17 Февруари, 2021 20:36 2 184 48

Александър Иванов: БСП иска да вдигне данъците

  • александър иванов-
  • герб

Той увери, че ГЕРБ няма да вдига данъци. По думите му онова, което е доказало своята устойчивост, е широката данъчна основа с ниската данъчна тежест и за бизнеса, и за гражданите

Александър Иванов: БСП иска да вдигне данъците - 1
Александър Иванов, кадър: БНТ

''Планът за възстановяване и устойчивост на България има заделени средства над 12 млрд. лева до 2024 г. Средствата ще започнат да се изплащат от септември месец т.г. и е било нормално бизнесът да бъде включен в обсъждането на Стратегията за възстановяването на икономиката ни''. Tова заяви в "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

По думите му това не е реверанс към бизнеса преди изборите, а нормално отношение към хората, които работят за икономическия растеж.

Иванов подчерта, че в България балансът между здравните и икономическите мерки по време на пандемията сработи най-добре в цяла Европа. В България бяха наложени най-либералните спрямо гражданите и бизнеса мерки.

Относно запазването на заетостта - държавата успя само с една от мерките си 60 на 40 да запази над 300 000 работни места, отбеляза той. Отделно бяха предприети мерки към малкия и средния бизнес в размер на стотици милиони левове, които, макар и с малко закъснение, достигнаха до бизнеса.

Иванов коментира икономическата програма на БСП, в която е заложен прогресивен данък, като обясни, че това е заявка за вдигане на данъците. Той увери, че ГЕРБ няма да вдига данъци. По думите му онова, което е доказало своята устойчивост, е широката данъчна основа с ниската данъчна тежест и за бизнеса, и за гражданите. По този начин икономиката ни изсветля и това е видно в последните години.

Той коментира исканата от БСП оставка на кмета на София по повод загиналото от оголен кабел 16-годишно момче.

"Призовавам разследващите органи да намерят виновните и с цялата строгост на закона да ги накажат. Опозицията не за първи път използва човешки трагедии, за да правят политика", каза Иванов.

Според него нивото, на което е проверен проблемът с необезопасения кабел, е нивото на районния кмет.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутрите вън!

    42 7 Отговор
    Оставка на корумпираното правителство!
  • 2 Алфа рииисърч

    11 28 Отговор
    ГЕРБ 24.3%...
    БСП 21.9%...
    Има такъв народ 10.2%...
    ДПС 7.2%...
    Демократична
    България 6.1%...
    Изправи се.бг 4.9%...
  • 3 Иван Грозни

    38 3 Отговор
    Сашко много ти е драчко да си на хранилката, ама нямате мяра. Затова извън играта бате. След 04.04. ви ще сте по улиците да протестирате, че неправомерно сте отстранени от властта.
  • 4 Да бе

    36 2 Отговор
    Всеки ден нов заем.. Герберасти.
  • 5 Шпек

    35 1 Отговор
    След лов и преди избори се лъже най—много.Това глуповато създание мисли,че разговаря със себеподобните си олигофрени от ОПГто.Мърша.
  • 6 На богатите данъците

    27 2 Отговор
    Трябва да се дигат. Как разни гербаджии за 10г. постройха палати и взеха по 5-6 апартамента.
  • 7 АНТИГЕРБ

    23 4 Отговор
    На 04.04.2021 да счупиме модела !
  • 8 Варна

    26 3 Отговор
    Всички след ГЕРБ ще са задължени да вдигат данъците. Ние вече сме в дългова спирала благодарение на тези не особено интелигентни хора.

    Коментиран от #11, #35, #40

  • 9 МАНГ

    25 2 Отговор
    Който и да дойде на власт след 04.04 със сигурност ще му се наложи да вдига данъци, да замразява заплати и пенсии и да намаля администрацията. За неколко месеца от жипката се изхарчиха неколко милиярди народна пара пред изборно и се теглят нови заеми.
  • 10 Данъкоплатеца

    20 3 Отговор
    уж ниски данъците, а като си платя тока и почвам да си броя стинките .......
  • 11 дърта комуняга

    5 15 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    твоя човек румен гечев ще реши всички проблеми, обявява фалит и край ......

    Коментиран от #30

  • 12 sbs

    5 16 Отговор
    ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС ---КОЛКО ПАРИ Е ОТПУСТНАЛ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ -КОЛКО ПЪТИ ПАРИТЕ СА БИЛИ СПИРАНИ ---В КОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ---КОМУНИСТИТЕ СА НА УВАЖЕНИУЕ ---ЗАЩО ПРИ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ ИМА РАЗВИТИЕ ---ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА КАПИТАЛИСТИ --ПРОТИВ ИДЕОЛОГИЯТА НА КОМУНИЗМА ---9ти СЕПТЕМВРИ Е ДЕН НА ЗАГИНАЛИТЕ ПРОТИВ КАПИТАЛИЗМА ---ЗАЩО СЕ ГАВРЯТ СЪС СМЪРТА НА ЗАГИНАЛИТЕ --ПОДВЕДЕНИ ОТ ТЯХ

    Коментиран от #32

  • 13 крадциии

    8 3 Отговор
    ДАНЪЦИТЕ ГЕРБ ОТДАВНА ГИ Е ВДИГНАЛО , ТОЗИ ДАНЪК ЧЕКМЕДЖЕ КАКВО Е ????????? не казвам че станиша не е крадец , КРАДЕЦ Е И СЪЩО ЩЕ ВДИГА ДАНЪЦИТЕ , ДОКАТО НЕ БЪДЕ ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ ! ДОГАН СЪЩО ДА СИ ЗАМИНАВА В ИНДИЯ !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Чики-Рики

    16 2 Отговор
    Вие достатъчно ги вдигнахте за 10 години!Имах 10 годишен автомобил , на който през 2008 платих 97 лв.данък в Пловдив. През 2018 ,двайсетгодишен вече го продадох със 150 лв данък! Така,че вие от ГЕРБ много, много не ми говорете за данъци! Винетката беше 67 лева,при Лилянчето ,помним 97 лева! Резултат: Пътищата в пъти по-зле!Сега се засилихте да ,, усвоявате,, пари, които ще се връщат така или иначе да правите ремонти на ремонтите и ,, мечтата,, на вашия ,, Гуру,, пътища по които безпроблемно да минава неговата контрабанда с каквото се сетите!

    Коментиран от #20

  • 16 sbs

    2 4 Отговор
    ЛИЧНО ЗА МЕН КОМУНИСТ ----УТОЧНЯВАМ -НЕ КИТАЙСКИ ТЕ СА ИСТИНСКИ КОМУНИСТИ ---ЗА ДАЛАВЕРА 9 гр-ОЛОВО ---говоря за нашите --------звучи ---пошло и нагло ---КОЙ ТРУД НА МАРКС И ЕНГЕЛС СА ЧЕЛИ ---И ДАЛИ ИЗОБЩО СА ГИ ЧУВАЛИ ----
  • 17 Демагога

    14 0 Отговор
    вие сте мръсни лобисти, работите за милионерите, те се увеличават , а спестяванията на народа се стопиха , обедняват все повече, прогресивен данък е най логичния изход ........
  • 18 sbs

    1 2 Отговор
    ИМАМ МИНУСИ НА КОМЕНТАР 12--НЕ .БЪДЕТЕ СТРАХЛИВИ -----П-----КИ -ОТГОВОРЕТЕ МИ -АКО ИМАТЕ ОСНОВАНИЕ И ФАКТИ
  • 19 Те герп

    4 0 Отговор
    Като вдигнат бензина всичко скача.. Ефективна ваксина за тях в панделата
  • 20 Аз на моя

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чики-Рики":

    20 годишен кошник плащам 300лв. Данък от както са герб

    Коментиран от #26

  • 21 chi

    5 0 Отговор
    Вън!
  • 22 Активист на БКП

    9 0 Отговор
    Чекмеджан в ПАНДЕЛАТА !!!
  • 23 Гост

    6 0 Отговор
    Късно е идиоти,марш,бре !Идва началото на края ви!Аз се гордея ,защото хората не се страхуват и ще излязат да гласуват!
  • 24 Турбо

    7 0 Отговор
    Видно е, че младежа няма идея ца какво говори! Бюзжетите на герб (няма за сложа главна/и букви на щайка аднешки обирджии)са посредствени и безидейни, правят се по разходоопределящ механизъм, архаичен от 50-те на миния век. Бюджетът на герб се основава на събираемост на косвени данъци - акзиз и ддс, хлатими от краен потрецител. Бюджетите на герб гарантират разслоение в обществото и обедняване на все повече работещи/роби. За да не съм голословен, в развитите общества бюджетите се основаватна преки данъци - данък печалба, подоходно облагане и тн. Този тип бюджет дава възможност на креатшвните да реализират работещи проекти, да генерират доходи и да платят данък. При шиши-байХ модела просперират протекторираните/защитаваните от държавата крадци. Та като стане дума за бюджет и герб, разховора отива на раковска с/у минфин в сълза и смях и в сатирата
  • 25 sbs

    2 4 Отговор
    КОМУНИЗМУТ Е СЪЗДАДЕН ОТ НАЙ-БЕДНА ГЛАДНА И НЕГРАМОТНА ПРОСЛОЙКА -----СРАВНЕНИЕ ----НАПРАВИ ЕДИН ГЛАДЕН -ЦИ----АНИН ШЕВ -ЗНАЕЩ ЧЕ ЗАКОНА ГО ЗАЩИТАВА ------ЖАЛНА ТИ МАЙКА -ПЪРВО ТОЙ ЩЕ ИСКА ДА СЕ НАХРАНИ -ВТОРО -ДА НАХРАНИ БЛИЗКИТЕ --ПОСЛЕ -КОЛА -ЖИЛИЩЕ -ВИЛА --ЯХТА -САМОЛЕТ --КАТО АНЕКСТ -КЪМ ПЪРВИТЕ МИ ДУМИ --КОМУНИСТ ---Е РАВНО -НА ГЛАДЕН ЦИ------АНИН-
  • 26 ми ,

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Аз на моя":

    Бе Йен Ве .... 300 коня , ама половината избегале ..🤭🤭
  • 27 Тодор Живков

    2 0 Отговор
    Каква е разликата между декабристите и болшевиките: декабристите искали да няма бедни, болшевиките да няма богати. Лошото в България е, че няма декабристи. БСП са болшевики - искат да няма богати, ГЕРБ са ултра болшевики те искат всички да са бедни и само те богати (поне върхушката). Тези няма вдигат данъците, но досега показаха, че унищожават малкия и среден бизнес, а и чуждия едър бизнес. Това е. ДПС са кръвопийци, а ВМРО дребни тарикати.
  • 28 мдда

    3 6 Отговор
    БСП са нагли крадци. Всичко може да вдигнат.
  • 29 sbs

    0 3 Отговор
    АБЕ -ИМА ЛИ ЕДИН ПОЧТЕН ---ДРАСКАЧ ВЪВ ФОРУМА ДА КАЖЕ ----ПЛАЩАТ МИ ---ИЛИ СТЕ ДЖЕНДЪРИ ---КАЗАНО ПО МОЕ ВРЕМЕ----ПЕЕЕРАСИ
  • 30 Варна

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "дърта комуняга":

    Ти нещо вдяваш ли от финанси и гледал ли си числата на държавата?
    Не знам човек колко неграмотен трябва да бъде, че да си мисли нелепости от типа на пожарникар с видимо нисък интелект да управлява държавата и то правилно.
    Като прегледаш числата за приходите и разходите и дефицитите от 2009 до сега в едно с дълговете, търговският баланс и разпределението на държавните средства... - Може да се обадиш за коментари.
  • 31 ГОРСКИ

    8 0 Отговор
    Герб готви вдигане на данъците защото тегли заеми а как ще се връщат един господ знае!!!!
  • 32 Варна

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "sbs":

    Като толкова искаш да си отговориш на този въпрос, погледни справката по Консолидираната фискална Програма. - Предполагам даже нямаш хабер за какво ти говоря.
  • 33 верно е от герб

    5 0 Отговор
    Тоя толкова ли е тъп , или нас смята за тъпи?

    Коментиран от #34

  • 34 sbs

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "верно е от герб":

    АКО СИ КОМУНИСТ ВЗЕМИ ОГЛЕДАЛОТО И ТО ЩЕ ТИ КАЖЕ -ДАЛИ СИ ТЪП
  • 35 Карнобат

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    Има и по—радикален модел.Съкращения на заетите в държавната администрация с 45%,Полиция 20%,Подоходно облагане с минимален праг 22000 лв.Всичко над този праг 30% данък,акцизи—нагоре,маргиналите без помощи и т.н.
  • 36 sbs

    2 3 Отговор
    ПРОСТИЯТ---комунист- Е КАТО ПИЯНИЯТ ----ТОЙ ВИНАГИ ОТРИЧА ---така правя на 5 ракии
  • 37 бягай бе

    3 1 Отговор
    гробарски катър,.,...
  • 38 Знайко

    3 1 Отговор
    Ало "калинките" не се правете на луди. Хората искаме да се НАМАЛЯТ ДАНЪЦИТЕ за най-бедните като се въведе необлагаем минимум от 650 лева. А не да се запази сегашния менте "плосък данък" на Сергей Станишев/БСП/ и Доган за дране на кожата на бедняците. За целта трябва да се вдигне с 5% данъка само за богатите BG милионери от 10% на 15%.
  • 39 за топли

    3 0 Отговор
    го точат ``Евро-комат`тези 28милиярди гробарите!Нова е целта....
  • 40 Знайко

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    Я кажи 1990 г. Тодор Живков и БКП, не оставиха ли Българий в "дългова спирала", от кято 20 години за България нямаше измъкване. Докато не се появи Симеон Дянков. И след като Тиквата уволни Дянков, пак вървим към "дългова спирала".

    Коментиран от #42

  • 41 В.В.П.

    1 0 Отговор
    Той,Герб,,Не му се искаше да вдига данъка,,но все пак го направи.Който е нелегален ,данък ,не го лови.!!.Излизам в нелегалност!.И на Б.Б. и шайката му,на врата им висят 100 млд..Това е воденичен камък на шията..
  • 42 Нинка.

    0 3 Отговор

    До коментар #40 от "Знайко":

    Я,разкажи,Ти помниш ли,,, Живковата дългова ,продълговата ,заоблена,спирала,,??

    Коментиран от #44

  • 43 Знайко

    4 0 Отговор
    "Герб готви вдигане на данъците... " Грешиш ГЕРБ готви, този, който дойде след тях да трябва да прави непуполярните мерки и да им сърба попарата. Като или вдигне данъците, или пък намали пенсии и заплатите на търтеите в администрацията, полицията, армията ... И съкрати броя на търтеите. ГЕРБ в момента оставят държавата в почти същото състояние, в което 2009 г. им я остави Сергей Станишев. Избушен бюджет и раздута некадърна администрация от некадърни алчни калинки.
  • 44 Знайко

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Нинка.":

    Помня тогава бях на 19 години. Помня празните рафтове в магазините, помня купоните за сирене, кашкавал, бензин ... България 1990 г. имаше $10 млрд. долара външен държавен дълг, "наследство" от Тодор Живков. По сегашни цени това са $30-$40 млрд. долара. През 1990-те един Форд струваше $10 000 долара, сега струва $30 000. А един субсидиран хляб в България 1990 г. струваше $0,10 долара/тогава нямаше ДДС/, сега струва $1 долар с 20% ДДС.
  • 45 Как няма

    1 1 Отговор
    един с морал в ГЕРБ.Всичките крадци и лъжци от класа.И АЛЕКСАНДЪР НЕНКОВ и той.Пак той измислил да увеличат мандата с 2 години на съмнителнатаКЗК.Ами неговата майка председател бе.Като черва преплетени.Сбогом мутри и мотреси,бай Ставри в затвора ще ви го натреси.
  • 46 Данъкоплатец

    0 1 Отговор
    Вие ще вдигнете само данък чекмедже
  • 47 Mitko

    0 0 Отговор
    И потече мас докато говореше....
    .
  • 48 Васил

    0 0 Отговор
    Айде да се превъртим лентата малко нали Фандъкова викаше че няма да вдига данъците а какво се оказа с 40% по високи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове