Last news in Fakti

30 Март, 2021 11:41 2 717 19

Петър Москов: Да раздаваш заплати в партийни програми и на конгреси е комунизъм

  • петър москов-
  • код-
  • избори

Гордостта на европейския либерален елит „Зелената сделка“ е купен фалит за България и Европа, смята председателят на партия КОД

Петър Москов: Да раздаваш заплати в партийни програми и на конгреси е комунизъм - 1

КОД е дясна консервативна партия и в платформата ни няма да намерите безогледно харчене и раздаване на пари на калпак. Това заяви лидерът на КОД Петър Москов при представянето на предизборната платформа на партията в Стара Загора, цитиран от партийната пресслужба.

"В това се състезават партиите от розово-зелената вълна. За тях политика означава харчене на парите на данъкоплатците, за купуване на гласове на различни малцинства и групи, заяви още Москов. Като консервативна партия, КОД цени всеки лев на данъкоплатеца, защото той е изкаран с труд. Десните политици охраняват труда и сигурността на работещите и отговорни хора, които ежедневно полагат усилия, за да изхранят семействата си, да изучат децата си, да осигурят спокойни старини на родителите си. Затова нашите идеи са свързани с това, как работещите хора да изкарат повече пари, а не как политиците да изхарчат повече от техните пари." Така Москов очерта разликата между консервативното управление и либералните утопии.

"Държавата няма право да издържа с парите на данъкоплатците никакви малцинства. Обществото дължи интеграция само на хората с трайни увреждания. Всякакви други раздавания на помощи на безработни и неграмотни, в КОД определят като политическа корупция и купуване на гласове. Хората трябва да се издържат с труда си и държавата трябва да им осигури тази възможност. Раздаването на пари на едни хора, изработени от други хора, не е социална политика, а политика на равенство и купуване на комфорт. В една силна и богата държава, покачването на пенсиите и заплатите става в съответствие с процентния ръст на икономиката през преходната година. Колкото расте икономиката, толкова се повишават и доходите. Решаване на нивото на заплатите на партийни конгреси е комунизъм", заяви Москов.

"Когато чуете политик да раздава щедро пари знайте, че той не мисли за интересите на работещите, а как да изхарчи парите им, за да си купи гласове", продължи консерваторът.

"Това са новите комунисти. Вместо диктатурата на пролетариата те налагат диктатура на малцинствата. Старите комунисти отричаха националната държава, защото вярваха в интернационализма. Новите комунисти се борят с националната идентичност, защото искат да наложат мултикултурна общност. Старите комунисти отричаха Господ и забраняваха религиите. За новите комунисти всеки човек e Бог и всяка лична воля е Божията воля, срещу волята на мнозинството и обществото. Налагането на новата диктатура вече започва реално да се усеща в живота ни, предупреди Москов.

"Първата жертва винаги са свободата на мисълта и словото. Вече не само журналистите усещат, че свободата да изречеш гласно какво мислиш става все по-дефицитна. Новите комунисти и либерали са си присвоили правото да определят моралните, етични и естетически норми на обществото ни. Всеки, който не е съгласен или дръзва да отстоява традиционните разбирания и ценности бива посочван с пръст и „докладван“ като фашист, терорист или просто неудобен."

"Само една силна държава със здраво общество с традиционни устои може да спре този либерален разпад. КОД е за силна национална държава, която да е част от силен Европейски съюз. Според консерваторите, в момента България е разградена държава, а ЕС се управлява от слаби и безпомощни политици. Тези хора, които вложиха целия си политически ентусиазъм в налагането на една крайно съмнителна „Зелена сделка“, обслужваща интересите на новите енергийни играчи, днес пред очите ни се провалиха в най-важната си задача – да спасят здравето и живота на европейските граждани."

"Аз няма да се притесня да бъда единственият политик, който ще каже, че гордостта на европейското либерално лидерство - т.нар. „Зелена сделка“, в този ѝ вид е купен икономически фалит за Европа и за България, заяви Москов.Т

"Тя ще лиши хиляди българи от работни места и ще обезлюди Стара Загора, ще доведе до тежък енергиен дефицит и енергийна зависимост и България и целия ЕС. Зелената сделка застрашава суверенитета и националната сигурност на страната ни", категорична е оценката на консерваторите.

"Затова, според КОД, нейното максимално отлагане трябва да бъде национален приоритет. Предоговарянето и преди 2025 г, трябва да е първостепенна задача за всеки български политик. Усилията ни трябва да бъдат насочени към осъвременяване и модернизиране на системите за премахване на серните и азотни окиси и праховите частици, а не към затваряне на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн", поясни Москов. =

"Изключение прави най-старият от тях, който не може да бъде модернизиран и наистина трябва да бъде закрит", допълни той.

"Излизането от икономическата криза, породенa от COVID-19 , ще е тежко и изисква държавата да гарантира на българската икономиката изобилна евтина и чиста енергия", продължи Москов пред журналисти в Стара Загора.

"Затварянето на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн в този момент ще предизвика икономически крах в целия регион и ще доведе до енергиен и ценови стрес на цялата българска икономика. Българското правителство трябва да защити интересите на страната ни от лобистите на големите глобални енергийни корпорации в ЕС", отбеляза още той.

Според Москов зад цялата тази „битка срещу климата“, всъщност тече огромно преразпределение на материални и енергийни ресурси. Той определи зелената сделка като икономическа утопия, а либералите като политически аватари на глобалните корпорации.

"Прехвърлянето на работни места и мръсни производства от Европа и Америка в Азия и Африка не води до по-чиста планета, а само до чисти огромни печалбите на големите трансгранични корпорации", поясни той.

"Те си спестяват скъпите заплати за образованите европейски работници, ограниченията на работното време и трудовото законодателство в нашите общества срещу паница ориз в бедните държави в Азия и Африка. Зад „грижата им за климата“ стои само желание да минимализират разходите си и да увеличи печалбите си. Европейските правителства, включително и българското, трябва да защитят европейските граждани и европейските работни места, а не да закрият европейските икономики", завърши Москов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 0 Отговор
    Партиите се грижат само за партийците си.Само ние на площада мислим за България.Елате при нас, кажете си мъката и заедно ще намерим решение.Сами сме нищо,заедно не могат да ни спрат.

    Коментиран от #4

  • 2 Всички сте мошеници

    5 2 Отговор
    Само са джоба си мислите! Лъжете ни за да ви дадем правото да ни крадете!

    Коментиран от #3

  • 3 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Всички сте мошеници":

    Ела на площада да формираме силно гражданско общество, което да контролира партиите.Прокуратурата и медиите които трябва да контролират партиите са купени.Само ние на площада, всички заедно можем да ги мачкаме докато заработят.
  • 4 Колко плащат на ден на площада?

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Казвай щото съм я закъсал за пари! Ако трябва да се вдига гюрултия, аз съм твоя човек! Според плащането и делата!
  • 5 един от гадните

    3 2 Отговор
    политици е този индивид.
  • 6 Българка

    8 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Петър Москов: Да раздаваш заплати в партийни програми и на конгреси е комунизъм"
    Не това е по-гнусно от комунизъм, това е разбойнически грабеж! ГЕРБ, ВМРО, ДПС, подкрепени от ВОЛЯ и НФСБ попиляха и ограбиха страната ни
    Нека 04.04 им покажем червен картон и ги изхвърлим от властта.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 И кого да сложим?

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Някой гладен с голяма рода, да се нахрани и той ли? Безизходица е!

    Коментиран от #9

  • 8 Ти май не си разбрала!

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    В магазина предлагат развалени краставици, и развалени тикви! И купуваш само едното, или не купуваш!
  • 9 Българка

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "И кого да сложим?":

    Всеки, който гласува за ГЕРБ-ВМРО, ДПС става съучастник в престъпленията на шайката, антибългарин, безродник и национален предател!
  • 10 Дърт пее..раст...

    0 0 Отговор
    Това е гнусен феодализъм.Богати у бедни.Средна класа Няма..Богати помешчици и оръфани селяни ,може и цигани.Хранят ги на обяд..
  • 11 стоян

    2 3 Отговор
    Колко точни думи от Москов-умен човек

    Коментиран от #17

  • 12 Седесарят.

    1 3 Отговор
    Десните,през годините се доказаха ,като рушители на всичко ,ВСИЧКО.!!ОА до Я...!!Приватизации,ликвидации,злоупотреба с фондове,убийства,,кражби,задлъжняване на България,.Осакатяване и оскотяване на обществото.И 3 млн избягаха.И децата им се родиха на вън,в друга държава...Как се казва това??
  • 13 Дърт пее..раст...

    0 1 Отговор
    Луи 14,е въвел наградите,медалите,бонусите в 17 в...Ноо,само за неговите хора,бандитите от сой..!! За ,робите,храна,и евтино вино..!!!И той ли е комунист..???

    Коментиран от #15

  • 14 дрвб

    0 0 Отговор
    Много охранявате труда и се грижите за работещите..., затова работният ден е 10-12 часа в частния сектор и никой не заплаща извънредния труд. Докато работещите се експлоатират, ще нараства броят на хората с увреждания. Преумора, претоварване, стрес, болен на работа, докато се появи увреждане. Съсипахте хората!
  • 15 дрвб

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дърт пее..раст...":

    Феодализъм, аристокрация, продаване на титли... какъв комунизъм те гони?!
    Чул нещо оттук- оттам и решил да се прави на много грамотен по форумите.
  • 16 Бюлетина 11

    3 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ ! Моите уважения към лекарите, НО абсолютно всички от тази гилдия, които влязоха в политиката се оказаха много алчни и продажни. В нашия район всички джипита минаха през политиката от различни партии , които към момента са били управляващи и абсолютно всички се сдобиха с хотели на първа линия на морето - то не бяха лекари комунисти, царисти, гербаджии....и резултата след мандата е все хотел.
  • 17 Стоянчо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян":

    объркваш ме нещо . Ти нали си симпатизант на крадливите гербаджии, а Москов към момента не е към герберопитеците. Явно още си го припознавате към групата на крадливите.
    А що се отнася до изказването му , нямам думи - ляво, дясно , патриотично и най-вече популистко - подбрал е от всичко с което да зариби проЗтия матрЯал .
  • 18 Анонимен

    0 1 Отговор
    Най-накрая един политик да прогледне отвъд нашето ежедневие . Много от проблемите в нашата страна са породени точно от тези глобални размествания за които той говори ! Трябва да се сложи край на глобалисткия либерално-зелен експеримент ! Дано все повече да стават хората в Европа който да осъзнават че либерализма е всъщност свобода само за корпорациите а ние сме осъдени да им робуваме .
  • 19 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТОЗИ ИМА " ХАРИЗМА " !!!! ПРЕДИ ГОДИНИ ЕДИН СЪС СЪЩАТА ХАРИЗМА --- ВИКАШЕ ОТ УЛИЦАТА : ... " КАЛАЙДЖИЯТААА...КАЛАЙДЖИЯТААА " !!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове