Last news in Fakti

29 Април, 2021 21:49 3 984 78

Пак спор: ГЕРБ и ИТН се скараха за мажоритарния избор

  • мажоритарен вот-
  • мажоритарни избори-
  • парламент

Градусът на емоциите се вдигна твърде много

Пак спор: ГЕРБ и ИТН се скараха за мажоритарния избор - 1
Снимка: БГНЕС

Градусът на напрежението в пленарната зала се покачи. Над 9 часа продължиха разискванията по промените в Изборния кодекс, инициирани от Има такъв народ (ИТН). Бурен дебат се завихри около възможността за въвеждане на мажоритарен вот в два тура. Опонираха си ИТН и ГЕРБ-СДС.

Депутатите на Слави Трифонов предлагат мажоритарен вот да се приложи при следващите редовни парламентарни избори. ГЕРБ-СДС пък настояват това да стане още сега - на очакваните предсрочни парламентарни. Най-голямата партия в Народното събрание припомни, че "Шоуто на Слави" е инициирала референдума за въвеждане на мажоритарен избор на депутатите. Последваха и взаимни нападки между председателя на ИТН Тошко Йорданов и депутата от ГЕРБ-СДС Димитър Главчев.

"Градусът на емоциите се вдигна твърде много. Мажоритарни избори няма да има, няма национално преброяване, няма райониране", настоя на свой ред Филип Станев от ИТН.

Според него със своето предложение ГЕРБ се опитват да саботират ИТН и да заложат "политически капан".

Маноил Манов от ГЕРБ-СДС пък опонира, че при ИТН има опит шоумени да се правят на политици.

В спора се включи и Делян Добрев.

"Няма нужда да се прави ново преброяване. 3 милиона души гласуваха на вашия референдум. Повече от 2 милиона искаха мажоритарна система. И вие казахте: Ето, българският народ иска, "лошите" депутати не искат. Единствено с референдума си правихте предизборната кампания. И от първия ден започнахте да шикалкавите и да се чудите как тая работа да не стане", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    116 19 Отговор
    ГРОБ имаха четири години да въведат мажоритарния вот........толкова!

    Коментиран от #19, #25, #34, #64

  • 2 Aз съм

    43 45 Отговор
    Няма мажоритарна.
    Няма и левче субсидия.
    Няма и 120 депутати.
    И електронно гласуване няма.
    Какво има ли? Будали

    Коментиран от #29, #36

  • 3 Behemoth

    50 13 Отговор
    Никакви мажоритарни избори...БАЦЕ ЦАР !И ДА СИ НАЗНАЧИ ОЛИГОФРЕНИ ЗА ПОЕМАНЕ НА ВИНАТА!

    Коментиран от #5, #63

  • 4 Сиромахов:

    21 61 Отговор
    Ако ИТН се откажат от мажоритарни избори, това ще е катастрофа.

    Коментиран от #33, #42

  • 5 Някой си

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    И още миризливи свиркаджийки........

    Коментиран от #46, #55

  • 6 цас рсъ т

    34 74 Отговор
    От "ИТН" нямат право повече да претендират за каквото и да е. Те доброволно се отказаха да управляват и вземат решения. Следователно да си обират крушите и да се махат по най-бързия начин. Народа не е длъжен да търпи такива сметкаджии. Ясно е че обслужват ДПС и лапането на партийната субсидия.

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 7 Gowo

    55 18 Отговор
    ГРАБ трябва да се заличи в Народното събрание.Няма ГРАБ, няма проблеми
  • 8 ГРОБ

    48 13 Отговор
    умират от страхххх. СТРАХ ГЕШЕВ и ти умираш от страх. Ще си платите
  • 9 Майна

    17 24 Отговор
    АКО ИТН СЕГА СЕ СЪГЛАСЯТ ЗНАЧИ ИГРАЯТ ЗА ГЕРБ...ДА ВИДИМ

    Коментиран от #48

  • 10 ах гиди

    18 5 Отговор
    долни йезуити. Надявате се, че вашите хора са разпознаваеми и едва ли не народът ще хукне да ги избира. Я трайте, че омръзнахте на всички с гадориите си. Велики четвъртък е днес. Не крадете!
  • 11 гербНяма думата

    36 10 Отговор

    До коментар #6 от "цас рсъ т":

    личи ти че си гербераст и имаш л-но вместо мозък
  • 12 Закривай

    38 9 Отговор
    Невероятни циркове и простотии в момента в парламента, а ГЕРБ пак се правят на интересни и се мъчат да подлеят вода на новите партии и да съботират промените в ИК. Отврат отвсякъде.

    Коментиран от #49

  • 13 Gowo

    40 9 Отговор

    До коментар #6 от "цас рсъ т":

    Защо бе?.Има резон в това....ГРАБ до преди един месец беше на власт .И не само.Десет години Падишаха демонстрираше безконтролност и недосегаемост.Ни от журнала.Ни от парламентарен контрол.И сега как пък изведнъж нямат търпение .Ама хич.Още утре да има мажоритарни ...Стига циркове бе Аман от вас

    Коментиран от #26

  • 14 Скрий се,гербав

    35 13 Отговор

    До коментар #6 от "цас рсъ т":

    ИТН имат право да ви мачкат по най-оптималният си начин.Не сте в позиция да се налагате,затова си налягайте парцалите и чекмеджетата.И се гответе за отговори!

    Коментиран от #18, #20, #28, #40

  • 15 Сух

    16 5 Отговор
    Абсолютен цирк е в пленарната зала. Отишли са да се забавляват, не да вършат работа. Почивка си поискаха минути преди гласуване, за какво им е, да съгласуват какво да гласуват ли?!
  • 16 нннн

    21 3 Отговор
    И защо се карат ? Предлага се, обсъжда се в разумни граници и се гласува. Който вдига шум и пречи - с ритници навън... Не спорете с ГЕРБ. Все едно ги няма!
  • 17 Офф

    24 6 Отговор
    Мутромафията все още се надява на власт! След 3 месеца ИТН ще ви вкарат в затворите находящи се на територията Р България , така е редно
  • 18 Gowo

    21 5 Отговор

    До коментар #14 от "Скрий се,гербав":

    Абе тия (ГРАБ) са извънземни...Абе като че ли довчера не бяха на власт.Като че ли винаги са били опозиция.Егати и мутантите.От роля в роля влизат с лекота.
  • 19 РЕФЕРЕНДУМЪТ

    17 27 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    НА СЛАВИ БЕШЕ РАЗСТРЕЛЯН ОТ САМИЯ НЕГО. ОПРОСТАЧИХА ПАРЛАМЕНТА САМО ЗА ДВА ДНИ.

    Коментиран от #67

  • 20 Сух

    7 13 Отговор

    До коментар #14 от "Скрий се,гербав":

    Запознай се кво се върши, кво се гласува, какво се предлага, не само сляпо да поддържате някого.. Няма една партия в днешния парламент, която да заслужава мястото си в него. Качествените политици никой не гласува за тях..

    Коментиран от #27

  • 21 Ванъо

    13 26 Отговор
    Има такъв народ се оказаха най-големите лъжци и страхливци.
    ИТН СА СРАМ ЗА България.
  • 22 123

    3 2 Отговор
    Коя точно система за гласуване искат да въведът,няма проблем с колко хора са преброени и ще гласуват дали сега дали след 4 години.

    Плуралното гласуване е система, при която кандидатът (ите) с най-голям брой гласове печели, без изискване за получаване на мнозинство от гласовете. В случаите, когато има една-единствена длъжност, която трябва да бъде запълнена, тя е известна като първа минала позиция това е втората най-често срещана избирателна система за националните законодателни органи, като 58 държави я използват, за да избират своите законодателни органи,по-голямата част от които са настоящи или бивши британски или американски колонии или територии. Това е и втората по честота система, използвана за президентски избори, която се използва в 19 страни.
    В случаите, когато има няколко позиции, които трябва да бъдат запълнени, най-често в случаите на многомандатни избирателни райони, множественото гласуване се нарича блоково гласуване, множествено непрехвърлимо гласуване или множествено общо
  • 23 митака

    21 6 Отговор
    Герберската змия е с настъпана глава.

    Да живее България!
    Да живее българският народ!

    Коментиран от #31

  • 24 Сиромахов

    12 10 Отговор
    Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента.
  • 25 АМИ

    14 16 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    ЧАЛГАДЖИИТЕ ИМАТ СЕГА ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА МАЖОРИТАРЕН ВОТ ДА СТАНЕ ФАКТ ......ЩО БЕГАТ ???
  • 26 Бързат

    14 5 Отговор

    До коментар #13 от "Gowo":

    Защото хората са им по етажите на властта и знаят, че ще спечелят, ако има мажоритарен вот. Но ако това стане след известно време когато те са извън играта, няма да имат шанс. Затова е тая дандания. Глей го Главчев щеше да откачи от яд..

    Коментиран от #41, #47

  • 27 Gowo

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "Сух":

    Кажи ми нещо полезно да е гласувала ГРАБ за десет години.Как няма да ги пренебрегваш после.Ами то гласуват едно.Идва падишаха и го отменя.Какво ще ми кажеш за ГРАБ.

    Коментиран от #32

  • 28 цас рсъ т

    11 10 Отговор

    До коментар #14 от "Скрий се,гербав":

    Тук се обърка в стремежа си да изкараш тоя рошав маймуняк голямата работа. Не съм от ГЕРБ и никога няма да гласувам за тях. Точно това е и причината да искам тези смешници без никаква програма и цели наречени ИТН да се разкарат от парламента. Това не им е пропадналото шоу, а народното събрание. Те направиха така че да разцепят гласовете на опозицията на ГЕРБ и да ги задържат на власт с цирковете дето правят. Това е една партия менте и е изключително вредна за България. Не мога да се сетя само дали те или ГЕРБ са по гнусни и долни.

    Коментиран от #37

  • 29 ИТН са

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Aз съм":

    поредните случайници, вдигнати от вълната на сляпата народна любов, които(не знам защо?!) някои мислят, че ще изчисти мазното леке на Борисовото управление. Българинът не е много умен, Трифонов също го опростачи достатъчно, за да го избере за „политик“. Учиндолецът обра наказателният вот. Сега ще има наказателен вот на наказателният вот. 80% в действие…

    Коментиран от #38

  • 30 123

    4 2 Отговор
    Мажоритарното гласуване е система, при която кандидатите трябва да получат мнозинство от гласовете, за да бъдат избрани, въпреки че в някои случаи се изисква само множество при последния кръг на преброяване, ако нито един кандидат не може да постигне мнозинство. Има две основни форми на мажоритарни системи, едната използва един кръг на класирано гласуване, а другата използва два или повече кръга. И двете се използват предимно за едномандатни избирателни райони.Мажоритарното гласуване може да се проведе в един кръг, като се използва гласуване с незабавен балотаж , при което избирателите класират кандидатите по ред на предпочитанията; тази система се използва за парламентарни избори в Австралия и Папуа Нова Гвинея. Ако нито един кандидат не получи мнозинство от гласовете на първия тур, вторите преференции на най-ниско класирания кандидат се добавят към общите суми. Това се повтаря, докато кандидатът не постигне над 50% от броя на валидните гласове. Ако не всички избиратели използват всичките си гласове за предпочитание, преброяването може да продължи, докато останат двама кандидати, като в този момент победителят е този, който има най-много гласове. Модифицирана форма на IRV е условният вот, при който избирателите не класират всички кандидати, но имат ограничен брой гласове за предпочитание. Ако нито един кандидат няма мнозинство на първия тур, всички кандидати се изключват с изключение на първите двама, като най-високите останали гласове за предпочитание от
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Сух

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "Gowo":

    Нищо по-различно от това къде ти ще кажеш. В този парламент за мен лично няма партия, която да заслужава да е там..
  • 33 Анализатор

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сиромахов:":

    „Ще мина да те взема“ и „Ще взема да те мина“ звучат почти еднакво, но крайния резултат е много различен, нали? Същото е с говоренето на Слави Трифонов днес. Казва неща, сами по себе си звучащи логично, но резултата от тях няма нищо общо с казаното. Сега на диктатурата се казва лидерство, а на откровенията глупост – перспектива!
    Грешката не е на „лидера“, а на суверена! И докато не разбере тоя суверен, че у нас най – големите бандити винаги се изкарват „поборници“, нищо добро не го чака!
  • 34 Иван

    9 12 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Тоя, дългият, е на много къса каишка при ДПС.
  • 35 123

    2 1 Отговор
    Пропорционалното представителство на партийните списъци е най-често срещаната избирателна система и се използва от 80 държави и включва избиратели, гласуващи за списък с кандидати, предложен от партия. В системите със затворен списък избирателите нямат влияние върху кандидатите, предложени от партията, но в системите с отворен списък избирателите могат както да гласуват за партийната листа, така и да повлияят на реда, по който кандидатите ще бъдат разпределени. В някои страни, по-специално Израел и Холандия, изборите се провеждат, като се използва „чисто“ пропорционално представителство, като гласовете се събират на национално ниво, преди да се определят местата на партиите. Въпреки това, в повечето случаи се използват няколко многомандатни избирателни района, а не един национален избирателен район, което дава елемент на географско представителство; но това може да доведе до разпределение на местата, които не отразяват общите национални гласове. В резултат на това някои държави имат изравнителни места за присъждане на партии, чиито общ брой места са по-ниски от техния дял от националния вот.В допълнение към електоралния праг (минималният процент от гласовете, който една партия трябва да получи, за да спечели места), има няколко различни начина за разпределяне на места в пропорционални системи. Има два основни типа система: най-високата средна и най-голямата остатъчна система. Системите с най-висока средна стойност включват разделяне на гласовете, получени
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Gowo

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "цас рсъ т":

    Чак пък гнусни.Имаш право че опозицията не трябва да се цепи така.Говоеим за протестния вот , нали.За това и аз не съм съгласен с позата на дългия.Или си против ,,модела Борисов" .Или не си.Да излезе и да заяви.Зашото под ,,модела Борисов" аз разбирам ...шкафчето с пари и злато...

    Коментиран от #45

  • 38 Ха дано

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "ИТН са":

    Ама надали. Нъц ки ще има..
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 АБЕА КОМУНШМУЛЮО

    9 6 Отговор

    До коментар #14 от "Скрий се,гербав":

    То ЧАЛГАДЖИИТЕ се излагат достатъчно , разбрахме ги какви палячета и СМЕШНИЦИ са !!

    Коментиран от #44

  • 41 Gowo

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бързат":

    Затова казвам....Няма ГРАБ , има спокойствие.Тия са диви селяни откъдето и да ги гледаш.Смятах че дивия комунизъм си е отишъл.Не.В агнешка кожа се е крил дълги години.Сега се откри що са..
  • 42 Народе,

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сиромахов:":

    стана ясно че от кукловоди, виолисти, историци и тем подобни кукувици чеп за зеле не става. Днес с различни мотиви нареченото от тях „статукво“ им изпусна въздуха! В резултат спукан плондир. Не щат мира- получават секира. Изборите се очертават все по близо и тогава самозваните „партии на промяната“ ще променят тотално електоралния си статус! Или Аут или на аут-линията!

    Народа не прощава на дезертьори и мрънкачи!
  • 43 123

    2 0 Отговор
    Да въведът плурална система, мажоритарна или да остане пропроционална но не затворена както е сега а със един ичен прехвърлим вот.Единичният прехвърлим глас (STV) е друга форма на пропорционално представителство; в СТВ избирателите класират кандидати в многомандатен избирателен район, вместо да гласуват за партийна листа; използва се в Малта и Република Ирландия. За да бъдат избрани, кандидатите трябва да преминат квота (най-често срещаната квота Droop). Избират се кандидати, преминали квотата при първото преброяване. След това гласовете се преразпределят от най-малко успешните кандидати, както и излишните гласове от успешни кандидати, докато всички места бъдат запълнени от кандидати, преминали квотата. ефекта е същия
  • 44 Оказа се,

    9 5 Отговор

    До коментар #40 от "АБЕА КОМУНШМУЛЮО":

    че Трифонов уж се бори против модела Борисов, но не иска да участва реално в борбата, а само от телевизора или стадиона. Стана ясно, че неговата „партия“ няма идея или капацитет да управлява. На следващите избори, учиндолецът и сестра Галева, ще го наблюдават Парламента при возене в трамвая…
  • 45 цас рсъ т

    10 5 Отговор

    До коментар #37 от "Gowo":

    ИТН не са опозиция това е лошото. Те само го играят такива. Ако си гледал заседанията в парламента те гласуват против всички останали предложения на другите партии и единствено прокарват техните. Нямат никаква програма за развитие на държавата, стратегия по отрасли, визия за бъдещето и какво точно искат да свършат за подобрение на живота. Още след изборите се скриха като мишки а след това отказаха да водят каквито и да е разговори с останалите. Това че са искали пълно мнозинство е крайно несериозно. няма как да го получат защото не са показали че го заслужават. Това е все едно анонимника Марешки да иска мнозинство. Какви специалисти имат, какъв опит имат и изобщо къде са тръгнали. Тошко излиза на трибуната, говори назидателно като си мисли че е в шоуто и после се прибира. Това е пълен цирк а не парламент. Този индивид няма никакво уважение към останалите. Не е показал по никакъв начин че заслужава да е там. По-голямо менте от тая партия не се сещам да има изобщо от 90та година насам.

    Коментиран от #54, #73

  • 46 Циркът

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    с избора на А.Стефанова за кандидат-премиер е звучна плесница за всички повярвали на Славчо. В големите казина на София, Стефанова е добре позната като запален комарджия, тренираща комбинативният си ум с по 4-5 уискита на сеанс. От първа ръка знам за това. Не искам да зная кои ли са вероятните „министри“ на учиндолският славей, като гледам „премиерът“ му. Програма?! Българинът не е много умен, но е издържлив – ще устиска и на Славчо. Трифонов го опростачи достатъчно, за да го избере за „политик“…
  • 47 Ми то

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "Бързат":

    След време партия ИМА ТАКЪВ ВИРУС , НЯМА ТАКЪВ РЕФЕРЕНДУМ , НЯМА да я има ! ДОРИ И няма да си я спомняме ,че ни е разсмивала във ПАРЛАМЕНТА!

    Коментиран от #57

  • 48 Говори се,

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    че Слави е бил подкрепен от Шиши с една доста голяма сума пари. Сега секцийте за гласуване в Турция се увелечават многократно и неграмотните с шалвари и фесове ще определят дневия ред на бъдещия парламент. Дано не е така, че ще стане страшно. Генерално-Костов и Станишев с управленията си/тотал корупция и педераслък/ докараха Бойко на власт. Резултат пълна раруха и липса на държавност. Следствие на това народа избра Слави, който си въобрази преди една година, че управлението на Държавата е шоу. Сега този болен човек и не само, се уплаши и върна мандата. Народа е бесен, защото при 70 процента антигебр гласуване, Тиквата потрива мръсните си ръци в Банкя. Не народ, а мърша……. Следва тотална мобилизация на калинките, трайно окупирали България, ДПС тук и от вън, евентуално войводите и смръдливата фанелка от джипа ще продължи да краде. На ход е Народа прост…

    Коментиран от #51, #60

  • 49 Стойтагледай

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Закривай":

    Като кучето пред месарницата..
    Славиту да не стана шахматист като нея?
    7/8 и си паднала партио „И Те Не“ стават.. И Антоанетката си избраха за говорител да го каже..
    А сега си прочетете за изборния Франкещайн, който УЖ творят..
    А иначе – ВСИЧКИ останали ни пречат, не го ли слушахме вече 15 години? Още от „АЗ ги фащам. Те ги пускат“..
  • 50 123

    5 0 Отговор
    Да въведът дистанционно гласуване за идващите избори, като закупят технологията от и наемат Scytl да въведе и проведе първите избори, като обучи местните как да ползват и поддържат състемата, това прави изборите със 30% по-евтини,а промяната в резултатите на гласуването се виждат всяка минута на телевизионния екран, при всеки пуснат вот, целия народ може да наблщдава в реално време кои печели и с колко процента, в часа в който спира гласуването резулататите са на лице и всички ги знаят, няма добпълнително броене.
  • 51 алеле

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Говори се,":

    нали се сещаш че на новите избори лятото ще гласуват много по-малко хора от преди и партията на шкембе войвода и някоя друга патерица както имаха по 3,5 процента на изминалите избори спокойно ще минат границата. Както и да е. Народа като е прост ще си носи последствията.
  • 52 Ми ся

    3 6 Отговор
    Ми ся', СЛАВЧО де е бе ??? Не свърши ли туй' нящо със карантината БРЯ ??? Ми ся' кат' не оди на работа плащат ли му заплата БРЯ ??? То той май взе занаята на АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ БРЯ !!!
  • 53 67778

    8 7 Отговор
    Браво ИТН - мачкайте герберастията - затова съм гласувал за вас
  • 54 Gowo

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "цас рсъ т":

    Е... цирка не го наченаха ИТН.Цирка го има от 30 години.Пародия на парламент е вече ...да не кажа 30 години.Но от двадесетина със сигурност Другото което е.ИТН не са уникати.Все пак и в Украйна спечели протестно подобна партия....Но приятелю.Не вини народа.Не прави като властниците до сега.Хората са това което е държавата.Побъркаха хората в стрес и несигурност.Ние държава нямаме.Пък ти искаш парламент

    Коментиран от #59

  • 55 Гост

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Искам чалга рите да ми кажат една единствена европейска държава в която е забранено гласуването с бюлетина
  • 56 Кюстендил ска слива

    5 1 Отговор
    Аз искам да гласувам с боб като едно време.
  • 57 Ще видим

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ми то":

    Тая работа дето викаш..
  • 58 Gowo

    6 3 Отговор
    Дет се казва....гласувах за едни.Мислех за други.Пък се натресоха на трети...Или...Всички пътища водят до Сараите
  • 59 цас рсъ т

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Gowo":

    Хората са виновни че не се интересуват. Те не гледат обективно а пристрастно. Не правят взаимовръзки между отделни събития, случки, познанства, подмолни действия, срещи и тн. Хората са страшно облъчени от медиите и това оправдава само и единствено по-старите хора. Младите нямат никакво извинение. Не можеш да искаш да живееш добре без да се интересуваш и да вземаш правилен избор. Не знам още колко години трябва да пропилее България за да се оправят нещата. Хората масово са страшно заблудени от различни квалификации и определения. На комунистите казват демократи, на демократите комунисти а на бракониерите- природозащитници и само защото така били известни. Щом са известни по медиите така значи са такива. не е ли сбъркано всичко и то защото населението масово не се интересува от нищо. През 90те поне в хората имаше някакъв живец и интелект. Сега е пълна катастрофа.

    Коментиран от #62

  • 60 Така да се изказваш

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Говори се,":

    Под формата на “Говори се” ми се струва провокация измислена от фантазията ти която живее във времето на фесове и шалвари! Смешко :)
  • 61 айде де

    6 4 Отговор
    герб са бита карта и не струват дори 5 стотинки, затова да се потопят дълбоко,за да не стряскат народа повече

    Коментиран от #65

  • 62 Gowo

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "цас рсъ т":

    Прав си.Хората трябва да престанат да вярват на клишета.Да започнат да мислят.С главите си разбира се.И да се интересуват от история.
  • 63 Брендица

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Ами той е цар Борил в прераждане! И историята казва, че тоя калпав цар доста зле е управлявал?! Чак е загубил територии на България - Београд и Браничево.. Та така
  • 64 вещер

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Не ГРОБ а ГЕРБ. Това, че до сега не си го разбрал си е твой ментален проблем. Борисов не е обещавал да го въведе. Това направи дългия чалгар. Е, сега е на власт и да го въвежда, а не да бяга по тъча. Ама не му изнася. Иска 99,99% в парламента. Че той и Живков по комунистическо ги нямаше. Общо взето шоумена се оказа изненадан и страхлив. Вместо да се прави на велик, без никакви отговорности, изведнъж лумпените се престараха и го направиха втора политическа сила. Ами сега ? На всякъде вижда капани, мини, конски фъшкии. Не сипоказва красивата мутра, за да не го оплюят и действа чрез кръстоската гномотрол.
  • 65 аба

    4 9 Отговор

    До коментар #61 от "айде де":

    Отивай да ти леят коршум пъзльо. тепърва ще видиш на какво е способен ГЕРБ.
  • 66 Бойко

    8 5 Отговор
    Да се подготвят за затвора всички гербаджии, защото са мутри-крадци. Само това е оправията с тези бандити. Антон Тодоров да им продаде по една книжка "Шайката" та да има какво да четат там, вместо Винету в двете части на Боко.
  • 67 Балъците Омреха

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "РЕФЕРЕНДУМЪТ":

    С елементарните си класификации и спуснати опорки, не вървите. Освен да ставате все по-жалки в опитите си да опорочите мислещите хора в тази страна.
  • 68 така така

    6 5 Отговор
    Истината е, че и двете партии се надпреварват по простотия. Затова и накрая нищо не излиза. ГЕРБ решиха да го играят "по-святи от папата", пък Слафчо си е некадърник по рождение.
    И Двете партии са еднакво вредни за българския парламентаризъм.
  • 69 ьаг

    2 5 Отговор
    Народе толкова сте прости,видя се каква е борбата,,грабеж тия наямат спирка ,помислете гледайте кой ще ви оправлява.Не съсипвайте какво се е направило.
  • 70 Иво

    7 3 Отговор
    ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ЧЕ:БСП,ДПСГЕРБ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ЩОМ ОТКАЗАХА МНОГОМАНДАТНИЯ РАЙОН ЧУЖБИНА,ЩОМ ОТКАЗАХА ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА И МАЖОРИТАРНИЯТ ВОТ,ДОРИ И МАЯ МАНОЛОВА ГО РАЗБРА НО МНОГО КЪСНО..КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА..ДНЕС СЕ ВИДЯ КОЙ КОИ Е...

    Коментиран от #74

  • 71 Нека си мучат гербавите !

    10 4 Отговор
    Това ще им остане за много дълго време !
    Така ще си крякат блеят ,но скоро напълно
    ще онемеят !....
  • 72 ЕХАА

    6 11 Отговор
    ЧАЛГАРИТЕ , ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА !!!!
  • 73 Тираджия

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "цас рсъ т":

    Абе кажи го с една дума БОКЛУЦИ сър!
  • 74 Шамара

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Иво":

    Тия в чужбина изобщо не трябва да гласуват! Не живеещи в страната хора не ги интересува кой ще управлява живущите в страната!!!
  • 75 оня с коня

    1 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ Чалгари без никакъв Полит. Опит да спорят с РУТИНИРАНИ ПОЛИТИЦИ като Главчев и ред други от ГЕРБ.Те просто не осъзнават къде са,нито пък имат Идея как се случват нещата в НС.И както Циганите- съзнават че хабер си нямат от Правораздаване и ЧИННО И ЩЕДРО си плащат на Мастит Адвокат да им оправи Бакиите,така и Депутатите от Статуквото като решат да прокарат Някакъв Закон ПРЕДВАРИТЕЛНО се консултират със СВЕТИЛАТА в Правото и Икономиката.Та тръгнал Тошко от ИТН да се прави на Мъж - ма ЩЕ ТЕ ОДЪВЧАТ ГАРАНТИРАНО тия лъвове от Статуквото бе дрипльо,НЕ СИ ДОРАСЪЛ за Конструктивен Диалог!Може да сте "Бройка" като Депутати в парламента,ама Касационния съд Ще ви резне зелката ГАРАНТИРАНО!Тъй си мислят в тая ИТН - " 7,8 и си Паднала"!
  • 76 Историк

    2 0 Отговор
    БРАВО на ИТН, за отпадането на специализираното следствие и съд, сърдечно ВИ БЛАГОДАРЯТ;Цветан Василев, Черепът, сем. Арабаджиеви и десетки други. БРАВО !
  • 77 КуКу Къш

    2 0 Отговор
    Малкият човек Тошко каза, че ще има мажоритарни избори ама друг път.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове