Last news in Fakti

29 Април, 2021 11:12 3 405 58

Проф. Ангелов: Решението за доставка на руската ваксина е противозаконно

  • бойко борисов-
  • проф. костадин ангелов-
  • здравна комисия-
  • руска ваксина-
  • спутник v

Премиерът събра министри от кабинета в Банкя

Проф. Ангелов: Решението за доставка на руската ваксина е противозаконно - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Бойко Борисов обсъжда в Банкя вчерашните решения на парламента с министрите Костадин Ангелов, Кирил Ананиев, Екатерина Захариева, Деница Сачева и Лъчезар Борисов, стана ясно от включване на живо във фейсбук.

"Вчера беше взето решение да стартираме преговори за доставка за руската ваксина. Това е изключително притеснително и противозаконно решение, защото не може да бъде стартирано, защото има противоречие със Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина", посочи здравният министър в оставка професор Костадин Ангелов.

По думите му тази ваксина е препарат, който не е медикамент и се използва за профилактика. "За да бъде доставена в страната, както искат от БСП – тя трябва да премине през централизирана процедура на европейско ниво, както изисква Регламент от 2004 година. За мен това е абсолютно невъзможно и най-вече поставя в опасност живота и здравето на българските граждани, защото не е завършена оценката на нейната безопасност и ефикасност на европейско ниво. Това решение противоречи на българското право и на правото на ЕС", подчерта той.

Вчера е поставен нов рекорд по ваксинации – имунизирани са над 23 хиляди граждани. "Продължаваме със същия темп. В понеделник пристигат над 200 хиляди ваксини на Pfizer. До края на месец юни може да постигнем колективен имунитет ако продължим с този темп на имунизация", посочи здравният министър.

„Спазвайте закона. Ние сме лоялно на ЕК правителство. Нямаме нищо против нито руската, нито китайската ваксина. Когато ЕМА я одобри – ние ще поръчаме. До тогава – ние спазваме и българските, и европейските норми и закони. Беззакония – нека те да си вършат – ние няма да го правим", категоричен беше премиерът Бойко Борисов.

„Работете. Всичко, което правим е в името на хората. Не правете неща, от които после ще се срамувате”, призова министър-председателят. "Могат да си направят правителство още днес и тогава могат да си докарат ваксини и от Луната. Ваксините са за над половин милион лева. Искат да им подпишем празен чек, без да знаем какво ще правят с тези пари", добави още той.

„Във връзка с разследването на българската прокуратура днес в МВнР е извикан на разговори посланикът на Руската федерация. Нашият стремеж е да развиваме равнопоставени и нормални отношения с тях. Винаги, когато се засяга националната сигурност на Р. България и се извършват действия, нарушаващи международните ангажименти на двете страни– ние реагираме, няма как правителството да не реагира при текущата ситуация”, заяви външният министър в оставка Екатерина Захариева.

„Разбира се, че ще реагирате. Ще проведеш един честен и откровен разговор с руския посланик. Ще говориш и за ваксината. В момента, в който ЕМА каже да – ние подписваме договор и казваме „Заповядайте”. Не защото ваксината е руска, а защото спазваме правилата”, заяви Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    38 7 Отговор
    Може и да е незаконно, но пак ще заголиш буза за Спутника, за да успокоиш Ганьо, че е безвредна.
  • 2 Алооо

    64 1 Отговор
    ако искам ще си поръчам ваксина и от АлиЕкспрес шефе...
  • 3 Министъра е лобист

    82 4 Отговор
    И съвсем не го интересува здравето на българите. А и така да е морала е над закона.
  • 4 ДА бе

    68 2 Отговор
    но Решенията на парламента са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!

    Коментиран от #27

  • 5 Ами докажи го че е незаконно бе

    89 1 Отговор
    Тя е ЕК каза че всяка държава си преценява сама

    Коментиран от #12

  • 6 Анонимен

    94 4 Отговор
    Докога тоя боклук ще го гледаме и слушаме ? Аз например държа да получа Спутник или тоя откачен ще решава за моето здраве.
  • 7 Тоя пък

    80 2 Отговор
    Голем разбирач ше излезне.И лакей номер 1
  • 8 Псевдоним

    71 2 Отговор
    То вашите "мерки" са много законни...
  • 9 Оня

    78 2 Отговор
    Единственото пртивозаконно е че тия още са на свобода
  • 10 SH BG

    50 1 Отговор
    На този рейтинга за влизане в ЦСЗ се вдига постоянно и неудържимо нагоре...!!!

    Дааа...!!!
  • 11 324

    78 2 Отговор
    Тази е незаконна, защото е руска, а А З е смъртоносна, но е от другарите с еврогейски ценности.
  • 12 Гост

    29 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ами докажи го че е незаконно бе":

    Именно! +++++
  • 13 бай Иван

    62 1 Отговор
    Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.
  • 14 Да,бе

    40 1 Отговор
    Гербероплъх като почне да ми говори за законност и веднага си бия два урбазона и една тетаност.
  • 15 БХК

    52 2 Отговор
    Пич вие колко незаконни и противоконституционни неща свършихте? Не говоря за аморалните такива... Колко време умишлено криете и манипулирате числата на заразени, колко време всявате страх и паника и т.н. и т.н.

    Коментиран от #19

  • 16 dfu

    56 2 Отговор
    А другите ваксини, дето ги приехте още неминали експерименталния период, законни ли са, бе Ботокс! :D
  • 17 Не ти ще

    28 1 Отговор
    кажеш. Или взе и от право да разбираш. МАрш.
  • 18 senco

    44 2 Отговор
    Голям скимтеж, че Спутника ще направи дъмпинг на конкуренцията. Ама парите са вече дадени/взети и някой ще трябва да връща. Пак гредаааааа!
  • 19 Прав си

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "БХК":

    Аз искам и по етноси. Ей така, интересно ми е.
  • 20 Българин

    5 56 Отговор
    Спутник става единствено за пропутинска пропаганда. И тази пропаганда се прави от партията БСП-БЪЛГАРСКИ СЛУГИ НА ПУТИН Брацилия отказа регистрацията на руският Спутник , Словакия се чуди какво да прави със закупените дози ,които никой не знае какво съдържат. Да видим колко загубеняци в България ще си инжектират Спутник
  • 21 О не

    26 2 Отговор
    Тоя май си е присадил телешки език. Добре го ползва.
  • 22 Жорж

    45 2 Отговор
    Ангелов,когато случаят е спешен не избираш аптеката от която да си купиш лекарството по симпатии.
  • 23 Някой

    53 2 Отговор
    Хм, и как бяха проверени централизирано от ЕМА другите ваксини за по-малко от 10 дни? Е, излязоха доклади по въпроса - не са били проверявани, но за сметка на това, експертите на агенцията са били притискани да ги одобрят бързо. Само дето пистолет не са им опряли в челото.
    Все по-ясно става, че и пандемията, и ваксинацията са политически и геополитически активни мероприятия.
  • 24 Служител на МВР

    40 2 Отговор
    Защо Ангелов счита, че решението за СПУТНИК - V е противозаконно. Той и другите около него просто се страхуват от маймуните от ЕС е цел да не изгубят паричките си. Лично аз съм ваксиниран със СПУРНИК - V преди 93 дни. До настоящият момент нямам никакви симптоми или нежелателни реакции в организма. Руската ваксина е много по-ефективна, по-сигурна и няма странични ефекти, за разлика от тези от западните страни, като тази на АСТРА ЗЕНЕКА , например. Апелирам гражданите на Р. България да се отказват масово от ваксиниране със западна ваксина, а да предпочетът Руската, която е много по-ефективна и надеждна. Скъпи сънародници. Избирай те сами и решавайте сами.

    Коментиран от #28

  • 25 Анонимен

    21 1 Отговор
    А законно ли е насилствено да задължаваш деца да са постоянно присъствено в по-малките училища, без да си наясно, че в тези училища не предлагат ОЕСР?? Законно ли е да нарушаваш права на деца, чиито родители са в рискови групи и ги поставяш на руска рулетка с недообмислените ти брутални заповеди??? Чете ли първо заповедта на Вълчев, че децата имат право на ОЕСР, хайде коригирай заповедта си най-после, създаваш, големи проблеми!!!
  • 26 USA

    41 1 Отговор
    "Ние сме лоялно на ЕК правителство"

    Точно за това всички граждани на България искат да ви видят в затвора защото сте лоялни на ЕК, на САЩ, на руснаците, на Ердоган и на кого ли не и само на българските граждани не сте лоялни.

    Политиците трябва преди всичко да са лоялни на своите избиратели. В конституцията пише че който обслужва чужди интереси е национален предател а вие съвсем официално заявявате че сте лоялни на някакви си които не са ви избиратели - до кога ще ни управляват продажници за които интересите на някой друг са по-важни от интересите на българите.

    За това трябва промяна на системата.
  • 27 Бау

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "ДА бе":

    Не и когато са незаконни
  • 28 Ваксиниран

    28 3 Отговор

    До коментар #24 от "Служител на МВР":

    Мен ме ваксинираха със Пфайзер защото се налага.
    След първата доза имах треска с температура, болки в мускулите и ставите, главоболие, разстройство и урината ми беше червена и това продължи над седмица. След втората доза кошмарът се повтори и още не мога да се оправя. Пия обезболяващи през цялото време - не бих минал по този път никога повече даже и да ме уволнят от работа.
  • 29 Хахаха

    34 0 Отговор
    В цялата работа най скандалното е, че въобще не им пука за своя народ. Не им пука, дали народът е здрав, ваксиниран, какво мисли народът за тях и дали ги смята за продажници.
    Те си купуват благословията на еврокомисията. Те няма да плащат за своите решения. А пък и да кажеш, че си полагал клетва ......безочие и безсрамие е.
  • 30 Хахаха

    17 4 Отговор
    Цялата информация за Русия, освен глупаво измислена, се крие. Най важнато е, че в Русия е измислено лекарство срещу ковид.- Мир 19 се казва. МИР това е абревиатура, няма нищо общо с великата дума. Просто добро съвпадение е.
    Не го съобщават, за дй не искат хората и лекарство от Русия. ДокатоПфаъзер не си продаде своята ваксина, лекарство в Европа няма да има.
  • 31 доктор

    12 3 Отговор
    Вси пилци да пеят, цинцерошко /ЛЪЖЕЦА Ангелов/, да мълчи.
  • 32 7383

    22 2 Отговор
    Противозаконен си ти! Оставка🇧🇬⚔️

    Коментиран от #51, #52

  • 33 гербаджия

    7 2 Отговор
    Преди седмица се ваксинирах с връзки с Комирнати.. Промяна няма. Същото говедо съм.
  • 34 Анонимен

    18 2 Отговор
    Ангелов много внимавай какви заповеди разписваш за децата, после не се чуди защо има отлив на гласуващите за вас!! Имаш ли идея, че остави деца сирачета, от неадекватните ти заповеди и "мерки", знаеш ли, че тези деца нищо не е в състояние да ги утеши?! Ако бях на ББ, щях да те разкарам отдавна!!
  • 35 111

    13 4 Отговор
    А другите като се водя "генна терапия", май не ти пука, а?
  • 36 Алоо, шайката

    18 4 Отговор
    Ако утре ЦК на Политбюро в Брюксел ви пусне директива че пеераслъка не е задължителен, но препоръчителен ,ко прайм бе ?

    Коментиран от #38

  • 37 язък Докторе

    9 2 Отговор
    !?Тъпата Тиква повече ли `знае`от Теб?!.....
  • 38 яко ни лъжат

    15 4 Отговор

    До коментар #36 от "Алоо, шайката":

    ЗАКОННО Е ДА ВИ ИЗБИВАТ С АСТРА И ПФАЙЗЕР И МОДЕРНИ А ПРОТИВОЗАКОННО Е ДА СЕ ВНЕСЕ КИТАЙСКА И РУСКА. ГЕРБ ВИ ПОДАГАТ НА ГЕНОЦИД. ЕС ВИ ПОДЛАГА НА ГЕНОЦИД. ОТРОВНИТЕ ВАКСИНИ ЗАПАДНИ НЕ НОСЯТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА. ТОВА ЗАКОННО ЛИ Е??!?
  • 39 МАРА

    16 4 Отговор
    ЗАЩОТО ТЯ ПОМАГА, А ВИЕ ИСКАТЕ ДА УМИРАТ ОТ ДРУГИТЕ ВАКСИНИ. СТИГА С ТАЗИ ПОЛИТИКА,ГЛЕДАЙТЕ КОЕ Е ДОБРО ЗА ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, АКО НЕМОЖЕТЕСЕ МАХАЙТЕ
  • 40 Гост5949

    15 1 Отговор
    А законно ли е да се продава националния суверенитет? Този се оказа голяма подлога на фармацевтичната мафия,и само угажда раболепно на политическата истерия срещу Русия .Не съм русофил но виждам какво става.Като суверенна държава сами трябва да решаваме какво е изгодно за нас ,а не да чакаме като дебили да ни казват какво и как.
  • 41 Голямо

    3 12 Отговор
    квичене, яко вайкане мурзилажа!!спутник не е одобрен още за Европа или ще чакате или виза-самолета и в Масква.
    Показвате , че обичате Путин Я С ЧЛЕНСКА КАРТА НА бсп, русофили разни, на Копейкан бандата и сте готови ваксиницирани!!
  • 42 ПЕНКО

    7 2 Отговор
    РНК ВАКСИНИТЕ -БЪРКАТ В ГЕНЕТИЧЕСКИЯ КОД НА ИНДИВИДА !!! ДА СЕ ДЪРЖИШ САМО ЗА ТЯХ Е РЕЗУЛТАТ ОТ СЕРИОЗЕН ПОДКУП ОТ САЩ !!! ПРОЗРАЧЕНА И ПЛОСЪКА Е ЕМА --С ПЕСЕНТА НА ЛАЙЗА МИНЕЛИ --- " МЪНИ -МЪНИ " !?!?!?!?
  • 43 Azz

    9 0 Отговор
    Ботокс, и ти си "нечовек" с изпънато челце и вчесани веждички,ам сме длъжни да те търпим всеки ден от всякакви медии!!!
  • 44 Казуар

    2 11 Отговор
    Руската ваксина да се достави на Позитано и там да ваксинират бетонните глави. Да стане нещо като поклонение и да има книга в която да се пишат похвалите.
  • 45 Коко

    10 2 Отговор
    Боклуци нещасни понеже на астрата са направени всички иследвания та умряха хора за да я спрете !
  • 46 123

    4 0 Отговор
    Бегаи бе българоубиецо ти си за затвора да гориш в ада
  • 47 4883

    6 1 Отговор
    Абе менистре,теа дето ги шибате сега да не би да са законни??Питам те:ЗАЩО ТОГАВА МЕ КАРАТЕ ДА ПОДПИСВАМ РАЗНИ ДЕКЛАРАЦИИ,ЧЕ НЯМА ДА ИМАМ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ И Т.Н.ТЪПОТИИ!!ЯВНО НЕЩО НЕ СИ У РЕД!!!
  • 48 ле ле

    5 1 Отговор
    нашите послушковци докато не уморят народа няма да се успокоят...Европа казва правете както е добре за народа..но тукашни идиоти не ги интересува те искат заповедите от Брюксел..Германия иска спутник,Унгария вече се ваксинира с него..обаче управляващата върхушка се прави оглушки..
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 БРЦК

    3 0 Отговор
    Ангелов ти си вероотстъпник . Предател на БЪЛГАРЩИНАТА и гей . Нямаш право на дума а само да вриш в ада.
  • 51 Имунолог

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "7383":

    Австрия, Унгария,Сърбия и още 12 страни от Европа се ваксинират със " Спутник" V !! Няма нито един случай на странични реакции след ваксинацията!!
  • 52 Конституционен съдия

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "7383":

    Решението на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ било " незаконно"!! Дрън-дрън та пляс!! Ами сезирай Конституционния съд бе Ботокс!! Ама си малък и незначителен!! Нямаш право!! Ясно??
  • 53 Геро

    2 1 Отговор
    Този път грозната игра е със здравето и живота на българите заради лоялност към един друг васал, наречен ЕС. Вече се вижда, че хладните отношения с Русия се превръщат в агресивни и провокативни, инспирирани от продажните ни политици. Няма да допуснат руската ваксина, защото така са им наредили! И дълго ще ни омайват с глупавата риторика, на която и те не си вярват!
  • 54 сороснерес

    0 1 Отговор
    „приятели на долара” от НПО-тата.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Северозапад

    2 0 Отговор
    тоя плещи повече простотии и от Тулупа. От ЕС заявиха преди повече от три месеца, че всяка страна от ЕС може да внася и използва каквато си иска ваксина, стига собственият и регулатор да я одобри. Само за сведение - как Унгария, Австрия и Италия я одобриха тая ваксина - ми нали и те са членки на ЕС?
  • 57 ПРАГМАТИК

    1 1 Отговор
    НИНОВА ЧЕРЕПА И ВАСИЛЕВ ДА Я ВНЕСАТ ЗА СОБСТВЕННА СМЕТКА И ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ.АЙДЕ БЕ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ОТКРАДНАХТЕ И ГЕРГОВ И ГОЦАНОВ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ

    Коментиран от #58

  • 58 2222

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "ПРАГМАТИК":

    МОЖЕ И ЦВЪКИ АМА ТРЯБВА ДА ПИТА НОВИЯТ СИ НАЧАЛНИК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове