Last news in Fakti

19 Май, 2021 13:40 1 593 11

Антикорупционната комисия внася искове за над 2 млн. лева

  • антикорупционна комисия-
  • искове

В Софийски градски съд се внасят две искови молби

Антикорупционната комисия внася искове за над 2 млн. лева - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

КПКОНПИ внася искове в окръжни съдилища в страната на стойност над 2 млн. и 200 хил. лева. В цената са включени и 5 недвижими имота, съобщават Антикорупционната комисия.

В Софийски градски съд се внасят две искови молби. Едната е срещу Николай Арабаджиев и е на стойност 517 млн. и 684 хил. лв. Той е с обвинение от прокуратурата за измама.

Срещу Михаил Динх се претендира имущество на стойност от близо 400 млн. лв., като в цената са включени и два недвижими имота. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е участвал в група за подправяне на лични документи, сканиращи програми и пластики, издадени от български и чужди банкови институции, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни документи. Повдигнато му е и друго обвинение - за избягване на плащането на данъци в особено големи размери.

За участие в същата група за подправяне на лични карти и програми от банкови институции, е повдигнато обвинение и на Тихомир Ганев. След уведомление от прокуратурата, КПКОНПИ е започнала проверка и е установила значително несъответствие в имуществото му. Срещу него се внася иск в Окръжен съд – Варна на стойност 720 312,23 лв., претендират се и 3 недвижими имота.

Две искови молби се внасят в Окръжен съд – Бургас. Срещу Пенчо Манов размерът на претенцията е за 401 млн. и 144 хил. Той е обвинен от прокуратурата за съучастие при извършването на кражби в особено големи размери. Срещу Венцислав Белтеков искът е на стойност 103 945,67 лв. Той е с обвинение за това, че е монтирал и използвал технически средства за източване на банкови карти от АТМ-устройства.

В Окръжен съд – Габрово се внася искова молба срещу Петко Ангелов на стойност 65 млн. лева, обвинен за това, че е държал с цел разпространение амфетамини.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    21 0 Отговор
    Вилата в бацелона, колко струва?
  • 2 К 1929

    14 1 Отговор
    СТАВА ВЪПРОС ЗА ХИЛЯДИ,А НЕ МИЛИОНИ КАКТО ПИШЕ.ТАЗИ КОМИСИЯ Е ЗА ЗАКРИВАНЕ ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ЗАРАБОТЯТ ДОРИ РАЗХОДИТЕ НА АГЕНЦИЯТА.
  • 3 Бибитко

    15 1 Отговор
    Видимо Цацата се активизира с искове да не би КПКОНПИ да бъде закрита и той да остане без доходна работа.
  • 4 Смешна

    7 0 Отговор
    сума !
  • 5 Демократ

    10 1 Отговор
    То в онова чекмедже на снимките имаше повече
  • 6 Българка

    5 1 Отговор
    Цацаров колкото и да се опитва да симулира работа в полза на българите, не може да убеди никого в това. Той трябва да бъде отстранен и да му бъдат повдигнати обвинения най-малко за прикриване и съучастие в корупционни сделки, законова и правосъдна слепота ! Да се разследва дейността му като главен прокурор, назначен от Борисов и с горещи отношения с Пеевски и Доган
  • 7 2 млн?

    4 1 Отговор
    Тия пари само за заплати на чистачките ви у администрацията ви нема стигнат за година,бря!
  • 8 Кьорава цаца

    3 1 Отговор
    Как пък в това се огледа, а Шкафа и простора гащи в Барцелона не видя ???? Прайш съ!
  • 9 Цаца

    3 0 Отговор
    Антикорупционна ама не разследва никаква корупция.
  • 10 Уйке

    4 0 Отговор
    Абе това морско свинче Цацаров
    се опитва да хвърли прах в очите на хората!Та само в чекмеджето на Борисов имаше повече!
  • 11 20 ГОДИНИ

    2 0 Отговор
    ТАЗИ КОМИСИЯ ТРЯБВА ДА ВНЕСЕ ИСКОВЕ ЗА 200 МИЛИАРДА ЕВРО КЪМ КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ ПЛЯЧКОСАНИ ЗА ПЕРИОДА НА КРАДЕНЕ НА БОЙКО КРАДЕЦА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове