Last news in Fakti

14 Април, 2021 10:30 8 335 31

Петко Георгиев: Вече има сформирано мнозинство

  • петко георгиев-
  • парламент-
  • мнозинство

Той обясни още, че новоизбраните народни представители реално взимат властта в ръцете си до съставянето на правителство

Петко Георгиев: Вече има сформирано мнозинство - 1
Кадър Нова тв

„Връщането в старата сграда на парламента за някои може да е символно значение, но това е технически въпрос. Да, утре ще наблюдаваме как те ще гласуват с вдигане на ръце, как квесторите ще ги броят. Това ще създаде шум в системата, малко шоу, но не са същностните проблеми, които стоят пред този парламент”, обясни журналистът Валерия Велева за връщането на депутатите в старата сграда на Народното събрание в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ.

„Много хубав символ за далеч по-важното нещо - далеч несимволичната необходимост от завръщане на парламентаризма в България. От това по-хубав символ не могат да изберат”, добави журналистът Петко Георгиев.

Той обясни още, че новоизбраните народни представители реално взимат властта в ръцете си до съставянето на правителство.

„Могат да се заемат с неща, които са важни, вместо да изчакват да се завърти така наречената парламентарна рулетка”, добави Георгиев.

Политологът доц. Стойчо Стойчев посочи, че изборът на нов председател на Народното събрание ще маркира какво ще бъде мнозинството в парламента.

„При силно фрагментиран парламент, какъвто е този, обикновено се конструират коалиционни или динамични мнозинства, когато става въпрос за правителство на малцинството. Тогава тежестта в една парламентарна република е именно в парламента”, уточни Стойчев.

Прогнозата на политолога е, че ако този парламент има пълен мандат, ще се наблюдава по-динамична парламентарна дейност, отколкото е имало през последните четири години.

„От знака, който ще даде парламентът утре, ще можем да анализираме колко ще бъде неговият живот, ще постигне ли този консенсус за промяната, която всички очакваме, или ще стане поле на противоборства, на силно желание за реваншизъм и потискане на досега властвалите”, допълни Велева.

„Има важни неща, които Народното събрание може да свърши. От утре ще започне да се вижда дали в него има мнозинство. Моята работна хипотеза е, че вече има изготвено такова, но това ще си проличи”, смята Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народа

    22 6 Отговор
    Задкулисието го сформира факт !

    Коментиран от #24

  • 2 Хасан

    13 18 Отговор
    Пак се набутаха в старата сграда хехе
  • 3 честен ционист

    17 11 Отговор
    Масончиците се избиха да се пъчат с техните символики и пинизи, ама не вдеват, че скоро ще се кълнат във Вова.
  • 4 прогноза

    18 17 Отговор
    Става от лошо по-лошо.
  • 5 Бойко

    31 34 Отговор
    Бездарни политици ли ще ни управляват Дончева Мая Трифонов смях!

    Коментиран от #30

  • 6 Тодор Живков

    10 11 Отговор
    Боклуци винаги сте били такива и такива ще си останете.

    Коментиран от #15

  • 7 Българка

    31 15 Отговор
    Адмирации за приетото предложение депутатите да се завърнат в НС и да се възстанови парламентаризма. Надявам се, че следващото НС ще бъде в сградата си с надпис "Съединението прави силата", а не в бункера на бившич партиен дом , където се криеха путатите , слуги на шайката, а журналистите бяха натикани в мазето, така че да нямат достъп до обслужващия мафията персонал

    Коментиран от #9, #14

  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    21 6 Отговор
    ПЪРВИЯ ЗАКОНОПРОЕКТ
    ....... ДА СЕ ОТНЕМАТ ЗАДГРАНИЧНИТЕ ПАСПОРТИ НА ВСИЧКИ МУТРИ И БЕЙОВЕ С НАД 10 МИЛИОНА ДОЛАРА КАПИТАЛ :))

    Коментиран от #22, #23

  • 9 честен ционист

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    "Съединението прави силата" ако си мислиш, че се отнася за народа, много се лъжеш. Както мускетарското "Един за всички, всички за един" тук става на въпрос за общо лапане от баницата.
  • 10 Йосиффф

    15 4 Отговор
    Дай боже този парламент да има най кратък живот и да се ходи на нови честни избори.
  • 11 цирк

    14 6 Отговор
    ПКП ще гласува с развяти в ръка килоти.
  • 12 Мнозинство има

    9 8 Отговор
    Ще видим до кога.Колкото до сградите.Потрошиха се едни 50 милиона за ремонт, който правителството на Радев започна , но това сега не се коментира и сега ще се връщаме .Ето това е много показателно за България. Вместо да се надгражда се зарязва и се прави нещо друго, щото така искал някой.Затова не вървим напред ,а се въртим в кръг, че и назад
  • 13 Христо Иванов - Демократична България

    15 10 Отговор
    🔴ГЕРБ и БСП създадоха омагьосан кръг, който поддържа стабилна бедност в България. Другите страни от Източна Европа, които се присъединиха към ЕС, забогатяха.
    ✌️Като първа реформа е ключово да дадем възможност на 2 млн. българи в чужбина да гласуват с вот по пощата. Това драматично ще промени резултатите и ще намали значението на купения вот.
    😎 Честно е предложенията за правителство да вървят заедно с най-важните мерки, които предлагат.
    ✌️ От регионалното министерство обещаха отлагане на данък паспортизация, а сега се крият като партизани?! Отложете с промяна в Наредбата, за да може правилно да се реши въпросът след това и законодателно.
    ✌Ще се противопоставим на всички идеи за повишаване на данъците.
    👀
  • 14 И сега

    8 9 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Ще плащаме нов ремонт ли????
    Ама който иска това да си плаща ремонта, а ремонтираната сграда ще е музей на българската глупост
  • 15 pepy

    28 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тодор Живков":

    "Боклуци винаги сте били такива и такива ще си останете."

    Каква беше, каква стана...

  • 16 Ива

    14 9 Отговор
    Моментално премахване на прокурора мафиот и пазител на ДС агентите и структорите им , съд за рекета и на доказаните и незаконни обвинения и арести извършени по поръчка на корумпираната власт начело с вожда и !

    Коментиран от #21

  • 17 Шуши

    11 8 Отговор
    Утре да викнат бацо в Парламента да му вземат жипката и да му забранят пари да харчи, може само от бацовия шкаф лилав ама да докаже от дека са
  • 18 Преди месец

    4 6 Отговор
    посочих,че Ние- народа с нашия разпокъсан вот,сами ще си забъркаме такъв миш- мал Парламент,че след това ще гледаме опулени още четири години.Дай му властта на Един- но от Опозицията,и не гледай каъв е цветът му,а какво реално ,и Изпълнимо предлага.Да е с развързани ръце за бързи действия,но го лиши от изпитания номер,да се оправдава с Коалиционите Партнъори.Върши работа- добре! Не върши- шут завинаги от терена.До сега по естествен начин да сме измели десетки патерици, който ни объркаха живота.Но ние- по нашенски все гласуваме напук.На инат. ..Написах го,и отнесох псувни,бил съм трол,рубладжия,и десетки минуси.Е,ще видим,дали ще се окажа прав.Дано греша,иначе сметката ще е плащаме ние- заедно.Те ще са на сянка!
  • 19 АМОН

    17 3 Отговор
    НАБЛЮДАВАМ КАК ВСИЧКИ СА СЕ ФОКУСИРАЛИ ВЪРХУ ЕДНИ ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА , КОИТО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯТ НА ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА РАЗДАДЕ НА СЪБРАЛАТА СЕ В ГОВОРИЛНЯТА ИЗМЕТ.

    НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА СЪДЕБНА РЕФОРМА , ЗА СМЯНА НА ГЕШЕВ , ЗА СВАЛЯНЕ НА ИМУНИТЕТА МУ И НЕ САМО НА НЕГО , НО И НА ВСИЧКИ МАГИСТРАТИ, ЗА ПОСТАВЯНЕТО В РАВНОПРАВНО ПОЛОЖЕНИЕ И ЗАВИСИМОСТ НА ВСИЧКИ ОТ ЗАКОНА, ЗА НОВА МАШИННО ГЛАСУВАНЕ И ВЪЗМОЖНОСТ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ДА УПРАЖНЯТ СВОЯ ВОТ ПО НОРМАЛЕН НАЧИН....

    ЛАПАЧКАТА Е ПОСТАВЕНА НА ПРЕДЕН ПЛАН
    БЛЮДАТА СА ПРАЗНИ, А НЯКОИ ПРЕГЛАДНЕЛИ КАТО КАПОН И СЕСТРА ГАЛЕВА ВЕЧЕ СА ИЗПАДНАЛИ В ОРГАЗЪМ В ОЧАКВАНЕТО РОГА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ИЗОБИЛИЕ ДА СЕ ИЗСИПЕ НА ГЛАВИТЕ ИМ.

    МИСЛЯ, ЧЕ КРАЯТ НА ТАЗИ СЪБРАЛА СЕ В ГОВОРИЛНЯТА ИЗМЕТ ЩЕ БЪДЕ КОЛКОТО БЪРЗ , ТОЛКОВА И НЕОЧАКВАН.
  • 20 Прогноза

    5 4 Отговор
    Полският ясновидец Кшищоф Яковски прогнозира сензационно, че през юли ще се случи „нещо страшно”. Феноменът заявява в интервю на живо, чe пpeз лятoтo тpябвa дa ce oчaĸвa иĸoнoмичecĸa ĸpизa. Πpoблeмитe щe зaпoчнaт oĸoлo юли. Toчнaтa дaтa нe e извecтнa.
  • 21 АМОН

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ива":

    ИВА,
    В МОМЕНТА НА НИКОЙ ОТ ТЕЗИ СЪБРАЛИ СЕ КАТО В РЕСТОРАНТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЗАДКУЛИСИЕТО НЕ ИМЕ НИТО ДО ГЕШЕВ , НИТО ДА СЪДЕБНА РЕФОРМА , НИТО ДО ПРОМЕНИ В ИЗБОРНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.

    ПРЕД ТЯХ СА БЛЕСНАЛИ ЕДНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ, С КОИТО РАЗПРЕДЕЛЯЩИЯТ ПОРЦИИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ ГИ ВЪЗНАГРАДИ ЗА ПРОЯВЕНОТО ОТ ТЯХ БЕЗРАЗЛИЧИЕ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

    ЗА ТЯХ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ НИЩО
    ЗА ТЯХ НИЕ СМЕ ПЛЮНКИ.

    НЕ ЗНАМ КАКВО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ЗА ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ТЕЗИ КОИТО РЕДЯТ ПАЗАРА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОСТИ ТУТКИ Е ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ.

    ПРЕДЛАГАТ НИ НЯКАКВИ БОКЛУЦИ И НИЕ СЕ РЕДИМ КАТО ОВЦЕ ЗА ДА ГИ ИЗБЕРЕМ.

    ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕ ИСТИНСКА РЕФОРМА И ТО НЕ В КОЯ ДА Е СИСТЕМА , А ТОЧНО В ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА.
    Време е да се свали имунинета на съдии и прокурори и всеки от тях да носи прсонална отговорност за действията си и бездействията си свързани със прилагането на ЗАКОНА!!!

    ЗАКОНЪТ КАКЪВТО И ДА Е ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАД ВСИЧКИ И НАД ВСИЧКО!!!
    ЗАКОНИТЕ НА ХАМУРАПИ СА ПРИМЕР ЗА ТОВА КАК СЕ ПРАВИ СИЛНА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНОСТ.

    ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА!! АКО И СЕГА ИЗПУСНЕМ МОМЕНТА СМЕ ЗАГИНАЛИ ЗАВИНАГИ
  • 22 АМОН

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ПЪРВО СВАЛЯНЕ НА ИМУНИТЕТА И ВТОРО ДОКАЗВАНЕ НА ДОХОДИТЕ С КОИТО СА ПРИДОБИЛИ СОБСТВЕНОСТТА !!

    Това са прости и елементарни неща , които виждам, че никой в говорилнята няма намерение да предложи като закон.

    ТЕ СЕГА СА НАСТРОЕНИ ДА ЛАПАТ ЕВРОФОНДОВЕ, С КОИТО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯТ НА ПОРЦИИТЕ ЩЕ ГИ ВЪЗНАГРАДИ
  • 23 Тъп народ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Няма да стане,айде стига мокри сънища!
  • 24 Виe ceгa ли

    6 16 Отговор

    До коментар #1 от "Народа":

    cтoплихтe зa пoрeднaтa ГOЛЯМA ИЗМAМA нa избoритe?!

    Химикaлкaтa, брaтя мoи, a нe вoтът oпрeдeли рeзултaтитe.
    Кoлкoтo дo мутритe - ceгa тe прeвзeхa пaрлaмeнтa.

    Дoкaзaтeлcтвa ли иcкaтe? Мoля:

    1. ГEРБ - мутрeнcкa пaртия,
    2. ИТН - вoдeнa oт Трифoнoв, крeaтурa нa пoзeмния cвят, мутрa, caтaниcт и в дългoгoдишни тoпли връзки c Бoриcoв,
    3. Мутри вън - Мaнoлoвa-cecтрa Гaлeвa крeaтурa нa мaфиoти, изпълнявaщa мoкри пoръчки oщe кaтo члeнувaшe в БCП и бeшe прeдceдaтeл нa пaрлaмeнтa, издигнaтa личнo oт Бoриcoв зa oмбудcмaн, прeдлoжилa кaндидaтурaтa нa Пeeвcки и т.н.
    4. ДБ - c вoдaч Хриcтo Ивaнoв, крeaтурaн нa финaнcoвoтo зaдкулиcиe - Прoкoпиeв и др., бивш миниcтър в прaвитeлcтвoтo нa Гeрб,
    5. ДПC - рaзпрeдeлитeл нa пoрциитe и куклoвoд нa ББ и упрaвницитe в държaвaтa.

    Eдинcтвeнo БCП ce изчиcти oт oтпaдъкa, нe ce прoдaдe нa мaфиятa и имa шaнc, пoдкрeпeнa oт здрaвитe cили дa прeбoри мутритe.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 pepy

    26 6 Отговор

    До коментар #24 от "Виe ceгa ли":

    "... Eдинcтвeнo БCП ce изчиcти oт oтпaдъкa, нe ce прoдaдe нa мaфиятa и имa шaнc, пoдкрeпeнa oт здрaвитe cили дa прeбoри мутритe."

    Колко добре, надъхано и т.н. звучи... почти като на партийно събрание /конгрес/ или на раздумка с партийни другари... Все пак да не забравяме кой създаде мафията, мутрите, опорочи прехода и т.н.

    Комбинирането на истини и лъжи в един коментар, статия и т.н. е много, много стар номер... ама сигурно още му се връзват...
  • 26 Бай той

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "Виe ceгa ли":

    Нинова, ти ли си?
  • 27 Павел Пенев

    6 0 Отговор
    Хубаво е че този поръчков журналист започна да поумнява и не остана на нивото на Коко лакея.
  • 28 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    " БАРАБАР ЖУРНАЛИСТ ПЕТКО С МЪЖЕТЕ " !!!!!!!!!!!!!
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    В българския език има дума "журналистка", освен "журналист"....
  • 30 ПП ГРУБ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бойко":

    Бойко бездарни ти повече няма да управляваш. Всеки друг е по кадърен от теб и шайката ти, така , че не се кахъри мисли си за така наречения бай Ставри.
  • 31 Има и още как

    0 0 Отговор
    Мнозинство за чудо и приказ. Като ги погледна какви са се овъртолили около Тошко Африкански направо прихвам да се смея.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове