Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 15:30 2 377 49

Манолова: Машини за гласуване за 65 млн. лв. се охраняват от … една кола на жандармерията

  • мая манолова-
  • машини за гласуване-
  • жандармерия

Борисов да осигури държавен склад с охрана от МВР

Манолова: Машини за гласуване за 65 млн. лв. се охраняват от … една кола на жандармерията - 1
Снимка: БГНЕС

След като вчера показахме как държавата е напълно абдикирала от охраната на машините за гласуване за 65 млн. лв., днес вътрешният министър е взел, че е пратил … цяла една кола Жандармерия с двама-трима полицаи вътре. До колко, обаче, една кола е надеждна охрана на машините или това е само демонстрация?

Това коментира във видео на живо във Фейсбук председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова от частния склад, където доставчикът на машините съхранява първите пристигнали 5000 машини за вота.

Манолова призова Борисов да осигури държавен склад с охрана от МВР, за да спре абсурдът частна фирма, доставила машините, да ги съхранява в частен склад на друга фирма и да ги охранява трета частна фирма. Ако нещо се случи с машините, кой ще носи отговорност?, попита още тя и каза, че Томислав Дончев многократно е обещавал пълна сигурност при съхранението на машините.

Манолова подчерта, че в документацията за обществената поръчка за машините напълно липсва ангажимент на държавата за осигуряването на склад и охрана на машините, но няма такъв ангажимент и за фирмата доставчик. Въпреки това, извън условията на договора, тези дейности са принудително възложени на доставчика на машините, поясни тя, но как може частна фирма да носи отговорност за машини, които са държавни.

Удобното пропускане на тези параметри в обществената поръчка не ми се вярва да е в резултат на некомпетентност, допълни Манолова.
Тя напомни, че за МВР за охрана на изборите са отделени 8 млн. лв., а за логистика – 15 млн. лв. Вътрешният министър да си изработи 8 млн. лв., като осигури охрана на машините за гласуване, призова председателят на „Изправи се.БГ“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    30 20 Отговор
    Работодатела ти Божков нали го няма няма и кой да я пипне тая машина

    Коментиран от #9, #19, #27

  • 2 KSH

    32 30 Отговор
    Тая жена не се спря! Не разбра ли, че с тъпите си изцепки дразни хората?
  • 3 тази държава

    24 14 Отговор
    е пробита.

    Коментиран от #25

  • 4 Овчарник

    22 16 Отговор
    Тези народни изедници няма да пуснат кокала без бой...Очевадно е.!
  • 5 Annonimus

    25 7 Отговор
    Мая да прати от партията си хора да охраняват, тя има зор за честни; збори. Бат Бойко го боли 'жипката
  • 6 мунчо

    23 7 Отговор
    а бе управляващи неразбрахте ли че зад всяка машина трябва да стои по един полицаи или жандармерист или какво необходими са 65 хиляди човека за да ги охраняват според другарката галева
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    24 16 Отговор
    А ЕДНА ОБИКНОВЕННА НИКОМУ НЕНУЖНА /П КЪРДЖАЛИЙСКА П/ Е ОХРАНЯВАНА ОТ ДВЕ КОЛИ НА НСО!
  • 9 Ама работодателя ти

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Борисов е тук и няма да ги пропусне тоя измикяр!
  • 10 Го4о

    25 10 Отговор
    Ристю и Мая нали имат организация за "честни избори"!? Ето Ви машините, охранявай те ги. Купени са по ваше желание, стегнете се малко, свършете малко работа, стига протести, идват избори!!!!

    Коментиран от #24

  • 11 ми ,

    22 9 Отговор
    Иди Майче , па ги пази ...
  • 12 Фирма Боков Трън!

    3 12 Отговор
    Фирма Боков Трън!
  • 13 Крис51

    8 11 Отговор
    Чета тук разни коментари и се дивя на простотията на някои хора, ама нали имат от кого да вземат пример - ББ, ПКП и сие. Естествено, че държавата трябва да има ангажимента да пази машините, както и да осигури всички нужни условия за провеждане на честни избори. Не може да хързулва тази отговорност на частници. Освен това най-вероятно е незаконно и подсъдно.

    Коментиран от #14

  • 14 Фирма Боков Трън!

    2 10 Отговор

    До коментар #13 от "Крис51":

    Фирма Боков Трън!
  • 15 Другия с коня

    15 6 Отговор
    Нямат пари да платят на Наблюдатели,застъпници,секционни членове и очакват Държавата чрез Машини да им осигури участие в Изборите,адвокатките на Мутрите Манолова и Татяна Дончева....И по десет машини в секция да сложат,пак са Плошада безработни и двете следващите Години....
  • 16 Череп

    8 2 Отговор
    Ами открадни си една и си гласувай в къщи. Кажи на жена си: ...Мутро вън... и дали като ГЕРБ с пръст няма да те пипне, а ?
  • 17 Боже Господи

    17 4 Отговор
    Дай да пратим армията с танковете и вертолетите да охраняват машините, а !!! Колко полиция иска тя за охрана ? Представям си я като започне предизборната борба, как няма да млъкне въобще госпожата ! За сведение, не съм фен на управляващите ! Те трябва да си ходят ! Но ! Знам я Манолова от години и помня всичкоето е "сътворила" и не е сътворила за знайни и незнайни другари, като адвокат, депутат, омбудсман и т.н.
    Смяната на "управляващите" не трябва да е - Стани ти да седна аз !
  • 18 Марксоид

    17 9 Отговор
    Машините си ги искаха пършивите комунисти и президента -фатмак. Да им ги дадат да си ги пазят на Позитано 20. Кой ще се занимава с машина, която всички ще пипат. Взимам си бюлетинчето, нося си химикалка , голямо Х в квадратчето до което пише "КоалицияГЕРБ и СДС" и готово. Така ще направят и повечето вои приятели. Да му мислят наркоманизираните протестъри, дето уж бяха народа.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Боцо

    17 6 Отговор
    КАКВИ МАШИНИ БЕ ? НЕДОРАЗУМЕНИЕТО РАДЕВ С МАШИНИ ЛИ ГО ИЗБРАХТЕ? СЕГА КАТО СИ ГИ ИСКА, ДА МУ ГИ СТОВАРЯТ ПРЕД КАБИНЕТА ДА ГИ ПАЗИ. И БЕЗ ТОВА ЗА ДРУГО НЕ СТАВА. МАЖОРЕТКА.

    Коментиран от #21

  • 21 Прав си!

    1 13 Отговор

    До коментар #20 от "Боцо":

    Мажоретка е таз нищо правеща подлога Борисов! По цял ден развява поличка по села и паланки! И все турските региони го влечат!

    Коментиран от #28

  • 22 Онуфри

    17 5 Отговор
    Ами нали ти зеления чорап и другарката Нинова ,искахте машини.Мръднете си малко охранените задни части и охранявайте.Пък и на кой ли са потрябва ли.Цял свят се е отрекъл от машинното гласуване ,само другарите тук са "компетентни."

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Лайка

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "Го4о":

    ГО4шко жалко че си толкова умен. Стига спами с простотия. Явно ти си от Умните лежащи в хола. От къде на къде частна фирма ще охранява тези машини? Има може би Полиция и място където да се сложат. С видео наблюдение 24 часа и записано. Гроб - сами се копаете и ще легне те на дъното съвсем скоро.

    Коментиран от #30

  • 25 уточнение

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "тази държава":

    Не е пробита. Издънена е. Навсякъде вопиюща некомпетентност, калинки, излишни неграмотни служители, раздута администрация, пълна незаинтересованост, безхаберие, надменност, безразличие, алчност, корупция и още и още...

    Коментиран от #32

  • 26 Шайка

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "Онуфри":

    Как вика баба ми. Да те Онуфря и да спиш спокойно.

    Коментиран от #29

  • 27 Фирма Ядки за помляскване!

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Фирма Ядки за помляскване!

    Ценоразпис:
    Печен фъстък 20 ст. на зърно
    Шамфъстък 100 гр. 3 лв.
    Орех 50 ст. на парче
    Стафиди 100гр. 2 лв.
    Лешник 100 гр. 3 лв
    Бадем 100 гр. 4 лв.
    Тулупядка безплатна

    Моля, поръчвайте вируално, а ще си платите парите реално.

    Да Ви е сладко!
  • 28 Боцо

    13 5 Отговор

    До коментар #21 от "Прав си!":

    Нали знаеш какво правят мажоретките, ако изобщо си в час. Ходят по събития и махат с помпоните. Освен вятър да правят, стават само за още едно нещо. От този зеленочорап мушморок нищо не зависи, нищо не прави, освен да ходи по събития и да плете заговори. И помпони не маха, но прави вятър на НС, като връща каквото свари и ги тормози да прегласуват. Ето защо е мажоретка. А Борисов е нормално да ходи по села и паланки, защото гради и проверява изграждането. Не си бил около него,за да видиш, че наистина го обгражда народна любов и то без кавички. Ще го видиш от резултатите на изборите де. Само да не си изненадан, че ще ми е мъчно.

    Коментиран от #33

  • 29 Онуфри

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Шайка":

    Гледай да не те набара дядо ми.Баба ти е лесна.

    Коментиран от #35

  • 30 Вова

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Лайка":

    Сигурен ли си. Да не спиш с отворени очи? Купи си слъзни капки - овлажняват. Ще ти трябват до изборите. После така ще ревете всички смръдливи протестъри, че очите ти все ще са влажни но здрави.
  • 31 само

    10 2 Отговор
    тъпунгер може да харесва тая, уж беше частна фирма, сега бройката на униформите не и харесва.
  • 32 Моше 8848

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "уточнение":

    И какво, ти най-умния най-можещия, на мама красавеца си безработен? Не те искат ли в ... местата където е вoпиющa нeкoмпeтeнтнocт, кaлинки, излишни нeгрaмoтни cлужитeли, рaздутa aдминиcтрaция, пълнa нeзaинтeрecoвaнocт, бeзхaбeриe, нaдмeннocт, бeзрaзличиe, aлчнocт, кoрупция и oщe и oщe... А не помисли ли, че когато всички други са ..., а ти си най-добрия и най-умния може вината да е в теб. Просто може да си некадърен.

    Коментиран от #45

  • 33 Веселяк

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "Боцо":

    Ей искрено ме развесели! И то не толкова с написаната простотия, колкото писането в стил на искрено вярващ в глупостта! 😀 Определено веселиш! Един съвет: Ако наистина вярваш в написаното, вземи някакви успокоителни за изборите! Ако ги драскаш за някоя стотинка, няма нужда! Само за друг работодател се огледай! Ама глей да е по достоен! 😀

    Коментиран от #39

  • 34 Складове на М ВР в Захарна квартала,

    4 0 Отговор
    Охраняеми, тухлени, всичко оградено, от години!!
  • 35 Да не е

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Онуфри":

    Жендар?😊
  • 36 МАЯ....НАВЕДЕНАТА

    14 1 Отговор
    МАНОЛОВА...ДА ПРАТИМ ЗА ОХРАНА ЮЖНИЯ ФЛАНГ НА.....НАТО
  • 37 Ха ха ха ха ха ха

    13 1 Отговор
    А от колко коли да се охранява? 10,20 или цялата армия...
  • 38 Майо ма

    9 0 Отговор
    отивайте със слугините ти"убитите" ония от "наведи се мутро",и тем подобни,и наблюдавайте отдалеч какво става! Наблизо няма,да ви пуснат,ората пазят от айдуци,и мошеници като вас!
  • 39 Много си

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Веселяк":

    весел браво! Мъжа ти сигурно те е ощастливил.

    Коментиран от #41

  • 40 мнение

    9 1 Отговор
    бойкот на машините на изборите,
    маяма не се спря докато не набута държавата т.е. нас с милиони за нейната приумица.

    по добре да рови как при население 6 900 000 има 6 700 000 избиратели.
    тове е по голям проблем
  • 41 Ами веселите,

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Много си":

    пък после сте обидени и сте като ощипани госпожици! 😀
  • 42 Георги

    13 2 Отговор
    Еми Майчето да седи там да ги охранява, да вземе Хаджигенов и Бабикяна да и правят компания.
  • 43 Гост

    11 3 Отговор
    Бегай у лево бе Галевице,ходи си при Пеевски да го номинираш за оскар.
  • 44 МАЯ....НАВЕДЕНАТА

    3 1 Отговор
    ГЛЕДАЙ СИ МАНДЖИТЕ И МЪЖА....НЕ ДАВАЙ АКЪЛ НА КОГОТО НЕ ТРЯБВА
  • 45 уточнение

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Моше 8848":

    Гледам, много си се издразнил. Забърши си пяната! Бръкнал съм ти в...А за мен не прави изводи! Не ме познаваш и си мнооого далеч от истината. Но това не е най-лошото. Най-лошото е, че такива като теб формират общественото мнение в естествено погрешна посока. А така скоро няма да се отървем от статуквото.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 vivaldo

    4 0 Отговор
    Манолова е амбициозна,алчна и жадна за власт комунистка недолюбвана даже и от своите другари от БСП.Ние по възрастните
    знаем много добре какви ги вършеше
    през годините в БКП-БСП но младите
    и красивите не знаят защото тогава
    са били малки деца и точно тях се надява да излъже затова ние техните
    родители сме длъжни да им обясним
    как живеехме по времето на комунизма дано никога този ужас да
    не се повтори.Млади хора не се лъжете да гласувате за тези хора които сега се изживяват на демократи ,ако искате вашите деца да живеят в свободна и демократична България не гласувайте за Манолова и подобните
    на нея.

    Коментиран от #48

  • 48 манолова

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "vivaldo":

    ПРОДАВАМ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ - НАЙ - НИСКА ЦЕНА ......
  • 49 БАВНО

    0 0 Отговор
    проф .МИНЕКОВ ОЩЕ ПОВЕЧЕ МИ СЕ ИЗДИГНА В ОЧИТЕ , ЛИЧИ СИ ЗАКВАСКАТА ПРИ НЕГО - НЕ КЪЛВЕ НА ВСЕКИ КРАДЕЦ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове