14 Март, 2021 21:00 5 928 46

Рекорд: 50 000 са под карантина

  • карантина-
  • българи-
  • пандемия

Концентрацията на поставените под карантина е в София, Пловдив и Варна

Рекорд: 50 000 са под карантина - 1
Снимка: Shutterstock

Третата вълна на коронавируса би нов рекорд у нас – на броя на хората по карантина. Кривата на данните в Единния информационен портал ясно показва, че броят им расте в периодите, които условно се наричат вълни, съобщи бТВ.

Първият сериозен пик е в началото на коронакризата, когато заболелите бяха в пъти по-малко. Вторият пик поставени под карантина е през есента – месец ноември, но и тогава те не са надхвърлили 40 хиляди.

Сега - на 11 март хората, които е трябвало да се изолират, са били 57 хиляди, а днес са с около 4000 по-малко.

Концентрацията на поставените под карантина е в София, Пловдив и Варна, показват данните от coronavirus.bg.

Хората, които са под карантина, трябва да се самоизолират за 14 или 10 дни в зависимост от това дали те са с положителен тест или са контактни, или се връщат от рискови дестинации.

Поставените под карантина имат право на болничен, а тези без близки - на помощ от социалния патронаж. По принцип, ако нарушите карантината ви грози глоба и наказание "лишаване от свобода". На адрес могат да бъдат проверени от органите на реда или РЗИ.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    93 17 Отговор
    Има болници лекарства и ваксини.Докторите да си вършат работата и да спрат за ни занимават.Някой съобщава ли всеки ден колко са болните от рак и колко от тях са умрели?

    Коментиран от #6

  • 2 Шперца

    78 10 Отговор
    Хаххахаха смея се на глас, хахахаххаха ... тва нормално ли е бе хора... всички знаем, че всичко е фвйк и всички търпим и нищо не правим... явно добре се погрижиха за телата ни с химията в храни ваксини и тн, за съзнанията ни, чрез тъпотии по телевизията, вестници и сайтове... стрес страх, слабост... нз до кога ще издържим и дали можем изобщо да се противопоставим
  • 3 наблюдаващ

    84 3 Отговор
    Третата вълна беше предвидима и точно на време създадена! Идват избори! 70-80 000 под карантина е добре за тези които без манипулации и 4% няма да хванат!

    Коментиран от #15

  • 4 ТаУмВзе

    76 3 Отговор
    За изборчетата Всичко живо под карантина, че мутропитека трябва да спаси кожата. ДОЛУ ДИКТАТОРА ДОЛЕН И КОМПАНИЯ!
  • 5 Бацо

    36 4 Отговор
    С шкаф пизор Април да ходи на затвор
  • 6 Миризлив пор

    15 35 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Болници има ама лекари и сестри няма, реално капацитета вече е запълнен.ваксините действат след 2-ра доза т.е. да са подействали 10-15 000. Лекарства действат докато вируса е в носоглътката, слезе ли към дробовете трябват антибиотици, проблема е че тези дето плащат по-добре на запад са ги изкупили, лежиш, ако имаш късмет ти се подава кислород и това е.

    Коментиран от #14

  • 7 Сретен

    27 6 Отговор
    Баце с чери чакаме другия месец с нетърпение, подготвяме фойерверки 😂
  • 8 Да,бе

    32 2 Отговор
    Супер!Още 6 милиона под карантина до 31.03., гласуваме аз,сестрата дъщерята и зетя и съм номер Уан.Ама те дали ще хвърлят за мен, а бе я и тях под карантина да е сигурно.Като КТБ и другите нища,я.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 статистик

    41 6 Отговор
    50 000 грипно-болни.През някои години са били и повече..
  • 11 оп98ъх7

    45 4 Отговор
    Защо никой у нас не ни съобщава, че има толкова много смъртни случаи след прилагане на ваксината на Астра Зенека? Защо в Италия прокуратурата се е задействала да разследва смъртните случаи след прилагане на тази ваксина, а у нас прокуратурата бездейства?

    В Италия разследват около 40 смъртни случая след ваксинация с Астра Зенека

    13 март 2021

    След като двама военнослужещи и един полицай в Сицилия починаха след ваксинация с Астра Зенека, прокуратурата разследва случаите, а партидата с ваксина се конфискува от полицията. Дози от тази партида с около 250.000 ампули са били разпределени в цяла Италия.

    Сред жертвите е 43-годишен военен офицер, който е починал няколко часа след ваксинацията. Неговите роднини твърдят, че преди ваксинацията той е бил здрав.

    Вторият починал е сицилиански военен, който след ваксинацията е получил тромбоза.

    Третият смъртен случай е 50-годишен полицай, който е починал 12 дни след ваксинацията.

    Италианската Агенция по лекарствата съобщи за общо 40 смъртни случая след ваксинация, които сега се проверяват в цяла Италия.

    Разследва се и смъртта на сътрудник на училище близо до Неапол, който е получил ваксината в понеделник (8 март). Миналата седмица след имунизация е починала 62-годишна учителка.
    Съдържанието на партидата ваксина сега се проверява от Висшия институт по здравето
  • 12 Петър

    36 5 Отговор
    Мога да поставя цял вход от 24 апартамента под карантина като контактни лица,вчера събирах таксите за асансьор и за чистачката.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 МАФИЯ НА ББ

    30 5 Отговор

    До коментар #3 от "наблюдаващ":

    МЕЧТАТА НА РАЗБОЙКО БОРИСОВ- ВСИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ДА СА ПОД КАРАНТИНА! ТАКА ГЕП ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ. ДОСЕГА ПЕЧЕЛИХА С 15% ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ.

    Коментиран от #18

  • 16 Номер 11, за да си върнем България

    29 4 Отговор
    Докато заглавия, предавания и социални медии в Италия сега са залети с глобалната тема за коронавирус, в момента 20 000 американски войници се разполагат в 7 европейски летища и се присъединяват към 10 000 американски войници, които вече присъстват в Европа заедно с 7 000 други войски от различни Европейски страни.

    За какво 37 000 въоръжени войници от САЩ са в Европа?
    Може би за да помогнат на държавите да спрат този „опасен“ вирус?
    Абсолютно не !!!


    Използвайки думите на висши американски офицери,те се „разстилат“ из европейски територии, заради военното учение „Европейски щит 20“, което ще започне през април и трябва да приключи през юли !!

    Информирали ли са гражданите за какво става въпрос? Очевидно не!

    Европейски щит 20 е учение, създадено от правителството на САЩ в сътрудничество с НАТО, за да „тества“ стратегиите, които САЩ и Европа ще използват, ако възникне хипотетична война.

    Заплаха от кого?
    Явно единствената „хипотетична заплаха“ за Америка е Русия (съюзник на Китай), с която тя отдавна е в голямо напрежение.

    Но нека анализираме това. В допълнение към 37 000 военнослужещи, за това учение ще бъдат внесени 14 000 военни превозни средства (т.е. танкове, хеликоптери и др.) И пропорционално толкова боеприпаси. Ей, но чакайте ПАНДЕМИЯТА обяви всички митинги за отменени … поради коронавирус .
    Може би войниците ще дойдат с подходящи маски и предпазни мерки, за да направят това „учение“?

    Очевидно не !!!

    Според американски офи

    Коментиран от #17, #20, #38

  • 17 Хаяско

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Номер 11, за да си върнем България":

    кой е тоя № 11
  • 18 наблюдаващ

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "МАФИЯ НА ББ":

    Предвид реалното одобрение за него, е съмнителна печалбата му този път! Въпреки корпоративният и манипулирания вот! Но ще поживеем, ще видим! Ако вземе много да излъже, ще се оака здравата този път!
  • 19 Миризлив пор

    14 5 Отговор

    До коментар #14 от "гъдев":

    Просто потърпевш, повярвай ми, не искаш да се сблъсквал с действителността - чакане на линейка, ААА той много зле (как няма да е зле 6 часа чакам), после 2 часа обикаляне коя болница може да го поеме, и накрая "трябва антибиотици ама ги няма никъде, потърсете евентуално". Просто не искаш да попадаш в този водовъртеж.

    Коментиран от #26, #27

  • 20 наблюдаващ

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Номер 11, за да си върнем България":

    Този номер няма да я върне България, а ще я даде на следващото задкулисие! Няма честен и да плаща на тролове!
  • 21 Лейка

    24 2 Отговор
    Добре ни врътнахте. Чакахме ситуацията и тя дойде пред Изборно. Дано се стегнем и Ви
    Вкараме в затвора.
  • 22 нннн

    28 4 Отговор
    А на 4-ти април очаквам и КПП-та пред секците. Ще пропускат само "правилните" избиратели.
  • 23 Хмм

    16 3 Отговор
    Май нема да има избори

    Коментиран от #24

  • 24 нннн

    28 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хмм":

    Избори ще има, но дано няма много рибари и гъбари...
  • 25 РАДИО ЕЛТО

    14 0 Отговор
    ЗДРАВЕТО е най голямото БОГАТСВО
    ЧОВЕК оценява това което загуби
  • 26 Това са нормални премеждия

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Миризлив пор":

    Явно наистина си Миризлив. И то много
  • 27 Алфа Чакал

    4 15 Отговор

    До коментар #19 от "Миризлив пор":

    Така е .Но Мангъра единствения лекар в света ,който препоръчва да се заразим повече хора на веднъж и по този начин да натоварим максимално здравната система ,което значи никаква лекарска намеса.Ти като препатил какво мислиш,прав ли е?

    Коментиран от #28

  • 28 Миризлив пор

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Алфа Чакал":

    Като претовариш здравната система със китайска кашлица я запушваш за 1-2-3 месеца, през това време много хора които могат да се излекуват не се лекуват и след 2 месеца им е късно. Не е много прав Мангъров да знаеш.
  • 29 Иван

    8 3 Отговор
    Аз от 4 дни съм в 2-седмична карантина и след това тест! Ако се наложило ще бъде удължена с още 2 седмици и ще трябва да пропуснат изборите! Още 53 хиляди човека са като мен и техните семейства! А мислех да гласувам с протестен вот! И писах на скайп и по емайл с още много карантинирани и няма нито един който би гласувал за ГЕРБ

    Коментиран от #35

  • 30 Някой да има

    10 4 Отговор
    информация за самолетите,които летят ниско над селата и пръскат неизвестно какво над нищо подозиращите хора през зимата!
    Имам данни за общо 4 села,2 случая при "първата вълна" и днес 2.
    Случаите са в община Свищов - селата са Българско Сливово,Козловец,Алеково и Драгомирово.

    Коментиран от #39, #43

  • 31 Ккккк

    3 3 Отговор
    Споко: на 04.04.2021 под катантина ще са поне 500.000, и герб ще спечели с доста.
  • 32 50000 Хиляди

    6 3 Отговор
    И се крият от страх от Бойко Каратето че голям бой ще ги бие ей вие Българири ли сте илиПатутки

    Коментиран от #34

  • 33 А и даГласувате

    2 2 Отговор
    Полза няма ние купихме Машините и те ще ни телепортитат във власта аз съм тарикатът от П@ртия Т@п Депут@т Бг и Пчеличката М@я другият месец като влезем в парламентът и предлагаме закон за въздуха и всеки Българин който диша ща плаща такса въздух и му закачаме въздохумер на врата да мери колко въздух е е идишал и после закон който яде Боб да плаща по голям данък че като пр@дне и замърсява въздуха дето дишаме със сероводород и е запалим и ако всички Българи един ден изедат по един Боб и другият ден като пр@днат и са подпалили цялата държавa
  • 34 Хари

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "50000 Хиляди":

    Ами излез ти навън ? Като си такъв смелчак? Глоба за нарушаване на карантина 5 хиляди лева и от 1 до 3 години затвор! Знаеш ли колко ни е страх от Бойко и Бойковци но ти ли ще платиш глобата ми? Нито адвокат ще помогне защото ГЕРБ прие с нормативен акт колко е глобата за нарушението!

    Коментиран от #36

  • 35 нннн

    18 3 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    Любопитното е, че и аз не познавам хора, гласували за ГЕРБ, а те печелят избори...

    Коментиран от #37

  • 36 Как без

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Хари":

    ТРОТИЛ и аз летя д делтаплан и мога да помагам отгоре
  • 37 Кой Крадил

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "нннн":

    Бойко ни окради и пусна Гешо да изколи народът
  • 38 Пълно

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Номер 11, за да си върнем България":

    Хапче си, пич, к'во те бъркат войниците бе, шизофреник ли си?
  • 39 Ей хептен

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Някой да има":

    изтрещяхте, ей!
  • 40 Давид

    1 0 Отговор
    Невярна пропаганда .
  • 41 Гербав олигофрен

    6 0 Отговор
    Ти ги плюеш ! Те си мислят че мед ги капе !
    Такива тапири и катили няма никъде, Боже !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Дано сам си

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Някой да има":

    сложил плюсовете си! Иначе ще е много отчайващо!
  • 44 Тяната

    0 0 Отговор
    50000пък Бургас,като ваксините.Първо бяха 7000,за по малко от 12часа станаха 20 000хиляди!!!
  • 45 От Варна

    2 1 Отговор
    Пристигнах от Великобритания с тест от тяхнотоNHS, направен по процедурата заPCR тест-отрицателен!.Всичко е електронно,заявка и резултат, там хората не пишат с калеми на тефтери и не разнасят листи!На летище Варна не ми го признаха, защото нямало изрично означение с буквите PCR. Отказаха да погледнат линка, където това е описано, с думите, че не са длъжни да ми четат тия неща на “някакъв английски”!И да отида да си направя друг тест. Карантинираха ме неправомерно, държаха се с мен като с престъпник, грубо и безцеремонно.Бяха служителки на РЗИ Варна. Полицаят каза, че ме разбира, но ставало каквото кажат “докторките”. Такова унижение не съм преживявала през живота си ! Сега стоя в къщи и моля съседи и приятели да ми купуват продукти, защото живея сама. Никакво уважение и загриженост за човека, дали може да се справи в изолация! Дадоха ми една хвърчаща бележка, в която даже не пише , колко дни е карантината, нито фигурира моето име, заведена съм под номер, като концлагерист. Но е подчертано за заплаха от затвор и голяма глоба. Просто не вярвам, че това е възможно в държава, претендираща за европейска !

    Коментиран от #46

  • 46 Добре дошла в рая

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "От Варна":

    Почини си малко , разпусни и после си иди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове