Last news in Fakti

22 Април, 2021 18:45 6 637 66

Белянова: "Има такъв народ" ще върнат мандата, ако няма изненада в последния момент

  • има такъв народ-
  • мандат-
  • албена белянова

Има много сериозен натиск да бъде сформиран кабинет, каза адвокатката

Белянова: "Има такъв народ" ще върнат мандата, ако няма изненада в последния момент - 1
Снимка: БГНЕС

За мен е ясно, че "Има такъв народ" ще върнат мандата, ако не стане изненада в последния момент. Това заяви пред Actualno адвокат Албена Белянова.

"Има много сериозен натиск да бъде сформиран кабинет - от една страна от хората, които искат да запазят досегашния модел, а от друга страна от тези, които влязоха в парламента, но имат съмнения дали ще го направят отново", смята тя.

Адвокат Белянова сподели и впечатленията си от първото заседание на Комисията по ревизия за дейността на правителството, на която взе участие като експерт.
"Самата аз бях много скептична, когато госпожа Манолова направи предложението за сформиране на такава комисия. Първо, защото периодът от три месеца е твърде кратък. Огромна е информацията, която ще бъде събрана не само от държавните институции, но и от гражданите, които изпращат сигнали. Само до вчера те са над 50.

Основното нещо е, че в нашата държава има институции, на които е възложено да извършват проверки - прокуратура, ДАНС, АДФИ, КПКОНПИ, Инспекторатите по министерствата. Това са една немалка група чиновници, на които това им е работата. Всяка проверка трае минимум месец, а тук се касае за един 10-годишен период и над 200 институции. Да не говорим колко са търговските дружества с над 50% държавно участие.

Самата комисия едва ли ще успее да провери дори 1/100 от управлението за тези години. Но ако комисията успее да осветли информация, която до този момент е била прикривана от обществото, това ще бъде от полза за всички ни.

На мен дори по Закона за достъп до обществена информация си позволяват да ми отказват да предоставят данни. Но на народните представители не биха отказали, още повече при промени в изпълнителната власт, посочи Белянова.

Част от институциите още не са ми предоставили информация, поискана от мен за управлението на имуществото и бюджета на държавните органи. Едните са от ЦИК, а другите са КФН. От областните управи не получих единствено от управителя на Кърджали. Убедих се, че самия Закон за обществена информация не се прилага законосъобразно от отделните субекти, заяви тя.

"Има и институции, които се позовават на държавна тайна - ДАНС, ДАР, ДАТО. Аз не мога да разбера каква държавна тайна би могла да бъдат например автомобилите, които са платени с парите на всеки един от нас." Тя посочи, че е завела дела срещу отказа на ЦИК и КФН за предоставяне на информация.
"Държавата ни е овладяна. Малкото свободни в държавата бяха президентството, адвокатурата и някои медии. Получи се едно пробуждане с протестите през лятото."

Белянова смята, че падането на България в класацията за свободата на словото от Репортери без граници е обективно. Тя даде пример за преследвани и сплашвани журналисти като Николай Стайков от АКФ, както и полицейското насилие, упражнено върху Димитър Кенаров.

"Действията на Борисов за редене на правителство и министри от болницата са обидни. Това показва Борисов в светлината на един страхлив човек, който е паникьосан. За ГЕРБ изборите бяха загубени, въпреки корпоративния вот, овладяната държава и огромната помощ, оказана им от ЦИК и Информационно обслужване. Родната администрация пък е пълна с роднини, калинки и други цветя и животинки, посочи Белянова.

"При съставяне на кабинет сега, новите партии не биха имали спокойствието да управляват, без да им бъдат извивани ръцете. В последните години от управлението на ГЕРБ, ДПС имаше тази роля да не носи никаква отговорност, но да получава облаги.

Нужни са почтени и грамотни хора в управлението. Говоря за държавната администрация. Много е важно да се въведе механизъм за реално търсене на отговорност от държавните служители", завърши тя.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чичо

    11 26 Отговор
    Честни избори без герб. Ами те знаят, че ако го реализират нямат достатъчно депутати о статуквото ще ги изклати
  • 3 Перо

    57 23 Отговор
    Служебно правителство,изриване на мафиотските изборни практики и изритване на мутрите за винаги!!! Нови,честни избори!

    Коментиран от #8

  • 4 Бойко е Скубар

    34 17 Отговор
    Едва ли. Слави досега не е оставал нищо недовършено.

    Коментиран от #14

  • 5 ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ И ИТН

    29 17 Отговор
    СЛАВИ, НАРОДА ТИ ГЛАСУВА КОЛОСАЛНО ДОВЕРИЕ!!! НО ТИ СЛАВИ, С ТАЗИ ПОДКРЕПА ,КОЯТО СИ ЗАЯВИЛ КЪМ ГОВЕДАРОКРАВАРСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ, КОИТО УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ!!!...МНОООГО СИ СЕ ОБЪРКАЛ, СЛАВИ!!! МНОООГО СИ ЗАБЛУДЕН!!! АКО, ПРОДЪЛЖИШ ПО ТОЗИ НАЧИН, СЛАВИ, ЩЕ ОТИДЕШ, ТАМ КЪДЕТО СА НФСБ И АТАКА!!! НЕ ПРЕДАВАЙ ВОЛЯТА НА НАРОДА, СЛАВИ!!! АЗ СЪЩО ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ!!! НЕ НИ ПРЕДАВАЙ!...БЪДИ ДОБЛЕСТЕН БЪЛГАРИН БРАНЕЩ БЪЛГАРИЯ ОТ ГРАБИТЕЛИТЕ!!! ВЕДНЪЖ ТЕ ЧУХ ДА ОБЯСНЯВАШ В ШОУТО ТИ, КАК СИ СЕ ВЪЗХИЩАВАЛ НА ЯПОНЦИТЕ ЗА ТЯХНАТА ПРЕДАНОСТ, ДОБЛЕСТ И ЧЕСТ КЪМ РОДИНАТА И НАРОДА ИМ.....И СИ КАЗАХ, ЧЕ ЧОВЕК, КОЙТО ЧУВСТВА И ТОЙ ТОВА, ТРЯБВА ДА Е ЧИТАВ БЪЛГАРИН!!! НЕ НИ ПРЕДАВАЙ СЛАВИ И НЕ СЛУГУВАЙ НА ГОВЕДАРИТЕ, КОИТО САМО ОГРАБВАТ КОЛОСАЛНИ КОЛИЧЕСТВА ЗЛАТО И КАПИТАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!

    Коментиран от #33

  • 6 Ох Баня

    15 9 Отговор
    Аве всички се забързаха. Ко спахте до сега? За 18 дни и , хоп, стана. Гербаджииски трик. Давааай бързо за да не можеш да обмислиш.
  • 7 124

    26 11 Отговор
    Ревизия и съд за извършилите престъпления.
  • 8 Кучето Борко

    17 19 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Служебно правителство нищо не може да изрине. Обаче ИТН и ДБ могат и ще го направят.
  • 9 48834

    6 0 Отговор
    Бел.ред. МИСИР
  • 10 Хохохо

    7 2 Отговор
    За тежки случаи като твоя, мога да ти кажа какви хапчета се пият.
  • 11 Ох Баня

    18 13 Отговор
    "ИТН" Трън в петите и прашинка в очите. Неочаквана дестабилизация на Боко ЦИК и грабителите. Мноо ма кефи факта. Чак Слави е изненадън май до къде е стигнал.
  • 12 Фффффф

    10 16 Отговор
    Чалгата ще прави кабинет,същите като тиквата
  • 13 Бойко е Скубар

    3 9 Отговор
    Пускам Чакалите срещу полицията.
  • 14 Пепо

    15 12 Отговор

    До коментар #4 от "Бойко е Скубар":

    Ама и нищо не му се е получило , остана му само шоуто. Нито можа да направи сериал , взеха му Сървайвър, взеха му там някакъв песенен конкурс, с една дума Не става. Сега направи телевизия ,кой я гледа ,нямам си на идея и реклами нямаше.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бойко е Скубар

    11 9 Отговор
    ГЕРБ връща мандата след като избяга Тулупа.
  • 18 СЕВДАЛИНА

    18 13 Отговор
    Ей много съм щастлив, че простият и нискокачествен материал избиратели на ГРОБ ще бъдат махнати от всякъде.
  • 19 Борисов

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "JwP":

    Заработи си право на дудучек за довечера.
  • 20 Миризлив пор

    17 12 Отговор
    Ако Слави върне мандата няма да може да влезе в следващия парламент, лошо, много лошо.
  • 21 Бойко е Скубар

    8 4 Отговор
    Моят приятел Ердоган ми каза: сакън при мен не идвай ЕС и САЩ ще ми развалят рахата
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 наблюдаващ

    10 5 Отговор

    До коментар #22 от "JwP":

    Гьонсурат! Гнус!
  • 24 стария КУРТИ

    17 12 Отговор
    ТОШКО КОРНИШОНСКИ !
    ТОШКО АФРИКАНСКИ !
  • 25 Jonansson

    14 12 Отговор
    Тошо тъпуту е за психиатрията.
  • 26 Цоко

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "JwP":

    Не слагай този л.йнар до Ботев и Левски. Тлъстият сикаджия не става дори да лъска обувките им.
  • 27 Казах ли ви

    16 10 Отговор
    "Има такъв народ" ще върнат мандата...!!!

    Никой не е очаквал и нещо друго от един "импотентен и немощен" да управлява държавата човек, излъгал надеждите на хилядите си избиратели и подиграл се на целия български народ....!!!
  • 28 Софиянец

    5 17 Отговор
    Няма да върнат мандата, Славчо ще излезе мъж и няма да предаде проестния вот. Всичко друго е политическо самоубийство. ГЕРБ иска служебен кабинет и ще се обявят за десни и изборите са им в кърпа вързани.
  • 29 Бел. Ред

    13 10 Отговор
    Абе приятели от Факти, защо си мислите че гласувалите за ИТН са гласували защото от ИТН са обещали мажоритарни избори. Проектозакон за мажоритарни избори ще има и ще бъде внесен от ИТН

    Коментиран от #37

  • 30 радко шишарко

    11 6 Отговор
    Еми ако върнат мандата, по добре да се върнат в студиото от където са излезли и да правят смешки
  • 31 арчибал

    12 9 Отговор
    Факти.бг можели на всяка статия отдоло да има Бeл.рeд.
    Пaртиятa нa Cлaви Трифoнoв - "Имa тaкъв нaрoд" - oщe oт първия дeн нa нoвoизбрaния пaрлaмeнт oткaзa дa ce бoри зa ocнoвнoтo cи oбeщaниe - мaжoритaрни избoри в двa турa.


    Мирише на ГЕРБ и Мисирки
  • 32 абе какъв

    10 1 Отговор
    кабинет! На малцинството, че да падне на втория месец ли! Я стига!
  • 33 спри се бе

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СЛАВИ ТРИФОНОВ И ИТН":

    че стана досаден! Ако можеш да пишеш, пиши. Иначе се разкарай!
  • 34 ти си сериозно

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "наблюдаващ":

    отместен от центъра! Буташ масло и не го доливаш. Лекувай се!

    Коментиран от #35

  • 35 наблюдаващ

    9 2 Отговор

    До коментар #34 от "ти си сериозно":

    Под достойнството ми е да коментирам смръдливи джапанки! Гьонсурат! Гнус!
  • 36 ГОРСКИ

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "JwP":

    Не вярвах че има толкова зомбирани хора, диктатора бил БОТЕВ и ЛЕВСКИ човек да умре от смях!!!!!!!
  • 37 Остави

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бел. Ред":

    ги да се излагат! Сами са избрали да са изтривалки!
  • 38 Абе

    9 4 Отговор
    редакцията,червени ли сте...
  • 39 Аз Негодника

    9 3 Отговор
    Върви се към,първо началният план,служебен кабинет,което си все едно си без план...Като гледаме развоя на последните събития...И това което творят новите партии,се усеща едно леко разочарование,и презрение...ГЕРОЙТЕ се оказаха СТРАХЛИВЦИ...Неопитни,виждащи във всичко капани,нестикованоста по между им,всички са ЗА...А заедно НЕ...Сякаш помежду тях си, не могат да се търпят...Това вече не се усеща,това вече се вижда,което дава на гласуващия НЕ ТАЗИ визия,за която той е гласувал...Всичкото това АНТИ...Е опит да се прикрие НЕ знанието и НЕ моженето на протестърите...Това увъртане,отлагане,постояно допитване,и БАВЕНЕ го доказват...На нормален,средно интелегентен човек,му става ясно,че тези хора няма как да се справят,с работата която им възлагаме всичките...Това е по скоро, една АВАНТЮРА - ЕКСПЕРИМЕНТ която всички ще плащаме...скъпо.

    Коментиран от #60

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Психиатър

    7 4 Отговор
    ИТН се държат в парламента като луди
    Който току що са запалили собствената си
    Къща и изпитват удоволствие от това
    Помислете интересно е!!!
  • 42 И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO

    5 7 Отговор
    Потенциалът е голям ! Давай Слави! давай
    Тошко ! Накажи герберугите ! С теб сме !

    Коментиран от #51, #52, #61

  • 43 Слави ! До край !

    5 5 Отговор
    Да смачкаме хунтата ! Иначе излизаме на
    улицата !!!

    Коментиран от #49

  • 44 Герберастите си лаят,

    6 4 Отговор
    Нещата си вървят.... Няма и не могат да ни
    спрат !
  • 45 Стойтагледай

    4 6 Отговор
    Да, господа демократи !
    Не пожелахте БСП, а сега ще избирате между Тошко сценристчето, вмирисаната кюстендилска слива,Христо Иванови крака на Банкянския айдук !
  • 46 НТД

    4 1 Отговор
    Ще се поддатете ли господа от ИТН на външен натиск какъвно най вероятно има известно от кои посолство? не е руското нали.
  • 47 Hoho Boho

    4 2 Отговор
    Ако върнат мандата - ще остане горчивия привкус на хората, които гласуваха за тях:
    Избрахме ги; те помълчаха, помълчаха; уплашиха се ...и се отказаха.

    Ще пожелая успех на ИТН на следващите избори, ама а дали...
    Май ще си останат с - и т. н.

    Коментиран от #48

  • 48 Не е така

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "Hoho Boho":

    Именно ако не го върнат, ще е съмнително! Да имаш правителство, което да не може само да решава! Правилният и достоен ход е, да се върне мандата! Всичко останало буди съмнение и ще трябва да се търси замисъл!

    Коментиран от #53

  • 49 Как

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "Слави ! До край !":

    Защо плещиш глупости.Как си със Славито,като го няма......

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Наказание

    6 5 Отговор

    До коментар #42 от "И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO":

    Тошко Африкански се държи като пут...ка,как ще накаже някой.....
  • 52 Чалга

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO":

    Малко чалга,повече водка, чисти тоалетни в мола...и хайде на революцията.....
  • 53 Hoho Boho

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Не е така":

    Прав си!
    Въпреки ЯСНО декларираната подкрепа от всички антигерб партии, е съмнително, че те ще справят ...и ще върнат мандата.

    И ЩЕ ВЪЗНИКНЕ ВЪПРОСА - ЗАЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЯХ.

    Коментиран от #54

  • 54 Ами

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Hoho Boho":

    аз съм гласувал за тях и пак ще гласувам за тях! Не са ме разочаровали и са се държали достойно! На този етап, на мен това ми стига, с тези възможности с които разполагаха! Човек трябва да е реалист! Не мога да искам невъзможни неща и да си търся причини да съм недоволен! А за теб или за друг, не знам! Всеки сам си решава и знае какво търси! И всеки си решава за кой да гласува или не гласува!
  • 55 БАЦЕ БАЦИЛА

    6 1 Отговор
    Мандатите не са интересни,ако това Народно събрание успее да смени ЦИК,РИК,СИК,Информационно обслужване и полицейските шефове по места,ще си е изпълнило задачите.Следващите избрани,след честни избори ,ще започнат да довършват демонтажа на герберизЪма!
  • 56 рон джереми

    1 3 Отговор
    Белянова е сладурана отвсякъде,поне с фон дьо тена!Иначе не знам...
  • 57 човек ли си

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "JwP":

    може би? Не слагай Борисов до Ботев и Левски. Това са две различни Българии. Не наричай Ботев и Левски - компания. "Компания" са Боце и аверите му, заедно с п@тките от харема.
  • 58 гербераст

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "JwP":

    ...герберастия..
  • 59 нищо

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "JwP":

    ...петно върху леке не личи
  • 60 никой

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Аз Негодника":

    дай решение, алтернатива?
  • 61 nruud

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO":

    Давай, давай, Слави - Тошко... давай, ама най-много да си го дадат един на друг, а после да си направят една смесена та да станат по-добри приятели!
    Тези хора не са политици и са смешни, щом на мен са ми смешни, представям си как, ще ни се смеят по света с тях :)
  • 62 Чиче

    0 1 Отговор
    Цървулите в чужбина, чеп за зеле не става от вас.
  • 63 стиви

    0 1 Отговор
    Мисирките на черепа, айде довиждане.
  • 64 Комбина

    0 1 Отговор
    Сррете да ни разказвате вицове, правете го в шоуто си, което не гледам!
    Некадърна, самозвана сган!
  • 65 мюмюн

    1 0 Отговор
    крадливите гербери в панделата
  • 66 чекмедже 2

    0 0 Отговор
    Правителство трябва да има,но след новите избори,тези бяха купени от Гроб и РазБойко..и тогава ще говорим за мажоритарния вот..но не и този внесен от Умрели Гробари,само да протакат нещата, те искат да има правителство на всяка цена..само и само да няма служебен кабинет..и на последен идиот е ясно..така че чакахме толкова години за мажоритарния вот ,ще изчакаме още малко..А Гроб що не предложиха да направят комисия с название ..грабеж на България при управление на Гроб...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове