Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 11:10 2 330 26

Красимир Вълчев: Ако ситуацията се влоши, ще се откажем от присъственото обучение

  • коронавирус-
  • красимир вълчев-
  • ученици-
  • образование

Графикът не е самоцел, категоричен бе министърът на образованието

Красимир Вълчев: Ако ситуацията се влоши, ще се откажем от присъственото обучение - 1
Снимка: БГНЕС

"Спорен е въпросът коя среда колко допринася за конефициента на заболеваемост, но е факт че има многочислено взаимодействие в училище". Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на брифинг на НОЩ.

"Няма как това да не бъде част от веригата на разпространение", допълни още той.

"Изследванията показват, че колкото са по-малки учениците, толкова по-малко пренасят вируса. Проблемът не е детето, а класната стая", категоричен бе министърът.

"Предучилищният етап сравнително малко допинесе за нарастване на заразата. Ако децата бяха най-големите преносители, щеше да има бум", подчерта Вълчев.

"Поехме риск с най-големите ученици. Ако ситуацията се влоши, ще се откажем от графика. Графикът не е самоцел", категоричен бе Красимир Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 9 Отговор
    Долу лапите от децата гадове!

    Коментиран от #20

  • 2 Мутафчийски

    26 1 Отговор
    Колко по малки децата толкова по малък вируса.ха ха ха ха ха

    Коментиран от #11

  • 3 БГ МАФИЯ В МС

    19 6 Отговор
    ДЕЦАТА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ОТ ГЕРБ КАТО БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЯ ЗА ПРИНАСЯНЕ НА ВИРУСА ,ЗАРАЗЯВАНЕ И ОТЛАГАНЕ НА ИЗБОРИТЕ.
  • 4 Гочо

    24 2 Отговор
    Истината е, че на новото световно правителство учени, респективно умни хора, не му трябвт! Колкото по-прости са хораъа, толкова по-лесно се управляват.
  • 5 ТаУмВзе

    19 2 Отговор
    Герберастията и децата остави без Образование. Абе неуки говеда, Господ Гледа.
  • 6 Българка

    19 2 Отговор
    По данни на слугите на шайката ситуацията вече е влошена. Експериментът с пускането на големите ученици присъствено част от плана за предизборен пик на заразата ли е?
  • 7 chi

    12 2 Отговор
    Ситуацията се влошава за управляващите...

    Коментиран от #10

  • 8 Отвратен от вас

    14 1 Отговор
    Ехееееее, тоя пък го бях забравил. Ама нейсе. Има заръка. И той трябва да се из...ака. Сега се сетих - математик още няма. Утре е петък, "ден на майстора", днес трябва всички да се изредят, а накрая и Тиквата, да заключи.
  • 9 Гост

    25 4 Отговор
    Престанете да тормозите хората с глупости, в други държави децата ходят на училище и получават правото си да имат качествено образование.
  • 10 Ами

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "chi":

    Дааа, така си е. Ама защо ли съм тъй спокоен, да не казвам доволен.
  • 11 яко ни лъжат

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мутафчийски":

    Публикувано във факти.бг: Проф. Ангелов: Има устойчиво увеличаване на случаите на COVID-19. ТО ЗАПОЧНА СЛЕД ПУСКАНЕТО НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩАТА И ОТВАРЯНЕТО НА МОЛОВЕ И ДРУГИ МЕСТА ЗА СЪБИРАНЕ НА МНОГО ХОРА В СГРАДИ СЪС СИСТЕМА ЗА ВЪТРЕШНА ЦИРКУЛАЦИЯ НА ВЪЗДУХА. МАТЕМАТИЦИТЕ И ЩАБА СА В ЧАС. СЛЕДВА КОМПРОМЕТИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И ТРЕТА ВЪЛНА. ТОВА Е ЦЕЛТА БОЙКО БОРИСОВ ДА Е НА ВЛАСТ И ДА ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТО ДО ПРЪСВАНЕ.
  • 12 Мангъров

    4 17 Отговор
    На всички мои безмозъчни орки обяснявам - Борисов е измислил световната пандемия само за да остане на власт. Вирус няма, това е един лек грип, който е контролиран от Борисов по целия свят. Никъде няма локдауни по света а само в България, за да може Борисов да спечели изборите.

    Коментиран от #13

  • 13 Последния Софиянец

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мангъров":

    Тиквата нищо не може да измисли.Само се възползва.
  • 14 Алооо

    22 2 Отговор
    А нещо да кажете за зимните курорти-пълни хотели и ресторанти.Затворихте малките кафенца- семеен бизнес.За олигарсите всичко може.Само си играете с хората.

    Коментиран от #19

  • 15 Спасов

    14 4 Отговор
    Откажете се въобще от децата! На улиците са по-добре - вие не носите отговорност, нали!...А си получавате заплатките!
  • 16 Иван Грозни

    13 1 Отговор
    Най-спорен е въпроса за количеството и качеството на мозъчните клетки у герберите.

    Коментиран от #18

  • 17 ха ха ха

    18 1 Отговор
    Индия е изхвърлила "ваксината" на Файзер като куче от страната.. ако се докаже някога, че всичко е било измама - ще ви скъсам задниците от съдилища!!!
  • 18 Констатация

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Иван Грозни":

    Няма нищо спорно! Много просто, няма клетки - няма спор!
  • 19 Отвратен

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Алооо":

    Ама същите тия хора така ще ги изиграят на 04.04.,че ......
    Всичко си има граница!
  • 20 Хоху

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе човек как може да коментираш всяка статия? Цял ден пред екрана ли висиш? Или ти плащат за това или те мързи да свършиш смислена работа за 2 стотинки.
  • 21 Някой

    13 0 Отговор
    Господин Вълчев, не се натягайте толкова. Няма нужда. И без това образованието в България вече, като всичко останало е пълен провал. Училища с делегирани бюджети и произвеждащи неуки човечета, 90% отличници. Затваряйте всичко. Толкова сте жалки, пуснали заповед за маски, без да има данни за ползите и най-вече за вредите от тези маски. Да не споменаваме важната подробност, че никой от тях, пък и от овчедушното население не пита, защо не ни осигуряват маски, след като ни задължават носим.
  • 22 Кр. ВЪЛЧЕВ 7ДО 10 ДНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ

    5 0 Отговор
    Ще разпусне те учениците, това се знае от месец, в деня, който обявиха датата на Изборите!! Пусната е в действие Пограмата "Опсихясване"" да се на плашат хората да не ходят да гласуват!! Това всички го знаят и Очакват!!!
  • 23 Борисов

    3 0 Отговор
    Това зависи от Фалшивите ПСР тестове, които СЗО обяви за недостоверни, но НОЩ продължава да ги ползва, за което трябва да бъдат осъдени ефективно на затвор за геноцид над населението на България.
  • 24 бай ганьо

    3 1 Отговор
    ГЕРБ КАТО БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЯ и децата остави без Образование?
    Присъствено обучение наближават изпити .
  • 25 Анонимен

    4 1 Отговор
    А защо изобщо вкарваш децата по училищата присъствено?? Вдигнаха се бройките на заразените, постигната ли е целта??
  • 26 Primus Pilus

    2 1 Отговор
    И КВА Е идеята да чакаш да се влоши положението ,че да признаеш ,че си сгрешил и да връщаш всичко обратно както си е било преди влошаването???????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове