Last news in Fakti

15 Април, 2021 14:23 5 845 50

Илиян Василев: Мажоритарни избори в два тура ще извадят ГЕРБ от парламента

  • илиян василев-
  • герб-
  • мажоритарен вот

"Ценното време за реформи през последните 4-5 години беше пропиляно за цялата ни икономика", каза Василев

Илиян Василев: Мажоритарни избори в два тура ще извадят ГЕРБ от парламента - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

"Мажоритарни избори в два тура ще извадят ГЕРБ от парламента".

Това заяви в интервю за „СТУДИО БАНКЕРЪ“ експертът Илиян Василев, съобщи Фрогнюз.

"Ценното време за реформи през последните 4-5 години беше пропиляно за цялата ни икономика. България излезе извън историята и сега всичко това ще се стовари наведнъж върху нацията. Оформя се доста тежък дневен ред. Разчитам на инстинкта за самосъхранение на партиите от протеста – в момента, когато те влязат в правителство, всичко това ще се струпа на главите им. Оптималното им поведение е да съхранят енергията на протеста, чрез нови избори", каза още той.

Според него е скандално, че по „Турски поток“ КЕВР е одобрил проект за разширение на газопреносната мрежа, а не за транзитен газопровод.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами да

    35 15 Отговор
    Да, защото на втори тур всички срещу кандидата на ГРОБ.
  • 2 Час

    22 12 Отговор
    по - скоро !
  • 3 sars cov2

    28 12 Отговор
    Блаженни са вярващите ..... Дедко , иди се скрии някъде и не говори глупости щото ти се смеят хората ...
  • 4 Българка

    34 15 Отговор
    Предложението на ГЕРБ за мажоритарни избори, което внесоха, си е точно заложена мина за Слави, а не протегната ръка. ИТН няма да внесе предложение за мажоритарни избори в два тура. Такива избори обслужват най-вече ГЕРБ, които разполагат със силовите бухалки и местната власт. В гробарите са и ограбените от нас пари. Така че нама да има мажоритарни избори. Но трябва спешно нов ИК с дистанционно, машинно гласуване, видеонаблюдение, нов ЦИК, Информационно обслужване и изгонване на шпионите и слугите на мафията от МВР.

    Коментиран от #20, #26, #35

  • 5 НЯКОЙ

    16 6 Отговор
    знае ли изобщо какво представляват мажоритарни избори в два тура, че се говорят безумия. Представляват това, че всички гласове подадени за загубилите на първи тур или за загубилия на балотажа отиват безвъзвратно в канала. Така няма никакма представителност, освен за спечелилия, а и когато се касае дори за един глас идея си нямате какво купуване ще има.

    Коментиран от #10, #13, #46

  • 6 стоян георгиев

    18 11 Отговор
    напротив мажоритарни избори бетонират герб.вижте статистиката на малките общини .само герб и дпс печелят в тях.там реално е тва дето искат тия глупчовци от групата на слави.герб и дпс ще вземат около 200 депутата .останалите ще са разнородни и лесни за манипулация .

    Коментиран от #14

  • 7 Майна

    12 7 Отговор
    ТОВА Е ГЛУПОСТ В УСЛУГА НА ГЕРБ В МОМЕНТА!
  • 8 хаха

    17 4 Отговор
    Агент Сашо ДС, с поредната порция общи приказки! "Експерт" ха-ха-ха !
  • 9 Мдаааа,

    12 15 Отговор
    Само заради "Турски,руски,балкански" поток г-н Бойко Методиев Борисов требе да навести Бай Ставри за 10-ина годинки!
  • 10 Никой

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКОЙ":

    Май ти си нямаш на представа какво са мажоритарни избори в два тура!!Ами същите като за президент,бре ахмак!Ако на първия тур никой не е събрал повече от 50%,то на втория тур отиват първите двама и тогава,който е пръв става народен представител от съответния район!Например,ако кърджалийците си харесват Простата Кърджалийска Путк@ на втори тур,да им е честита,ама в момента тая жена е в Парламента само с няколко стотин гласа лична подкрепа!

    Коментиран от #17, #18, #31

  • 11 Гоуст

    11 2 Отговор
    Аз само да питам: Защо всички мнения представени по медиите са на ЕКСПЕР, СПЕЦИАЛИСТ, и т.н. Пишете изказващият се какъв е, кой е и ние да решаваме дали е експерт, специалист или ......

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    9 6 Отговор
    "Експерта" Илиян Василев,експерт по какво е господина,освен по плюене и то платено?Не бъркайте експертите с другарите!"Дипломат" в Русия.
  • 13 Тъй ли?

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКОЙ":

    Амчи ти тогаз погреба и американската,и руската избирателни системи,бре!
  • 14 3,14К

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Ако си същия Стоян Георгиев, за първи път се съгласявам с теб.

    Коментиран от #28

  • 15 Верно ли?

    11 4 Отговор
    А то щото по сегашната система няма купуване,ха,ха,ха!Виж у Варна каква депутатка от ГЕРБ си "избраха"!
  • 16 Другия с коня

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гоуст":

    Ми ето го Кой е експерта специалист Илиян Василев....
    МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо . " Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по „идеологически, морални и политически мотиви“. От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.....

    Коментиран от #19

  • 17 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    И защо трябва да има представа? За да има представа, трябва да чете, да мисли, а това е затормозяващо! На него си му спускат "информацията" наготово и си му е лесно. Остава му само да я разпространява.
  • 18 Рашка с чашка

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    Същите като за кмет! Значи от Кърджали депутата ще е от ДПС, като кмета. И като стана дума за кметове най-много са от ГЕРБ, следвани от ДПС. Така ще е и с депутатите, а в голямите градове гласуването ще се обезсмисля.
  • 19 Умен по цялата глава

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Другия с коня":

    Агент на ДС и. ГРУ и продавач на банички е едно а агент с тази биография е вече съвсем друго...
    Илиян Василев...През 1981 – 1990 г. по времето на комунистическия режим е сътрудник в Международния отдел на БЗНС. След 1990 година е резидент-мениджър, консултант по международно строителство и развитие във фирма „Дж. Джоунс и Ко“ и представител на фирмата в България, а през 1994 – 1997 г. е изпълнителен директор на ДОО „Хоум сервиз“; изпълнителен директор и вицепрезидент на Българската международна стопанска асоциация, председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции. Основател и Почетен Председател на Българския Икономически Форум и на Икономическия Форум за Югоизточна Европа. Член на УС на Българската Асоциация за външна политика.....Посланик в Русия 7 години и така нататък и т.н......
  • 20 стоян

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    До 4 ком -другарко - правиш се на ударена по главата ли -нали шоумените направиха референдум точно за това да се гласува мажоритарно -а сега лъжат като се отмятат от обещанието си

    Коментиран от #37

  • 21 Ми ся

    8 3 Отговор
    То много ти се иска ДРУГАРЮ ВАСИЛЕВ , ГЕРБ да я няма , ама това което си написал ВАЖИ със ПЪЛНА сила за твоята партия БСП ! КОЯТО те изпрати посланник във РУСИЯ по време на тройната коалиция ! И ако има още едни избори съвсем ще се убедиш ВЪВ това !
  • 22 Хайде стига

    7 4 Отговор
    Мажоритарен избор, означава в бъдеще един огромен кукиш ,но за Народа! Който ще си мисли,че неговия глас , категорично е избрал примерно, единствено Пешо.Ще си набълбукаме Парламента с такова непробиваемо мнозинство на индустриалци,олигархични групи, финансови групировки,и определени лобита,че след това няма измъкване.Нито в действащо НС,или следващото . Гласува ли се този закон,няма и грам шанс за промяна,дори да е поискаме.Равносилно да поискаме Капитала,да се замени със Социализма.Има огромно предимство,дали ще купиш хиляди,десетки хиляди в различни региони,без да си сигурен в крайния резултат,или няколко стотин в определен регион, дори квартал в голям град.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Край

    2 3 Отговор
    Всякакви сметки кого устройват и кого не мажоритарните избори в два тура са порочни. СУВЕРЕНА ясно е недвусмислено се произнесе при над 50% активност - над 70% казаха как да се правят изборите - мажоритарно в два тура.
    Харесва или не на "елита" да ви ... на елита - трябва да козирувате и изпълнявате.

    Коментиран от #48

  • 25 Пешо

    5 1 Отговор
    Поредният разбирач и анализатор...............
  • 26 Мимч

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Точно тайа е и това му е целта на тоя,да заблуди хората в парламента и да гласуват за мажоритарни избори,но явно хората на Слави се усетиха и това няма да стане....

    Коментиран от #42

  • 27 Сандо

    5 0 Отговор
    Лъжеш Василев,и това много добре го знаеш.И изобщо превърнал си се в един изпечен лъжец,откак започна да слугуваш.
  • 28 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "3,14К":

    същия съм.и тва че не се съгласяваш с мен е голяма твоя грешка.
  • 29 Стариа

    3 5 Отговор
    ГЕРБ Е В СИТУАЦИАТА НА БКП 1989 ГОДИНА.ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ ГИ НЕНАВИЖДАТ.ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА ЗАВЪРШАТ КОТО СДС.
  • 30 гост

    5 0 Отговор
    глупостите на Илиян Василев нямат край Мажоритарни избори бетонират гербаджиите в парламента
  • 31 НЯКОЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    За разлика от теб не наричам никого АХМАК. Вероятно за разлика от теб аз помня парламентарни избори в два тура. При тях кандидатите също ги излъчват партиите и когото посочат, даже и ПКП покорния им и купен електорат ще го избере без да е личност и тогава именно партиите разполагащи с такива избиратели ще печелят всички избори.
  • 32 Кой68

    5 0 Отговор
    Защо?
    Защо хора които са имали принадлежност към ДС,както сами са поискали това по "идиологически причини" сега се изкар@т най-горямите радетели за демокрация?!
    Защо И.Василев??
  • 33 Учуден

    5 2 Отговор
    Бе тоя народ изтрещя ли? Каква нова система, какво чудо? С Мая Костинбродска Галева, едно от ярките лица на системните партии, Татяна Дончева??? и миш*ока Атанасов. Това, ако са новият морал що ги ручахте жабетата, а?
  • 34 Народа на Бг.

    4 5 Отговор
    С бурни ръкопляскания пленарната зала посрещна съобщението на Зайкова, че правителството на Боко БорисоФ е депозирало своята оставка.
    Бившият премиер нанесе поредна обида на Народното събрание,
    което 4 години системно пренебрегваше, като не се появи дори и сега.
    Зайкова не се поколеба да изрази недоволството си от отсъствието му.
    "Това или е срам, че не идват тук да си подадат оставката, или е пренебрежение към тази институция.
    Това е парламент!", сърдито заяви временният председател.
    Думите й предизвикаха нов взрив от аплодисменти.
  • 35 Лилява

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Защо? Нали те бяха за мажоритарен вот и супсидия от 1лев! С това спечелиха голямата победа .Да ама нещо се провалиха.Така се лъже ,но скоро ще лъсне истината.
  • 36 ПУТИН

    4 3 Отговор
    КОГАТО СА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА ИСКАТ ЕДНО, КОГАТО СА ВЪТРЕ - ДРУГО? МНОГО СА ПРИНЦИПНИ ЧАЛГАРИТЕ!
  • 37 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "стоян":

    На комунетата така им отърва,да се правят на ударени. Дългия депутат нали ревеше за мажоритарни избори и 120 депутати.Аз,казва,за това влизам в политиката,защото сегашните управници не се съобразиха с волята на народа ,изразена чрез референдума. До оня ден му въртяха това интервю,сега го покриха .Айде,няма нужда .
  • 38 ПУТИН

    4 3 Отговор
    ТЪКМО НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ СЕ ОСЕЕЕРАТ И СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ПАК ЩЕ ХОДИМ НА ИЗБОРИ. НЕКА НАРОДА ГИ ВИДИ - КАКВО МОГАТ. МЯТАХА ЯЙЦА ПО ГЕРБА НА НС, А СЕГА СА СЕ НАВРЯЛЕ ВЪТРЕ ДА ПЪЛНЯТ ГУШИ?
  • 39 ПУТИН

    4 2 Отговор
    НОВИ, МЛАДИ, ОТКРИТИ,ЩЕ ПРАВЯТ ПРОМЯНА? И АЗ БИХ ГИ ПОДКРЕПИЛ АКО БЕШЕ ВЯРНО, ОБАЧЕ... СТАРИ УРВИ, ЦИГУЛАРЯ СЕ СКРИ, ЗАМЕСТНИКА МУ РЕЖЕ ЖИВИ ХОРА, НИКАКВА ПРОЗРАЧНОСТ И ГОЛЯМА ТА ЛЪЖА ЗА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ!
  • 40 Гого

    1 3 Отговор
    Не е дошло веремето за мажоритарните избори, но и то ще дойде. След като се остърже ГЕРБ от властовите и силови ресурси. След като неговите калинки бъдат премахнати за да не вредят и саботират управлението. И тогава да. Мажоритарни избори. За окончателно премахване на тази вредна за страната партия.
  • 41 Пенсионер

    5 0 Отговор
    Бойкооооо, къде си Бащицо. На кого ни оставяш? Даваше ни по 50 лева. С тия на жената станаха 100. Сега при тия новите край. Ще забравят пенсионерите. Жесток живот.
  • 42 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Мимч":

    Тоест, референдума на Слави с въпроса за мажоритарни избори отиде в канала .Сега ИТН се отмята , а хората гласуваха за тях поради въвеждането на мажоритарни избори. Усетиха се, след дъжд качулка и за много неща ще с е усетят, ама..
  • 43 мислещ

    2 1 Отговор
    Да бе, и затова ГРОБ толкова се надяваха точно на мажоритарен вот?
  • 44 Сър Пичук

    3 1 Отговор
    До сега нито еддин един политик не е понесъл никаква отговорност за това, че България беше срината, разграбена и докарана до това дередже. От участвалите в политиката тогава (нарочно не казвам политици), една част си отидоха, други се оттеглиха за да си харчат спечеленото с "честен труд", трети напреднаха в професията и станаха професори или големи шефове, а най-алчните и некадърни за друго, продължават да печелят като политици.
    Видно е, че системата не действа както трябва и колективната отговорност е на практика безотговорност, като "голямото наказание" за партиите съсипали България, е само известно време да не разпределят те порциите, а да получават това, което друга провалила се партия, която вече е "изтърпяла" наказанието си, ще им подхвърли.
    Затова народа трябва даа контролира депутатите, съдиите и дори полицейските шефове пряко и да ди избира мажоритерно, а изисква от тях периодични отчети и да ги отзовава, когато не оправдават доверието.
  • 45 Единственото хубаво е усещането от

    3 2 Отговор
    Страха който тресе всички калинки поставени последните години във всички министерства. Вие драги ми величия скоро ще сте уволнени, сменени и в най добрия случай някой от Вас ще са осъдени за безобразията и некадърността които докараха цялата държава до съсипия. Идва видов ден за всички арогантни дупедавци мислещи се за богоизбрани, които съсипваха човешки съдби за лично удоволствие и за задоволяване на чувството си за власт.
  • 46 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКОЙ":

    До 5 ком -Сигурно е така дето си го писал -А шоумените това не го ли знаеха досега -или тук има голяма уловка -и явно че играят с някой и скоро ще се разчуе
  • 47 Българин

    3 0 Отговор
    Това означава,че агент на ДС и руското разузнаване е
    Член на УС на Българската Асоциация за външна политика - 30 години след края на Окупацията на България от Русия....Сега разбирам какво е Задкулисие....Хората стоящи Зад политиците и диктуващи им какво да правят.Онези,които ги поставят там да служат на Интересите им и които Никой не познава ....Нали питате- Кой е тоя....Ми Тоя е!!!Един от тях е.....Лустрация,бе.....Лустрация!!!!!
  • 48 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Край":

    Без партия не може да станеш политик, все едно да станеш инженер без да завършиш институт/университет. Силна личност, още не значи силен политик. Без политици, школовани в партийните централи, една държава е обречена. Не се водете по шоумена Слави, толкова му е акълът. Без контрол върху депутата от страна на партийната централа която го е издигнала, парламентът ни ще се напълни със СКРИТИ ЛИМОНКИ. Това е целта на ....? Техниката на вербуване е стара колкото света и е доведена до съвършенство в днешно време. Няма как ИЗБИРАТЕЛИТЕ да контролират един парламент съставен от СКРИТИ ЛИМОНКИ. А сега избирателите как контролират Парламента? - Чрез партийната членска маса И ПАРТИЙНИТЕ КОМИТЕТИ ПО МЕСТА на парламентарно представените партии. Как по-точно "партийната централа" ще контролира партиен водач депутат? -Партия по това се различава от БАНДА, че водачът не е абсолютен авторитет.
  • 49 Мъдрости

    0 0 Отговор
    Комунист милее за герб Никои от бсп няма да гласува за мажуритарен вот А този се загрижел за герб /явно старая комунист си мисли че като внушава народа ще му повярва / бсп свърши 75:40 депутата Мъка ви е но всичко според акъла
  • 50 МНОГО КСМЕШНО

    0 0 Отговор
    АМИ ЗА ТВОЯ РАДОСТ, ЩО МРЪНКАШ ТОГАВА ЗА МАЖОРИТАРНИЯ ИЗБОР? АГЕНТ САШО?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове