Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 06:44 5 816 108

Румен Гечев: Стабилно защитаваме последното място

  • румен гечев-
  • бсп-
  • герб-
  • фич

Оценката на правителството се дава от народа на съответната страна, а не от някаква агенция „Фич“, заяви депутатът от БСП за България

Румен Гечев: Стабилно защитаваме последното място - 1
Снимка: БГНЕС

Оценката на правителството се дава от народа на съответната страна, а не от някаква агенция „Фич“.

Това каза в коментар за Агенция „Фокус“ народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев във връзка с оценката на американската кредитна агенция „Фич“ за перспективата за дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута от стабилна на положителна.

„Вчера заедно с агенция „Фич“ публикуваха в националните медии изследвания на независими социологически агенции, които посочват, че почти 70 % от българите имат пълно недоверие към правителството. Това е абсолютен рекорд. Някаква агенция Фич е казала, че ние можем да си плащаме външния дълг, нищо, че сме на последно място и сме най-изостаналата страна членка на ЕС. От друга страна българският народ с квалифицирано мнозинство казва, че няма доверие на това правителство. Мисля, че оценката на народа е по-важна, отколкото тази на „Фич“ за един отделен показател“, коментира проф. Румен Гечев.

Той обясни, че оценката на „Фич“ не означава нищо особено.
„По принцип това са оценки, които касаят само способността на дадена държава да обслужва своя държавен дълг. Още през 2013 г. имахме дял на държавния дълг едва 13 % от брутния вътрешен продукт (БВП). Сега вече към 2020 г. сме към почти 30 % от БВП. Това е два пъти по-малко от изискванията и критериите на Европейската комисия и значително под дела на държавния дълг в БВП на развити пазарни икономики, което по никакъв начин не показва, че България е по-добре от развитите пазарни икономики“, каза още проф. Гечев.

Депутатът от БСП разясни, че тази оценка на „Фич“ показва, че дългът на страната ни е все още е под ограничителните нива на Европейската комисия.
Той обърна внимание, че тази оценка не касае икономическа политика на дадено правителство. „Тя не касае жизнен стандарт. Тя не касае конкурентоспособност, а само способността да се обслужва дългът. На този етап все още можем да обслужваме спокойно външния си дълг“, посочи още народният представител от „БСП за България“.

Проф. Румен Гечев предупреди, че трябва много да се внимава с тези оценки.
„Същите тези фирми даваха много хубави оценки за американската икономика 2007-2008 г., както и за техните банки и финансови посредници. Някои от тези фирми и филиали тук в България даваха много хубави оценки за Корпоративна търговска банка (КТБ) няколко месеца преди да тя да бъде поставена под запрещение от националната банка или съсипана, така да се каже. Не могат да се правят генерални изводи от такава оценка, касаеща само един показател“, подчерта той.

Според него тази оценка не е свързана по никакъв начин с кризата след коронавируса. „Горе-долу сме в средата на Европейския съюз по спад на БВП. Тук има една малка уловка. За голямо съжаление сме толкова зле, на такова безапелационно последно място в Европейския съюз по всички ключови показатели за стандарт, равнище на заплати, на пенсии, най-важното за конкурентоспособност на икономиката. Застинали сме на последното място и стабилно го защитаваме“, добави проф. Румен Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другар

    58 96 Отговор
    Точно така другарю Гечев,ще защитавате стабилно и последното място и на изборите.

    Коментиран от #14, #18, #44

  • 2 Аз съм шокиран

    55 103 Отговор
    Кумуняга по гръб не пада .И на бялото черно вика.

    Коментиран от #3

  • 3 гадно

    88 32 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм шокиран":

    Прав си и тиквата по гръб не пада, защо ли?

    Коментиран от #5

  • 4 БББ

    73 51 Отговор
    Икономическия гении, светилото на икономическата мисъл,човекът който ни направи милионери (1$=3000лв) се из ака по темата.

    Коментиран от #49

  • 5 Аз съм шокиран

    44 67 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    Какв общо има тиквата тук.Реномирана агенция ни дава добра оцецка.Там рушвети няма.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гадно

    37 31 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм шокиран":

    Тиквата е комунист точно като Гечев това е общото.

    Коментиран от #10, #91

  • 8 123

    46 47 Отговор
    Агенция Фич точно е казала че държавата България може да си плаща външния дълг. Да си спомня другаря Гечев , че през 1960,1977,1989,1990 1997 са пълни фалити на държавата България, и 2014 г е полвинчат фалит все фалити на държавата през време на управлението на мъдрата партия майка БКП.Колко правителството на Борисов има доверие на гражданите или не ще си проличи много скоро. Като парите взети и взимани от правителството на Борисов е за да храни и издържа мнозинстовото от Българите сега , не ги е взел за да ги открадне,както прави БКП.България е на последно място по стандарт на живот, поради това че НС и правителството се чудят какъв закон да измайсторят за да забранят каквото и да било, а не да подпомогнат бизнеса и часта от народа която е предприемчива. Важно е да има създадени,условия,закони и бюрокрация с която администрацията да изстисква пари и подкупи от гражданите и предприемачите.

    Коментиран от #42

  • 9 некадърник

    57 38 Отговор
    Този лъжец от Банкя, няма да го спаси и Сталинка дето по поръчка и най вероятно срещу заплащане, помага за кредитния рейтинг. Освен че усвоява с чекмеджето обществените поръчки и еврофондовете, нищо друго в България не работи. Този крадец докара държавата до фалит и поръчковите рейтинги няма да помогнат много.

    Коментиран от #22

  • 10 Аз съм шокиран

    32 15 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    Общото между фич и тиквата не виждам.

    Коментиран от #12

  • 11 БББ

    50 9 Отговор
    Каква е политическата картина в момента?Представете си в саваната ,един лъв обядва а около него, обезумели от глад хиени със капещи лиги.
  • 12 гадно

    23 13 Отговор

    До коментар #10 от "Аз съм шокиран":

    Тогава защо в първия коментар пишеш за комуняги, ако беше критикувал Гечев като икономист който говори глупости за Фич щях да съм съгласен

    Коментиран от #20

  • 13 Бай Курти

    46 29 Отговор
    Точно другаря Гечев ли ще ръси мозъци!?3000 лв за долар ,фалиране на държавата и ограбване спестяванията на народа.За другите "благини",като купоните за хляб и бензин, празните магазини и още куп простотии ,не си струва да се пише.Ще стане цял роман.
  • 14 Дъртият

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Другар":

    Проф. Румен Гечев - Министър Председател на България.

    Коментиран от #45

  • 15 Дъртият ➖ 0️⃣4️⃣▪️0️⃣4️⃣▪️2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣

    28 20 Отговор
    Аз и жената и децата и шуреят ще гласуваме за Проф. Румен Гечев за министър председател на България децата обещаха да гласуват за Проф Румен Гечев за министър председател на България те са добри и възпитани деца учат се ще им купя нови сникърси ЕА7 ще кандидатстват МИО в Москва.
  • 16 Антимафиоти

    49 30 Отговор
    Защо Гечев не е в затвора и да чака смъртна присъда,той разби живота на обикновените хора през 1997 сега пак го храним като депутат?
  • 17 Аз ......

    27 7 Отговор
    То и докато вие бяхте на власт,все същото беше!!!
    БСП=СДС=НДСВ=ДПС=ГЕРБ=ВМРО и ОП.
    В тази задача отговора винаги е ясен /всъщност не е и задача/.
  • 18 Дъртият ➖ 0️⃣4️⃣▪️0️⃣4️⃣▪️2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Другар":

    4️⃣1️⃣ дни до изборите за народно събрание.

    Коментиран от #28

  • 19 другаря

    41 16 Отговор
    Кажете кога ни занулихте долара беше 3 бона помниш ли, когата направихте най големия грабеж в историята на България, Баба беше направила спестовна книжка на децата, от 1150 лева ни казаха че можем да изтеглим 2 лева,
  • 20 Аз съм шокиран

    28 14 Отговор

    До коментар #12 от "гадно":

    Не пиша за кумуняги а за кумуняга.И сред тях има кадърни.Но точно този да взима отношение е не сериозно.Агенцията дава оценка на държавата и икономиката като цяло.

    Коментиран от #29

  • 21 оня с коня

    39 24 Отговор
    Гечев твърди че Оценката на Правителството се дава от Народа,а не от "някаква " Агенция "Фич".Тоя човек не знам какво образование има,но да не знае ПОНЕ като Средно интелигентен че "Фич" НЕ ДАВА Оценка на Правителствата,а на ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на Отделните Държави и ПЕРСПЕКТИВАТА за Развитие на тази База!?И продължава Гечев със Умнотиите си,че "Фич" По Принцип давала единствено Оценка за възможността на дадена държава да обслужва ЕДИНСТВЕНО Външния си дълг.Излишно е да задълбавам колко Кретенски разсъждава Комунистът Гечев за неща от които и Хабер си няма,но да каже Гечев - НЕ Е ЛИ РЕШАВАЩ Факта дали една Държава е в състояние да обслужва дълговете си ПРИ ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ИНВЕСТИТОРИ?Защото Кой би инвестирал в една Фалирала държава?А колкото до 70% народно недоверие в Правителството- На 04.04. ще се види най-добре.

    Коментиран от #32, #35, #66

  • 22 123

    22 8 Отговор

    До коментар #9 от "некадърник":

    България е една социалистическа/комунистическа страна от 1944 и до сега има само само 3 промени държавни направени от които само една е истинска.Първата промяна е от 1990 БКП не е България, до 1990 държавата България и БКП са едно цяло;като има много партийна избирателна система-с една особенност че всички партии са производни на тази БКП от преди 1990г-та БКП си продължава да управлява.Втората е че се разрешава частна собственност и започване на бизнес- всички знаят как от всички равни социалистически граждани с и под 200 лв заплата , много другри станаха милионери за една нощ и всички държавни пари и икономика от преди 1990 както и след 1990 до 2015 се намери в ръцете на същите другари комунисти от скромни и бедни работнически семейства-това е втората илюзия за демокрация в комунистическа България. Третата промяна е възможноста за пътуване и живеене зад гранница това е единственната истинска демократична промяна в България-и за това 60 000 човека на година напускат тази комунистическа страна.
  • 23 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    30 18 Отговор
    ТАКА ДЕ ДАВА СЕ ОЦЕНКАТА ОТ НАРОДА...А ТЯ Е ЯСНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ....ДРУГАРЮ ГЕЧЕВ

    Коментиран от #86

  • 24 Преминаващ оттук

    24 21 Отговор
    до 21.
    Прочети що за агенция е "ФИЧ".
    А от Румен Гечев си на светлинни години по образование, интелект и морал.

    Коментиран от #30, #33

  • 25 psf

    25 14 Отговор
    Дори да хванеш филанкишията от улицата и той ще ти каже, че е глупаво да твърдиш, че оценката на народа по отношение на специфични финансови показатели на страната е по точна, от оценката дадена от специализираната и световно доказана агенция Фич, както това твърди човек, именуващ се като професор! Същият продължава да ни прави на глупаци, като даже и иронизира, че сме продължавали да защитаваме последното място в ЕС, без да споменава, че ткова беше местото на България, още когато станахме член на този съюз. Ако претендираш, че си професор, ами сравни показателите на нашата страна и на друите страни, тогава и сега и нещата ще ти се изяснят. Почти същият резултат може да бъде видян, като се проследят показателите на Брутния Вътрешен Продукт (БВП). Нормално е да сме последни, защото ЕС е клуба на богатите, които ни помагат в переспектива да се изравним с тях. За сега, това което може да ни вдъхновява е, че сме много по добре от Сърбия, Севрна Македония и Албания, по отношение на стндарт на живот.

    Коментиран от #31, #54

  • 26 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    28 17 Отговор
    ГЕЧЕВ...ТВОЯТА НАГЛОСТ И НАХАЛСТВО СА БЕЗКРАЙНИ.....ПОМНИШ ЛИ 1$=3000ЛВ....БРАВО ГЕЧЕВ.....И ОЩЕ СЕ ПОЯВЯВАШ ПО МЕДИИТЕ, ПЪК И ПАК ДЕПУТАТ ЩЕ СТАВАШ....НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ.....
  • 27 ГОСТ 1

    25 14 Отговор
    Мошенник и икономически престъпник като тоя не могат и не трябва да дават оценка на нищо. Само си представете това недоразумение да беше министър на икономиката през последните 10-15 години, къде щяхме да бъдем? Вероятно на последно, но в света.
  • 28 БББ

    19 16 Отговор

    До коментар #18 от "Дъртият ➖ 0️⃣4️⃣▪️0️⃣4️⃣▪️2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣":

    С такива корифеи на икономическата мисъл ,шанса да спечелите е равен на 0.
  • 29 РЕАЛИСТ

    22 12 Отговор

    До коментар #20 от "Аз съм шокиран":

    Хайде стига с тия комуняги, бе. През 1989 г един милион бяха членове на БКП. Условието бе да са свястни хора, трудови, неосъждани. Голяма част са работници , ударници, които стояха на снимки в заводите. Имаше кариеристи, но те веднага след промените се вляха в СДС,а после в ГЕРБ. Бойко , Гърневски и цялата шайка са пример за това.
  • 30 ГОСТ 1

    24 14 Отговор

    До коментар #24 от "Преминаващ оттук":

    Мошенник и елементарен манипулатор е Гечев. Но щом се възхищаваш от такива си ясен. Явно това е потенциала на БСП.
  • 31 сравнения

    23 11 Отговор

    До коментар #25 от "psf":

    Ти като бебе най вероятно си си падал на главата. Сравнявай се с Румъния. През 2009 г. преди този крадец и лъжец с чекмеджето да вземе властта, България беше по показатели по добре от румънците. Сега 2021 г. там заплатите са х2 но вкараха много от техните крадци по затворите и им конфискуваха имуществото. Докато не се напълнят затворите с крадци и лъжци ще сме последни по всичко. А пък ти чети и яж Фич.

    Коментиран от #36, #40

  • 32 Контравъпрос

    17 12 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Според критериите за оценка на Фич, рейтинг ВВВ означава"JUNK" (боклук). А ни дават ВВВ+, което е една идея по-високо от "боклук".
    Голям повод за гордост, а?

    Коментиран от #34, #46

  • 33 оня с коня

    13 11 Отговор

    До коментар #24 от "Преминаващ оттук":

    Ами послушах не и прочетох "Що за Агетция" е Фич- Тя просто е една от "Трите големи" - Стандарт енд Пурс,Мудис и следва Фич.Това са Агенциите които КОНСУЛТИРАТ И НАПРАВЛЯВАТ Бизнес-потоците В СВЕТА.И още нещо прочетох:Че Фич е дала на Сърбия статут на "Стабилен Рейтинг"/ВВВ-/,докато за България е "ПОЛОЖИТЕЛЕН"/ВВВ/.
  • 34 оня с коня

    13 9 Отговор

    До коментар #32 от "Контравъпрос":

    Аре и на теб ше обърна внимание да не си Капо.НЯМА ДА СПОРЯ дали Кредитния Рейтинг даден ни от Агенцията е "Боклук",а само ще те попитам МНОГОЗНАЧИТЕЛНО:С тия си негативни Отношения към Всички успехи в БГ ЗАЩО ОЩЕ НЕ СИ ЕМИГРИРАЛ?
  • 35 Много лоши хора има

    15 6 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Нямаш и 240 лева за тон люцерна, коня ще ти умре от глад. Само мозък пръскаш.
  • 36 перничанин

    21 13 Отговор

    До коментар #31 от "сравнения":

    Я, пак ! Хубаво е да се сравняваме с Румъния.Те вървят нагоре, ние също, но по-бавно. Разликата между нас каква е? Първо, те разстреляха Чаушеску, ние въздишаме по бай Тошо. Второ, техните гечевци са в затвора, нашия дава акъл от Парламента. Е това е разликата и това ги бута нагоре румънците. Да, Боко прави грешки, но е прав да се хвали , защото макар и бавно и въпреки огромния натиск на всякакви комуняги, България още не е фалирала. БСП на власт-държавен ФАЛИТ. Колкото по-бързо махнем БСП и производните и от политиката, толкова по-бързо ще излезем от последно място.

    Коментиран от #76

  • 37 РАДИО ЕЛТО

    16 14 Отговор
    герб отиват в коша
  • 38 РАДИО ЕЛТО

    17 13 Отговор
    БОЙКО БЪЛГАРО ЧОВЕКОУБИЕЦО
  • 39 Обаче

    21 11 Отговор
    вашия рекорд, Гечев, да фалирате 15 банки няма кой да бие.
  • 40 123

    13 11 Отговор

    До коментар #31 от "сравнения":

    Те лъжците и крадците са от БКП, трябва да се започне с Гечев но той ви гледа от телевизора, и ви се подиграва.
  • 41 ь МАЛЪК

    11 8 Отговор
    ГАРАНТИРАНО от ШАЙКАТА ГЕРБ ли ?
  • 42 Ха-ха-ха-ха

    12 7 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Борисов теглил пари за да храни и издържа мнозинството от българите. Ха ха ха. Развесили ме от сутринта.
  • 43 Софиянец

    13 7 Отговор
    Абе този май е забравил каква оценка му гласува народа когато фалира за пореден път държавата а доларът стигна 3000/1
  • 44 Дъртият

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Другар":

    Невероятно умен и стойностен и начетен човек с главно ,Ч , .
  • 45 30 г стигат

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дъртият":

    Казваш им истината в очите ама те са зацапали свещите и не "запалят" . То е като оная ... ти му викаш куме Иване а той гледа за .. да те хване .
  • 46 123

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Контравъпрос":

    Mалко се образовай преди да говориш по нещо което не разбираш, дори и не си прочел всичките им оценки.
    Категории Значение Символи за оценка Класове а оценка Коментари
    Инвестиция
    Най-високо качество
    AAA

    Най-ниското очакване на риска от неплащане.
    Изключително силен капацитет за плащане на финансови ангажименти

    Много високо качество
    АА
    AA +
    АА
    AA-
    Очаквания за много нисък риск от неплащане.
    Много силен капацитет за плащане на финансови ангажименти

    Високо кредитно качество
    A
    A +
    A
    A-
    Очаквания за нисък риск от неплащане.
    Капацитетът за плащане на финансови ангажименти се счита за силен.
    Въпреки това този капацитет може да бъде по-уязвим от неблагоприятни бизнес или икономически условия

    Добро кредитно качество
    BBB
    BBB +
    BBB
    BBB-
    В момента очакванията за риск от неплащане са ниски.
    Капацитетът за плащане на финансови ангажименти се счита за достатъчен, но по-вероятно е неблагоприятните бизнес или икономически условия да влошат този капацитет

    Спекулативна
    Спекулативна
    BB
    BB +
    BB
    BB-
    Повишена уязвимост към риск от неплащане, особено в случай на неблагоприятни промени в бизнес или икономическите условия с течение на времето

    Силно спекулативен
    Б.
    B +
    Б.
    B-
    Съществува съществен риск от неплащане, но остава ограничена граница на безопасност.
    Капацитетът за продължаване на плащанията е уязвим за влошаване на бизнес и икономическата среда

    Значителен кредитен риск
    CCC
    CCC +
    CCC
    CCC-Банкрутиране е реална възмо

    Коментиран от #89

  • 47 Онодим

    13 8 Отговор
    По времето на този каунь взимах 3,5$ заплата. Скрий се червено гoвeдо
  • 48 МИУИ ВАНИУИ

    5 6 Отговор
    ТЪЙ Е РУМБА АМА ОНОВА НЕЩО ФУКЛЬОТО ХЕПТЕН Е ВЗЕЛ НАРОДА ЗА ВРЪЗКА РЕПИЧКИ И НЕ ОСЪЗНАВА КОЛКО ЕСМЕШЕН ИЖАЛЪК
  • 49 Валентин ангелов

    16 10 Отговор

    До коментар #4 от "БББ":

    Ти обаче си простак.Не Гечев ти направи 1$-3000лв. , а Сорос и Руснаците.Защото Жан виденов , не искаше да продава България , глупако.Образовай се и тогава ръси мозък.

    Коментиран от #52, #55, #72

  • 50 Василева

    13 5 Отговор
    Защо БСП иска властта,след като сме толкова зле финансово?
  • 51 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    8 7 Отговор
    НАГЛЕЦ...НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ...СКРИЙ СЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ
  • 52 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    11 7 Отговор

    До коментар #49 от "Валентин ангелов":

    ЗАТОВА НАРОДА ПОМЕТЕ ВИДЕНОВ....ЩОТО ГЛАДУВАШЕ И МИЗЕРСТВАШЕ....КАКВА Е ТАЯ ДЪРЖАВА ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ ПРЕХРАНАТА НА НАРОДА

    Коментиран от #64

  • 53 Политолог

    16 4 Отговор
    Др.Гечев, забравихте ли, когато вие бяхте министър на финансите и вице премиер, колко стана инфлацията? 1890%, заплатата ми беше 10$, пенсията на родителите ми 5 $.
    И от мъдрото ви ръководство ФАЛИРАХА 16 БАНКИ
    ПАК ЛИ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВАТЕ ТАКА????????
  • 54 де юре

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "psf":

    А такова ли беше мястото преди да станем член на този съюз , разбираш за кои времена ти говоря ?! Има една подробност която почти всички виждат но никой не да си я признае - мястото винаги ще такова каквото ЕС ни определи и мога да оправдая тази теза с хиляди подробности но ще спомена само една . За да има някъде по света богати то някъде другаде в него трябва да има бедни , няма как всички да са богати , просто е невъзможно . Ха сега се огледай и кажи в ЕС кой , кой да е !!?
  • 55 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    5 10 Отговор

    До коментар #49 от "Валентин ангелов":

    Е КВО Е ТВА ПРАВИТЕЛСТВО НА ВИДЕНОВ, ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ СЪС СОРОС....
  • 56 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    9 9 Отговор
    ГЕЧЕВ...НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ.....МАХАЙ СЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА....А С ТЕБ И БСП КОМУНИСТИТЕ
  • 57 яожожт

    6 1 Отговор
    Мале мале думи нямам да напиша...........мизерн......прокоратура няма ли.
  • 58 Румен та румен

    13 5 Отговор
    Твърдо сме защитавали последното място . Това се по скоро критика ли е , или по скоро похвала ? Защото на това последно място твърдо през 1996г. ни постави правителство, на което г-н професора му беше Вицепремиер.
  • 59 ФИЧ!!! Всички тези агенции живеят добре

    7 1 Отговор
    От Парите, които получават от Доволните, от Кредитния си Рейтинг!!! Пезплатна, "Хвалба" няма!! Плаща се Добре!!
  • 60 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    9 6 Отговор
    БСП СЪЗДАДЕ МУТРИТЕ И МИЛИАРДЕРИТЕ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА....ТОВА Е *УСПЕХА* НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ...ГЕЧЕВ...ТИ КАТО ВИЦЕПРЕМИЕР ЗАЩО ГО ПОЗВОЛИ...
  • 61 ЗАСЛУГА ГРАБ

    8 2 Отговор
    .........ОТ ТИНЯТА ,....ТРУДНО СЕ ОТСКАЧА ..!
  • 62 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    7 7 Отговор
    НИЕ СИ ХАРЕСВАМЕ ДРУГАРЯ ГЕЧЕВ...ЩО ПРЕДПРИЯТИЯ НИ ПРОДАДЕ НА БЕЗЦЕНИЦА.....ПРИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА...А ПОСЛЕ БЪРЗО СТАНАХМЕ МИЛИОНЕРИ, А СЕГА И МИЛИАРДЕРЧЕТА....
  • 63 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    5 7 Отговор
    ШЕ ВЗЕМЕ БАЦЕТО ДА ТРЕСНЕ СТОЛЕТНИЦАТА НА ИЗБОРИТЕ ТА ЗНАЙ ЛИ СЕ....ТЯ Е СВИКНАЛА ДА Я ТРЯСКАТ....ВЕЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ
  • 64 резервист

    9 1 Отговор

    До коментар #52 от "БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ":

    Конкретно човека Веденов има най малка вина ,който и да беше на неговото място пак по този сценарий щяха да се развият нещата . Идеята беше да се раздържавява ,да се приватизира , да се краде . Място за честни хора като Виденов (не съм му адвокат на човека ама продължи да си живее в двустайния и до ден днешен )в тогавашната политическа обстановка нямаше , виж за тоя горе на снимката не мога да кажа същото !!!! Сценариите на перестройката в Русия , Украйна и България та до ден днешен са еднакви с тая разлика че някъде се проля и кръв .

    Коментиран от #67

  • 65 БАЦЕ БАЦИЛА

    7 5 Отговор
    Миналата година платихме на "Moodys" 3,5 млн $ за отлепяне от дъното,тази година даваме 2,5 млн $ на "Fitch" за отлепяне от боклука!Означава ли това ,че всяка година ще плащаме едни пари за да се бием в гърдите как повишаваме кредитния си рейтинг,а той всъщност си стои на едно и също място!

    Коментиран от #69, #77

  • 66 Котарак

    8 6 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Та за чуждестранните инвестиции. Преди 4-5 години бяха около 1,7 милиарда. Сега са под 500 милиона. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

    Коментиран от #68

  • 67 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    7 7 Отговор

    До коментар #64 от "резервист":

    ПРИВАТИЗАЦИЯТА Е НЕЩО НОРМАЛНО В ЦЕЛИЯ СВЯТ...САМО В БГ КОМУНЯГИТЕ НА ВИДЕНОВ СЕ ОПЪВАХА....КАК ШЕ ПРАВИШ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, С 95% ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ....ИЛИ ВИДЕНОВ И БСП ИСКАХА ДА НИ ОСТАВЯТ В....СОЦА
  • 68 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    5 5 Отговор

    До коментар #66 от "Котарак":

    НОРМАЛНО....КАТО ВСИЧКО Е ЗАСТРОЕНО........И ВЕЧЕ ИНВЕСТИЦИИ СЕ ПРАВЯТ НЕ САМО В ПРОИЗВОДСТВОТО, КОИТО СА ВИДИМИ
  • 69 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    7 7 Отговор

    До коментар #65 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    ДАЙ ЧЕРНО НА БЯЛО ЧЕ СМЕ ГИ ПЛАТИЛИ........

    Коментиран от #73

  • 70 Мазньо

    8 5 Отговор
    Гърбавият трол яко се е разпенил!Казах ти,не дъвчи сапуна,а го изпусни два-три пъти!

    Коментиран от #82

  • 71 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    9 7 Отговор
    ГЕЧЕВ, КОЙ ДОПУСНА МУТРИТЕ ДА СТАНАТ МИЛИОНЕРИ ?????
  • 72 БББ

    7 5 Отговор

    До коментар #49 от "Валентин ангелов":

    Някак импулсивно ми дойде да ви отговоря,но други са свършили тва и реших че със червенотиквеничковчета няма смисъл да се спори.
  • 73 БАЦЕ БАЦИЛА

    8 2 Отговор

    До коментар #69 от "БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ":

    Ако имаш малко акъл ,оди виж цените им,аман от безмозъчни!

    Коментиран от #80

  • 74 РЕАЛИСТ

    10 5 Отговор
    ЕТО ЕДИН НАГЛЕЦ ОТ ПРЕХОДА НИ, НИЕ НЕ ГИ ТЪРСИМ ТЕ САМИ СЕ ПОКАЗВАТ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗА КОГО НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ!
  • 75 МОЛИМ

    7 4 Отговор
    СЪДЕЙСТВАЙТЕ ЗА ВАКСИНАТА ,,СПУТНИК В,, ИМАМЕ ДОВЕРИЕ САМО НА НЕЯ
  • 76 Това с

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "перничанин":

    Чаушеску няма никаква връзка.
    Те го разстреляха и пак стояха на дъното 20 години заедно с нас.
    Започнаха да се оправят когато вкараха разни министри в затвора.

    Коментиран от #98

  • 77 сашееее

    3 3 Отговор

    До коментар #65 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    много си,, умееен", имаш акъл колкото 2-3 без акъл!

    Коментиран от #85

  • 78 И тоя не става

    3 5 Отговор
    Тоя се незасрами,дето не знае колко са 2+2,а дава оценка за специалисти,които далеч надхвърлят знанията му.
  • 79 бай Пешо

    7 6 Отговор
    Този нагъл проф(ан) е най-големия гьонсурат от политиците! КОйто го помни като съучастник в Жан Виденовото бандитско управление, вероятно ще се съгласи с мен.
  • 80 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    4 5 Отговор

    До коментар #73 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    ЗА ТЕБ СА ВИСОКИ ЦЕНИТЕ ЩОТО СА ТИ НИСКИ ДОХОДИТЕ.... ЗА ДРУГИ НЕ СА......ПАЗАРНА ИКОНОМИКА

    Коментиран от #84

  • 81 ЖОРО

    6 6 Отговор
    БОКО ТИКВАТА ДАЛИ КОЛКО ПЛАТИ НА ТЕЗИ ЗА ТОЗИ ДОКЛАД..ДА ПОКАЖЕ ФАКТУРАТА..ПАК ХАРЧИ НАШИТЕ ПАРИ ЗА ДА СИ ПРАВИ РЕКЛАМА..
  • 82 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #70 от "Мазньо":

    Я....ТИ МАЙ МИ РАЗПОРЕЖДАШ КВО ДА ПРАВЯ......АЙДЕ ДЕ

    Коментиран от #83

  • 83 Мазньо

    4 3 Отговор

    До коментар #82 от "БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ":

    Ти си свикнал да ти разпореждат,кво се правиш на нормален?

    Коментиран от #88

  • 84 БАЦЕ БАЦИЛА

    5 3 Отговор

    До коментар #80 от "БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ":

    Що,ти с големи доходи ли си,колко припечелва един трол?

    Коментиран от #87

  • 85 БАЦЕ БАЦИЛА

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "сашееее":

    2-3 като теб ли?
  • 86 Един българин

    9 10 Отговор

    До коментар #23 от "БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ":

    Всеки разумен човек ще гласува за ГЕРБ и против фигуранта Радев. Това е правилния път с който ще загърбим мизерното комунистическо минало на България и червената чума БСП ще ускори своето разпадане.
  • 87 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    6 5 Отговор

    До коментар #84 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    НЕ СЕ ОПЛАКВАМ ОТ НИЩО....КАТО ВАС ДРУГАРИ ОТ БСП
  • 88 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #83 от "Мазньо":

    НЕ ПОЗНА....ОПИТАЙ ПАК
  • 89 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "123":

    Това ,че някой не познава Нотацията, не ви дава право да му забранявате да се изказва!!!Тук използвате шахматни термини,говори се за какво ли не,всеки може да има мнение за всичко-това е Демокрация!Истина за хората в бг,че корупцията е прояла държавата и искат да се освободят от шайката на бойко борисов,но не знаят как и ,ако знаят нямат сили ,по скоро смелост да го направят!А,сега Джокович!

    Коментиран от #93

  • 90 007

    11 2 Отговор
    Успех на управление става сама с пари, а това човече е тип "пари нема, действай" и се точи пак да ръководи финансиите, а социалните ни въпроси да е дадено на жълтото Бентли. Боже, моля те, пребири си версиите.
  • 91 43211

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    Всички бяхме в БКП при управлението на Живков защото иначе няма как резултатите след изборите да е 99.9%
  • 92 Никога повече Бсп (БКП) на власт

    12 5 Отговор
    Комунистите освен да крадат, да убиват, да лъжат, да хулят, да обещават, да пречат, да заплашват - друго умеят ли да правят?
  • 93 123

    8 1 Отговор

    До коментар #89 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Никой не му забранява да се изказва, но човека или е много глупав и не знае за какво говори, или е явен лъжец.Всеки е свободен да си казва мнението но не и да лъже безобразно. Ако бе при любимия му социализъм колко дълго щеше да е жив след като каже че партийния му секретар на градската БКП е крадец, и дори той да не е бил крадец?
  • 94 КРАДЦИТЕ НА ПРЕХОДА

    8 5 Отговор
    Председателят на БСП Корнелия Нинова е придобила дружество с активи от близо 3 милиона лева срещу скромната сума от 70 000$. Сделката е част от приватизационната сага на държавното предприятие „Техноимпекс“, на което самата Нинова е била изпълнителен директор преди приватизацията. Това съобщава телевизия Европа в свое разследване.

    Приватизацията на „Техноимпекс“ ЕАД се осъществява на 13 януари 1999 г. Като продавач е посочен министърът на търговията и туризма Валентин Василев, а от друга настоящият лидер на БСП и тогавашен 28-годишен начинаещ предприемач Корнелия Нинова. Платената цена е 70 000$. В приватизационния договор посочената пълна цена е 700 000$, но е записано, че 90% от сумата може да се плати чрез компенсаторни записи.

    Какво успява да придобие Нинова срещу тези 70 000$? В предишни разследвания телевизия Европа разкри как срещу тази сума настоящият председател на БСП е влязла във владение на два етажа от сграда с обща 1915 кв. м. в идеалния център на София, както и луксозна сграда в столицата на Зимбабве Хараре.

    Оказва се, че общата стойност на активите на „Техноимпекс“ ЕАД непосредствено преди приватизацията е близо 3 милиона лева. Това сочи служебен доклад за състоянието на дружеството през 1998 г. на счетоводителят Николинка Приходанска. Според него през 1998 г. активите на дружеството възлизат на точно 2 милиарда 926 милиона и 106 лв. Сумата е отчетена преди деноминацията на българския лев в средата на 1999 г., тоест в днешни пари а
  • 95 неКомунист

    9 1 Отговор
    Ако при вашето управление в далечната 1997година не бяхте пуснали икономиката да пропадне под кота 0 , сега страната можеше и да е по-напред в класациите! Но както "оценката на агенция Фич не означава нищо особено" по думите на "икономиста" Гечев, така и класациите, които той цитира също не означават нищо особено. С други думи с неговите камъни по неговата глава!
  • 96 Гепев

    11 1 Отговор
    Ти бандюго голяма можеш ли да припомниш на комунягите, колко беше 1$ на 18-12-1994 когато лапнахте властта и колко като ви изметоха на 04-02-1997.Мога да кажа 1$ 1994 = 54лв 1$ 1997=3000.Фалирахте 15 банки, оглозгате БГ, сега пак ли имате това желание. Да имате едно 1во място по избити българи от 1944 до 2021гд.
  • 97 Гост

    7 5 Отговор
    Голяма грешка направи Нинова,че изрови тоя мошеник от нафталина и го направи депутат,един от най големите виновници за третата национална катастрофа,бсп ще изгуби много гласояе ,заради него.
  • 98 перничанин

    7 1 Отговор

    До коментар #76 от "Това с":

    Има, има. Друго си е като знаят, че може и да ги изправят до стената. Затвор не ги плаши, но виж саморазправата ги ужасява.
  • 99 чичо

    7 2 Отговор
    Гечев,сега поне имаме място,щото при БКП/БСП и теб и това нямахме.Да прав си,защитаваме го но от вас,дето ни оставихте без място.
  • 100 По голям боклук от комуниста няма

    8 3 Отговор
    Румен Гечев, ако трябваше по твойте думи, народа, а не "Фич" да дава оценка трябваше до сега този народ да ви е пребил с камъни за злодеянията ви!
  • 101 Дедо Пене

    8 2 Отговор
    ГЕЧЕВ, КАТО МИНИСТЪР В ЖАН ВИДЕНОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО РАЗСИПА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ И ДОКАРА ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА И 1USD=3000лв. И ИВАН КОСТОВ БЕШЕ ПРИНУДЕН ДА ВКАРА ВАЛУТНИЯ БОРД В КОЙТО СМЕ ОЩЕ ДА ОТГОВОРИ!: ДА СИ НАЙ-БЕДЕН В БОГАТОТО СЕМЕЙСТВО НА ЕС ЛИ Е ПО-ДОБРЕ ИЛИ ДА СИ В СРЕДАТА СРЕД ЕВРО-АЗИЯТСКИЯ БАНТУСТАН???
    ДЛЪЖНИ СМЕ, ЧРЕЗ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЛЕД 04.04.21 ДА СЕ БОРИМ ЗА ПО-ПРЕДНО МЯСТО В ЕС!!!
  • 102 tate

    4 5 Отговор
    Чета и не вярвам на очите си ,НАРОДЕ МА ВИЕ ВЕРНО ЛИ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ НЕ НИ УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ ма верно ли сте толкова слепи ??? Какъв Жан виденов ви тресе какви комунисти я вижте и потърсете информация за Гробарите всеки над 50 години е бъркал в меда на партията !! Ма опомнете се и не пишете глупости !! Всички са Болшщевики !!
  • 103 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Не му се сърдете на Румен, от комунистически професор...толкова.
  • 104 пенсионер 85 г

    5 0 Отговор
    така е другарюгечев при твоято управление пенсията ми беше 1 долар повече приказки са излищни
  • 105 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    5 0 Отговор
    КАК СЕ ПРИВАТИЗИРА ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА 70 000 ДОЛАРА, КОЕТО СТРУВА 3 МИЛИОНА ЛЕВА...А ДРУГАРИ
  • 106 ПРЕДПРИЯТИЕ НА3 МИЛОНА КУПЕНО ЗА 70 000$

    5 0 Отговор
    КАК СТАВА ТОЯ НОМЕР...ДРУГАРЮ ГЕЧЕВ
  • 107 КУРнинов

    1 0 Отговор
    РУМЕН ГЕЧЕВ Е КРАДЕЦ!
  • 108 Иван

    1 0 Отговор
    Румен Гечев фалира държавата с Жан Виденов навремето, сега тръгнал да ми дава акъл! Няма такъв наглец като Гечев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове