Last news in Fakti

9 Март, 2021 09:47 3 753 60

Калфин: Сърбия се готви скоро да ни мине по заплати (ВИДЕО)

  • сърбия-
  • заплати-
  • ивайло калфин

Според новия директор на ЕСА трябва да се повиши минималната работна заплата

Калфин: Сърбия се готви скоро да ни мине по заплати (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

"Разликата между мъжете и жените в това, което получават, е около 13% в България, което е по-малко от средното за Европейския съюз." Това заяви новият изпълнителен директор на Европейската социална агенция (ЕСА) Ивайло Калфин в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи ниското заплащане и т.нар. "неплатен труд" - домакински ангажименти и отглеждане на деца,като основни проблеми в разликата между половете.

"Освен че жените получават по-малко за същата длъжност от мъжете, те са и много по-натоварени заради неплатения труд. Средно за Европейския съюз, семейства, които имат деца под 12 години, една жена прекарва 63 часа в гледане на едно дете седмично - а един мъж - 36 часа", обясни бившият социален министър.

"Огромна е разликата. В огромния процент жените казват: Да, това да мислим за домашни ангажименти ни пречи да работим добре" - което е знак към работодателите", заяви още Калфин пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че ако работодателите искат една жена да работи мотивирано, то тя трябва "минимално да мисли какво ще се случи преди или след работното време."

"Страхуваме се да излезем от дъното. Очевидно доходите у нас са много по-ниски. Днес министър-председателката на Сърбия е казала, че предстои в скоро време Сърбия да изпревари България по заплати", коментира директорът на ЕСА.

Калфин обърна внимание на растящите румънски заплати, които преди 10 години са били на равнище с българските, а днес са два-пъти по-високи. "Значи може", отбеляза бившият външен министър.

"Ако искаме единствената ни гордост да е, че доходите в Република България са малко по-високи от тези в Република Северна Македония - ОК, но надали това е целта на българите. Особено за младите хора - това ли е перспективата, която им се дава?" Това каза Калфин по отношение на доходите на нашите съседки.

Той си обяснява високия процент на работещи бедни у нас с ниската минимална работна и ниската минимална пенсия.

"Оказва се, че и сравнително прилични за българските стандарти заплати не позволяват нормален начин на живот по тези критерии, по които се измерва бедността", допълни още Калфин.

Той коментира и обещанието средните работни заплати да станат 2500 лв.: "Да, може да се увеличи, но това не означава, че хората с ниски доход и с най-голяма нужда ще живеят по-добре."

"Проблемът е, че България е от много малкото страни, в които икономическият растеж е съчетан с отваряне на ножицата между хора с високи и хора с ниски доходи", каза Калфин.

Той посочи, че увеличаването на минималната работна заплата ще е в полза и на държавата, и на работодателите.

"Ако говорим за скрита безработица - сега е повече. Сега има много работни места, които се поддържат заради помощта, колкото и тя да отива не навсякъде и не до всички. В един момент ще видим, че тези фирми няма да могат да отворят", отбеляза гостът в студиото.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    79 11 Отговор
    Калфин, няма държава никъде по света, която да е икономически, политически и морално по-зле от България. Вижда се по демографията. Топим се като свинска мас на слънце.
  • 2 Сачева

    32 5 Отговор
    Не е вярно,лъжат ще ги дам под съд!
  • 3 ТУЛУПА

    37 3 Отговор
    ВЕРВАЙТЕ МИ АЗ ЩЕ ВИ ДАМ ПОВЕЧЕ
  • 4 в момента сме

    35 7 Отговор
    на нивото на остров Майот по стандарт , а там живеят в наколни колиби ...
  • 5 Българка

    53 7 Отговор
    За да се увеличат доходите на българите, трябва да се пребори корупцията. За да стане това, трябва спешна съдебна реформа. Виновниците България да е на катастрофално последно място по всички жизнени показатели и на първо по смъртност, корупция, трябва да бъда съдени и изпратени в затвор, като преди това върнат ограбеното! Ако половината от обраното от народа се върне, то България ще е рай!
    Гарант за работещо правосъдие и съдебна реформа са хора от протестите в лицето на Демократична България, "Изправи се! Мутри вън"

    Коментиран от #16, #23

  • 6 пкп

    25 3 Отговор
    ей тиква недей взема пари за жилищата ами вдигай парите нахората пенсии заплати виж ес как са
  • 7 Реалист

    29 3 Отговор
    Ти чакай Албания да ни мине по заплати и тогава става страшно!
  • 8 Перо

    31 1 Отговор
    Ами не може да си на първо място в света по смъртност и да имаш добър жизнен стандарт: развита икономика и социално дело,добри заплати и пенсии,покупателна способност.Първото е резултат от второто!Всичко се крие в причините за допотопното развитие на икономиката.
  • 9 То тъй, ама...

    21 0 Отговор
    Като слушам обещанията на кандидат - депутатите, никой няма да ни мине. След няколко месеца, ще сме първа икономическа, военна и т.н. сила в света ( и не само :-)
  • 10 трпв

    30 3 Отговор
    Само говорят. Думи, думи, думи...
    Калфин, винаги ще сме на дъното, докато "синдикатите" са в сговор с олигарсите. Докато Велев и Домусчиев диктуват МРЗ ще сме на дъното. Работещите в Бг ги превърнахте в роби.

    Коментиран от #18, #21

  • 11 трпв

    29 1 Отговор
    Ами увеличете я МРЗ! А, да видим как ще я увеличите, след като ще се надигнат олигарсите, които не си знаят милионите и милиардите!
    Всички дрънкат за СРЗ, щото депутатските заплати са обвързани с нея.
    ПОПУЛИЗЪМ!
  • 12 Ето ви

    14 3 Отговор
    едно "дете на активни борци против капитализма" , привилегии цял живот - от соца до днес , както и на вечна народна хранилка от труда на българските и европейските данъкоплатци !
  • 13 Сатъра на Хана

    12 2 Отговор
    И това е благодарение , не само на Боцко ал рапоне и Джолана ,
    ................................ но и на червената ЛГБТ-дружинка на Станишев , в която членува и Калфин
  • 14 де юре

    18 2 Отговор
    И това при положение че 1/3 от България работи извън страната и също е критерий за висока заплата . Не ми се мисли ако се върнат и се надяваме само на нашата си икономика или на нашите си раб. места .
  • 15 Статистик

    18 1 Отговор
    Да припомним , че най-нископлатените в Китай - селскостопанските им работници , надхвърлиха средната заплата в България още при първия мандат на премиера Бойко Борисов !
  • 16 Червен имбецил

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Мая ли ти е гарант за борба с корупцията?
  • 17 Учуден

    17 3 Отговор
    Странно, бай Тулуп каза, че икономиката ни е с най-добрите показатели в Европа и затова трябва да ги преизберем.
  • 18 Перо

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "трпв":

    Синдикатите са в сговор с режима и олигарсите,а те са в картел.Това е мъртва хватка за трудовите хора.
  • 19 НАРОДЕ

    20 1 Отговор
    ДА ИЗМЕТЕМ ДПС, БСП И ГЕРБ.

    Коментиран от #22

  • 20 Чочо

    7 10 Отговор
    То си е естествено,България единствена плащ данък русия.
  • 21 Хехе

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "трпв":

    синдикатите ни са девета дупка на кавала, подставени и неработещи, като институциите и органите за контрол.

    Коментиран от #27

  • 22 в 10 та

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "НАРОДЕ":

    демек дс статуквото,не можем да очакваме плод от дърво с гнили корени!
  • 23 30 г стигат

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Въобще и не си го помислям ,че Бойко трябва да остане на власт но ми е интересно какви са ти очакванията ако "Мутри вън...." спечелят изборите ?И за да е толкова сложен въпроса колко в проценти ще се повиши за един мандат , жизнения стандарт на българина -10%,20%, 50 % ... за повече не предлагам защото ще навляза в космоса ? Питам те защото , няколко пъти вече писах - партии се сменят но хората си остават едни и същи ! Аз лично затова казах няколко пъти че не гласувам за партии а за определени 2 човека (или за единия или за другия ) защото смятам че не са ме подвели във времето. Беше ме попитала защо тия 2 човека не са били на площада и да "яхнат" народното недоволство !Отговорът ми е , ами явно не искат да са жокеи а просто коня да е сит !

    Коментиран от #25, #26

  • 24 ХА ДАНО

    3 1 Отговор
    АМА НАДАЛИ
  • 25 трпв

    18 0 Отговор

    До коментар #23 от "30 г стигат":

    Жизненият стандарт няма да се повиши и при следващите управляващи. И новите ще заложат на отработената схема за сговор с олигарсите.
    Времето на първоначално натрупване на капитала мина.
    Останките от НРБ свършиха.
    Олигарсите трябва да "влязат в релси" и да се откажат от преяждане чрез евтина раб. ръка.
    В 21. век вече са други инструментите за забогатяване. Да си търсят пазари, да пробиват на световните борси, да спрат да пълнят чекмеджета, да станат конкурентноспособни, иновации и пр., и пр., а не да лежат на старата кълка "ниски заплати".
    Хората се промениха, но партиите на статуквото- НЕ.
  • 26 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "30 г стигат":

    Велизар Енчев, когото харесвам, с кой номер бюлетина и от кой район участва в изборите? Наистина нямам никаква информация.

    Коментиран от #35

  • 27 трпв

    13 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хехе":

    Работещите в частния сектор трябва да си създадат нов, свой синдикат. Още ли не са разбрали, че КНСБ и Подкрепа са вече неработещи, морално остарели и изчерпани организации, нанасящи вреда? Та те не са извоювали/ защитили ни 1 право на работещите за 30 год.
    Могат ли хората от частния сектор да се обединят? Да поемат нещата в свои ръце. Това е въпросът.
  • 28 КостовУбиец

    15 1 Отговор
    За разлика от всички бивши социалистически страни от Източна Европа, които правеха всичко възможно по-малко да се съобразяват и изпълняват наложените им задължения, чрез планове за „развитие”, единствено България изпълни на 100% задълженията си по план Ран-Ът . Затова днес се намираме на дъното на Пъкала.

    Коментиран от #52

  • 29 Антимафиоти

    8 0 Отговор
    Когато вдигате заплатите на държавните служители,следва повишаване на цените на всички продукти,не може да се вдигат заплатите без инфлация.танто за кукуригу. И фирмите изпадат в затруднение да плащат заплати. Не всички могат да работят в it сектора.
  • 30 БСП.....КОМУНЯГИТЕ

    4 4 Отговор
    ТАМ НЯМАТ КОМУНЯГИ С ДЪЛБОКО ПРОМИТИ И БЕТОНИРАНИ МОЗЪЦИ....
  • 31 Грую

    4 1 Отговор
    Те по заплати отдавна са ни минали, но по минимални прагове на осигурителните доходи и задължителни осигурителни вноски не могат да ни стигнат, а пък и Премиерът рече, че до 650 лв. по време на криза, върху които да внасяме данъци и осигуровки било малко и трябвало да внасяме върху 2000 лева нищо, че няма откъде да ги получим тези пари ама трябва да си плащаме върху толкова данъци и осигуровки за да може , като иде навън да се хвали колко е вдигнал стандарта на населението, че иначе виж как се излага сега и то през сърбите, а пък те много да не знаят, че там в Белград има един дето няма нужда да го питат колко са му доходите , че като отиде там при тях тук излипсваха над 6 милиарда!
  • 32 Чудесно

    2 0 Отговор
    Дано заминеш за там.
  • 33 Груьо

    10 1 Отговор
    НАЙ-ТЪПОТО НЕЩО В МОМЕНТА Е ДА ВЗИМАШ ЗАЕМ И ДА ДАВАШ ЗАПЛАТИ.ТОВА ПРАВИ В МОМЕНТА ВОЖДА.А ХОРАТА НА ДЪРЖАВНАТА ПАНИЦА СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО.ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТНИЦИТЕ В РЕАЛНИЯ СЕКТОР И КАТО СЛОЖИШ ЗА КАПАК И ПЕНСИОНЕРИТЕ.ВСЕ СИ МИСЛЯ ,ЧЕ ТОЗИ БАЛОН ЩЕ СЕ СПУКА.
  • 34 Сър Пичук

    6 0 Отговор
    С такива назначени милионери и олигарси, толкова!
    Те нямат нормалното бизнес-мислене, а знаят само да крадат и правят далавери, при което високи заплати за тях е чиста загуба.
  • 35 30 г стигат

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    За съжаление от листата на БСП Хасково (нищо лично в тази партия има свестни хора но са малко идеалистите като Енчев ) и това накланя моите везни към Минчо Христов .

    Коментиран от #37

  • 36 Ели Оригинал

    11 1 Отговор
    Г-н Калфин, кажете нещо за военни бази на САЩ в БГ?
    И подписът Ви е до този на г-жа Кондолиза Райс.
    За мен сте предател, независимо от каузата Ви заоблекчаване на процедурите за легализация на дипломите от чужбина в БГ.
    Срамното петно на предателството, е увековечен за поколенията с подписа Ви.
    Не мисля, че на предателите на БГ трябва да се дава трибуна.
    Подозирам че сте достоен човек, но като такъв трябваше да си подадете оставката, ако постът ви изискваше чужди окупационни войски на територията на БГ.
    Историята да Ви съди.
  • 37 За М Христов

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "30 г стигат":

    Споделям мнението Ви за Минчо Христов.
    Истински Българин, с главна буква.
  • 38 Behemoth

    3 1 Отговор
    Удоволствието да имаме премиер чудо!
  • 39 развийш ли

    3 1 Отговор
    Най после да чуя нещо смислено от Калфата
  • 40 Антикомунист

    4 9 Отговор
    Най много реват ( по горе коментиращите) хора които едва ли умеят нещо, слабо квалифицирани и образовани, ами за това и трудът ви е слабо заплатен. Като сте в Западна Европа да не би да ви плащат като на квалифицираните. Не България ви е виновна за битието ви и стига с тия простотии че тук всичко е най лошо. Напротив в клуба на най богатите в света сме. Това че сме последни по доходи не значи че сме зле. Ако сте малко по-- умни и печелите добре( за което никой не ви пречи за разлика от комунизма) ще видите колко хубаво се живее при нисък стандарт. Лошото е че няма да го разберете защото нямате умения за по високи доходи. Затова сте против управляващите като си мислите че като дойде друг ще ви дава наготово.

    Коментиран от #43, #44, #45, #47, #48

  • 41 Знайко

    7 1 Отговор
    ЛИЦЕМЕР! Г-н Калфин защо не казвате нищо за данъчната система на България? Ако политиците въведат необлагаем минимум, веднага най-ниските заплати ще скочат с 10%. А работодателите няма да са против, защото няма да им се налага да плащат да това. Защото още плати цялото общество. И на мен ми е непритно, че доходите ми, са много по-ниски откжлкото бих искал. Румъния има находища на нефт и природен газ. Затова докато световната икономика е силно зависима от въглеводороди. Румъвците, ще продължават да са по-богати от нас. По същия начин може да ни сравнявате, със същия успех с други петролни държави като Саудитска Арабия, Норвегия, Великобритания ... , които също ка по богати от нас. Вероятно в Румания всеки ден от земята бликат по 10-20 евро на човек от населението, които румънското правителство просто трябва да разпредели между хората. Румъния с приходите от тези пари можеэдо финансира пенсите нй пенсионерите и здровеопазването си. Без да облага с 32% осигуровки населението си. У нас обачефнеэблика петрол и държавата съдира 33% от доходите на работещите за да плаща пенсии и за да поддъжа крадливата здравеопазване.

    Коментиран от #46

  • 42 Павел Пенев

    3 1 Отговор
    Причината за това е че не са в ЕС.
  • 43 Behemoth

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "Антикомунист":

    Ха-ха чичо айде стига с тая приказка антикомунистически, дядо?Защо хората нямат квалификация ами защото беше унищожено образованието,защото необразовани хора градят икономика и управляват държавата ...дядка....

    Коментиран от #49

  • 44 трпв

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Антикомунист":

    Пък ти си платен тр.л на статуквото и ти личи от 100 км.
    Заради калинки като теб, назначени на държавна работа чрез партийни протекции, качествените хора са принудени да работят нискоквалифициран труд. Навсякъде сте назначени калинка до калинка, една от друга по- некомпетентна и затова нищо не работи качествено.
    Треперите, че ако се смени властта, държавната администрация и публичния сектор(които не носят ни стотинка добавена стойност) могат да бъдат ОПТИМИЗИРАНИ, разбирай съкратени като щат.
  • 45 трпв

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "Антикомунист":

    За да има сладки позиции за такива като теб, други хора- образовани, кадърни, са натирени в девета глуха. Трябва да благодариш на работещите, щото те ти изкарват заплатата. И срам нямаш!
  • 46 трпв

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Знайко":

    От няколко дена дрънкаш за нефта на Румъния и оправдаваш ниските заплати в Бг с липсата на нефт. Тая опорна точка се изтърка.
    В Бг и нефт да има, заплатите няма да се увеличат.
  • 47 развийш ли

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "Антикомунист":

    На запад вече плащат Безусловен базов доход Безработните им взимат колкото един специалист в БГ Това е така защото нашите чорбаджии са до един приватизатори комунисти и реално нямаме пазарна икономика а всичко е планово планиране на заплати и доходи
  • 48 Знайко

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "Антикомунист":

    Казваш някои верни неща, но си само наполовина прав. Най-важното нещо е приноса на даден човек за благото на обществото, а не квалификацията му и броя на езиците, които говори. Пропускаш, че у нас има много работещи хора, но бедни и дори мизеруващи поне милион, а може би са два милиона. Проблема при тях не е, че са мързеливи или нискоквалифицирани. Проблема е, че е несправедливо ниско оценен труда им/приноса към обществото/, защото били нискоквалифицирани. Другия проблем е че са облагани с много високи здравни и пенсионни осигуровки. Много по-високи спрямо тези, които плащат богатите у нас. Ще ти дам един пример, нашите депутати и министри имат дипломи/квалификации/, повечето знаят езици, заплатите им са доста добри. Но истината е, че са незаслужени тези заплати, защото приносът им за благото на обществото е отрицателен. Една училищна чистачка е много по-полезна за обществото ни от един среден български депутат или министър. Смятам това е очевидно за всеки у нас, който не е с капаци на очите и вторачен в задника на Борисов, Нинова, Карадайъ ...
  • 49 Знайко

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Behemoth":

    Проблема не е, че управляващите ни са необразовани и не знаят езици. Бил Гейтс и Стив Джобс също са били необразовани когато са успявали. И не съм сигурен дали са знаели друг език освен родния си. Проблема е, че управлаващите ни са некадърни. И че нищо друго не умеят освен да крадат, правят измами и далавери и да манипулират избирателите. От друга страна избирателите също не умеят да изберат честни, кадърни и можещи управляващи. Така че напълно заслужаваме това, което ни се случва.

    Коментиран от #51

  • 50 ЛЪЖЕКОМУНОИД

    8 0 Отговор
    КАЛФА ЧЕРВЕНА СЕГА СЕ СЕТИХТЕ, КОГА КРАДАХТЕ ДЪРЖАВАТА МЪЛЧАХТЕ. ДОКАТО УПРАВЛЯВЯХТЕ ЗАЩО САМО ПОРАЗИИ ПРАВЕХТЕ СЕГА СЕ СЕТИХТЕ, АМА Е КЪСНО ВЕЧЕ, НАРОДА ВИ БИ ШУТА.
  • 51 само питам

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Знайко":

    Оф! За какво им е на Стив Джобс и Бил Гейтс да знаят чужди езици? Другите учат езика на Джобс и Гейтс.
    К'о стана с нефта на Румъния?
  • 52 Цървул

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "КостовУбиец":

    Глупости! Нищо от този план не беше изпълнено,понеже на БСП беше нужно плавен обир и потъване на държавата, докато временни правителства, инфлация, безработица, и банкови фалити ни докараха до държавния крах по време на Виденов!

    Коментиран от #53

  • 53 Костов Убиец

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "Цървул":

    Гьон,Виденов го свалиха чрез преврат,точно защото отказа да изпълнява Ран-ът

    Коментиран от #54

  • 54 Антикомунист

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Костов Убиец":

    За да говориш за Виденов ,че бил свален Еди как си и тъпи внушения, всичко му е малко на този червен боклук за това което стори на българите. Това е най страшният период от новата ни история. Само невежи комунисти го могат. Ако не си го преживял чети за Виденовата зима. Има го в интернет--- сега сестрите плачат от ниски заплати а тогава заплата 7000 лв. а един хляб беше 800 лв. Пак ти казвам --- чети

    Коментиран от #60

  • 55 Кси

    1 1 Отговор
    На приказки ни "минава" и днес, а вие комунистите като другаря Калфин им е драго, винаги сте били против БГ, доказахте го с гласовете в ЕС за сепаратистката омо-илинден, има ли македонско малцинство в Пирин, а калфин?
  • 56 Кси

    2 5 Отговор
    Ако сравните управленията за 30г, извода е, че след бсп е трагедия, а при Борисов се живее най-добре, факт
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Currency Board

    0 0 Отговор
    Я провери в колко страни в света има валутен борд?
  • 59 Чиче

    0 0 Отговор
    Югославия не беше комунистическа дупка, като нас. Войната ти затри, винаги са били по добре от нас.
  • 60 Жмъ

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Антикомунист":

    Евала, щото ми е жал за Костов, яко го оплюха, а той наследи банкрутирала държава, с безброй губещи предприятия, на държавна издръжка. Черноработника на прехода.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове