5 Май, 2021 18:21 2 724 43

Започна издаването на визи за руски туристи

  • туристически визи-
  • външно министерство-
  • мвнр

Междувременно Русия отмени чартърните си полети до България до края на месец май

Започна издаването на визи за руски туристи - 1
Снимка: БГНЕС

Българските консулски служби на територията на Руската федерация вече приемат и издават визи на руски граждани. Това съобщава нашето МВнР тази сряда в отговор на запитване от ТАСС, съобщи бТВ.

Причината за запитването са появили се информации в руски медии, включително и ТАСС, цитиращи като източник съобщение на Визовия център на България в Русия, че нашите консулски служби няма да започнат да издават визи до 17 май. Дипломатическото ни ведомство опровергава тези публикации.

„Българските консулски служби на територията на Русия вече започнаха да приемат документи и да издават визи на руски граждани. Компания „ВФС Глобъл“, в която влизат 59 визови центрове в Русия, също приемат документи за български визи. Фирмата е била уведомена за това и миналата седмица, и сега“, се казва в съобщението на нашето МВнР.

По-рано в интервю за ТАСС министърът на туризма в оставка Мариана Николова заяви, че страната отваря границите си за руски граждани, ваксинирани със „Спутник V”. Тя подчерта, че консулските служби на България и визовите центрове ще възобновят работата си на територията на Русия веднага след великденските празници, от 5 май, а съгласуваните редовни и чартърни полети между двете страни засега продължават.

Междувременно Русия отмени чартърните си полети до България до края на месец май. Това съобщиха от германската фирма концесионер на летищата в Бургас и Варна, цитирана от БНР.

През март е бил последният полет със 143-ма руски туристи, пристигнали по Южното Черноморие, заяви туроператорът и член на УС на Регионалната туристическа камара в Бургас Евелина Пулева, според която причината за отмяната е „ сложната геополитическа ситуация, в която България трябва да намери правилния вариант“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    61 9 Отговор
    А визи за Американски туристи издавате ли ?Или те си идват в базите като господари в колонията?

    Коментиран от #42

  • 2 варненец

    53 4 Отговор
    Визи има ама туристите са кът,нещо..Май ще се радваме само на ученията на НАТО в родното ни черноморие.
  • 3 123456

    16 9 Отговор
    Апел към българите в чужбина; да помогнем на колкото може повече наши сънародници да се изнесат от тази неуправия и да организираме задгранична България и с парите ни да я въстановим в нормална един ден. Да помогнем на способните да не пропиляват живота си в тази безизходна политическа обстановка. Ако имаше надежда водещите политици щяха да си държат децата в страната; списъкът е дълъг на такива случаи. Да станем граждани дoри и на НОВА АТЛАНТИДА e пo-дoбрe, например. Успех на всички българи зад граница и не хабете енергия, средства и не си създавайте негативни емоции за "мисия невъзможна"; жовотът е твъде кратък за да се пропилява за политически театри.

    Коментиран от #9

  • 4 честен ционист

    15 29 Отговор
    За да я има България, визи за руснаци и изреалтяни трябва да няма, иначе заминавате у канала на историята доста преди 2030г.

    Коментиран от #8, #41

  • 5 ТАСС Е

    12 4 Отговор
    Упълномощена да съобщи-''Поради прекратяване на полетите до България, извозването на туристи ще става с подводници от пристанищата на Крим. Оръжието ще се раздава на борда.''

    Коментиран от #15

  • 6 Сатана

    13 4 Отговор
    България може да попадне в черният списък на държави ,в които заболяванията от КОВИД са високи и бавните темпове на масова ваксинация.Какво очаква чуждестранните туристи в България само един гявол знае.Всичко е леш,няма ваксиниран персонал за хотелите и кръчмите.Никой не дава никакви гаранции,че епидемиологичната обстановка в страната няма да се изостри по политически причини. Кофти прогнози,много кофти.
  • 7 Толкова ли е трудно?

    28 1 Отговор
    Да не се издават визи?Та туристите идват пари да харчат....какви са тия простотии?Нещо проучване ли им правите преди да им издадете визите в Русия?Само разкарвате хората и им губите времето. БГ ще спечели повече от парите завъртени в икономиката ни отколкото от тия скапани визи.С държави от 8 мия свят сигурно имаме безвизов режим но с Русия -визи.Тъ--па--ци.

    Коментиран от #10

  • 8 Мнаф

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Та вие сте в тресавището и потъвате бавно.Затова и се евакуирахме в чужбина,а не да стоим в този развъдник на лошотия БГ.

    Коментиран от #32

  • 9 Абе ,

    10 16 Отговор

    До коментар #3 от "123456":

    Какви ги пишеш ? 80 % от българите в чужбина са бараби , които работят на полето , по строежите или в чистотата и живеят по 15 човека в един апартамент .

    Коментиран от #12, #29

  • 10 Пръц

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "Толкова ли е трудно?":

    Дори Мароко няма визови изисквания за туристи от БГ.На Британците им издават виза на летището срещу 10£ както и в Турция.Минаваш,плащаш и ти почва почивката.Хора,пътувайте навън и не се занимавайте с Българските хотелиери.След това никога няма да искате да почивате в БГ.В Анталия например местните Турци до един знаят Руски език а в БГ ги гонят от ресторантите .Фалит за мутрите по Кафявоморието.
  • 11 Туропертор

    23 3 Отговор
    Русия отмени всички полети за лятото до България заради "ловците" на руски шпиони Захариева, Каскета и Буци. Ако бързо ги изметем тия б.о.к.л.у.ц.и може би все още има шанс да поправим нещата.

    Коментиран от #21

  • 12 Келеш

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Абе ,":

    Но са живи, не се хранят от кофите за боклук както в БГ. България е държавата с най много умрели за година в ЕС.България е държавата с най—бедното население в ЕС.В България управляват престъпници.В БГ има 4 американски бази с 5000 щика наемници за да пазят офцете в кошарата.Още искаш ли?

    Коментиран от #16, #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Деймос

    11 2 Отговор
    Защо руснаците трябва да идват в не приятелската СТРАНА , а не да продължат в Гърция ? Ние не ходим на Черно море при тази масова МУТРИЗАЦИЯ ! Да фалира всичко , за да се пречисти ........ ..............
  • 15 beg255

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТАСС Е":

    РАЗГЕЛЕ, от кога ги чакам. И какъв само списък имам. Един за преди победата и един за след нея. Наше дело правое, победа будеть за нами - Йосиф Висарионович Сталин.
  • 16 Шибеков

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Келеш":

    Двеста запасняка на 40 до 67 години и тия наркомани са с памперси.
  • 17 Тия

    2 6 Отговор
    нали нямаше да идват? Само дето накараха русофилистиците да изпаднат в амок.
  • 18 Захариева убищала да пренасочи

    3 1 Отговор
    От маями насам туристи........
  • 19 дедо Герчо

    4 1 Отговор
    НЕ СЕ ХАБЕТЕ,ПУТИН ЩЕ СПРЕ ТУРИСТИТЕ....ХЪХЪХЪ......
  • 20 Ах как

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Келеш":

    Боли истината ! Нали ! Знам ви как живеете в чужбина , че съм давал пари на такива келеши да могат да се приберат в България .

    Коментиран от #25

  • 21 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Туропертор":

    Не можеш да ги изметеш.Следващите които им заемат мястото в рамките на един месец научават кой дирижира оркестъра.И започват да пеят дружно и в екстаз.Поне това трябваше да ви стане ясно от управлението през последните 30 години:различни партии - една политика,не е ли ясно,че един е центъра за управление,за когото какви са изпълнителите е без значение.
  • 22 Asterix

    3 5 Отговор
    Визи се издават,но войводата не пуска поданниците си в дъжава от списъка на злото!
    Поне,ще си лежа спокойно на плажа...кеф...
  • 23 Рашка с прашка

    3 15 Отговор
    Айде, няма нужда да идват. Тук е Европа и те не се вписват. Да си стоят в руския им свят.

    Коментиран от #26

  • 24 голям праз

    2 7 Отговор
    Дреме ми на фара за руските визи и за българските комундери назначени за туроператори, хотилиери, ресторантьори с накраденото от всички българи. Точно на тези въобще не им пука за България и българите.
  • 25 30 г стигат

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ах как":

    Вземи прочети какво ти е написал човека .....Да това което казва той е истина и боли ,че допуснахме 30 години б@клуци да ни управляват .
  • 26 Мосфилмоская

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Рашка с прашка":

    И аз това им викам няма нужда да спасявате "удавника" България , не си харчете парите напразно за тия дето вече са взели дали ...
  • 27 Време е за Възраждане

    9 1 Отговор
    Шайката води убийствена за България политика. Реакцията на Москва е логична . МУТРИТЕ И СЛУГИТЕ НА КОЗЯК УБИВАТ И ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ !!!!!! Херо Мустафа може би е обещала кюрдски и афганистански "туристи" !!!!!!
  • 28 Павел пенев

    6 3 Отговор
    Апелирам към руснаците да не идват на почивка у нас защото е скъпо, тъпо и мръсно.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 ШиШиШиШи

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Абе ,":

    Пурко, хората работят в чужбина защото в България няма вече индустрия, земеделие.... Оставихме бандити да ни ограбват "законно"
  • 30 ШиШиШиШи

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Павел пенев":

    Всички ние сме виновни за това. И ти
  • 31 Рашка с прашка

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Павел пенев":

    Що? У нас има доста добри семейни хотели.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Академик

    6 2 Отговор
    Руски туристи ще гледаме през крив макарон!Обявени сме за неприятелска на Русия държава заедно с Турция!

    Коментиран от #35, #43

  • 34 Димитър Недков

    1 2 Отговор
    Ще бъда честен с вас, ако борите корупцията ще спрете и/или намалите руското влияние в страната.
  • 35 а иии

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Академик":

    Що, шпакловки ли ще им правиш, че ревеш толкова? Какво лично ще ти донесат на теб руските, американските или извънземните туристи.
  • 36 chi

    3 1 Отговор
    Целта е ясна-да се фалират хотелиерите и да им изкупят хотелите на безценица!

    Коментиран от #37

  • 37 хоу

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "chi":

    А задаваш ли си въпроса тези хотелиери, като как са ги настроили тези хотели?
  • 38 123

    2 1 Отговор
    Визи бол туристи йок колко сте смешни гробаджийте сега ще напълните морските хотели с краварите ха ха ха
  • 39 Хахаха

    2 0 Отговор
    Ето, последните новини.
    Путин и Ердоган се договориха за производство на СпутникV и за идването на туристите от Русия.
  • 40 Хахаха

    1 1 Отговор
    А визите на руснаците- на КПП то се издават.
  • 41 Tarnovetz

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Война в Ирак беше военно престъпление – извършено от Израел и подлоги
  • 42 Немов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Американците нямат и за Сърбия а Рашките имат и за там горките.
  • 43 pbdan

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Академик":

    Турция не е в списъка на недружелюбните държави . Те са си приятелчета, както и с Германия, Франция, Япония, Италия, Австроунгария. Враговете са 5 държави от бившия СССР, 3 държави от бившите Варшавски договор и СИВ. Е, от кумова срама са САЩ, Великобритания и Австралия - бивши съюзници от ВСВ. Сърбите са най-големите приятели без да са участвали във Варшавски договор и СИВ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове