ФАКТИ.БГ

Каракачанов нападна Лозан Панов: Вас трансджендър ли Ви е раждал?

Повод за острата реакция на вицепремиера станаха внесените в деловодството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация

Публикувана: 21 Март, 2021 11:46
84 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4318
Каракачанов нападна Лозан Панов: Вас трансджендър ли Ви е раждал?
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 47 гласа.

Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър? Това пита вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов председателя на ВКС Лозан Панов и продължава: Чии интереси защитават съдиите във ВКС?

За мен като вицепремиер намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата пряко засягат националната сигурност.

Повод за острата реакция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов станаха внесените от Гражданската колегия на Върховния касационен съд в деловоството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация.

Наред с това в текста се иска тълкувание дали традиционната религия в България е източноправославното вероизповедание, засягат се нормите за семейството, майчинството и децата, поставени от Основния ни закон под закрила на държавата и обществото, брака като доброволен съюз между мъж и жена и това, че жената - майка се ползва от особена закрила. Това са: чл. 6, ал. 2, чл. 13, ал. 3, чл. 14, чл. 46, ал. 1 и чл. 47, ал. 2.

Във въпросите се обръща внимание и на чл. 5, ал. 1 и 2, които касаят върховенството на Конституцията на стараната ни, като по този начин поставят под съмнение нейното действие като висш закон пред цитираните в документа Конвенция за защита правата на човека и основните свободи и Харта на основните права на ЕС.
https://parliament.bg/bg/const

И нещо повече. Върховните съдии искат от Конституционния съд да отговори дали понятието „пол“, което е дефинирано на ниво Основен закон, е в тези зададени граници или би могло да се тълкува като „самостоятелно психологическо и/или социално изражение, различно от биологичното?“.

Все скандални неща, които касаят основни за обществото ни ценности като семейството, децата, християнската религия и върховенството на закона.

По-задълбочена проверка на причината за това искане на тълкувателно решение показва, че това е разпореждане за образуване на тълкувателно дело 02/2020г. на Председателя на ВКС, касаещо правата на мъж, определящ се като „трансджендър“, който иска от общинска администрация имената му от мъжки да се сменят с женски.
http://www.vks.bg/talkuvatelni-dela-osgk.html

Едва ли жалбата на един трансджендър, че са му отказали смяна на имената от мъжки на женски е истинският повод съдиите от ВКС да поискат тълкуване на конституционни текстове, които са стожери на държавността, християнските ценности, морала и нормалността, категоричен е още в позицията си вицепремиерът Каракачанов.

Ето и пълния текст на обръщението към председателя на ВКС Лозан Панов, публикувано във Фейсбук страницата на Каракачанов:
https://www.facebook.com/239611712717792/posts/4035587473120178/

Уважаеми г-н Лозан Панов,
Обръщам се към Вас в качеството ми на заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на отбраната на Република България.

Разбирам, че съдът, който Вие ръководите - Върховният касационен съд - е попитал Конституционния съд дали полът е биологично определен, или има социално и психологическо измерение.

Отсега Ви казвам – не е нужно да питате конституционните съдии.
Аз ще Ви задам един прост въпрос и моля Вие да си отговорите на него – Вас майка ли Ви е раждала, или трансджендър? Вас баща ли ви е създал, или трансджендър?
Питам същото и Вашите колеги, които са взели това решение и са се подписали под него.

Вярно, че има един стар виц за радио Ереван дали мъж може да забременее от мъж и отговорът е – „в една съседна държава опитите продължават“, но все пак нека правим разлика между виц и реалност.
В България думата „майка“ е свята.

В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство.

В България жената - майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото.

Не разбирам хората, които са си позволили да искат тълкуване на тези ценности, защитени и в Конституцията на България.

Защо? Кому е нужно? Чии интереси защитават хората в подопечния Ви съд, г-н Панов?

Неслучайно се обръщам към Вас.
За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията, са неща, пряко засягащи националната сигурност.

Кой стои зад тези провокации и опити за разклащане на моралните, духовни и законодателни устои на обществото и държавата ни, г-н Панов?

Още повече в една тотална демографска криза, наричана от експертите даже катастрофа. Кому е нужно допълнително да разнебитваме съзнанието на младите хора с подобни неща? Според статистиката след по-малко от 30 години ние, българите, ще станем застаряващо малцинство и циганите ще ни превземат.

И поради тази причина Ви призовавам да кажете - кому е нужно това?
Едва ли жалбата на един трансджендър, че са му отказали смяна на имената от мъжки на женски е истинският повод съдиите от ВКС да поискат тълкуване на конституционни текстове, които са стожери на държавността, християнските ценности, морала и нормалността.

Кога забравихте, че Темида е с превръзка на очите символично? Защото съдът трябва да „мери“ на везните на правосъдието безпристрастно. И не трябва да обслужва политики и идеологии, които са във вреда на българския народ.

Спирам с Вас и се обръщам към българските граждани.

В качеството ми на заместник министър-председател и министър на отбраната, заедно с депутатите на ВМРО в 43-ото и 44-ото Народно събрание, спряхме всякакви подобни опити за налагане на извращението като норма в българското общество.

Аз заставам зад огромната част от българското общество, което се противопостави именно на това. И съм убеден, че заедно ще продължим да се борим извращението да не става норма в държавата ни.

Убеден съм също така, че заедно с Вас - нормалните български граждани - няма да допуснем и занапред подобни неадекватни политики, насочени срещу нормалността, семейството, християнството, държавността и националната сигурност на България.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 47 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
2
Този коментар е премахнат от модератор.
3
Този коментар е премахнат от модератор.
Да цитирам един
4 Отговор
уважаван професор: "Боже, какви нищожества стоят начело на държавата"... На 4 април да изберем нормалността.

Коментиран от #69


Оценка:
-22 +106

свиня майка
5 Отговор
въхх продавача на паспорти и земя го играе много религиозен бре :)

Коментиран от #57


Оценка:
-31 +74

Дебелака е нагъл
6 Отговор
Ама още малко заедно с ГЕРБ пътува.

Коментиран от #37


Оценка:
-19 +73

мсс
7 Отговор
По-интересно е тая торба с ла...а,какво я е родило????За няколко години успяха да докарат България до тотално блокиране и разпад и икономически и морално най-вече.Незнам как не го е срам да се показва напиканият ни военен,камо ли да обвинява други хора.

Оценка:
-21 +66

Рекламист На Била
8 Отговор
На тоя се некой друг му е виновен... само ТОЙ и байХ0я са убави!!!!

Оценка:
-20 +55

Енчев
9 Отговор
Г-н Каракачанов, този въпрос първо трябва да го зададете на вашия заместник във ВМРО.

Оценка:
-17 +65

Българка
10 Отговор
Пряко засяга националната сигутност агент-доносник от ДС да е начело на МО и вицепремиер! МО е пробито изначално с това управление! Защо Гешев не е задържал брокера на имоти Каракачанов по шпионския скандал?
Явно изискването за да си водач или вчелни места на листите на ГЕРБ и ВМРО да си престъпник, лъжец или най-малко червей!

Коментиран от #24, #41


Оценка:
-17 +48

ГруЮ
11 Отговор
Браво Каракачанов, право куме в очи!

Оценка:
-43 +48

ГОРСКИ
12 Отговор
А бе пишман депутат кажи колко лапна от продажбите на военните имоти, а не само празни приказки??????

Коментиран от #56


Оценка:
-21 +41

13
Този коментар е премахнат от модератор.
АУУУУУ
14 Отговор
А сега да видим колко от тука ще реват заради въпроса на Каракачанката... Следва че се чувстват лично засегнати..... Тоест мама не е мама.. Ами е нещо дето ги е срам да кажат и затова по-лесно щее да сложат минус или да напишат някоя простотия.... Проблема е че мама си остана такава.... Странна 😂😂😂😂😂

Оценка:
-15 +43

Ю.кортес
15 Отговор
Съдът оглавяван от Лозан Панов е позор за България.Прокуратурата си върши работата,съдът е гнилата ябълка.Там оправдават престъпниците и превратаджиите.

Коментиран от #22, #58, #81


Оценка:
-37 +38

16
Този коментар е премахнат от модератор.
17
Този коментар е премахнат от модератор.
Хахаха
18 Отговор
Свинята Помак Каракачан си пада по малки деца и кози, той какъв тогава, педофил или зоофил.

Оценка:
-27 +27

6785
19 Отговор
Каракачанов, такава неграмотност !!! по-добре си трай

Оценка:
-30 +24

Фен
20 Отговор
Г-н Каракачанов, Вие знаете ли, че имате хубави очи?

Оценка:
-21 +12

Българка
21 Отговор
Eдвa ли жaлбaтa нa eдин трaнcджeндър, чe ca му oткaзaли cмянa нa имeнaтa oт мъжки нa жeнcки e иcтинcкият пoвoд cъдиитe oт ВКC дa пoиcкaт тълкувaнe нa кoнcтитуциoнни тeкcтoвe"
Каракачанов е изумен, че някой от съда иска да си свърши работата според точката на закона, а не според спуснатите от върхушката указания, опорки и разпореждания
Какъв срам! Но щом е замесен президентът, Лозан Панов или опозицията, то воят на мафията е огромен!
Продажна мутра- търговец - съд за комисионните ти и щетите, които нанесе на МО и цяла България!

Оценка:
-21 +26

бай Кypти
22 Отговор

До коментар #15 от "Ю.кортес":


колега в заблуда си ... точно обратното е !

Оценка:
-6 +9

23
Този коментар е премахнат от модератор.
24
Този коментар е премахнат от модератор.
25
Този коментар е премахнат от модератор.
ХайлАдолф
26 Отговор
Лозан Панов винаги е бил долнопробен човек-нищожник , който за малко пари е готов да обслужи всякакви интереси на плащачите-поръчители , та скоро ще започне и публично до пропагандира истанбулската конвенцийка .

Оценка:
-12 +39

27
Този коментар е премахнат от модератор.
28
Този коментар е премахнат от модератор.
29
Този коментар е премахнат от модератор.
смерш
30 Отговор
Русенския македонец агент Иван в амбициите отново да бъде патерица на пишман генерала в следващия парламент шуми безсмислено и глупаво по тази тема!
Напротив,като се има предвид огромния натиск на който сме подложени от доминирания от ЛГДж -ри англосаксонски запад по темата,включително и по т.нар.Истанбулска конвекция,искането за тълкувателно решение от Конституционния Съд е изключително навременно!
Едно умно и принципно, в унисон с традиционните ни цености,решение на КС би затворило трайно пред обществото ни тази ЛГ Дж-ска истерия!

Оценка:
-13 +17

АУУУУУ
31 Отговор

До коментар #25 от "Занев":


Грешка... Гаргамел каза че никога не е достатъчно дебел, 😂😂😂🤬😂

Коментиран от #78


Оценка:
-8 +10

Изобщо
32 Отговор
не одобрявам Каракачанов, но в случая е прав.

Оценка:
-15 +19

Гнууус
33 Отговор
Агента е изключително противен, нагъл и отблъскващ, но приласкава един транснещо си, че и евродепутат го направи и пиратки му дава да хвърля по хората.

Оценка:
-11 +18

А теб
34 Отговор
потомствен комунисте безроден и от алчен по - алчен , хич да не те бяха раждали !

Оценка:
-7 +16

Браво на Каракачанов
35 Отговор
Постави го на място този самозабравил се.

Оценка:
-13 +24

PetroF
36 Отговор
Тоя ПаноФ ква работа има д тия жедъри ?!

Оценка:
-9 +23

БГ МАФИЯ В МС
37 Отговор

До коментар #6 от "Дебелака е нагъл":


ЦРУ ЗА ТЪПАКА ГЕШЕВ --- "Бих добавил и, че ЦРУ няма толкова глупави служители като въпросния "Гешев". Никой наш агент няма по толкова непохватен начин да разобличава руски агенти. По-скоро ще се опитаме да ги превербуваме. Често постигаме успех. А когато не успеем, те знаят, че сме ги разкрили, и ги изтеглят. Но така е по-правилно - по-добре един превербуван от десет, отколкото да пратим десет в затвора. От тях не печелим нищо..." - поясни той логиката на разузнаването.

Оценка:
-2 +13

38
Този коментар е премахнат от модератор.
39
Този коментар е премахнат от модератор.
АУУУУУ
40 Отговор

До коментар #27 от "Стойчо":


Аууууу че си ядосан.... Не трябва..... Ти не си виновен че природата се е пошегувала с теб... Трябва да намериш духовното в теб... Защото другото е миниатюрно 😂😂😂😂😂😂

Коментиран от #77


Оценка:
-9 +8

41
Този коментар е премахнат от модератор.
Оня с куфара( от трафопоста)
42 Отговор
Дойде време за избори и отново наду ,,гайдата" за лезбо- гейско - истанбулските простотийй

Оценка:
-5 +11

43
Този коментар е премахнат от модератор.
2 въпроса към войводата
44 Отговор
В кой месец е,и ходил ли е на видеозон?

Оценка:
-8 +15

45
Този коментар е премахнат от модератор.
Гошо
46 Отговор
За тази му позиция голямо ЕВАЛА!!! Аман от вечно хленчещи пе..раси, джедаи, лезбийци, полово неутрални и какви ли не извратеняци! Казвайте се както искате, е.е.е.е с когото и с каквото искате, избирайте си какъвто пол си харесвате, обличайте се както ви кефне.......... защо трябва да е с фанфари, защо трябва да занимавате нормалните хора с ваще болести, защо трябва да ви гледат децата......!?!?

Коментиран от #48


Оценка:
-12 +19

Втория с коня
47 Отговор
Кифте войвода кога ще ходи в затвора за паспортите, за самолетите и продадените имоти за жълти стотинки? Много е смел сега, като за последно. Явно знае че изборите ще се спънат тотално. Но колелото се върти!

Оценка:
-11 +15

Мазньо
48 Отговор

До коментар #46 от "Гошо":


Без първото изречение съм абсолютно на твоята позиция!Но по-добре е ,ако има неясноти в тълкуването на Конституциято,да се получи тълкуване от К.С. и да няма повече заигравания!

Оценка:
-1 +1

Факт
49 Отговор
Каракачанов използва службите за тероризъм срещу неудобни

Оценка:
-7 +5

Стругар
50 Отговор
Резбованият Била Торбичка желае да е ДЖЕНДЪР №1...

Оценка:
-11 +5

51
Този коментар е премахнат от модератор.
52
Този коментар е премахнат от модератор.
53
Този коментар е премахнат от модератор.
КАРАКАЧАНОВ..ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ДЪЛГОВЕ!!
54 Отговор
ХВЪРЧИЛАТА ОТ САЩ СА СТАРОМОДНИ!!

Оценка:
-6 +11

Уйке
55 Отговор
Този индивид продава интересите на България и е готов, ако ще и да се обреже, само и само да е във власта! Тримата дебели-Борисов, Каракачанов и Пеевски, трябва да бъдат поставени на строг тъмничен режим, поне външно да замязат на хора, а вътрешно душевно опоскани и лишени от всякакви човешки достойнства индивиди като тях не подлежат на превъзпитание!

Оценка:
-6 +7

Дизел
56 Отговор

До коментар #12 от "ГОРСКИ":


Стой си под храста, горски. Не се опитвай да мислиш, не можеш.

Оценка:
-0 +4

57
Този коментар е премахнат от модератор.
Дизел
58 Отговор

До коментар #15 от "Ю.кортес":


А така. Не ни трябва прокурор за Гешев а съд за съдиите. Съд за съдиите. С присъди умножение по пет.

Оценка:
-0 +9

59
Този коментар е премахнат от модератор.
Прав е
60 Отговор
Прав е Каракачнов. А вие дето го хулите в случая - всички сте боклуци. До един. Скапани тролове.

Оценка:
-7 +12

абе
61 Отговор
пишман``Войвода``!Мани,мани ?!Той е м... и ската....

Оценка:
-9 +4

абе
62 Отговор
не казат ,че има български македонци?!Що си траем!?....Турците имат партия,ние -Не!!/На `дебелия ногата не може да ходи с неговите ``харамии``са измамници/!

Оценка:
-6 +1

Боже,прибери си версиите!
63 Отговор
Прав е национал.....иста Каракачанов! България не е преминала през тъмното средновековие,та през XXI век трябва да си го навакса,според него!

Оценка:
-4 +6

64
Този коментар е премахнат от модератор.
Хтврхфтв
65 Отговор
Няма значение кой кого е раждал, а да бъдем толерантни към другите. Има хора, които не могат да раждат или не могат да правят деца, но те също са хора и също имат право на щастие като другите. Не трябва да се дискриминират.

Оценка:
-8 +3

Хорааа!
66 Отговор
Каракачанов може да е всякакъв.-агент, прасе, дупедавещ, крадец,.... Каквото и да кажем няма да сбъркаме.
Но тук не става еъпрос за нвго, а за темата която повдига. Това е същественото - какво ни готвят такива като педала Панов. Мислете какво ни чака нас - остатъците от българите, а не за Шкембе-войвода.....

Оценка:
-4 +12

ПЕНКО
67 Отговор
ВСЕ ЗАОБИКАЛЯТ ВЪПРОСА : " КОЙ НАТРЕСЕ ЛОЗАН ПЪНОВ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД " !???????????????? ДБ ЛИ БЕШЕ - ДСБ ЛИ БЕШЕ - ДС ЛИ БЕШЕ --- КОЙ ... ????????????

Коментиран от #82


Оценка:
-2 +12

68
Този коментар е премахнат от модератор.
Истината е
69 Отговор

До коментар #4 от "Да цитирам един":


че Андрешко не може да бъде англичанин, французин, германец.Андрешко може да е само Българин, затова и Локдауните и Протестите ни са от и като за Андрешковци.Като Правителството, Президенството, Парламента и всички избиратели.Затова и не очаквам нещо да се промени на 4 Април.

Коментиран от #70


Оценка:
-2 +2

РЕАЛИСТ
70 Отговор

До коментар #69 от "Истината е":


Абе откога Андрешко е станал негативен герой? Вкарал е в реката един бирник, който иска да мори сиромах човек. Герберуги такива, дай ви да цедите бедняците . Малко ви е , че и от богаташи, като Божков влачите.

Оценка:
-3 +4

питащ
71 Отговор
Ти нормален ли си да говориш по този начин за един уважаван юрист, естествено не от управляващата шайка от която си част. Бог забавя но не забравя, помни шкембе войвода.

Оценка:
-9 +4

Бай ти Ганя
72 Отговор
Пълно е с изменници и продажниции и в България на всяко ниво, съдии подлоги измекяри, за такава пасмина трябва сеч публична

Оценка:
-1 +6

Росенздравец
73 Отговор
Крайно време е тези псевдо патриоти да изпратим на 4. април завинаги в забвение.

Оценка:
-7 +4

Бай Шиле
74 Отговор
Може ли Лозан Панов да декларира доходите си от БХК,включително и тези за освобождаването на австралийския убиец?Може, ама няма.

Оценка:
-2 +5

ОСТАВКА
75 Отговор
На агент Иван никой не е дал думата. Да си гледа там паспортите, че само 2 седмици му останаха да си пълни гушата.

Оценка:
-2 +4

Някой
76 Отговор
Не мога да разбера от къде се ражда тази злоба? Нали всички сме български граждани , защо се мразим и обиждаме взаимно?

Оценка:
-0 +0

Последно
77 Отговор

До коментар #40 от "АУУУУУ":


Последно като какъв се определяш – като мъж или като жена? Щото така не можеш да намериш верния път в живота. А на 50 години да не си наясно със сексуалността си, не е нормелно. Кажи, кое беше първо при тебе – психическата, или физическата обърканост? Ясно е, че едното е следствие на другото. Но ти си кажи, да ти олекне.

Оценка:
-0 +0

Грешка си ти
78 Отговор

До коментар #31 от "АУУУУУ":


Правиш се на много духовит, но трепериш от гняв.

Оценка:
-0 +0

79
Този коментар е премахнат от модератор.
Иван
80 Отговор
Този псевдо съдия дето пусна убиеца на свобода и прибира паричките на БХК е крайнои време да го разкараме

Оценка:
-0 +0

ИМПЕРИАЛИСТ
81 Отговор

До коментар #15 от "Ю.кортес":


Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.

Оценка:
-0 +0

Така е
82 Отговор

До коментар #67 от "ПЕНКО":


Тoзи лицeмeрeн плъх Лoзaн Пaнoв e oт кoтилoтo нa крaдeцa oт Дрaгaлeвци.

Оценка:
-2 +0

ГРОБ
83 Отговор
Чрез придобити или изфабрикувани хомосексуални компромати, мафията принуждава много влиятелни и важни хора да мълчат.
Става въпрос за престъпници във властта, които се интересуват живо от сексуалният живот на съдии, прокурори и тн.
За целта е нужно само отрицателно отношение на обществото към подобен тип хора.

Оценка:
-0 +2

респект към
84 Отговор
Лозан Панов от години вади кирливите ризи на бкп-герб,заплашваха го като разхлабиха болтовете на колелата на служебния му втомобил,за някакъв музикален клип сниман в съдебна палата,но това е достоен българин и човек и не се продава на мафията!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове


Ловци на бисери
Наско Сираков
Легендата на Левски за "офертата" от ЦСКА
Не мога без ЦСКА, но това е бомба без фитил"

Още бисери
ТОП 5