Last news in Fakti

12 Април, 2021 20:16 3 827 70

Свиленски: Правителството трябва да досвали Борисов

  • георги свиленски-
  • бсп-
  • правителство

В БСП никога не стоял въпросът "за" или "против" Румен Радев, каза той

Свиленски: Правителството трябва да досвали Борисов - 1
Кадър БНТ

Тежка загуба на БСП с оглед намеренията и очакванията, които имахме от тези избори. Започват нашите общински, областни и районни съвети, където ще бъдат направени анализите. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Георги Свиленски, член на Изпълнителното бюро на БСП.

Вероятно сме сбъркали на много места. От срещите, които проведохме, стана ясно, че българските граждани не са ни разбрали с нашата позиция по време на протестите. Искам да напомня, че много социалисти бяха ежедневно на протестите, но имаше призив протестът да не се политизира. Аз например бях на протестите през вечер, но стоях в задните редици. Другата критика беше, че се върнахме в парламента, но ние го сторихме за да отстояваме интересите на гражданите и да опазим българското законодателство от погрома, който му нанасяше ГЕРБ. Опитахме се да бъдем гласът на опозицията вътре в парламента, заяви Свиленски.

Признаваме резултата от изборите, но такова купуване на гласове, каквото имаше на тези избори, може би не е имало никога и никъде. Такова безучастно отношение на органите на реда не е имало никога, добави той.

Резултатите от изборите показаха, че промяната наистина може да се случи, че Борисов повече няма да е премиер, че повече ГЕРБ няма да е на власт. В новите партии, които влязоха в парламента, е ключът да направят тази промяна в парламента - да променят Изборния кодекс и да приемат адекватни социални мерки, подкрепящи граждани в кризата. Всички партии трябва да подкрепят смяната на модела "Борисов", подчерта социалистът.

Нашата позиция е категорична – няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и Борисов в каквато и да е форма. Ние няма да излъжем нашите избиратели. Нашите избиратели искат промяна. Тази промяна може да стане с правителство, а не с нови избори. Искаме правителство, което да бъде съставено с мандата на "Има такъв народ".

Ще поставим нашите условия за подкрепа. Има неща, които трябва да се случат, за да се промени България. Първата стъпка беше направена, но тя трябва да бъде продължена. Тук ще видим искреността на всички тези нови парти, които влязоха в парламента. Ако не подкрепят тази промяна според исканията на протеста – да бъде сменен Борисов, да бъде сменен главният прокурор, това ще бъде поредната заблуда на българските граждани, коментира Георги Свиленски.

Социални мерки, съдебна реформа, Изборен кодекс – това са трите жалона, около които могат да се обединят всички партии, с изключение на ГЕРБ. България трябва да има правителство, което да досвали Борисов от власт. Борисов сега е застанал само на първото стъпало за слизане. Трябва да му помогнем да извърви цялата стълбичка надолу, посочи Свиленски.

В БСП никога не стоял въпросът "за" или "против" Румен Радев. Това беше привнесено отвън преди изборите, за да не се занимаваме с изборите, а дали трябва или не трябва да се подкрепя Румен Радев. Това е част от кампанията, която се водеше срещу БСП и от външни, и от вътрешни сили, каза още членът на Изпълнителното бюро на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Los Zetas

    43 27 Отговор
    Боко досадния крадец се готви да мине в сянка!

    Коментиран от #48

  • 2 Guano Apes

    37 19 Отговор
    Герб са ОПГ и докато не се изчисти до санитарен минимум ниво републиката ще боксува
  • 3 Бойчо

    32 8 Отговор
    Ко речи ?

    Коментиран от #41

  • 4 вазелин на шкафа

    39 24 Отговор
    Свалете му на Бацо гащите и после с 200, като симитлийскиу хаха
  • 5 БКП вечна дружба

    16 27 Отговор
    БКП отново победи. ГЕРБ+БСП+Д(п)С = 148 депутата. Гешев и мафията може да спят спокойно, няма как създателите им да се обърнат срещу тях. Московските бандити също са спокойни - данък русия ще продължи да се плаща ! ДС агентите също ликуват - няма да има лустрация ... Затова избори докато БКП не се стопи до санитарния минимум ! БСП е част от мафията !
  • 6 БЛАГОЕВ

    38 9 Отговор
    Ами направете правителство и действайте ЧЕРВЕНИ МУШМУРОЦИ
  • 7 Кирил

    31 18 Отговор
    Прав е! Изчистване на авгиевите обори!
  • 8 BDAP

    22 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Свиленски: Правителството трябва да досвали Борисов

    Доста странно, досега герб+патриотите управляваха в тандем с бсп и дпс. Що за демагогия? Бсп беше уж опозиция, но не се противопостави открито на герб. Само леко театро с клоуни като този Свиленски...
  • 9 розово

    23 22 Отговор
    Всички се борят да падне Борисов с една цел да седнат на стола на Борисов.Нинова която яростно напада Борисов мечтае да бъде като Борисов.Не съм фен на Борисов и не съм гласувал за ГЕРБ.

    Коментиран от #11

  • 10 Плфкр

    8 7 Отговор
    Свиленски ни бил добър премиер, за България, не за популаса с гербаджийски манталитет.

    Коментиран от #15

  • 11 BDAP

    6 13 Отговор

    До коментар #9 от "розово":

    Не съм съгласен, защото засега никой от герб не се бори за стола на Борисов на пръв поглед. Все още не сигурно дали Нинова преминала в герб, за да заеме мястото му. Но нека да видим герб пленума през май, най-вероятно ще има голям сеир...
  • 12 !!!?

    23 9 Отговор
    Такива като Свиленски ще върнат Борисов на бял кон !!!?
  • 13 11222

    28 5 Отговор
    Свиленски, Гошка, а стига дееее.... Състоянието ти е вече медицински проблем, мисля, че се нарича налудност.Май е нелечимо!
  • 14 да питам

    19 4 Отговор
    Абе , не сте ли баджанаци ?
  • 15 ха ха хааа

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Плфкр":

    Уникални никове измисляш ...🤭🤭
  • 16 Nhk

    15 12 Отговор
    Най-нормално, най-логино и най-добре е правителство на Герб и Итд.
    Ако съвсем не се харесват, нека да бъде с ограничен мандат.
    Разбира се, този вариант ще довърши Бсп.
  • 17 Матей

    18 2 Отговор
    БСП не е наясно със себе си,това им е проблема,нямат ясна физиономия,точни и ясни позиции,все повече се плъзгат по повърхността на проблемите,избягват да хванат бика за рогата.Времената са такива,не може вечно да се излежават на стари лаври,динамика,братче.Хората не могат да бъдат вечно лъгани,да се спускат химери,а междувременно жизненото равнище неотклонно да спада.Докъде да спада,до дъното на преизподнята ли?

    Коментиран от #22

  • 18 ГЕРБ

    23 4 Отговор
    Вие комуняги може да свалите само усраните си гаши.

    Коментиран от #25

  • 19 XAAXAAAXA

    19 3 Отговор
    Тоя баджанак от негово име ли се изказва или от името на всичките си баджанаци?
  • 20 нннн

    8 16 Отговор
    Никакви стъпала и стълбички! Направо през терасата трябва да излети Борисов!
  • 21 121212

    20 4 Отговор
    Какви условия ще поставяте.Вие сте аут.Вашата стълба отдавна се счупи,бЕгай.
  • 22 BDAP

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "Матей":

    Може би сега Корнелия и Бойко си пият пиенето на софрата на Ахмед Д. и ни гледат сеира.
  • 23 67890

    18 3 Отговор
    Г.н Свиленски,ти беше много курнас преди изборите.Дори заяви че първата политическа сила/БСП/ още от 5 април /понеделник/ започвате работа по отстраняване на ГЕРБ.Но г.н Свиленски на бодлива крава Господ рога не дава.
  • 24 ти да мълчиш

    16 1 Отговор
    Недей лъга какъв въпрос е стоял и какъв не за Президента, а отговори защо съветникът на лидерката ти Татарски избухна със серия критики срещу президента. Нинова го накара, нали! И после се чудите защо се сгромолясахте.
  • 25 Напълно съгласен

    10 5 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ":

    С тази забележка,че на 4 народът вече им ги свали.
  • 26 До преди,

    18 6 Отговор
    Гумената глава, със залени чорапки да стане президент по предложиние на разузнавача от Расия - Решетников, никой не беше чувал за лицето Свиленски, след като резидента Радев го „избраха„ баджанака му Свиленски с когото са делили една дупка стана голям фактор в БСП/комунисти
  • 27 9999999

    14 2 Отговор
    Хубаво е тоя да си свали очилата и рогата . Да вземат да се научат че със злобни нападки и интриги кампания не се прави. Трябват идеи и визия , конструктивност и работа. Българинът вече на готово не дава.
  • 28 САТЪРА НА ХАНА

    9 6 Отговор
    ЕДИНСТВЕНАТА ЛЯВА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ Е БСП ..... ДО ТАМ Я ДОКАРАХМЕ ДА НЯМА ДРУГА ПАРТИЯ НА РАБОТЕЩИТЕ И СЕЛЯНИТЕ
    ............... ................. СЛАВИ Е ОТ КРАСИВИТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ЗАБАВНИТЕ , УСОПЕЛИТЕ , ЗАМОЖНИТЕ , ТИЯ С ФЕРАРИТАТА , ХАМЪРИТЕ , ДЕТО СИ ПОРЪЧВАТ СТРИПТИЗЬОРКИ ЗА ДА ВДИГНАТ САМОЛЕТА И НЕ СЕ ЖЕНЯТ ПОНЕЖЕ НЯМАТ СЕМЕ
  • 29 Република

    11 3 Отговор
    Баджанака на Румен е бил най отзаде да не пречи на отчето най отпред да прави агитацията.
  • 30 Комунето Свиленски

    11 4 Отговор
    Беше г-н Никой преди тъпкача на жена му да стане пРезидент (на Расията) и да го лансира в комунистическите среди, за компенсация, че му взе жената, а оня се примири заради кариерата на комунистически политик
  • 31 boiko

    8 8 Отговор
    махане на борисов ще е пагубно може да е лош но е с ти с нещата другите са деца в политика ще затънем повече
  • 32 9856

    7 5 Отговор
    баджанака помага
  • 33 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    12 6 Отговор
    ТОЛКОВА БОЙ ЯДОХТЕ ОТ БАЦЕТО, ЧЕ АКО ГЕРБ НЕ НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО, ТОВА ЗА ВАС ЩЕ Е.....ПАРТИЕН ПРАЗНИК....БСП КОМУНЯГИ
  • 34 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    6 7 Отговор
    СИМОВ, ЧАКАМЕ ТВОЯТА И НА НИНОВА ОСТАВКИ..........БАЦЕТО И ЧАЛГАРЯ
  • 35 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    9 6 Отговор
    11 ГОДИНИ БАЦЕТО МАЧКА БСП...11 ГОДИНИ....НАПРАЗНИ НАПЪНИ ДА ИЗПЛУВАТЕ ОТ БЛАТОТО....СИМОВ...КАЖИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА....СТИГА ДЕМАГОГСТВА....

    Коментиран от #37

  • 36 Стоимен

    4 5 Отговор
    Не се шегувайте! Бойко не може да бъде свален! В противен случай изкарва : " 20-30-50 умни , красиви и буйни Гербаджии и ще преследват народа като чакали. На война като на война".. Ще ви разгромят

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 !!!?

    8 3 Отговор

    До коментар #37 от "Стефан":

    Както излезе със статия преди 2 дни нашия сайт на ГЕРБ ПИК като не се състави редовно правителство и след това служебно , Радев ако предприеме гърч срещу господин Борисов ще го превърне в мъченик, а Радев ще се докаже като диктатор от Сталинистки тип. Да , Държавния департамент на САЩ свали доверието си от генерал Борисов, но ние членовете на ГЕРБ не сме го свалили и излизаме с цената дори на животите си да го защитим от освирепялото отмъщение на Радев

    Коментиран от #42

  • 39 6658

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Стоимен":

    не народа,
    онези с кОвчезите и вуду.
    Не противопоставяй
    Май написах сложна дума за тебека

    ето ти най дългата дума в българскиО език

    непротѝвоконститу̀цио̀нствувателству̀вайте
    ОЩЕ ПО СЛОЖНА ДУМА
  • 40 ИСТИНАТА

    5 8 Отговор
    Извънредно!!!! Борисов и Марешки плащат по 200 лв.за протести ! Бойко Борисов и Веселин Марешки са развързали кесиите и са в готовност да плащат по 200 лв.на човек за масови и кървави протести срещу евентуалното анти - ГЕРБ правителство ! Такава информация изтече от службите! За Марешки битката е на живот и смърт , защото в противен случай ще бъде принуден да излежи ефективната си 4-годишна присъда! Първия транш от 500 хиляди лева вече е преведен към осъждания криминален елемент Станислав Георгиев Недков, известен като Стъки! Президент на Българска федерация по ММА! Неговата задача е да активира криминално проявени лица като него , които на бъдещите протести да предизвикат кървави сблъсъци с полицията и мирните граждани! Въпроса е ние обикновените, работещи и честни Българи ще позволим ли това да се случи?

    Коментиран от #45

  • 41 😁😁😁😁

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бойчо":

    😁😁😁😁
  • 42 Гърч докрай за тиквун-милост никаква

    6 5 Отговор

    До коментар #38 от "!!!?":

    Според всички икономисти, и според разчета на икономиста на ИТН доцент Пламен Данаилов , през месец март са изхарчени от правителството 5 млрд.лв., през януари 3.1 млрд.лв и през февруари 3.7 млрд.лв., тоест са похарчени от кабинета на Борисов 11.8 млрд.лв. за 3 месеца. Тези факти са публикувани и от МФ. Към момента не е ясно за какво точно са изхарчени тези пари , но едно е ясно. Валутния и фискален резерв от 13 млрд.лв. през октомври миналата година , сега е под критичния минимум от 7 млрд.лв. Изводът от всички тези числа е , че купуването на гласове с държавни средства е ОЧЕВИДНО позволено. Борисов оставя прикрита и идваща криза в икономиката и бюджета. Заложил е мина, и ако няма разкрития за тези неща , не сменят главния прокурор и му свалят имунитета , да започнат разследвания за опоскването на парите на държавата , не бъде ли подведен под съдебна отговорност , това постила пътя на Борисов в следващите години да си увеличи отново поддръжката.

    Коментиран от #47

  • 43 😁😁😁😁

    3 2 Отговор
    ...избори по Великден...😁😁...сиреч... Велики избори...😁😁..
  • 44 Бат Вальо

    7 6 Отговор
    Гоше, да вземеш да си подкастриш рогата, приятелю. Баджанак ти е лесен - кат му свърши дермана ща се нанесе в Русията, ама без Деса. Нея ща ти я върне заради фабричните дефекти и предсрочната амортизация ... да си я вземеш обратно, ей ...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 микимаус

    4 4 Отговор
    премахване на партиите ,те са аналог на групировки ,тоя папагал и той гладен за власт.
  • 47 Бат Вальо

    4 6 Отговор

    До коментар #42 от "Гърч докрай за тиквун-милост никаква":

    Е, хубаво де, ама ти що се гърчиш ... ?!?!?!
  • 48 TтТ

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Los Zetas":

    Комунистите, можите да излъскате обувките на Бойко!

    Коментиран от #51

  • 49 българин

    6 2 Отговор
    Противна личност .
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бат Вальо

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "TтТ":

    И чалгарите също, ама само с език ...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ЖОРО ГОЦЕВ

    6 2 Отговор
    АБЕ БАДЖАНАК КАК СИ? ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ОЩЕ ПОМНШ РЕВИЗИЯТЯ НА ФИРМА,, ЛЮБОВ,, АЗ БЯХ РЕВИЗОРА. А СПОМНЯШ ЛИ СИ СКАНДАЛА.?
  • 55 Бат Вальо

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Стоян":

    Ей така искам да ви виждам - изнервени до лудост ...

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 да питам

    6 2 Отговор
    А кой от двамата баджанаци ше го до'на'би'е на Деса ве ...
  • 58 Мунчо

    3 4 Отговор

    До коментар #55 от "Бат Вальо":

    Как изнервени аааа? Точно сега когато сипаха бъшка на тиквун да са изнервени , когато гледат как се срива, как трепери от неизвестността какво го чака не само политически и да са изнервени...Може би ти си много изнервен а и никак не е приятно някой да прати мaйka си на магистрала за да го храни
  • 59 мдаааа

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Стоян":

    Стоене , и аз си правя бъзици , ама имам определена граница , която не прекрачвам . А ти се оля , от самогона сигурно ..
  • 60 шофер

    6 3 Отговор
    Кой направи деноминацията 1000:1 ,и тия искат пак власт гадни българоубиици
  • 61 Другия с коня

    7 1 Отговор
    Ми то пък мъжа трябва да има и малко Достойнство...Като знаеш кво е правил Летеца с жена ти преди да се разделите и след това...Ми трай си бе....Направи се,че те викат и хОди някъде....Тва,червения цървул Свиленски си го е заслужил да си го получи в Личен план....Нищо Мъжко,бате...Срещу Бойко да се тичаш,нема го срещнеш,Свиленски.....
  • 62 66789

    5 1 Отговор
    Ало, червените , мислите ли, че всички ваши последователи харесват нашия президент ?
    Не разбирате ли, че много от по-възрастните хора не приеха президентът да отива на протестите ? Президентът за някои ,все още е , нещо като бащица и вдигането му на юмрук не се прие добре. А всички свързват президента с
    БСП. Какво да кажа по-нататък . То се видя.
  • 63 оня с коня

    5 1 Отговор
    Показното Изборно Сгромолясване на "Столетницата" е привеждане в Действие на Присъдата ,която ИСТОРИЯТА й отреди за Беззакония и Измами в "Особено големи размери" които е вършила и ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЪРШИ.Ето какво пише в последния ред на Статията:"...каза още Членът на Изпълнителното Бюро на БСП"...И да попитаме тоя Палангозин на Снимката- Член на КАКВО БЮРО е,след като още на 04.05. Изпълнителното Бюро на БСП си подаде ГРУПОВО ОСТАВКАТА и Новоизбрано едвали ще има скоро?!А какво казва по-нагоре в Статията Свиленски:Че БСП нямало да подкрепи ГЕРБ.А КОГА през 10 годишното си Управление ГЕРБ е търсил подкрепа на БСП?И още Приказки на Измисления "Член на Изп. Бюро"по повод Загубата на Изборите- "Вероятно сме сбъркали на много места"...Е така ли се натискате да Управлявате България и когато в един момент я набутате в Пропастта,ще се чешете по вратовете и ще правите Анализи от същия олигофренски Тип - че "Вероятно сте сбъркали на много места"?И такива "Хора" от Партия в ЛИКВИДАЦИЯ ще ми се опитват да "Досвалят" Борисов?А как Яростно скандираха в ДАЛЕЧНОТО МИНАЛО Бабичките и Дядовците с Бастуни и Килограми Ордени и Медали по саката си на Митингите и Манифестациите на Партията : "Много сме,Силни сме"!!!
  • 64 Бай Курти

    5 1 Отговор
    Гоше ,ти ако не подкрепиш баджанака ,кой друг да го направи!?Само ,трябва да си подкастриш малко рогата, че вече не можеш да минаваш през вратите.
  • 65 Някой

    8 1 Отговор
    А бе свиленски,рогач такъв.Къде ти е моралът?!Ти беше председател на предизборния щаб на БСП.Под твоето ръководство БСП загуби 50% от избирателите си и два пъти по малко депутата в 45 Парламент.Моралът казва,че трябва да си подадеш оставката и да бъдеш изгонен от БСП.
  • 66 Сър Пичук

    3 0 Отговор
    На тия в главите им е само Борисов.
    Като зомбирани са.
    Явно толкова много бой на избори ги е повредил тежко и безвъзвратно.
    Ясно е, че когато Борисов падне тяхната мисия на живота ще бъде изпълнена и те ще трябва да изчезнат заедно с него, защото са толкова осакатени, че не стават за нищо.
  • 67 Цветко ХРИСТОВ

    1 0 Отговор
    Щ9е има правителство на герб.
  • 68 ЖОРО ГОЦЕВ

    2 0 Отговор
    Аз мислех, че съм най големия рогат съпръг но се оказа, че има много по големи рогачи от мен. Убеден съм като гледам, и слушам тоя Георги.
  • 69 Неразбрал

    2 0 Отговор
    Много интересно как изпълнителната власт ще свали председателя на най-голямата парламентарно представена партия.
    Някои хора си живеят в България отпреди 32г.
  • 70 Кауна фигурант

    1 0 Отговор
    Баджо жената ти взех, Бойко поста ти взе, но си остана същия глупак.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове