Last news in Fakti

15 Януари, 2021 11:01 2 200 26

Шефът на болницата в Сандански не се чувства виновен за скандала с ваксините

  • болница-
  • сандански-
  • ваксиниране-
  • общински съветници

За ваксинирането на дъщеря му той обясни, че тя е била добавена в последния момент към списъка с идеята да не бъдат похабени ваксини

Шефът на болницата в Сандански не се чувства виновен за скандала с ваксините - 1
Снимка: БНТ

Все още не е взето решение дали ще има наказание за директора на болницата в Сандански.

Д-р Илия Тонев, управител на МБАЛ "Югозападна болница" заяви пред БНТ, че към момента няма информация относно съдържанието на доклада по проверката. Все още не му е връчен и протокол по надлежен ред. Той заяви, че не се чувства виновен.

"При първата ваксинация липсваха достатъчно подробни инструкции, не се чувствам виновен, че съм употребил всички предоставени ми от РЗИ дози с ваксина. Към момента не мога да отговоря дали ще подам оставка зависи от съдържанието на констативния протокол и дали са намерени сериозни нарушения", уточни д-р Тонев.

За ваксинирането на дъщеря му той обясни, че тя е била добавена в последния момент към списъка с идеята да не бъдат похабени ваксини.

"Не е било предварителен план, защото аз имам две деца. Другото ми дете не е ваксинирано, явно че не съм бил с подготвен план да уредя дъщеря си или да прередя други нуждаещи се", каза д-р Тонев.

"За съжаление, кампаниите не са организирани по начин, по който да гарантират употребата на голям процент от доставените ваксини. Непрекъснато списъците се обновяваха в хода на самите кампании по ваксинации, защото имаше много персонал, който се отказваше", обясни д-р Тонев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овчарник

    13 0 Отговор
    Всички схеми и кражби на европейски пари от властта и парламента са предоставени на европейската комисия...Много хора от елита и науката на България се подписаха под това.....Алексансър Йорданов и европейските измамници опитват да прикрият кражбата и балона се надува,надува и на изборите ще гръмне...проста математика за глупаци управници и купени депутати...
  • 2 Ювиги Хана

    10 1 Отговор
    Следвай примера на главичката от ВМА бъди нагъл до край и не чувствай виновен за нищо амин!
  • 3 Морето

    16 1 Отговор
    Така ли...можеше да ваксинират лекари, полицаи, учители-а той дъщеря си. Наглост е това. Такъв да го хванеш и един в мутрата, другия път да знае кое е правилно и кое-по роднински.

    Коментиран от #16

  • 4 4274

    7 12 Отговор
    Прав е. Подходил е рационално и оправдано от медицинска тл.т.
    Нали трябва всички да се ваксинират?
    Никой от списъците не е бил пропуснат.
  • 5 нормално е

    12 0 Отговор
    тук винаги овцете са виновни, овчарите съд не ги хваща, на заколение само овце, овчарите само за пир
  • 6 7ьц7ць7

    9 2 Отговор
    Статията да се чете така:
    Всичко живо се натиска за ваксинация! Дават се подкупи, и се злоупотребява със служебно положение, само и само да може да уредим наши хора за ваксина. Всички искат, но ние първо ще си оправим нашите хора, все пак.

    Коментиран от #17

  • 7 Тома Бичков

    11 0 Отговор
    Човека не е виновен остамали му ваксини и ваксинирал всички герберчета от общината!
  • 8 Българка

    9 2 Отговор
    Управляващата шайка и свитата им похабиха живота на поколения българи. Тоя се мисли за недосегаем и най-нагло лъже

    Коментиран от #21, #25

  • 9 Аз40🏴‍☠️

    6 2 Отговор
    Глупаците от обора и децата си ваксинират, и скандали правят дори по темата. Още малко ще почнете да се биете и за гмо-ваксините, ЗОМБИТА.
  • 10 Еми да

    6 1 Отговор
    Сигурно е от ГЕРБ !
  • 11 плевен

    3 10 Отговор
    Имам чувството, че всички лумпени щяха да са доволни, ако ваксините бяха изхвърлени. Чудно е как един сигнал/донос/, може да породи такава истерия.

    Коментиран от #18

  • 12 ПСР

    10 2 Отговор
    Алоу,"невинният".....управител!Дъщеря ти случайно попаднала...жена ми работи на тотална първа линия,с по над 30 пациента дневно,а още не е ваксинирана...как не те е срам,лекар бил....!!!
    Изобщо,както и очаквах,ваксинационната система на ГЕПП,е пълен провал.Може би половината от ЖЕЛАЕЩИТЕ медици са обхванати,а те ми говорят за учители,полицаи и пр.Абе,свършете с едната гилдия,веднага след това,подхващайте желаещите от другата!Пълен хаос.
  • 13 Протест срещу безобразията в България

    7 1 Отговор
    Затвор за теб.. Липсва върховенство на закона
  • 14 Наблюдател

    7 3 Отговор
    Скоро ще се почувства уволнен...
  • 15 СРАМ

    4 2 Отговор
    Масовата ваксинация от март за май се отлага. Само лъжи. До април Израел приключва ние няма да сме почнали. ЗАТВОР А СЛЕД ТОВА СЪД ЗА ЦЯЛАТА БАНДА УБИЙЦИ.
  • 16 4745

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Морето":

    Това е реклама! Ваксина направена за 6-т месеца!:) Вие сте Вярващи!:) Хареса ми шефката по епидемиология! " Ние учим студентите че една ваксина се прави минимум за 5-г., но обикновено отнема 10г." Бързайте! Има нужда от опитни зайчета! Умните ще изчакат още известно време!:) Ще се окаже че ваксините имат нужда от някои поправки! Но, вие може да се гордеете! Благодарение на Вас ще стане ясно , какво точно ще трябва да се направи!:) Успех!:)
  • 17 Ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "7ьц7ць7":

    Забрави да споменеш,че медицинският персонал яко се отказвал.Защо ли?
  • 18 любопитен

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "плевен":

    А защо ще се хвърля ваксина? Не е ли въпрос на организация? Преди да преминат от дълбоко замразяване към по-висока температура и насочени към определен район, от него се заявяват бройките! Ваксината се доставя на определеното място в точно определените бройки. Какъв е проблема? А да-ГЕРБ!
  • 19 Казуар

    3 0 Отговор
    Шефът на болницата мънка и се оправдава, но какво ще стане ако всички в държавата започнат да нарушават правилата и законите.
  • 20 Gen Gurko

    2 0 Отговор
    Безсрамници! Мизеерници! И пълна липса на държава, ред и възмездия.
  • 21 MOLI

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    А,КОМУНИСТИЧЕСКАТА ШАЙКА В КЮПА ЛИ Е,Г-ЖО БЪЛГАРКА.ИСТИНАТА В СЛУЧАЯТ Е,ЧЕ ПОСТЪПКАТА Е НЕМОРАЛНА.ИМА РЕГЛАМЕНТ.А,ТОВА,ЧЕ ДОКТОРИТЕ ОТ БОЛНИЦАТА ЗАПЛАШВАТ С ОСТАВКА И ИЗВИВАТ РЪЦЕ,КАКВО Е???АМИ,ДА НАПУСКАТ!НЕМОЖЕ ВСЕКИ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ннмм

    1 0 Отговор
    В Бг винаги има една група хора още от Живково време, които са родени с привилегии. Те цял живот получават всичко с предимство и наготово, без усилия. След 30 год. псевдодемокрация продължават същите хора да са храненици на всяка върхушка.
    Има ли статия за суджукгейт? Падат всякакви обвинения от човека на ГЕРБ.
  • 24 :D :D :D

    0 0 Отговор
    Ако искаш да откраднеш.Крадеш заедно със общинските съветници. И вече не е престъпление. Абе балами а какво е чувството да ви организират изборите хора дето им нямате никакво доверие. Как ви се чувства демократичния мозък.
  • 25 Тези, които са против ваксинирането

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    по принцип по-добре да не се "изхождат" по темата. Техните интереси в случая никой не е накърнил. Могат да се жалва единствено лекари от съседни общини, които много са искали да бъдат ваксинирани точно тогава с тези ваксини.
  • 26 любопитен

    0 0 Отговор
    Вина има , но виновни няма ! Така е при демокрацията , колективната вина , не се поема от отделният член на същия колектив ! Но колективът , не може да бъде съден за вина ! Въпреки , че НСБОП е точната служба , която трябва да разследва именно - КОЛЕКТИВНАТА ВИНА . Това е форма на ОРГАНИЗИРАНО престъпление ........... но , НО , НО ............
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове