Last news in Fakti

22 Април, 2021 16:53 10 045 34

Ченалова: Съдбата на Пеевски няма да е никак добра

  • румяна ченалова-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган

Мисля, че Пеевски много отдавна е изчезнал и е отхвърлен и от ДПС, и лично от Доган, коментира адвокатът

Ченалова: Съдбата на Пеевски няма да е никак добра - 1
Снимка: БГНЕС

Мисля, че Пеевски много отдавна е изчезнал и е отхвърлен и от ДПС, и лично от Доган. Съдбата му няма да е никак добра, защото той е една от фигурите, наред с Борисов, които доведоха страната до това състояние. Знаят се много неща. Те са ясни и ще имат своя финал. Изчезването на Пеевски според мен е резултат от това, че според мен той знае какво ще му се случи.

Това заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV1 адвокат Румяна Ченалова.

Според нея Пеевски може би се опитва да стане защитен свидетел и преговаря със съответните служби в САЩ. Това обаче е малко вероятно да се случи. Причината - престъпленията му са твърде големи и не са само в България. Те са свързани с тероризма, наркотиците и са достатъчно много, за да изтърпи дълго наказание.

В записа, кръстен "Двете каки" с участието на Румяна Ченалова и Владимира Янева за пръв път се споменава къщата в Барселона. Казусът попадна в полезрението на каталунските власти миналата година и към днешна дата е ясно, че се води разследване за пране на пари, в което е замесено и името на премиера в оставка Бойко Борисов. Знае се още, че Борисов е разпитан, но нищо повече.

"В Барселона разследването не е прекратено и продължава. Може би единствено позицията на Борисов е бавило финализирането на производството, но в никакъв случай то няма да бъде прекратено и може би много скоро след съставянето на ужасяващото го служебно правителство или кабинет, ще има резултати”, коментира още Ченалова.

Тя определи поведението на лидера на ГЕРБ като обичайно скандално.

"Мисля си, че тези хора са много уплашени, защото за толкова много години във властта те развиха една наркотична зависимост към властта. Мисълта, че тя им се изплъзва и утре ще загубят всички възможности, които имат, ги докарва до точно такава истерия", коментира Ченалова и допълни:

"Преди 11 г. се качиха на върха на стълбата на Смирненски, но забравиха да гледат надолу. Забравиха, че съществува и друга действителност. Тяхното тропане, меко казано невъзпитано, просташко поведение… Тези хора многократно заявяваха какъв голям опит имат, с едно ехидно и презрително отношение се обръщат към новопредставените партии в парламента. Тези хора доведоха България до това състояние с това си самочувствие и своята неграмотност и некомпетентност".

Прокуратурата има достатъчно основания по всички данни да изиска официално копие от протокол и да започне проверка по това, което казва Илия Златанов, заяви още Ченалова. Според нея е имало достатъчно данни и в разпространените от Антикорупционния фонд разкрития в "Осемте джуджета".

"Много дела буксуват, прекратени са вероятно, няма пречка да се възобновят. Трябва да имаме един главен прокурор, който има силата, смелостта, отговорността и капацитета да направи ревизия и на тези дела. Всички те трябва да се проверят, да се види кои от тях могат да бъдат възстановени", коментира още Ченалова.

Тя не смята, че казусът с главния прокурор ще бъде решен в рамките на този парламент. За да се случи това трябва да бъде променена Конституцията, а 60 души да подпишат проектозакона.

"Отделно от това се изисква и специфично квалифицирано мнозинство за приемане на промяна на Конституцията. Предложенията са добри. Към настоящия момент няма пречка Пленумът на ВСС да направи предложение за налагане на наказание и на главния прокурор, и на председателите на съдилищата. Но процедурата е тежка, тромава и бавна. Дори да се промени Закона за съдебната власт, той няма как да е в противоречие с Конституцията - ако тя не е променена, нищо не може да се случи", допълни Ченалова.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ:

    71 17 Отговор
    СЛАВИ, НАРОДА ТИ ГЛАСУВА КОЛОСАЛНО ДОВЕРИЕ!!! НО ТИ СЛАВИ, С ТАЗИ ПОДКРЕПА ,КОЯТО СИ ЗАЯВИЛ КЪМ ГОВЕДАРОКРАВАРСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ, КОИТО УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ!!!...МНОООГО СИ СЕ ОБЪРКАЛ, СЛАВИ!!! МНОООГО СИ ЗАБЛУДЕН!!! АКО, ПРОДЪЛЖИШ ПО ТОЗИ НАЧИН, СЛАВИ, ЩЕ ОТИДЕШ, ТАМ КЪДЕТО СА НФСБ И АТАКА!!! НЕ ПРЕДАВАЙ ВОЛЯТА НА НАРОДА, СЛАВИ!!! АЗ СЪЩО ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ!!! НЕ НИ ПРЕДАВАЙ!...БЪДИ ДОБЛЕСТЕН БЪЛГАРИН БРАНЕЩ БЪЛГАРИЯ ОТ ГРАБИТЕЛИТЕ!!! ВЕДНЪЖ ТЕ ЧУХ ДА ОБЯСНЯВАШ В ШОУТО ТИ, КАК СИ СЕ ВЪЗХИЩАВАЛ НА ЯПОНЦИТЕ ЗА ТЯХНАТА ПРЕДАНОСТ, ДОБЛЕСТ И ЧЕСТ КЪМ РОДИНАТА И НАРОДА ИМ.....И СИ КАЗАХ, ЧЕ ЧОВЕК, КОЙТО ЧУВСТВА И ТОЙ ТОВА, ТРЯБВА ДА Е ЧИТАВ БЪЛГАРИН!!! НЕ НИ ПРЕДАВАЙ СЛАВИ И НЕ СЛУГУВАЙ НА ГОВЕДАРИТЕ, КОИТО САМО ОГРАБВАТ КОЛОСАЛНИ КОЛИЧЕСТВА ЗЛАТО И КАПИТАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!

    Коментиран от #5, #6, #7, #14, #20, #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тази

    6 20 Отговор
    Утре дали ще дава изказвания по телевизията?

    Коментиран от #17

  • 4 Аре,Тиквуций

    25 5 Отговор
    Сваляй императорската тиара,поне това под нея гледай да спасиш..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ти още

    32 19 Отговор

    До коментар #1 от "ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ:":

    Ли вярваш на слави. От Германия загуби окончателно гласовете си. О чао, чао слави.
  • 7 User

    22 15 Отговор

    До коментар #1 от "ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ:":

    Абе не може да сте такива идиоти. Поне не си признавай, че си гласувал за този!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Свиняров

    22 0 Отговор
    Да е отлъчен и поръчан даноооооо. Коледа е дълече. Всичките прасета на мезетаааааа.
  • 10 BigBulgarianBoss

    4 8 Отговор
    Аз гласувах за Трайчо Трайков. ТРАЙЧО ТРАЙЧО НЕ НИ ПРЕДВАЙ ТРАЙЧО.
  • 11 Бойко Тиквата

    7 9 Отговор
    Аз съм си заплюл Цветелина Янева. Плю за мене
  • 12 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    32 6 Отговор
    Сигурно има начин,
    Каскета да бъде "посъветван",
    сам да се откаже.
    Справка - Пеевски...
  • 13 BigBulgarianBoss

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "ХХХ":

    Като ти чета коментарите и мозъка ми ги озвучава, все едно с гласа на Тити Папазов. Леко даже просълзен
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Свиняров

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "ХХХ":

    Натисни капслока че много място заемаш бре.
  • 16 Русороб

    8 9 Отговор
    На кого ни оставяш Вова,а нашата съдба и рубли няма вече
  • 17 Чичо Тони

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тази":

    Тя и досега ги е давала, а утре и в други ден ще е още по-лесно и безопасно.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 12345

    17 8 Отговор
    Яко са се окопали във властта. Така са нагласили нещата с конституция, закони и т.н., че да бъдат недосегаеми. Цв.Цв се изтърва и си го каза, че няма кой да го съди. Е, беше забравил, че ББ е над него, но. .... Много неща започват да изплуват. Дано новите в парламента да имат сили и воля за промяна. Съпротивата ще е огромна.
  • 20 Диверсант

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ:":

    Извинявай, това текста за ново чалгарско парче ли е.????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Миризлив пор

    14 1 Отговор
    Точно тази политик от Европа я нарече гнила ябълка, повече не коментирам.

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалист

    8 3 Отговор
    Как след време така лекичко ни ги наачуквате тези отчислени от обществото дамгосани крадливи безсъвестни личности! Защо?
  • 25 Много си е добре Шиши...

    3 2 Отговор
    Просто вървят процеси на защитни фасади за пред раята. Иначе завесата често се повдигаше и простолюдието виждаше това онова

    Коментиран от #28

  • 26 ():

    7 3 Отговор
    Боцко скоро ще получи поздрави от барцелона, а севдичка ще и е тесна бг, да бега докато може.
  • 27 хрупам зеле

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Миризлив пор":

    Не е никаква ябълка а е слива/синя слива/.
  • 28 00000

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Много си е добре Шиши...":

    А ти си от сложнолюдието ли?
    Или си си просто от опростачените фенове?
  • 29 понеже

    4 3 Отговор
    онази вечно кърканата беше говорила с Пеевски. Хахахаха, още ли ѝ четете бълвочите,бе!
  • 30 Хлъц

    6 2 Отговор
    Коя индустрия,носи най- голяма печалба в Държавата? Сам ще отговаря: Тютюна уважаеми форумци.Не е петрола и неговите производни,а преработка и производство на тютюн и тютюневи изделия.Суровина, безкрайно евтина, спрямо краен продукт.По груби сметки,от килограм тютюн, след преработка,платен акциз, нетна печалба е над85-90 лв. При максимална изкупна цена-5 лева.В повечето случаи-3,до 4лв/ кг.Знае ли някой,чия собственост към момента е Булгартабак? Някой може ли да предположи,колко струва марката" Виктори" за да се " погълне" и превърне в Ротманс? Този е бушон- сложен да предпазва цялата схема.И най вероятно е,да " изгори". Въпрос на време.И то не много разтегнато!
  • 31 дявола

    12 0 Отговор
    Всеки си плаща рано или късно за това което е правил
  • 32 ДЪРДОРИСТ

    0 3 Отговор
    ИСПАНСКИЯТ СЪД СЕ СТРАХУВА ОТ Б Б А ТАЗИ Е МНОГО СМЕЛА АДЕ БЕ
  • 33 Patton

    0 0 Отговор
    Добре би било Шиши , ако проговори ! Дали ще го САМОубият.....с 5-6 наръгвания с нож в гърба и с 3 куршума , за по-голяма сигурност ? Неудобен е на вожд Бойчо .....
  • 34 игиг

    0 0 Отговор
    в транжорна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове