Last news in Fakti

6 Януари, 2021 16:26 3 510 35

Христо Иванов: Бойко, купѝ медицински хеликоптери с парите на Доган

  • христо иванов-
  • хеликоптер-
  • хеликоптери-
  • демократична българия

Председателят на "Да, България" е възмутен, че докато страната е единствената в Европа без медицински хеликоптер и на фона на трагедията в Стара планина, където загина турист, премиерът Бойко Борисов си правеше пиар, инспектирайки от държавния вертолет строителството на автомагистрала “Хемус”

Христо Иванов: Бойко, купѝ медицински хеликоптери с парите на Доган - 1

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова управляващите спешно да купят медицински хеликоптери, вместо да се преоборудват военните "Кугър"-и. Той изрази възмущението си, че докато страната е единствената в Европа без медицински хеликоптер и на фона на трагедията в Стара планина, където загина турист, премиерът Бойко Борисов си правеше пиар, инспектирайки от държавния вертолет строителството на автомагистрала “Хемус”.

“За пореден път става ясно, че хора загиват в планината, защото нямаме такива средства. Излагаме на риск героите от Планинската спасителна служба, български лекари, доброволци, които с риск за живота си трябва да компенсират безочието, безотговорността и безхаберието на тази власт. През това време Борисов се качва на държавния хеликоптер, за да си прави с държавни средства предизборната кампания, рекламирайки себе си за това което той бил направил с чужда пита – с европейски средства”, заяви Иванов във видео пред Министерския съвет.

Според него цялата ситуация показва тоталната загуба на връзка с действителността на управляващите, както и пълната липса на срам. Иванов посочи и откъде могат да се намерят средства за нови хеликоптери.

“Вземете и си приберете парите от Доган. Това, което му харизахте за неработещи мощности за студения резерв, което откраднахте през сметките на хората за парно, вземете го от този търтей – почетен председател на задкулисието, и купете с тях тези хеликоптери. Или намалете корупционния откат, който сте вкарали в сметката за удълбочаването на Варненското езеро, която отново обслужва Доган”, призова Христо Иванов.

“Цялата тази наглост трябва да бъде прекратена. Това е безхаберието на едни хора, които смятат, че са над закона и могат да прелитат над нуждите на хората с държавен хеликоптер, все едно са от друго тесто. България трябва да започне да служи на хората, а не на тази корупционна отровна политическа класа”, добави съпредседателят на “Демократична България”.

Ивайло Мирчев от Изпълнителния съвет на “Да, България” определи като нелепа идеята военните хеликоптери "Кугар" да бъдат използвани като медицински.

“Ще се влезе в схемата с нова далавера с преоборудването на хеликоптерите”, заяви Мирчев. Той посочи, че има европейско финансиране за купуването на медицински хеликоптери, но то е почти изпуснато.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Живков

    21 9 Отговор
    В София клошарите ще се увеличат драстично....Но на търтеите не им пука.....искат пари....и пари..
  • 2 цербер

    24 4 Отговор
    Бойко, купѝ ! Бойко не ще да купува.
  • 3 Аве Адолф

    26 39 Отговор
    Кой ли го слуша тоя комик дългоклюнов изобщо , някакъв си никаквец ......

    Коментиран от #28

  • 4 розово

    30 6 Отговор
    Къде е най големият дарител Пеевски ХА ХА......
  • 5 Бат Бойко нощния бандит

    23 15 Отговор
    С Ангелов днес правим план за евакуация на ГЕРБ в Анадола на 29 март.Не ме занимавай с глупости!
  • 6 ОДС И Костов

    9 11 Отговор
    Страх ги е от Нинова и Костов, всичките защото паричките ще
    им секнат

    Коментиран от #10

  • 7 Без хеликоптер

    18 8 Отговор
    Срам и позор за всички управлявали и управляващи.
  • 8 USA

    18 12 Отговор
    ХЕЙ КЛЮН,АКО ТОВА СТАВАШЕ ТОЛКОВА ЛЕСНО ДОСЕГА БОБ ДА ГО Е СТОВАРИЛ ДОГАН,А ТИ ЩО САМО ЯДЕШ ТРИЦИ,ДЕПУТАТ ЩЕ СТАВАШ А? ЩО НЕ СИ ПРАКТИКУВАШ ТОВА,ЗА КОЕТО СИ УЧИЛ?

    Коментиран от #29

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 аман

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "ОДС И Костов":

    Тъпичко тролене. Това ли ти написаха на листчето?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пройчо

    13 8 Отговор
    Тоз ,ако си отреже носа и го дари на БЧК за хирургически цели,ще спести много пари на НЗОК.
  • 13 Това не е държава

    7 7 Отговор
    Коронавирусната истерия придоби безпрецедентен мащаб чрез контролираните от ултраглобалистите медии с цел да срине реалното производство и да унищожи средната класа като един от основните защитници на националната идентичност на традиционната религия. Втората посока на удара от строги карантинни мерки е образователната система с преминаване към дистанционно обучение. В същото време се извършва строга цензура на информационното поле, за да се предотврати публичността на неприемливи факти и алтернативни гледни точки.
  • 14 мдда

    12 9 Отговор
    Не се спряхте с лъжите си.
    Не си ли спомняте, че БСП постоянно се коалираше с ДПС??? Или как? Съвсем забравихте преди 15 години какво беше?
  • 15 ДЖАНЪМ

    6 6 Отговор
    БОКО, Господ гледа отвисоко и ще ви даде това , което заслужавате
  • 16 Пропаганда

    12 3 Отговор
    Загиналия турист нямаше абсолютно нищо общо с херикоптера. Починал е още при падането
  • 17 Независим

    7 13 Отговор
    Резултати от парламентарните избори проведени на 28.03.2021 г. :
    1. ДБ
    2. Има такъв народ
    3.БСП
    4.ГЕРБ
    5.ДПС
    Честито и дупе да ви е яко на всички корумпета !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #27

  • 18 отвратен

    8 5 Отговор
    И как да вземе от Доган като той му сервира кафето в сараите!!!
  • 19 Само БСП

    11 7 Отговор
    Всички комунисти да ядат лайн.та на Путин изпратени като торта по Амазон и да отидат до кремъл за да ги наградят с ордени за смелата закуска
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МръснатаПянаНаБългария

    7 5 Отговор
    Чудя се понякога, това СДС-@ро-комунистическо отроче освен да се ре,друго нещо може ли да прави друго както трябва.
  • 22 оня с коня

    6 3 Отговор
    "Бойко купи,ама с Парите на Доган".А ЩО НЕ С ТВОИТЕ ПАРИ бе Хр.Иванов?Или пък с Парите на Мая?Това е все едно Аз да си поканя Гости,ама...У Комшията!И уточнявам:Не защитавам Доган,нито му знам Далаверите,говоря ПО ПРИНЦИП.А правилното Искане на Иванов е "Купи хеликоптери,но БЕЗ ДА ВЗЕМАШ Заем"!Правилното Действие пък на Иванов е:Взема Властта на Изборите и Купува каквото му душа сака.Не успее ли- остава си "Никой" както сега и в момента.Та В ТЕБЕ е топката Христо- действай!
  • 23 Пинокио излезе от дупката!

    8 5 Отговор
    Тоя пък,прокопиевото отроче и защитника на крадеца сръбски си прави пиар върху гибелта на един човек.И пак с дежурния му "враг" .Че какъв е проблема да се преоборудва готов хеликоптер ,вместо да се купува нов?А с парите на Прокопи и Цецо Беглеца,твоите хора ,що не дарят бе,Бойкики?
  • 24 АрхНикола Пеев

    7 2 Отговор
    Христо, раздай от милионите на Иван Костов и ген. Атанасов

    Коментиран от #32

  • 25 ПЛСС

    7 0 Отговор
    От нищо нещо.Хора които не разбират от авияция и медицина акъл дават.Озказа се планински спасител че няма хеликоптер макар че като прегледате новините назад през годините ще се уверите че хеликоптерите и самолетите на армията винаги са използвани.При наводнението в село Бисер наскоро и Спартан за донорска ситуация.Не навсякъде има хеликоптерни площадки и хеликоптерите все пак имат ограничени възможности за полети / височина вятър температура на въздуха/ Това което ще купят е по малко от това което имаме Кугар и Ми 17. Използват една трагедия за политическо празнодумство. Дори да имаше хеликоптер очевидно при тези тежки метеорологични условия нямаше да могат да го изпплзват. Има достатъчно техника просто да си напишат една наредба ,кой кога ще иска техника кой ще я дава и как ще се плаща от застраховки или други фондове.
  • 26 Само да питам

    5 1 Отговор
    Каква е връзката между някакви си лумпени и тиквата в случея ? Кой ходи в планината по това време ?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "USA":

    Ми Тиквун е учил за пожарникар,ма не практикува професията си...!!!
  • 30 иво

    1 0 Отговор
    туриста е по скоро, търсач на опасности, туриста с или без хеликоптер си е загинсл веднага.
    В лошо време в планина, хеликоптер не лети току така. До тук беше относно сърцераздирателните думи на Ицето.
    Че е срам да няма вертолет ьа евакуация срам е. Единствено ВМС има два Пантера които са за работа над море, търсене и спасяване на бедстващи екипажи на кораби и самолети. Там няма мърдане, поет ангажимент към международни организации, ИМО и ИКАО. Военните моряци имат спасителни екипи и екипажи.
  • 31 Яяя Пино...,

    4 0 Отговор
    Лидера на " Олигархична България" се разсънил да взема точка,ама и за толкова не може!
  • 32 stan4o

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "АрхНикола Пеев":

    При Иван Костов малкия и среден бизнес беше добре. Върху големия нямам поглед. Натисна задкулисието и затова те докараха Царя. ДС и ДПС бяха в навряни в ъгъла. Неговите хора от алчност го предадоха. Иван Костов е човекът, който се справи с положението в което беше България след управлението на социалистическата хунта. Хунтата направи това което най-добре може- с активна пропаганда да манипулира обществото и да скрият истината така, че Костов да е виновен. Костов извади кестените от огъня, където бяха хвърлени от Хунтата. Божков говори за Хунтата, защото е бил част от нея.
  • 33 Гост

    0 0 Отговор
    То лесно се търси следствена връзка, ами я разкажи за твоята с Прокопиев и Маджо!! Или не ти изнася!
  • 34 Бай Коко

    0 0 Отговор
    Най бедния Министър-председател е Жан. Ако всички напускаха постовете толкова богати сега щеше да има и хеликоптери и високи пенсии и безплатно здравеопазване.
  • 35 Герб- гепи

    0 1 Отговор
    Вие сте организирана престъпна групировка, начело с ДИКТАТОР бойко методиев борисов и коалиции престъпници симеонов, марешки, ШИШИ ПЕЕВСКИ И БУХАЛКА КАСКА ГЕШЕВ. ЗАТВОРА ВИ ЗОВЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН БЕЗБОЖНИЦИ БЕЗБОЖНИЦИ ТАКИВА НАГЛИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове