенов е симптоматична с това дали ще продължава американизацията на региона на Балканите. ... Бойко Борисов има подкрепа от САЩ. Президентът Румен Радев започна да говори изключително активно за инициативата "Триморие". Главният прокурор Иван Гешев намира контакт със западните партньори. ДПС е евро-атлантически ориентирано. Един от основните процеси е дали България ще продължи да се придвижва към американска орбита".

Социологът не изключи двубой между Бойко Борисов и Румен Радев на предстоящите президентски избори, но подчерта, че Борисов не би бил в много добра позиция, защото настоящият президент има обществено доверие.

"Едно скарване на БСП с Румен Радев може да доведе до разцепване в лявото пространство", прогнозира Първан Симеонов и посочи, че Корнелия Нинова е един от малкото политици, които завършват годината на плюс.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скрит гей Първан

    13 6 Отговор
    Болядисал си само брадичката

    Коментиран от #18

  • 2 Овчарник

    11 2 Отговор
    Всеки лъже другия за пари ...капитализъм.
  • 3 ТаУмВзе

    15 15 Отговор
    Талибана на герберастка хранилка. Какво се карате, пара да барате! Кинтоимпексова е много удобна патерица за герберастите. Уж опозициика. А Радев си е шматка с юмруче.
  • 4 Си ган

    11 3 Отговор
    Е на тоя няма ли кой да му каже да махне този обрасляк от лицето си, противно е да го гледам...
  • 5 цоциолог

    8 6 Отговор
    Ако ГЕРП спечелят пак изборите, за благодарност тоя за открит гей ли ще го назначават или за прикрит?
  • 6 pepy

    21 10 Отговор
    Залаганията може да започнат...

  • 7 Червен имбецил

    13 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Първан Симеонов и посочи, че Корнелия Нинова е един от малкото политици, които завършват годината на плюс.

    На плюс пари или че се е наплюскала новогодишно?
  • 8 розово

    12 0 Отговор
    В следващият парламент ще видим не 240 народни представители които да работят за народа а 240 лобисти които да работят за обогатяване на на най богатите българи.

    Коментиран от #13

  • 9 ежко

    11 8 Отговор
    Абе на ПарАван ли намерихте трибуна да давате?Да си споделя мокрите сънища?Поредният смешник на хранилката....
  • 10 Centurion

    6 1 Отговор
    Аз не виждам реален повод това да се случи!!!А ,че го мислят и ще опитат да реализират подобен сценарий,не се съмнявам!!!Но до като хора като Овчаров са на линия, мисля, че нямат шанс за успех!!!
  • 11 www

    5 1 Отговор
    То ясно, че е малко вероятно да има печеливш от преодстоящите избори. Слабата власт може да докара големи беди на народа...
  • 12 1122

    2 3 Отговор
    Ей мушенник. За тебе всяка гадост носи радост. Тъпан.
  • 13 перничанин

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "розово":

    Че кога не е било така?
  • 14 чичо Мичо

    6 0 Отговор
    КОЙ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ БЕШЕ НАЙ-ГОНЕНИЯ,ПРЕЗ ГОДИНИТЕ?НАЙ-ГОНЕНИЯ,ВИНАГИ Е НАЙ-ПРАВ !..
  • 15 Вторан

    3 4 Отговор
    Първан се гъне еластично като пожарникарски маркуч между Радев и Борисов

    Коментиран от #17

  • 16 Матей

    2 5 Отговор
    Радев си беше и остава американски назначенец,абсолютно против Русия и закопава България с триморието.Американците искат още бази,да се подготвят за план Барбароса-2,малко ни е ,че ни закопаха икономически и накрая с газопровода--цирк Балкански.Сега и в триморието ще ни набутва Радев,за това му се пише огромна черна точка от българския народ и втори мандат няма да види.А К.Нинова се опитва да се дореди за изборите,вътре в партията се справи с разкола,за изборите е проблематично.БСП всъщност не е социална партия,много повече е олигархична и дясна.
  • 17 Гюро Михайлов

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Вторан":

    А бе тоя " политолог" какви ги ръси?? " градска десница", " селска левица"!! Ха ха ха!! Не схвана ли,че в България няма " ляво", няма " дясно"?? Има " горно" / властниците/ и " долно" /овчето стадо!!/!!

    Коментиран от #19

  • 18 Оракула

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Скрит гей Първан":

    Прогнозите на този , Първан Симеонов,
    защо ми изглеждат ,
    като продиктувани , от Бойко Борисов ?
    Този "Галъп итернейшънъл" ,
    ГЕРБ ли си го коландри ?
  • 19 Берия

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гюро Михайлов":

    Много добре е "схванал",
    този "Параван" чекмеджето ,
    явно, някой му е осигурил,
    достъп до ключа , за пачките ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове