17 Май, 2021 12:57, обновена 17 Май, 2021 13:05 6 043 89

Здравният министър въведе нов ваксинационен график, касаещ всички граждани (ВИДЕО)

  • здравен министър-
  • д-р стойчо кацаров-
  • стойчо кацаров-
  • ваксиниране-
  • ваксинация-
  • здравеопазване

От понеделник до четвъртък ще бъдат ваксинирани хора над 60-годишна възраст и такива с тежки хронични заболявания. В останалите дни от седмицата ще се ваксинират всички желаещи по реда на записването. Този ред ще бъде валиден за следващите два месеца

Здравният министър въведе нов ваксинационен график, касаещ всички граждани (ВИДЕО) - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

До 18 май регионалните здравни инспекции (РЗИ) в страната следва да определят логистични пунктове на територията на всяка община, а когато е необходимо и в отдалечени населени места. Ангажимент на РЗИ е ежеседмично да доставят до пунктовете заявените от общопрактикуващите лекари количества ваксини срещу COVID-19.

Всяка седмица през следващите два месеца, в дните от понеделник до четвъртък, общопрактикуващите лекари и разкритите ваксинационни центрове в страната ще имунизират граждани над 60 г. В този период се допуска ваксиниране на лица и под 60-годишна възраст, ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря. В дните от петък до неделя включително ваксина срещу COVID-19 ще получават всички желаещи лица, по реда на тяхното записването.

Това гласи заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, издадена на 17 май. В нея се посочва, че общопрактикуващите лекари предоставят на РЗИ списъци на трудноподвижни лица и на лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони, които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. След получаване на списъците регионалните здравни инспекции организират мобилни имунизационни екипи, които да извършат ваксинацията в най-кратък срок.

Д-р Стойчо Кацаров отправи и обръщение към нацията, в което се аргументира:

Уважаеми сънародници,

Всички искаме час по-скоро да се махнат ограничителните мерки и да се върнем към нормалния си начин на живот. Намаляването на разпространението на вируса, което регистрираме през последните седмици, се дължи по-скоро на времето, отколкото на нашите действия. Опасността не е преминала и никой не може да ни гарантира, че вирусът няма да се завърне.

Харесва ли ви или не, единственият начин, за който до този момент има сигурни доказателства, че намалява разпространението на вируса и смъртността, е ваксинацията. Всеки може да види промяната в тези показатели на страните, които успяха да ваксинират по-голяма част от населението си.

Ние, за съжаление, и по този показател сме последни в Европейския съюз. Още по-лошо е, че процентът на ваксинация сред най-уязвимите хора – възрастните и тези с тежки хронични заболявания, продължава да е много нисък.

Знам, че мнозина се съмняват в безопасността на ваксините. Аз също съм имал своите резерви най-вече заради краткия срок и обхват на проведените клинични изпитвания. Факт е обаче, че ваксините вече са приложени на стотици милиони души по целия свят и регистрираните нежелани реакции са изключително малко. Видимо и за неспециалистите е, че ползата надвишава многократно риска.

Вече платихме достатъчно висока цена. Само за последните 6 месеца умряха с 26 хил. души повече, отколкото са умирали за същия период на годината, през всяка една от последните 5 години. Това е над два пъти повече от жертвите, които страната ни е дала през Втората световна война, a 80% от починалите от COVID-19 наши сънародници са над 60-годишна възраст.

Затова днес издадох заповед, с която нареждам всички ваксинационни пунктове, от понеделник до четвъртък, да ваксинират хора над 60-годишна възраст и такива с тежки хронични заболявания. В останалите дни от седмицата ще се ваксинират всички желаещи по реда на записването. Този ред ще бъде валиден за следващите два месеца.

Разпоредих се на регионалните здравни инспекции да осигурят доставката на ваксини до общопрактикуващите лекари, както и да организират мобилни екипи за ваксинация на тежко болни и такива на отдалечени места. Съдействие при нужда ще се оказва от социалните служби, МВР, областните управители, кметовете и здравните медиатори.

Напомням на всички, че ваксинацията е безплатна, независимо дали са здравноосигурени или не.

От това кога ще достигнем колективен имунитет зависи колко дълго ще продължат мерките.

Ваксинирането е доброволно и всеки трябва да реши за себе си и за своите близки. Аз не мога да ви предпазя от болестта, ако вие самите не желаете!

Създали сме необходимата организация и ако нещо не е както трябва, сме готови веднага да го коригираме. Успехът или неуспехът ще зависи от всеки един гражданин на обществото ни без оглед на възраст, пол, етническа и религиозна принадлежност, финансови възможности или положение в обществото.

Нека го направим!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аяя

    95 34 Отговор
    НЕ на ваксите!

    Коментиран от #6, #8, #83

  • 2 Мила

    94 31 Отговор
    Най- после един нормално обръщение и призив!
  • 3 Псевдоним

    111 7 Отговор
    След като ваксинирането е доброволно, искаме гаранции, че ще остане такова и без всякакви заобиколни прийоми!
  • 4 Д Р МИР

    66 20 Отговор
    Добре, но много хора искат да се ваксинират с руската ваксина " Спутник" . Защо не е внесете и то възможно най бързо. Някой спира ли ви? В унгария, Италия, Гърция все държави в ЕС се внесе и мнохо хора се ваксинираха с нея. Ние по послушни ли искаме да сме презд ЕС?

    Коментиран от #9, #43

  • 5 Доротея

    17 48 Отговор
    Напълно подкрепям да ви ваксинират !
  • 6 еду

    31 44 Отговор

    До коментар #1 от "аяя":

    алооо, така както никой не те кара да се вакскнираш, така и ти недей да влияеш на избора.. аман от фанатици..

    Коментиран от #7, #14

  • 7 Аз Робота

    70 20 Отговор

    До коментар #6 от "еду":

    Защо да е фанатик? Човекът казва какво мисли той за себе си. Да пише някъде, че се отнася за теб?
    И колко е доброволно това ваксиниране, като без ваксина не те ускат да пътуваш? Ми утре и в магазина няма да пускат.
    Аман от замаяни шилета, готови да умрат от страх!

    Коментиран от #20

  • 8 гост

    15 33 Отговор

    До коментар #1 от "аяя":

    Кажи бе, едносричник? Какво те вълнува? Тая дума ,,вакси" къде я научи?
  • 9 ДУпетат

    28 6 Отговор

    До коментар #4 от "Д Р МИР":

    Ами попитайте 45-тото народно събрание, нали то бе с все "народни" хора, пък изведнъж категорично отхвърлиха вноса на СПУТНИК, едно от малкото решения, които взеха.
  • 10 Така е

    16 39 Отговор
    НАЙ - ПОСЛЕ АДЕКВАТНА ЗАПОВЕД !
  • 11 Ковид

    62 7 Отговор
    "От нас зависи, колко дълго ще продължат мерките", каза Стойчо Кацаров. Не му трябваше много време на този доблестен мъж да направи обратен завой и да си плюе на сурата. Така е, с ковид или без, човек трябва да слушка, за да папка.

    Коментиран от #23

  • 12 БСП за България и Радев

    9 52 Отговор
    Време бе нашето правителство да вкара малко мозък в това. От къде на къде всеки който си поиска да се ваксинира? Трябва да има ред! Трябва нашите сънародници над 60 години, които на своите ръце са изнесли България да имат приоритет! БРАВО на министъра и Генерал Румен Радев
  • 13 ЦОЦИАЛИЗЪМ

    27 7 Отговор
    ЗАПОЧНАХМЕ ДА ПЛАНИРАМЕ И ДА КАРАМЕ ПО ПЕТИЛЕТКИ?
  • 14 Мухаа,хаа!

    30 4 Отговор

    До коментар #6 от "еду":

    Умрем от страх,да не умрем!
  • 15 ОПЛ ОТ БСП

    18 26 Отговор
    ПО СВЕТА ТЕ ВАКСИНИРАТ БЕЗ ДА СЛИЗАШ ОТ КОЛАТА, НА СТАДИОНИ, В АПТЕКИ И Т.Н. ТУК ЩЕ МИ КАЖАТ В КОЙ ДЕН, В КОЛКО ЧАСА И ОТ КАКВО ДА СЪМ БОЛЕН? ДЕБИЛЩИНИТЕ ЗАПОЧНАХА ОТ ПЪРВИЯ ДЕН!

    Коментиран от #71

  • 16 1234

    42 21 Отговор
    Хaрecвa ли ви или нe, eдинcтвeният нaчин, зa кoйтo дo тoзи мoмeнт имa cигурни дoкaзaтeлcтвa, чe нaмaлявa рaзпрocтрaнeниeтo нa вируca и cмъртнocттa, e вaкcинaциятa.
    Министъра се смени ,но политиката остава същата - слуга на фармамафията .

    Коментиран от #61

  • 17 ОТ СЕЛО

    28 3 Отговор
    ТИЯ С ХЕМОРОИДИ - КОГА?
  • 18 Опа

    63 7 Отговор
    С цялото ми уважение към господин Кацаров, но страничните ефекти от ваксинацията може да се проявят месеци по-късно след поставяне на дозите. Точно затова, клиничните изпитания са години, а не месеци както в този случай. Дали помага или не, е спорно както той сам каза в началото на обръщението - топлото време и края на вирусния сезон сподпомогнаха забавянето на инфекцията. Апел за експериментални ваксини е позиция ПРОТИВ българския народ.

    Коментиран от #22

  • 19 БАЩАТА НА ЗДРАВ

    29 4 Отговор
    СТОЙЧО КАЦАТА БЕШЕ МАНГЪР %2 ! КАКВО ЩЕ ВАКСИНИРА СЕГА? НАЛИ НЯМАШЕ ТАКОВ ВИРУС? ТОЙ ВЪВЕДЕ ТОЗИ МОДЕР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - ТИП БАКАЛИЯ.
  • 20 xaxaxaxaxa

    12 39 Отговор

    До коментар #7 от "Аз Робота":

    Нито някой те кара да се ваксинираш, нито някой се интересува от мнението на необразовано, невъзпитано, ютюбърско чифтокопитно като теб.

    Всяка държава е в правото си да не допуска кухорого като теб на територията си.

    Коментиран от #49, #52

  • 21 Протестър

    14 16 Отговор
    Горд съм че Стойчо е министър на здравеопазването, а не ботокса. България се справя най-добре с измислената пандемия. Тук сме свободни, а немците, австрийците, чехите не могат една бира да изпият без ПСР тест или ваксинация
  • 22 Ковид

    48 3 Отговор

    До коментар #18 от "Опа":

    Тези неща Кацаров ги знае много добре, дори ги е казвал не веднъж, но сега просто е почнал да играе в другия отбор. Както се казва, нищо лично, просто става дума за едни пари.

    Коментиран от #26, #54

  • 23 В заповедта пише

    43 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ковид":

    Ваксинирането е доброволно!
    Така ,че не виждам сила която да ме накара!
  • 24 Спец

    9 18 Отговор
    Всички нормални държави направиха план за ваксинация като започнаха първо от най-възрастните и болните хора. И най- важното го спазиха, за разлика от нас , където предварително се пуснаха коридори за кандидат-гурбетчии,екскурзианти и здрави хора, треперейки от страх да не се споминат. Много добро решение, макар и закъсняло.

    Коментиран от #37, #57

  • 25 СТОЙЧО КАЦАТА

    23 8 Отговор
    НЕ МОЖЕШЕ ЛИ ПОНЕДЕЛНИК - ИТН, ВТОРНИК - МУТРИ ВЪН, СРЯДА - ДПС...? ИЛИ НА ЧЕТНИ ДАТИ - МЪЖЕ, НА НЕЧЕТНИ - ЖЕНИ? ИЛИ ПОНЕДЕЛНИК - ДЕБЕЛИ, ВТОРНИК ВИСОКИ....?

    Коментиран от #40

  • 26 Опа

    25 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ковид":

    Факт за съжаление, затова на 11.07 много добре трябва да направим избора си.
  • 27 СВД

    9 13 Отговор
    Сериозно! Действително, първо трябва да се имунизират най уязвимите, за да посрещнат спокойно есента, когато пак ще бъде създаден някой пик!
  • 28 ОТ СЕЛО

    38 5 Отговор
    А ГРАФИК КОГА ДА МРЕМ ЩЕ НИ ИЗГОТВИ ЛИ НОВИЯ ДЕБИЛ?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Андонов

    13 2 Отговор
    Аз искам син коридор.Не съм овца за зелен коридор.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Димов

    10 22 Отговор
    У нас епидемията бе управлявана в интерес на една политическа персона с помощта на малка шайка нагаждачи и крадци с бели престилки, наречени НОЩ. Затова и платихме тежка цена.

    Време е да се действа професионално и отговорно.Ваксинацията да става при личните лекари. И без това връзкарите отдавна си сложиха и двете дози.
    Ваксинирането трябва да бъде преди всичко личен избор.

    Летните месеци ще са спокойни, но от септември нататък трябва да се внимава и ако трябва ще се затваря пак.
  • 34 меги

    11 8 Отговор
    Само Спутник v!
  • 35 Нели

    22 3 Отговор
    А насила ще се ваксинират ли старите и младите ? Докога е валидна ваксината ? До следващия щам ?
  • 36 СТОЙЧО КАЦАТА

    10 13 Отговор
    ПЪРВО ТРЯБВА ДА МИНАТ МЛАДИТЕ ЗА ДА РАБОТЯТ ДА ИЗКАРАТ ПЕНСИИТЕ НА СТАРИТЕ. ПЪРВО ТРЯБВА ДА МИНАТ МЛАДИТЕ ЗА ДА ЗАМИНАТ НА МОРЕ В ГЪРЦИЯ И ЗАНЗИБАР. ПЪРВО ТРЯБВА МЛАДИТЕ ЗА ДО ОТВОРЯТ ХОТЕЛИТЕ НА МОРЕТО! ТРЯБВЯ МЛЯДИТЕ ЗА ДА СЕ МНОЖАТ.......
  • 37 Ха ха

    12 6 Отговор

    До коментар #24 от "Спец":

    Все пак,ако това е експеримент,по добре възрастните да го усетят първи.Защо да бастисват и децата.Те подлежат на моделиране .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хахаха

    27 2 Отговор
    Този Кацаров е пълен м.а.л.о.у.мн.ик !!!
  • 40 Ха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "СТОЙЧО КАЦАТА":

    Можеше,но Тиквун вече го няма да раздава интелигентни заповеди.
  • 41 ПЕНСИОНЕР

    21 2 Отговор
    ЗНАЧИ ЕКСПЕРИМЕНТА ДА Е СЪС СТАРИТЕ? В РАША ПЪРВО ЕКСПЕРИМЕНТИРАХА С ВОЙНИЧЕТАТА. ТУК НЕМОЖЕ ЛИ СТОЙЧО ДА НАРЕДИ - СТАРИТЕ НАПРАВО В КРЕМАТОРИУМА?
  • 42 ОН Е ТЪП

    11 3 Отговор
    ЯВНО ТОА Е ЖИВЯЛ ПРИ ЦОЦИАЛИЗМА, КАЦАРОВ ЛИ Е , БИДОНОВ ЛИ?
  • 43 политика

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Д Р МИР":

    сащ не дават и пречат на Спутник V,в Сан Марино предлагат хотел и ваксиниране с Спутник за 50 евро.
  • 44 маалата

    24 4 Отговор
    Хунтата с конкурс ли ги търси такива неграмотници? Стойчо Кацаров през живота си не е прегледал един пациент, нито е направил манипулация нито е поставил инжекция на пациент!!! Изключвам стажа като студент. Завършва медицина, специализира Местно самоуправление и здравен мениджмънт, председател на Общински съвет, депутат, депутат, ръководител програми за усвояване на средства.... сега Министър! И...... добрата ваксинация по 30 000 на ден ще я спре, за да си пише точки как се грижи за възрастните. Е, след седмица ваксинациите ще са по 2-3 000 на ден и ще се изхвърлят ваксини! Божков не намери ли някой който разбира от медицина за поста?

    Коментиран от #55

  • 45 ОТИ ОН ЗНАЕ

    9 1 Отговор
    КАЦАРОВ ДА СЛУША ЧЕРЕПОВ! И ДА НЕ ГИ РЕДИ РОДНИНА - МИЛИЦИОНЕР, А МУТРА - ЧАЛГАР!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 dfu

    27 3 Отговор
    " Видимо и за неспециалистите е, че ползата надвишава многократно риска."

    Стойчо, Стойчо... и ти се продаде на соросоидите... Ползата от какво? Че и без ваксина на повечето нищо им няма, а рисковите са в такова положение, че би ги повалила и всяки друг грип и настинка... А дългосрочните последствия от ваксината още не се знаят, че да твърдиш колко са безвредни. Оставка за Кацаров!

    Коментиран от #51

  • 48 Хахаха

    14 1 Отговор
    А тези дето са с първа и чакат за втора доза, министъра помисли ли, щото има точен график за втора доза ?
    Тъ.п, та чак вдлъбнат !!!
    Е га ти и министъра ...

    Коментиран от #50

  • 49 Али Реза

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "xaxaxaxaxa":

    Това е изключително образован и възпитан коментар! ....лошо ми е!
  • 50 Пенсионер

    4 9 Отговор

    До коментар #48 от "Хахаха":

    Ще чакате! И без това сте невъзпитани и нахални, затова и оставихте възрастните хора на заден план. Виж как постъпиха в Израел, Германия и други държави от ЕС. Най напред ваксинация на възрастните хора и после всички останали. Браво на министърът.

    Коментиран от #58

  • 51 Пенсионер

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "dfu":

    Иди в Израел и Германия да видиш, кого първи ваксинираха.
  • 52 Механик

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "xaxaxaxaxa":

    Ауууу, какъв съпитан човек си! Леле, леле!!
    п.п.
    Абе, възпитания! Ти как дишаш с тая злоба в тебе бе? Успокой се малко! Ще получиш някой инфаркт така. Не че щее голяма загуба за нас, ама поне ти се пожали малко.
  • 53 Azz

    18 3 Отговор
    Ваксинирайте се да лапнем паричките,а ваксинираните трупове ще броим по-късно.....
  • 54 Ето

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ковид":

    така се сбъдват мечтите...
  • 55 Пенсионер

    4 14 Отговор

    До коментар #44 от "маалата":

    Много си невъзпитан. Редно беше да бъдат ваксинирани възрастните хора и тези с придружаващи заболявания. Ама простото си е просто. Браво на министърът. Уважава възрастните хора.

    Коментиран от #56

  • 56 Човек

    15 1 Отговор

    До коментар #55 от "Пенсионер":

    Давам ти моята и не семейството ми ваксини! Съвсем даром ти ги давам.

    Коментиран от #59

  • 57 Пенсионер

    2 10 Отговор

    До коментар #24 от "Спец":

    Така е. Най после се намери министър да прояви загриженост за възрастните хора. Всеки остарява един ден.
  • 58 Хахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #50 от "Пенсионер":

    Муньо, всеки може да се нареди на опашката, ма пенции НЯМА, щото не искат да се ваксинират.

    Коментиран от #60

  • 59 Пенсионер

    2 9 Отговор

    До коментар #56 от "Човек":

    Мерси. Аз си искам своята. Ама от кандидат-губерчии като вас няма враждата. Нахални и с големи уста.
  • 60 Пенсионер

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "Хахаха":

    Има, има ами сте нахални и ни изместихте.
  • 61 Затова

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    си има приказка да не се радваш на малко прасе и нов началник, че не се знае какво ще излезе
  • 62 Добре де,

    10 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Само за последните 6 месеца умряха с 26 хил. души повече, отколкото са умирали за същия период на годината, през всяка една от последните 5 години."
    Добре де, ама от тях по-малко от половината едва са били починали от/с Ковид - защото общия брой починали вече за година и три месеца според статистиката е 17 000 - тоест за 6 месеца да са починали 9 000 да приемем дори, останалите до 26 000 са 15 000! Тези 15 000 в повече от какво умряха???

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гост

    2 11 Отговор
    Браво на министър Кацаров. Проявено, достойно уважение към възрастните хора. Макар и закъсняла , но от морална гледна точка това е заповед за ПРИМЕР на всички бъдещи министри.
  • 65 Без име

    13 2 Отговор
    Чудя се на коментарите. Просто вземете и прочетете книгата"Ккратка истирия на бъдещето" от Жак Атали, който е бил икономически съветник на Франсоа Митеран още през 1981г.и сигурно ще си глътните думите какво ни подготвят. Бъдете здрави!

    Коментиран от #67

  • 66 Не касае

    10 1 Отговор
    всички граждани, а само тези, които искат да се ваксинират. Те определено не са всички граждани!
  • 67 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "Без име":

    Какво ни подготвят? Ако знаеш кажи, не само лозунги...

    Коментиран от #76

  • 68 В Борисов

    15 0 Отговор
    Поредния спасител на нацията от грипа. Особено ми хареса репликата му:
    "Дали ви харесва или не".
    НЕ!!! Не ми харесва и не искам никакви фалшиви ваксини за фалшиви болести.
  • 69 Матей

    12 0 Отговор
    Айде сик-ти-ри с вашите тъпа-нар-щини,заврете си ваксините знаете къде!те ще ми казват на мене ,много се загрижили за фамозния и въображаем вирус.Не име такъв дерта,прочетете в Скандално бг статия от доцент Мангъров по темата,трябва да се разпространи масово в резюме,дори на листовки и трябва да почне масова пасивна съпротива,колкото и да е късно.Мнозина още не могат да повярват как ония мер-зав-ци отгоре ни будалкат,като закоравели психопати.не им се връзвайте на акъла,знайте ,че всичко изречено от тях е лъжа на ента степен,гаврят се с оредялото българско население и се стараят да ни превърнат в безсловесно стадо.
  • 70 Тик так

    15 0 Отговор
    Ваксината не е гаранция ,че няма да се заразиш и преболедуваш от ковид !За сметка на това получаваш тиктакаща мина , която ще избухне рано или късно !
  • 71 Перо

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "ОПЛ ОТ БСП":

    А този,който те ваксинира,знае ли какви заболявания имаш или това не е важно,важното е конвейра да върви. Да не говорим за Астра Зенека!

    Коментиран от #75

  • 72 Шоп от СО

    4 0 Отговор
    Ше се избиете за тея ваксини, ей...
  • 73 Тити

    5 1 Отговор
    Остави зелените коридори идиот такъв.
    Никой няма да отиде при личния лекар да се ваксинират от страх, че там може да се зарази.
    Сега никой няма да се ваксинират ненормалния.
    Младеж на 33 години със втора игла Астра зенека и сертификат е болен 17 дни след втората игла.
    Ето затова няма да се ваксинират.
  • 74 Пенсионер

    1 2 Отговор
    Достоен български здравен министър , уважил възрастните хора.
  • 75 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Перо":

    Какво ти пречи да съобщиш какви заболявания имаш? Акълът може би.
  • 76 Безиме

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Гост":

    Не е лошо да хванеш малко да четеш. Не чакай наготово да ти оформя възгледите за бъдещето. Бъди здрав!

    Коментиран от #77

  • 77 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Безиме":

    Аааа...не така пак се ослуша.Ти кажи какво си прочел и какво знаеш по казуса, пък за дсругото бъди спокоен. На човек завършил 2 висши образования трудно може някой да му "оформи" възгледът.
  • 78 7544324678

    1 1 Отговор
    ВАКСИНИТЕ СА ПО ЖЕЛАНИЕ

    Коментиран от #79

  • 79 Радио ЕЛТО

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "7544324678":

    По желание само на оня свят. Тук на Земята каквото каже Синедрионът се изпълнява.
  • 80 Без име

    0 1 Отговор
    Щом имаш 2 висши, значи можеш да четеш.
  • 81 Без име

    4 1 Отговор
    Към "Гост", ще Ви улесня: в Интернет напиши заглавието на книгата и автора, ще четете достатъчно, а може и да изглеждате и клипчето от преди 5 дни. После ще коментираме, ако искате.

    Коментиран от #82

  • 82 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Без име":

    Какво ти пречи да съобщиш какво си прочел? Какво лошо има в това? Ще ти паднат зъбите ли какво те смущава? Акълът може би.
  • 83 Тези

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "аяя":

    са по-зле от всички досега.
  • 84 ГЛОБАЛИСТ

    0 1 Отговор
    ГЛОБАЛИСТКО-САТАНИСТКА СЕКТА.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 СЗО

    1 0 Отговор
    доброволно -да,ама ако ти искат документ за вакси при влизане в чужда д-ва или в работата или в кръчмата,магазина и др обществени места, болници, тогава чий ще го духаш а?
  • 87 войводата

    0 0 Отговор
    ВСИЧКО Е ПУНТА МАРА И СУДЖУЦИ В ТАЯ ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА И КВИЧАТ НА УМРЕЛО
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове