Last news in Fakti

16 Март, 2021 11:38 1 824 24

БЛС: Руска рулетка е да не си боледувал и да контактуваш с много хора

  • блс-
  • д-р иван маджаров-
  • руска рулетка

Той призова в личен план всеки да се съобрази с опасността за своето здраве

Руска рулетка е в условията на вълна на епидемията, ако не си боледувал, сега да излизаш и да контактуваш с много хора. Това заяви в "Денят започва" по БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Той подчерта, че спирането на плановите операции има не толкова противоепидемична цел колкото да осигури персонал, "особено реаниматори за грижата, която трябва да се даде на COVID болните".

Д-р Маджаров подчерта, че няма недостиг на легла.

"Трябва да сме все пак категорични, че в момента не наблюдаваме това, което виждахме сред колегите - този страх, объркване, на някои места откази да се преструктурират.", каза председателят на БЛС.

Той призова в личен план всеки да се съобрази с опасността за своето здраве.

Д-р Маджаров каза, че няма лечебно вещество, което да няма никакви странични ефекти.

"При нас винаги се разглеждат нещата така - претеглят се ползите спрямо рисковете и ако един препарат е с минимални потенциални рискове на фона на огромните ползи, които се очакват от него - той се прилага", каза той.

"Няма лечебно вещество, което да няма никакви странични ефекти. Всеки пациент и лекар е длъжен да съобщава за нежелани реакции след прием на дадено лекарство. Има органи, които събират тази информация и преценяват. Ако ние продължим по този начин, всеки един такъв единичен случай да е повод за спиране на ваксинацията, ние ще се ваксинираме 10 години", заяви председателят на БЛС.

Той подчерта, че отговорността да си поставяме ваксини не е застрашаващо здравето, колкото е превенция, която ще ни спаси от по-тежки последствия.

По думите му спирането на ваксинация с "Астра Зенека" не е решение, базирано на науката, а е по-скоро под натиска на общественото мнение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    14 2 Отговор
    Аз пък и когато бях болен си контактувах с много хора и никой не съм заразил, защото тая гадория не се предава от човек на човек, а от самолет на човек.
  • 2 Създателят

    2 10 Отговор
    Никой няма да се спаси.
  • 3 ВЯРНО Е!

    20 2 Отговор
    ЗАЩОТО ТИ СИ ПЪЛЕН ИДИОТ! ГЕРБЕРСКИТЕ ПАРИ СЕ ПОКАЗВАТ ОТ ВМИРИСАНАТА ТИ АЛЧНА МУТРА!!!

    Коментиран от #18

  • 4 Гост

    16 1 Отговор
    боклуци лъжливи
  • 5 Омар

    12 0 Отговор
    РАЗКОВНИЧЕТО Е В КОЛИЧЕСТВОТО ВИРУС /количество бактерии/ КОЙТО ПРИЕМА ОРГАНИЗМА. ИЗКАРВАТ ГО ТЕЖКО НАЙ-ИЗЛОЖЕНИТЕ И ТЕЗИ СЪС СЛАБА ИМУННА СИСТЕМА.
  • 6 Ваксара

    15 0 Отговор
    Англосаксонска рулетка е в условията на вълна на епидемията, ако не си боледувал, да си боцнеш една Астра Зенека.
  • 7 Диверсант

    11 0 Отговор
    Не било решение на науката. Да вярно е, няма никакво научно решение. Всичко е решение на шепа капиталисти, корумпирани политици и армия от гладни мисирки и тролове. Световно известни вирусолози, носители на Нобелови премии за медицина са натикани в миша дупка
  • 8 Верно ли

    10 0 Отговор
    Руска рулетка са ваксините, дето явно не работят както трябва. А дали ще се заразиш с вируса, или не - нали затова толкова ни "пазихте", да може да си разигравате коня както ви скимне, защото ако беше преминал както вирусите досега, вече да го бяхме забравили.

    Коментиран от #20

  • 9 сигурно

    7 0 Отговор
    А по лошо от руска ролетка е да живееш в България
  • 10 ббб

    5 0 Отговор
    А също така руска ролетка е и да се ваксинираш с АстраЗенека!
  • 11 Камъните падат

    3 0 Отговор
    Стига се правил на разбирач поскоро си натегач От натягането внимавай да не получиш травма А да вярно че Балтов е травматолог и може да те оправи но внимавай за другото
  • 12 ДОБРЕ БЕ

    3 0 Отговор
    Как така 80% от хората уж го карат безсимптомно, а всеки който ходи сред много хора е самоубиец - руска рулетка? Коректно е да се каже, че 20% от хората, които ходят на места, където се събират много други хора са в опасност. 0,1% от тях може да починат. 0,5% може да отидат в болница за лечение. 4-5% да карат заболяването по-тежко. Тази сутрин чух как Марешки предлага болните с КОВИД-19 да бъдат "хоспитализирани в зала АРЕНА АРМЕЕЦ в София. Този човек трябва да бъде подведен под отговорност веднага да му се заведе дело за всяване на паника и т.н.
  • 13 Ганев

    3 0 Отговор
    Въпросната персона е един от радетелите да не се пипа здравната система. Както е известно - системата на здравеопазването е ОГРОМЕН ДОНОР за забогатяване. Тази особа може да говори само за уши, нос и гърло но ?...той е човека който "ОЦЕНЯВА" ПСР тестовете. Цената за труд е не повече от 5 лв.. Статуквото обаче е да се скубят пари. Той е далеч от понятието сложност.
  • 14 Стефанов

    2 0 Отговор
    Не слушате тази особа.. Това е лице е избрано да защитава - олигархичната система "ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" ....То вече отдавна го няма..Това лице умишлено не говори за безобразията в системата. Защо не казва колко болници са излишни и колко елементаризъм има в различните дейности...Той е далеч от понятието високи технологии но пък си придава важности за ОЦЕНЯВАНЕ....Питайте го какви парични подаръци получава в сметката си.
  • 15 Петров

    1 0 Отговор
    Имам честа да познавам този човек. Той не случайно е сложен...От него ще чуете искане само пари и увеличение спрямо вътрешния брутен продукт.. Само че - то й не ГОВОРИ ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА в системата...Знаете ли колко пари се крадат - просто ви е бедна фантазията...Здравеопазването е една гнила система и такава в Европа няма...Докато има такива посредствени хора, които я защитават така ще бъде...Над 60 % от т.нар. пътеки са елементарни но пък - ЦЕНИТЕ ? .....Стига с тази търговия
  • 16 кико

    2 1 Отговор
    Руска рулетка е да търси човек ЛЕКАРСКА помощ от вас !!! Като знам
    какви колеги "инженери" имам , ме е страх да ида на лекар ! Това , че имате хартийка за лекар , мне значи , че можете да лекувате !!!
    Жалнаим майка на журналистите б, от " Д-р ' не могат да си гледат работата !!!
  • 17 ЛЪЖЕЦ

    4 0 Отговор
    ГРОБАРСКА ПОДЛОГА. ЗАТВОР БЕЗ СЪД ЗА ВАС. БЪЛГАРОУБЙЦИ.
  • 18 Д-р Куин лечителката

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ВЯРНО Е!":

    Чудя се защо тоя лакей на НОЩ и Чекмеджето още му дават медиите трибуна за изява,вместо да защитава правата и интересите на лекарското съсловие???

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Д-р Снагълс

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Д-р Куин лечителката":

    " ВЯРНО Е "" !!
  • 20 За овце

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Верно ли":

    Не си прав. Ваксините работят точно както " трябва ".
  • 21 По Мутафчийски

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Д-р Куин лечителката":

    Че кога "Лекарският съюз" е защитавал лекарите?!!!
  • 22 123

    0 0 Отговор
    От завоалираното изказване на д-р Маджаров се разбира, че онези, които са преболедували Covid са защитени от повторно заразяване и могат да си щъкат на воля. Как пък за една година никой не ни каза човешки защитени ли са или не хората дето са преболедували ковида, за колко време, да се ваксинират ли, да не се ли ваксинират, кога, с каква доза... Само фъндъци.
  • 23 Иван

    0 0 Отговор
    Тези лентяй и хрантутници на готови пари.Осен глупости да дрънкат друго не могат
  • 24 щИРЛИц

    0 0 Отговор
    Това е руска рулетка. А ГЕРБ-ова рулетка е днес да нареждаш едно , утре друго , после нещо трето , а защо не да се отречеш и пак обратно ! С различно мнение и заповеди през няколко часа. Хаотично , противоречащо си , непоследователно , объркващо ! Гарантирано от.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове