Last news in Fakti

29 Януари, 2021 15:11 2 227 57

Каракачанов: Повечето българи подкрепят изграждането на силна армия

  • армия-
  • клетва-
  • красимир каракачанов

Военната клетва е най-важният тържествен ритуал в Българската армия и за всеки воин

Каракачанов: Повечето българи подкрепят изграждането на силна армия - 1
Снимка: БГНЕС

„Българският народ винаги е обичал своята армия. По-голямата част от обществото ни подкрепя онези реформи, които отдавна бяха необходими, за да изградим една силна и боеспособна армия - надежден защитник на България. Служба тежка, но за сметка на това благородна и достойна“. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към 137 военнослужещи в 61-а Стрямска механизирана бригада, които днес, 29 януари, тържествено положиха военна клетва.

„Въпреки всички трудности в последните десетилетия, всички политически безобразия, които бяха извършени спрямо Българската армия, чест ви прави, че избирате службата на своя народ и Родина. Не мога да ви обещая, че това, което ви предстои, ще бъде леко. Но съм убеден, че не само думите на клетвата, но и чувството на отговорност, което ви е довело в редовете на Българската армия, любовта към България ще правят службата ви по-лека“, каза още министър Каракачанов.

Тържественият ритуал по полагане на военна клетва се състоя на площад „Васил Левски“ в Карлово в присъствието на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командира на 61-а бригада бригаден генерал Деян Дешков, представители на местната власт, институции, както и близки на военнослужещите.

Генерал-лейтенант Цанко Стойков поздрави положилите клетва военнослужещи. От свое и от името на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов той ги приветства с „добре дошли“ в редиците на Българската армия и им пожела да вложат целия си потенциал от знания и способности в изпълнението на служебните си задължения.

„Военната клетва е най-важният тържествен ритуал в Българската армия и за всеки воин. Тържественото обещание, което ние – военнослужещите, даваме в началото на своята служба, е едновременно важен морален и законов акт. Той демонстрира безпрекословността на изпълнение на поетия дълг“, подчерта генерал-лейтенант Стойков. Той бе категоричен, че клетвените думи не остават запечатани само в спомена за този ден. „Те са с нас през цялото време. Особено в трудни и кризисни моменти, каквито има всеки в своята служба“, посочи заместник-началникът на отбраната.

Той подчерта, че положилите днес клетва военнослужещи встъпват в редовете на едно от най-важните формирования както за Сухопътните войски, така и за цялата ни армия. „61-а Стрямска механизирана бригада е с много важни задачи по трите основни мисии на Въоръжените сили. В нея с право служат подготвени и борбени офицери, сержанти и войници“, заяви генерал-лейтенант Стойков. Той призова военнослужещите да дадат всичко от себе си. „За да изградим заедно – с вас, с вашите командири и началници, една по-боеспособна и боеготова Българска армия“, заключи заместник-началникът на отбраната.

Командирът на 61-а Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков също приветства военнослужещите. „С полагането на военна клетва вие поставяте общото пред личното. От момента на нейното полагане се вричате във вярност на род и Родина. С нея изпълнявате обществения договор да се отзовете и да бъдете винаги подготвени“, каза бригаден генерал Дешков и призова: „Пазете честта на Българската армия в редиците на Сухопътни войски. Добре дошли в строя на 61-а бригада“.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасонн

    42 5 Отговор
    Ти беше казал на един смел репортер, че всички ви харесват, но си се излъгал шкембе крадецо!
  • 2 Лост

    42 4 Отговор
    Теб не подкрепят. И глупостите които правиш.
  • 3 честен ционист

    37 8 Отговор
    България трудно ще удържи македонската, или молдовската редовни армии, камо ли нещо по-серизоно да кажем сръбската.
  • 4 сПас

    41 4 Отговор
    ОО ДА РАЗБИРА СЕ,НАЛИ ТРЯБВА ДА ПАПАМЕ ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ ОТ ОРЪЖИЯТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ.
  • 5 дядо курти от село пиперково

    47 6 Отговор
    Повечето Българи подкрепят и искането да си ходите.
  • 6 темелко

    37 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Каракачанов: Повечето българи подкрепят изграждането на силна армия,но не подкрепят да си пълниш гушата и да дебелееш.
  • 7 НЕ ТИ ТЪКА ВНУШАВАШ НА

    35 3 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ. .ЗА ДА КУПИШ ОТ АМЕРИКА И ИЗРАЕЛ ОРЪЖИЕ. .ЗА ДА ВЗЕМЕШ КОМИСИОННАТА. .!!
  • 8 далавери симеоноФ

    11 8 Отговор
    Не го слушайте тоя,гласувайте за мен...
  • 9 Йосиффф

    28 5 Отговор
    На тоя каквото му наредят щатските господари. Предатели в изобилие в БГ.

    Коментиран от #18

  • 10 У тоя

    35 4 Отговор
    безроден сребролюбец нагъл , само лъжи и далавери !
  • 11 шкембе войвода

    28 4 Отговор
    И аз имам шкафове,не е само 🎃...

    Коментиран от #45

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бойчо

    23 3 Отговор
    Грух, грух, грух.
  • 14 смерш

    28 5 Отговор
    Каракачанов,англосаксонците ни впримчиха здраво в тяхната орбита и никога няма да позволят вечеда имаме силна и достатъчно голяма армия.Това се отнася за всички бивши сателити на Германия както и за самата Германия.
    Само измъкването от този капан би ни запазило като нация,иначе сметките им са ясни-пълно ликвидиране на славянския елемент в населението по тази територия!
  • 15 Юсуффф

    23 3 Отговор
    НАТО притиска Русия и затова се обръща специално внимание на страните от първа линия Украйна,Румъния и ние.Карат ни да се въоръжаваме и да имаме армия която да е готова да воюва срещу Русия.
  • 16 Как не ви е срам

    23 2 Отговор
    Какво става със самолети, коите предплтихте аансово и си купихте спокойствие от ФАЩ???? Вие си отивате завинаги и ще поемате отговорност в ЦСЗ ЗАЕДНО С ДИКТАТОР бойко методиев борисов и коалиции симеонова и марешки.
  • 17 Протест срещу безобразията в България

    28 3 Отговор
    Била, По просташко и крадливо управление не сме имали! 40 милиарда външен дълг , изхарчени за нашите фирми....хората няма какво да ядът , някой плакаха вчера на протеста, гнусен герб и вмро, Дпс
  • 18 ха ха ха

    4 12 Отговор

    До коментар #9 от "Йосиффф":

    А на тебе рушките!
  • 19 Българка

    27 3 Отговор
    Тоя е срам за българската армия и изобщо България. Много подсили армията с чертежи на насъществуващи изтребители и кораби, но пък си подсили паричните потоци от комисионни!
  • 20 благо

    23 2 Отговор
    Американците са доста наивни ако си мислят ,че предатели като българите няма да обърнат оръжието срещу тях ако видят зор от руснаците.

    Коментиран от #48

  • 21 Биби Кинг

    9 3 Отговор
    Ми кво да кажем, ена жена мое од светица да стане стерва и после па светица, ма е трудно! Красе ти си за издателство "Галактика" баце!
  • 22 НИ И КАК

    22 3 Отговор
    ЩЕ СТАНЕ ТОВА???!! 5000 ВОЙНИКА
    800 СЕРЖАНТА И 900 ОФИЦЕРИ. ДА СА СЪС 5000 ПОВЕЧЕ. КО ШИ ПРАВИШ ШКЕМБЕ ВОЙВОДО???!?!
    ЗНАМ ЩЕ УСВОЯВАТЕ. ПАРИЧКИ И
    КОМИСИОННИ. ОТВРАТ ЛИЦЕМЕРИЕ
    И БЕЗ ПАРДОННОСТ. МУШЕНИЦИ...
  • 23 Бг анимация

    17 3 Отговор
    Кара-качан напи - кани гащи:)
  • 24 иво

    23 2 Отговор
    каква армия бе виж се на какво приличаш и си забравил найлоновата си торбичка Била
  • 25 Каква армия бе?

    26 3 Отговор
    Шопара продава армейските имоти за жълти стотинки на поставени хора а иска пари за нови оръжия. Гешев, спиш ли бе? Или и ти си в кериза.
  • 26 я виж

    13 2 Отговор
    но няма да те подкрепят теб - наясно ли си с това, ммм
  • 27 Наш ква армия щи дам

    9 5 Отговор
    На 04.04 Тиквата, После и Радев.
  • 28 оставка бе

    20 3 Отговор
    Шкембо , да имаш силно армия и да харчиш силно уж за армия са две различни неща. Тая със силната армия приключи , остават силно забогателите прокрай темата.
  • 29 С НАПИКАНИ

    13 3 Отговор
    С НАПИКАНИ ГАЩИ ЛИ:-) :-) :-)
  • 30 Яшар

    13 4 Отговор
    Не е вярно. Не подкрепяме да има армия. Не ни трябват войни и армии.
  • 31 Да бе, да...

    15 2 Отговор
    А защо РАЗПРОДАДОХА имотите й на безценица?
  • 32 chi

    14 3 Отговор
    Най-хубавото е, че няма да можете да вземете участие в това изграждане!
  • 33 Fate

    8 3 Отговор
    Силна колониална армия воюваща с Русия за краварските интереси ?!?!

    Коментиран от #36

  • 34 Герак Митко

    15 2 Отговор
    Добре, че си отиваш от политиката, и то завинаги.
  • 35 дрънчи

    12 3 Отговор
    офф, аман от корумпирани популисти. И как ще я направи пишманпатЕота тази силна армия и с каква войска ? Силната армия иска качествени войници, а не лилавите маргинали, които ще вземе на хранилка за 6 месеца. Ще отвори беля и на сегашните войници, които няма да се отърват от кражби. Силна с дядовци и сигани не става.
    Най-силна ще стане , когато се ометат от властта, вече напълника чекмеджетата .
  • 36 българин

    4 9 Отговор

    До коментар #33 от "Fate":

    Абе, вие путинистите един смислен коментар ли не може да направите, без да се надупите робски на дребния руски диктатор, самопровъзгласил се тайно за "император". Не въвличайте в слугинажа си българския народ, който не желае да слугува на руски интереси. Избирайте си там Винету , да налива на Путин още български ресурси, яжте сух хляб и възхвалявайте робията си.
  • 37 Народът

    11 1 Отговор
    Да Каракачанов, но никъде в представите им не се вписваш нито ти нито цялата ви престъпна власт. Други ще са, други !
  • 38 Торбичка „MИЛА”

    10 2 Отговор
    НАЙ_ДОБРЕ ДА ДОЙДАТ КЮФТЕTATA!!!!
  • 39 asd

    8 2 Отговор
    Абе тя и силна да е, ако е надупена като политиците файда...
  • 40 Алекс

    3 3 Отговор
    Защо силна армия?
  • 41 На хранилка

    9 2 Отговор
    Само че с тебе е само окраждане!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ФАКТИТЕ СА ЧЕ

    5 8 Отговор
    Винаги когато в по новата си история, България се е гордеела че има силна армия, по късно се е стигало и завършвало с НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА и с орязани български територии , А по времето на комунизма българската армия се излишно и принудително свръхвъоръжаваше и с идеологическа цел изкуствено се поддържаше да е силна, защото трябваше да служи като буферна зона и "пушечно месо" на първа линия, за да защитава едни чужди интереси , а военната клетва беше "тържествен ритуал" за една тъпа и обявена за престъпна идеология...!!!
  • 44 комшията

    10 1 Отговор
    Силна армия се прави с пари,ама пари нема, защото ги окрадохте....наглеци.
  • 45 рококо и барок

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "шкембе войвода":

    Само че твоето дрънка на кухо , а на Тиквата пък главата дрънка на кухо. Те в това е различната прилика.
  • 46 един от многото

    6 1 Отговор
    Лъжец!
  • 47 пфууу

    2 2 Отговор
    Много русофили, лоша работа, скоро няма да се оправим!
  • 48 Жалка работа

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "благо":

    И без да видя зор ,мразя краварите и оръжието ми винаги ще бъде насочено срещу тях.Не съм предал никой.Рода ми е признателен на Русия,че са ни освободили от палачите на България !
  • 49 Ми незнам

    3 0 Отговор
    Какъв е тоя театър бе, сълза и смях.
  • 50 111

    3 0 Отговор
    Никой не иска, от интелигентните. Съжаляват, с чужди езици, военно висше и простите 50 годишни напуснаха. По болест гледат 50 г. Си жени, освидетелствани от телк. То няма армия. Генералите да си ходят. Държавни пари харчат. На запад е истината. Рахат. Много работа преди пандемията и сега харчат готовите пари и не мислят завръщане. Купуват къщи, имат деца родени навън. Късметлии. Децата им весели, а тук мрачни. Много бедни има в България. Пиделението е за хора от някои села къде няма път, но и те се усъзнаха и чакат 20 г. И в германия.
  • 51 крадците в МО

    1 0 Отговор
    заплата + пенсия = 4000 минимум, каква армия от дърти търтеи бе
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 кочо

    0 0 Отговор
    каква платена армия ви тресе какви 5лв.докато във българия няма наборна сме като съдран чувал.тия ще воюват само ако им платиш.
  • 54 КРАДЕЦ

    2 0 Отговор
    КРАДЕЦА СЕ ОПРАВДАВА С НАС , ЧЕ КРАДЕ МИЛИАРДИ !
  • 55 БОКОШКАФА

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОБИЧА ШКАФОВЕ ОБИЧА ЕВРО ПО 500 НОМИНАЛ ОБИЧА КЮЛЧЕТА ЗЛАТО СРЕБРО И МРАЗИ МАЗНИ ТУЛУПИ И ПКП
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Покахонтас

    0 0 Отговор
    В армията наемат най-тъпите мъже да ги използват за бой. Реално държавата се нуждае от строителни работници да я реставрират, а не от тъпи маймуни да я доразрушат. Стратегиите ви ще ви върнат на село. Биете се в гърдите колко сте велики, а държавата ви е пълно гето. Мъжете ви са прости маймуни и само подскачат на бой, защото за нищо не стават.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове