Last news in Fakti

2 Април, 2021 16:20 1 322 25

Калоян Паргов: На 4 април властта е в ръцете на избирателите

  • калоян паргов-
  • парламентарни избори-
  • избиратели

Да отворим нова страница – с нови идеи, подходи, с нещо различно, а не повече от същото, което ни предлагат управляващите от ГЕРБ, заяви лидерът на БСП - София

Калоян Паргов: На 4 април властта е в ръцете на избирателите - 1
Снимка: БСП

4 април е съдбовен ден, в който властта е в ръцете на избирателите. В този ден хората решават бъдещето на България с вота си. Нека излязат и гласуват. Това призова лидерът на БСП - София Калоян Паргов от ефира на Нова нюз.

„Ние от БСП имаме програма за управление на държавата, която предлага промяна на досегашния модел, счупване на статуквото. Предлагаме една нова визия и перспектива, с грижа за хората. Една по-различна България от тази, в която живеем в момента“, заяви Паргов.

„Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш, беше написал Николай Хайтов. Сега е моментът, когато всички са отворили политическите си сергии и предлагат. А хората трябва да изберат на кого да се доверят. Много измамно е усещането, когато се появяват нови и нови субекти и предлагат панацея за всички проблеми. Едно е да обещаваш, друго е да управляваш“, каза той.

По думите му БСП е една от малкото партии в тази политическа надпревара, която е била в ролята и на управляващ, и на опозиция. „Левицата знае какво е да управлява, да се носи отговорност“, заяви Паргов.

„През мандата на тройната коалиция имаше близо 25 млрд. лева инвестиции, 100% увеличение на пенсиите, България влезе в Европейския съюз през 2007 г. и стартира подготовката за усвояването на европейските средства. Но в политиката понякога не е важно какво си направил и казал, а какво усещане си оставил в хората. През 2009 г. те дадоха своя вот за Бойко Борисов и ГЕРБ. И така вече 10 години“, добави още председателят на столичната организация на БСП.

„Някои казват, че това са най-важните избори от 1990 г. до сега. Според мен всички избори са важни, но предвид пандемията и социално-икономическите последствия от КОВИД кризата, тези избори са ключови. Те ще определят бъдещето на България оттук нататък. Ето защо трябва да затворим тази страница и да отворим нова – с нови идеи, подходи, с нещо различно, а не още от същото, което ни предлагат управляващите от ГЕРБ“, категоричен е Калоян Паргов.

Според него столетницата е била позитивна в тази кампания, но не е спестила нелицеприятните истини – че България е в челните класации по смъртност вследствие на КОВИД-19, изостава и с ваксинацията. „Ние критикуваме, но и предлагаме решения“, добави Паргов.

Относно обръщението на президента Румен Радев, Калоян Паргов заяви, че приема думите му като призив за активност на гласоподавателите.

Лидерът на БСП - София се спря и на доклада на Държавния департамент на САЩ.

„В него ясно се казва, че у нас има проблем с бедността, корупцията и свободата на словото. Считам, че това не е типично за държава, член на Европейския съюз от 13 г. и след милиарди „усвоени“ фондове и „видими резултати“. Този доклад ясно потвърждава и нашата теза – че България е оглавила първите места на всички негативни класации“, категоричен бе Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    4 6 Отговор
    Власта никога не е я ръцете на народа. Изборите са преброяване на глупаците

    Коментиран от #13

  • 2 дс на бкп

    2 4 Отговор
    А на пети април в ръцете на БКП.
  • 3 Бат Бойко дъртия комунист

    3 2 Отговор
    Ха ха Само така си мислиш!
  • 4 Българка

    4 5 Отговор
    Очаквам Борисов и лидерите на ГЕРБ, ДПС да коментират убийствено негативния доклад на департамента на САЩ! Не включвам ВМРО, защото те направиха несполучлив опит да го омаловажат, но за пореден път се 0акаха
    На 04.04 масово с оръжие- бюлетината в ръка срещу поробилата ни мафи!
    Глассувайте с бюлетина 11, 18 за върховенство на закона и промени в ИК, за по-достоен живот в правова държава!

    Коментиран от #25

  • 5 Пучо Капучо

    2 4 Отговор
    Тия сме ги чували. И на миналите избори лозунги, клишета, закани...и накрая пак оня мазен тулуп взе властта. А дано тоя път бъдем народ, а не мърша и бутнем от власт този самозабравил се гащник Буда.
  • 6 русенец

    5 0 Отговор
    Паргов, ясно ни е, че комунистите от ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и да не изброявам, че всичките са такива, не трябва да бъдат избирани. проблемът е, че няма читав човек в Бг, който да се захване с политика на ползу роди. Имам предвид не неговият род, а целокупният народ.
  • 7 Герак Митко

    6 5 Отговор
    Баце ги е решил изборите отдавна. Ако нещо се обърка е заложил мини навсякъде и никое правителство няма да издържи повече от няколко месеца. Единствения начин е да го викне началника, от там връщане няма.

    Коментиран от #16

  • 8 перничанин

    9 3 Отговор
    Браво Факти, най после може да се посмеем на глупостите на комунягите. Комунягите които не само са част от статуквото, те СА статуквото. Щял да счупи, кое?!? Щели да направят,какво?!?
  • 9 оня с коня

    7 1 Отговор
    Паргов и Партията му непрекъснато говорят и призовават за Подобряване и укрепване на Българо-Съветската Дружба,но някякси се съобразява с Доклада на Америка за БГ.А ЗАЩО и зъб де обелва паргов за това,че преди 2 Дни РУСИЯ иронизира с Изключително Подиграмателен Тон Амер. Доклад относно БГ подчертавайки факта,че в Класацията която САЩ правят по Държави,самите те НЕ УЧАСТВАТ!За мен това е много Подло от Страна на Паргов,но ето го и по-важният въпрос:ЗАЩО БСП само лае и обещава,но УПОРИТО БЯГА ОТ ВЛАСТТА?Факт е че в началото на Кампанията разликата между ГЕРБ и БСП беше около 1-1,5%,докато СЕГА според Социолог. Проучвания е ЦЕЛИ 8% В ПОЛЗА НА ГЕРБ?И най-важното:Ако изборите завършат с катастрофалния Резултат 20% БСП и 28% ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ ЛИ СВАЛЕНА Нинова и Хората с които се е обградила в Партията?
  • 10 БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ

    5 2 Отговор
    ПАК НАПИРАТ ЗА ПАРЛАМЕНТА, ПАЧКИ ДА ТРУПАТ,НЕИСТОВО БОГАТИ ДА СТАВАТ, КРЪВЧИЦА НАРОДНА ДА СМУЧКАТ....БСП ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ТРЪСТИКАТА, ЯКО БАЧКАТ, ЗЛОБНО ГИ ЮРКАТ, ОТ ГЛАД УМИРАТ......КЪДЕ ГО СОЦИАЛИЗМА ДРУГАРКО НИНОВА....СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ ХОРАТА С РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ....НЕ ВИ ЛИ Е.....СРАМ
  • 11 Само пародия

    5 2 Отговор
    Глeдaме уж някякъви прeдизбoрни дeбaти пo някоя oт нaциoнaлнитe тeлeвизии и видждаме кoи хoрa прeтeндирaт зa упрaвлeниeтo.Прaви ни впeчaтлeниe, чe тe нe гoвoрeхa нищo зa cтрaтeгичecкoтo рaзвитиe нa cтрaнaтa, нe гoвoрeхa зa икoнoмичecкитe мeрки и зa здрaвeoпaзвaнeтo, a ce зaнимaвaхa c лични нaпaдки и cи дoкaзвaхa eдин нa друг кoй кoй e. Мoжe би, тe oщe нe ca рaзбрaли кoи ca caмитe тe, a иcкaт дa упрaвлявaт cтрaнaтa. Прeдcтaвeтe cи, кoгaтo тeзи хoрa влязaт в упрaвлeниeтo, кaквo щe нacтъпи.

    Коментиран от #14

  • 12 ПАРГОВ....ПАК НЕАДЕКВАТЕН ДРУГАР

    7 2 Отговор
    НИКОГА ВЛАСТ ЗА БСП...НИКОГА

    Коментиран от #23

  • 13 О О О Я

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    ТЪЙ ТЪЙ АМА КОЙ ДА ГО РАЗБЕРЕ!!!!ЗА ДА ПОБЕДИ„ НАРОДА”САМО ОТМЕТКА НЕ ХАРСВАМ НИКОГО”!!
  • 14 МАРКС И ЕНГЕЛС

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Само пародия":

    Истинска промяна можеше да има НА 02.09.2020 година,другото е пунта мара яде с двата зъба попара!
  • 15 Б.Б от Б

    1 3 Отговор
    Вярвай си! Чакай да ги преброя, и пак ще си говорим!
  • 16 КО КО РЕЧИ

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Герак Митко":

    КОЙ НАЧАЛНИК ОНЯ СЪС ЗАДГРОБНИЯ ГЛАС ЛИ? УЖАС И ТОГАВА ШО КЕ ПРАИМ😡😡😡
  • 17 Българите от БГ

    7 1 Отговор
    А бе Паргов,ГЕРБ предлагат какво ще направят,както го правят и сега.Работа,работа и само работа!Къде е вашата програма конкретно по години?!Нямате Парговов!Вашето е едно празно говорене.Нямате и кадри.Вие сте политически неграмотни.Вие сте една стара и издъхваща партия.Ние БЪЛГАРИТЕ не искаме да се повтори Лукановата зима,Беровата зима,Виденовата зима,Орешарското правителство със спрените Евро фондове,с умопомрачаващата от 13,9 безработица и връщането на България с 10 години назад.Това го не искаме и затова с Бюлетина №28.
  • 18 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Дрън, дрън, ярина....... А броячите на бюлетините ....!?
  • 19 БКП=герп+дпс

    2 1 Отговор
    Вън крадливите и корумпираните!
  • 20 НИКОГА

    1 5 Отговор
    повече на власт корумпираната сбирщина герп!
  • 21 Някой си

    1 0 Отговор
    Паргов, ваш естествен коалиционен партньор са ДПС, ако не стигнат местата за мнозинство бихте се коалирали дори с ГЕРБ!
    Какво направихте до сега за осъждането на корумпирани политици и бизнесмени?
    Какво направихте като опозиция?
    Нищо!
    Една партия стремяща се към управлението казва своите коалиционни партньори преди изборите, не “Ще видим след изборите“.........
    Аз няма да гласувам за БСП или която и да е партия представена до сега някога в Народното събрание защото не искам “още от същото“!
    Време е да се махате и БСП и производните ви ГЕРБ, ДПС, ПатрЕоти и всички партии, чиито корени са много дълбоко из дебрите на бившата ДС!
  • 22 ДаКажемНаШайкатаСбогом

    2 0 Отговор
    Заради г-жа Техноимпексова не бих гласувал за БСП, но другите партии нямат шанс да съборят Шайка,та за това имам ден за размисъл.
  • 23 Другия с коня

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПАРГОВ....ПАК НЕАДЕКВАТЕН ДРУГАР":

    Трябваше с Лустрация да отървем от Мъките БСП рязко и окончателно...Сега ви предстои мъчително и Продължително сгромолясване до Бунището на Историята,където има запазено място редом до БКП...
  • 24 Айде нов мандат

    5 0 Отговор
    Aми тe aгeнцийкитe мaлкo ce въздържaт дa кaзвaт иcтинaтa, и зa тoвa нaмaлят . Нo иcтинaтa e , чe eлeктoрaлнитe нaглacи нa глacoпoдaвaтeлитe ca мaлкo нaд 35% зa ГEРБ , тa нa Бoйкo мoжeм вeчe прeдвaритeлнo дa му чecтитим , и дa му пoжeлaeм нa cлукa и нoви уcпeхи в ръкoвoдcтвoтo нa държaвaтa .
  • 25 Още поне

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Четири години,ще продължиш да очакваш.Боко пак ще ви подаде, пожарникарския шланг.И вие пак ще го поемете ,както последните десет години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове