16 Март, 2021 16:40 3 478 32

Каракачанов: В армията се случват добри неща

  • армия-
  • въоръжени сили-
  • красимир каракачанов-
  • отбрана

Министърът на отбраната присъства на бойния празник на гарнизона в Плевен

Каракачанов: В армията се случват добри неща - 1

Днес трябва да отдадем уважението си към българските воини - войници, сержанти и офицери, които са загивали за България; към воините, които са в резерва, както и към действащите български военнослужещи. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в Плевен, днес, 16 март, където присъства на бойния празник на гарнизона, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

„Българската армия е на българския народ и служи основно на него“. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към присъстващите във Военния клуб в Плевен в словото си по повод бойния празник на гарнизона.

„В армията започнаха да се случват добри неща и съм сигурен, че ще продължат, без значение, кой ще е министър. Защото успяхме да убедим обществото, че армията е онази институция, без която няма как да съществува българската държава“, подчерта министър Каракачанов.

Той благодари на екипа, с който е работил последните години.

„Ако не беше разбирането и подкрепата на мъжете и жените в униформа, нямаше как да постигнем тези няколко добри неща, които направихме“, подчерта министър Каракачанов. „Успяхме да повишим малко самочувствието на нашите военнослужещи и да обърнем погледа на обществото към армията. Когато преди 4 години станах министър, моето дълбоко притеснение беше, че няма да бъдем разбрани от обществото“, посочи още той.

„Разумните предложения от военната експертиза се постарахме да ги изпълним. Благодаря им за подкрепата и за компетентните становища. Когато настоявах за нещо, най-вече за пари за армията, винаги съм се аргументирал с военната експертиза, а не с политически причини“, посочи още министър Каракачанов.

Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Г. Бенковски“ си е поставило високата цел да стане водещо не само във висшето военно образование, а и сред учебните заведения в България и в Европа, каза още министър Каракачанов в словото си.

„Може да го направи, това е въпрос на упорит труд и няколко години работа, подобно на Военноморското училище, което е второ в света“, подчерта той.

В отговор на въпрос на журналисти министър Каракачанов посочи, че предприетите действия за преодоляване на некомплекта във въоръжените сили дават резултат.

„Заедно с военното ръководство на Министерството на отбраната, с командирите на видовете въоръжени сили, и благодарение и на медиите, които отразяват кампанията „Бъди войник“, проблемът започва да се решава. Преди 4 години по-малко от един човек кандидатстваше за едно място. Сега за едно място средно се съревновават около 4 души, а има формирования, където кандидатите за едно място са средно по 12, 15 души“, посочи той.

По думите му - това е пътят, и ако се продължи с подобна политика, некомплектът може да бъде преодолян до 3 - 4 години. „Когато подобряваш социалния пакет, даваш достойно възнаграждение на военнослужещите, военната професия става престижна; когато извадиш армията пред обществото (а не само да я гледат по телевизията на Гергьовден), хората не само виждат, че има Българска армия, но заявяват и желание да бъдат част от нея“, посочи Каракачанов.

„С възможността за доброволната военна служба много млади момчета и момичета могат да получат умения като военнослужещи. Тези от тях, които преценят, че това е тяхното призвание, могат да останат в армията като кадрови военнослужещи“, каза още министърът на отбраната.

„Надявам се един ден да решим и проблема с наборната военна служба“, добави той. По думите му - наборната военна служба генерално решава проблемите с окомплектоването на личния състав, с резерва на Въоръжените сили, допринася за възпитанието на младите хора, а примерите с Европа в последните години са в подобна насока.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов поднесе цветя пред паметниците на 4-и пехотен Плевенски полк и на 9-а пехотна Плевенска дивизия. Пред паметта на героите се поклони и генерал-майор Димитър Петров, командир на Военновъздушните сили. С министерска заповед с предметна награда беше отличен полковник доц. д-р Мануш Христов, преподавател във ВВВУ. Началникът на гарнизон Плевен бригаден генерал Юлиян Радойски връчи на министъра на отбраната Красимир Каракачанов офицерска сабя за личния му принос и доказани заслуги за възстановяването на ВВВУ и институционалното му изграждане.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 този

    25 3 Отговор
    А с паспортите врътката как е, кюфте?
  • 2 Ти си

    26 3 Отговор
    най - лошото , което някога ѝ се е случвало !

    Коментиран от #17

  • 3 Айй

    25 3 Отговор
    Шкембе Войвода се оказа голям продажник
  • 4 истина е

    22 3 Отговор
    В армията ти расте само шкембето ,всичко друго е пълен леш !!! Все още не мога да повярвам ,че тоз кал-так е минисър на отбранаа !!
  • 5 миш

    16 3 Отговор
    Може ли да сравни нашата армия с някоя друга по негов избор?
  • 6 Псевдоним в Разведката

    15 3 Отговор
    Била-ли.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Surko

    20 3 Отговор
    САЩ искат Шкембет навсякацена във влатта,има уговорка да купува на сляпо и прескъпо америкамско въоръжение. Услади им се на краварите да продават илюзии на хартия за тежки милиарди та затова този е техния човек.
  • 9 Кара качан

    12 3 Отговор
    В СЦЗ ще ти се случат още по хубави неща. Бедна ти е фантазията
  • 10 Достойна присъда

    12 3 Отговор
    Само едно лошо нещо ти се случи Шкембак,когато изцапа гащите!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хахахаха

    10 3 Отговор
    Къде е Прасимир и къде е Гьобелс.

    Прасимиреееееее, това че си чел какво правил/говорил "министъра на пропагандата и просвещението" на Нацистка Германия, не означава че имаш нещо между прасешките ушенца.
  • 13 гадно

    10 3 Отговор
    Само дето не знам през последните 70 години някой български войн да е загинал за България, напоследък мрът за пари и чужди интереси.
  • 14 Достойна присъда

    11 3 Отговор
    Шкембака е бил в Плевен,голяма разруха е в този град,запуснатите паркове Кайлъка и на Панорамата, без осветление,счупени пейки и лампи,животните от зоопарка бяха напуснали клетките си да търсят храна,това видях миналата есен там, жалко за хубавия град,но ти Шкембак си си добре,докато не те приберат в затвора!
  • 15 Истината за

    10 3 Отговор
    Тоя участваше в унищожаването на българската армия чрез премахването на наборната служба,а сега в армията се случвали и добри неща.А имахме 160 000 души редовна армия,над 500 бойни самолета и ........А и много войска в запаса.А сега Каракачанов какво имаш?!

    Коментиран от #19

  • 16 В бегето нема армия

    8 1 Отговор
    Има само крадци дето са там за да грабят от старшинката до тоа с тая голема капа на снимката де и тои не знае що я носи
  • 17 Луд

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ти си":

    От 2005 год съм в Армията и Каракачанов е най-добрия министър.Остави заплатите те са бюджетни и така или иначе щяха да ги вдигнат,но вече има дрехи и кубинки.Кой е вярвал преди 4 години ,че ще ми дадат кубинки Haix.Сега той не е с вълшебна пръчица и всичко да е цветя и рози ,но сега отпускат части за машините ,а преди ги купувахме.Няма военнослужещ който да не е доволен от министъра в момента и бихме искали той да е министър още 4 години.В сравнение с Аню Ангелов ,Краси Каракачанов е великан.Въпреки ,че Аню беше генерал ,а Каракачанов не е бил военен си личи кой си го има в главата.А вие си пишете каквото искате.Измами правил с паспорти.Ами ще прави ,като няма кой да го провери.Щото вие пък не правите измами,само че кокошкарски и се дразнител , че той ги прави на високо ниво.Това е положението на Балканите.Такъв е живота тук и такъв ще го живеем.На който не му харесва да хваща или на запад или на изток,в зависимост от неговите идеали.А вие си мрънкате,не пречите на никой.

    Коментиран от #20

  • 18 chi

    6 1 Отговор
    Скрий се бе маймун!
  • 19 Алфа Чакал

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Истината за":

    Наборната служба приключи 2007 г.И не знам колко време преди това е прието да приключи.Каракачанов става министър 2017 г.Можеш ли да смяташ и точно той иска да върне наборната служба и дори от лятото тя започва.Пожелателна ще е.Е сега ония мишка Джамбази дали ще пожелае незнам

    Коментиран от #24

  • 20 Ти верно си луд

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Луд":

    Щом си се цанил като омотат конците началниците ти да ходиш да мреш на фронта за благото на доган пеевски маргини тикви паши милиционери политици..щото ако стане война ти ше мреш да им защитаваш имането хотелите кръчмите а те ше се крият у бункерите и ше си правят далаверите ...а ти се кефиш на некви боти чужда марка😂😂😂😂

    Коментиран от #23

  • 21 Дрът Чичак

    6 2 Отговор
    Красо, помня как даваше интервюта на руски журналисти. Кинти за данни от НАТО кихат ли ти руснаците?
  • 22 старшината

    8 3 Отговор
    ПРОСТ ШКЕМБАР. ПРОДАВАЧ НА ПАСПОРТИ И НА ВОЕННИ ТЕРЕНИ.ДОКАЗАН ДАЛАВЕРАДЖИЯ .СРАМ ЗА ВМРО И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. СЪЩИЯ ПРОСТ ТУЛУП КАТО ТИКВАТА
  • 23 Луд

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ти верно си луд":

    Аз така или иначе съм си дал това под наем.Но ти казвам ,че Каракачанов е министъра който оправи доста неща при нас.Предела на кадровите войници беше 46 той го направи 49 И така огромен брой войници ще направят заветните 18 години служба и ще хванат първа категория.Аз кубинки мога да си купя всякакви ,но е факт ,че при Каракачанов дават HAIX.Ако ходиш всеки ден с кубинки и зиме и лято ще го оцениш.А по време на учения примерно Шабла цели 3 седмици само и единствено с кубинки.

    Коментиран от #27

  • 24 Някой си

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Алфа Чакал":

    Всичко се прави в Парламента,както тогава така и сега!Тоя господин с неговата партия тогава участваше,като парламентарно представена партия.Така,че част от вината за унищожаването на армията преди 2007 година е и на ВМРО.

    Коментиран от #26

  • 25 Карлово

    4 1 Отговор
    Г-н Каракачанов, поне малко не те ли гложди отвътре,че изхвърли от ВМРО истински патриоти,под давлението на утайки,като Славчо Атанасов,Бойко Ватев............

    Коментиран от #28

  • 26 Алфа Чакал

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Някой си":

    Колкото е малка ролята на ВМРО сега толкова малко си беше и тогава.Но,както каза един колега по-горе Каракачанов е най-добри министър до сега ,а аз съм военен от времето на Близнаков ,ако изобщо го помните този индивид.
  • 27 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Луд":

    И какво им е на кубинкитехче неразбрах
  • 28 мдда

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Карлово":

    Какъв патриот е Славчо Атанасов, бе мушмурок )) хах аха човека който разсипа Пловдив за един мандат бил патриот.. Ти още малко ще кажеш че и Нинова е патриотка.
  • 29 Дедо1

    3 0 Отговор
    То са армия нема,са е пълен цирк

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Филип

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дедо1":

    И кой е виновен за това?
  • 32 Шкембето Каракачанов не разбрали, че

    0 0 Отговор
    НЕЕ министър вече!! На какъв се изживява, бъдещия подсъдими Гражданин!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове