Last news in Fakti

30 Май, 2021 06:40 3 149 34

Бонка Василева, ДБ: Няма да подкрепим партиите на статуквото и в новия парламент

  • бонка василева-
  • демократична българия-
  • избори

Неявяването на фирмите, получили големите кредити от ББР, е скандално, заяви представителят на "Демократична България"

Бонка Василева, ДБ: Няма да подкрепим партиите на статуквото и в новия парламент - 1
Снимка: Кадър от Bulgaria On Air

"Държавата и съответните служби да дадат отговори, за да не се спекулира. Ако има масирано подслушване, това вече е сериозно. "Демократична България" ще направи такава комисия в 46-я парламент да разследва случая и да излезе истината. Не вярвам времето на този парламент да стигне, но да видим. Но тoва са абсолютни безобразия и трябва да се сложи край, да има контрол, за да не се случват такива скандали".

Това заяви в "Денят ON AIR", Бонка Василева от "Демократична България".

Василева направи и кратка оценка на работата на служебния кабинет.

"Поемат държавата в сложна ситуация - политическа и икономическа. Голяма част от обществото имат проблеми, туризмът е изправен пред колапс, Служебният кабинет се опитва с нови, модерни идеи да спася туристическия сезон. Необходими са нови мерки. 2 млрд. почти са си раздели 20 фирми, а останалите, малки фирми, бяха затворени, умирали са от глад техните собственици и персонал, това е недопустимо", категорична е тя.

И подчерта, че неявяването на фирмите, получили големите кредити от ББР, е скандално.

"Поведението на тези фирми е скандално, явно има фирми над държавата. Прозрачността ще реши проблемите. Публичността ще прекъсне подобен тип отклонения", добави Василева.

И посочи, че и в следващия парламент, "Демократична България" няма да подкрепи партиите на статуквото.

"За краткото време от 8 заседания - колко питания и законопроекти са направили депутатите от "Демократична България"? Такава активност се очаква от нас и така ще продължаваме. Токсичните партии, партиите на статуквото - ГЕРБ, БСП И ДПС - не можем да се коалираме с тях. Според мен голяма част от гласоподавателите на ГЕРБ ще се обърнат към нас. Свързаха се с мен хора, те са ужасени от това, което предстои, тези хора ще потърсят спасение, защото искат да живеят нормално, без натиск", обясни събеседникът на Ганиела Ангелова.

"Това е предложение, което ще бъде прието, умно предложение е. Тези технически паспорти досега са менте, това го казаха експерти. Тази информация, която се събира, не е достатъчна. Има много финансови интереси в тази наредба, около 2-3 млрд. в джоба на фирми. Техническите паспорти са важни, но е важно как ще са направени", коментира Василева.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 big

    43 3 Отговор
    В последно време твърде често се използва "партия на статуквото", но дали има и една от "новите" партии без хора на статуквото? Отговора е категоричен - няма! Една значителна част са "произлезли" от тези обвинявани партии, а други са били коалиционни партньори на ГЕРБ и са участвали в техни правителства. Да, безпринципно е да се прави коалиция от рак, орел и щука - но целта оправдава средствата, ако действително искат да "разкостят" ГЕРБ.

    Коментиран от #5

  • 2 ZDF

    27 15 Отговор
    Единствено ГЕРБ е токсична партия , изключително вредна за държавата и народа ! Тези господа управляваха заедно с мутрите ,а сега се правят на интересни , но народа помни , кой какви ги е дробил !
  • 3 Бойко

    32 12 Отговор
    Да изджагъркаме чалгарите и фалшивите демократи от Дъ. Бъ.! Тези хора не знаят защо са там!
  • 4 Бонка Василева? ДБ! ТЕХНИЧЕСКИТЕ

    32 3 Отговор
    Паспорти са една Голяма Далавера на един кръг от фирми и хора, които се готвят да Вземат едни 2-3 милиарда лева за"нема нищо" Поредната схема за "яко щавене" на Народа!!! Това не трябва да се допусне!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Банке о ийе

    19 13 Отговор
    Долу ГЕРБ

    Коментиран от #34

  • 7 Моряк

    27 8 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца.ДБ са довчерашните "Реформатори ",на Кунева,ярки съюзници на ГЕРБ,сега безсрамно се наричат "Протестъри".Същите,и още по нагли,са производните на Станишковото БСП-жените- Усти Майчето и Танчето.А Корни 4 години упорито и принципно се бореше с ГЕРБ и гербаджиите в партията си и сега била отровна.Гьонсуратлък,язък за истинските безимени протестъри-сега-измамени камили.А Адвоката само изчаква удобно време,за да развее пъстрото джендърско време.

    Коментиран от #12

  • 8 пенсионер

    29 5 Отговор
    Госпожо, възставате срещу партиите на статуквото, а вашите хора какви са, откъде се пръкнаха? Болшинството от тях са бивши "ортаци" на герб. Когато се говори за просперитета на един народ, компромисите между партиите е задължителен. В противен случай, какъвто е вашия, с вашите лидери е "борба за кокала" както казва народа. Върнете се една година назад, откакто вашите лидери се определиха за опозиция на герб, непрекъснато ни увещават, че са
    много добри и са готови да управляват страната. Желаеещи за власт много, но мислещи за благото на народа - малко, а вие май сте от тях.
  • 9 Моряка

    3 0 Отговор
    ....."знаме......",извинете,софтуера го обърка.
  • 10 Гост

    14 4 Отговор
    БОНКЕ,О ЙЕ.Знаеш ли кои институции,могат да привикват физически и юридически лица?Икономическият министър,НЕ е сред тях!
  • 11 121212

    11 4 Отговор
    Няма и начин да ни въвлечете във Вашите политически манипулации. Срещайте се, разговаряйте и се записвайте във вашите комедийни скечове, с когото намерите за добре, ние не сме вашите актьори!", завършва писмото, подписано от Георги Атанасов, изпълнителен директор и акционер в „Транспект".
  • 12 рада дълбоката

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "Моряк":

    И Костов да не пропуснем , че ще се обиди най големия РЕФОРМАТОР !!!!
  • 13 нннн

    24 4 Отговор
    Вълкът си сменил козината.... Бившите психодесни в нова, ама чисто нова партия! Атанас Атанасов, Христо Иванов, Велизар Шаламанов, Меглена Кунева, Мария Капон и т.н., и т.н. - новоизлюпени политици. Айде стига глупости!
  • 14 Ммм, дааа

    11 7 Отговор
    ТОВА СЛУГИНАЖ НО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ЛИ, ЗА ДА ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ??? ИЛИ ПО ПРЕЗИДЕНТСКИ РЕВАНШИСКИ СЕ ИЗЯВЯВА КАТО МЕДИИНА ПРИМАДОНА... БОКО РАШКОВ КАЗАЛ "ДОЙДЕ ПРИ МЕН ЕДИН ЧОВЕК..." ЕХООУУУ... ТАКА МОЖЕ ДА ГОВОРИ КАКА БОНКА ОТ ГОРНО НАНАДОЛНИЩЕ - УВАЖАВА СЕБЕ СИ, ИНТЕЛИГЕНТЕН МИНИСТЪР - НЕ, МИНИСТЪР НА МВР - ИЗОБЩО... НЯКОЙ СИ, ИЗДАВА БАНКОВИ ТАЙНИ, ПОПУЛИСТКИ, КАТО ЗЕЛЕНОЧОРАП, КОЙТО ГО НАЗНАЧИ, ФЪФЛИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА-ФИРМИТЕ НЕ ДОШЛИ... А КОЙ СИ ТИ, ЧЕ ДА ДОЙДАТ-В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ТОЗИ Е ОСЪДЕН.... ТАЗИ КУКУВИЦА И ТЯ... С КОГО ЩЯЛИ ДА СЕ СЪЮЗЯВАТ - АКО ГИ СЛУШАШ - МАЙ САМО С, КОЙТО ДАДЕ ПОВЕЧЕ ВЛАСТ... ИЛИ, КОЙТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ... СТАТУКВОТО, СТАТУКВОТО, СТАТУКВОТО... А ДЪЛГОНОСИЯ НЕ БЕШЕ ЛИ ОТ ТЕЗИ ПАРТИИ.... АМАН ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИ... ТУТКИ... СРАМ НЯМАТ... РАЗВИЛНЯЛИ СЕ... ЕЕЕХХХ, САМО ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА... КЕЛИПИР ИМА В ТАЯ РАБОТА, КЕЛИПИР....
  • 15 КАТО ВИ ТРЕСНЕ

    13 11 Отговор
    БОРИСОВ, ПАК ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ КВО СТАВА.......И АКО СЕГА НЕ НАПРАВИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА КВО ХОДИТЕ ВЪОБЩЕ В...ПАРЛАМЕНТА

    Коментиран от #17

  • 16 НА ВАС

    16 3 Отговор
    ВИ ЛИЧИ ОТ ДАЛЕЧ, ЧЕ МИЛЕЕТЕ ЗА БИБИТКО И АКО СЕ ЧАКА НА ВАС НИКОГА ТОЙ НЯМА ДА БЪДЕ СВАЛЕН. ВИЕ ПРОСТО СИ ИМАТЕ СПОМЕНИ СЪС НЕГО. И АТАНАСОВ
    И ИВАНОВ БЯХА В НЕГОВО ПРАВИТЕЛСТВО И ЛАПАХА. ОЩЕ
    Я ИМА ТРЪПКАТА.
  • 17 НИТО

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "КАТО ВИ ТРЕСНЕ":

    СЕГА ИМА ПАРЛАМЕНТ ЗА ДА ХОДЯТ
    НИТО МОГАТ ДА СЪСТАВЯТ НЕЩО
    ЗАЩОТО НЕ СА МИНАЛИ ИЗБОРИТЕ.
    ВЛЕЗ У ЧАС АДВОКАТЕ БИБИТКОВ.

    Коментиран от #19

  • 18 Писва

    10 2 Отговор
    Ако се явявате на избори с единствена цел да получите субсидии, и с нагласа да бойкотирате управлението на страната под същите предлози, защото всъщност нямате капацитети, още сега се отказвайте от участие в изборите. Този цирк от предния Парламент няма да го гледаме.

    Коментиран от #21

  • 19 КАЗАХ КАТО ВИ

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "НИТО":

    ТРЕСНЕ БОРИСОВ ПАК....АМА КОЙ ДА ЧЕТЕ....ДРУГАРЮ

    Коментиран от #31

  • 20 Чичо от село

    11 1 Отговор
    Бонке, аргументирай се ако обичаш за партийте на,, статуквото"-прилики, разлики и общи черти! И след това да сравним по тези показатели с вашата коалиция която се състои от,, Да България", неотдавашен партньор на ГЕРБ и ДСБ партията на Костов! И вие като Борисов си дъвчете едно и също, той как лошите комунисти убили с тояги дядо му(което е вярно, но не от комунисти, а от близки на изнасилена от него жена в с. Хераково), а вие партийте на статуквото, та партийте на статуквото! Ами в гледайте се в близкото минало и ще видите, че и вие сте наследниците на партийте участвали активно в разрухата и ограбване икономиката на България! Така че не се правете на по-католици от Папата!
  • 21 ТИЯ СА НА ИЗБОРИ

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Писва":

    ЗАРАДИ СУБСИДИИТЕ...ИНАЧЕ В ПАРЛАМЕНТА СА ОТ ТИПА...*ПЪЛНЕЖ*
  • 22 ДБ........

    7 2 Отговор
    С АТАНАСОВ И БОЙКИН СИ ОСТАВАТЕ МАЛКА КВАРТАЛНА ПАРТИЙКА
  • 23 mi6osp

    5 4 Отговор
    Крадливата шайка на Борисов може да бъде изметена или ОФ, или с военен преврат. Докато се назландисвате за ОФ, ще работят военните от служебните кабинети. Ще свършат повече работа от бившите патерици на Борисов.
  • 24 Аз Негодника

    9 1 Отговор
    ДБ са същите КОМУНИСТИ...ПРЕБОЯДИСАНИ
  • 25 Жоро

    6 4 Отговор
    Аз пък вас няма да подкрепям американски продажници
  • 26 Тошко

    10 1 Отговор
    Бонке, вашия Бойкиев е 100% статукво, като министър на правосъдието! А вашия "генерал" Атанасов е над 100% от статуквото, защото беше главен прокурор при Иван Костов!!!! Не знам само как все още имате дебелоочието да се разграничавате от каквото и да било статукво?!?!
  • 27 Да се "спукаш" от смях.

    4 2 Отговор
    Няма да подкрепят. Неминуемо ще се подредят в опашката на СДС, ДСБ, НДСВ ВМРО, Атака, Воля, а сега и ГЕРБ. Няма да подкрепят и заслужават (дано не стане) ГЕРБ, ДПС, БСП да се обединят и да ги наврът на "кучето под опашката".
  • 28 Дебилчев

    7 0 Отговор
    Нищо няма да подкрепите, защото бягате от отговорност, свикнали сте да плюете, искате в парламента за субсидия и да ръчкате за изгоди, нищо повече, не мислите за държава, за хора, измекяри сте, това е
  • 29 бесен

    5 0 Отговор
    Абе моме, не те ли е срам с такива гръмки фрази- партии на статуквото! С кого бяхте в коалиция? С ГРОБ! каква палртиясте? - ПАРТИЯТА НА КУНЕВА! ТОВА НЕ Е ЛИ СТАТУКВО?+ Аде ст5ига сте се правили на ЧИСТИЧКИ И ДОБРОНАМЕРЕНИ! КОКАЛА, КОКАЛА Е ВАЖЕН ГОСПОЖО ЗА ВАС! СТИГА СТЕ ИЗПРОСТЯВАЛИ С ДУМИТЕ - ПАРТИИТЕ НА СТАТУКВОТО, С ТЯХ НЯМА ДА СМЕ В КОАЛИЦИЯ, ЕМИ ПРИ ТНОВА ПОЛОАЖЕНИЕ И ВИЕ ТРЯБВА ДА СТЕ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА!!! Мая също се излага - партиите на статуквото, ТЯ ОТ КОИ Е? АКО ПРАВИТЕ НЕЩО ПРАВЕТЕ, НО СПРЕТЕ ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ И ДА ДРАЗНИТЕ С ФРАЗИ, В КОИТО СЕ ВПИСВАТЕ И ВИЕ!!!!
  • 30 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ДИМО КРАТИТЕ ---ВИНАГИ ЩЕ НАМЕРЯТ ПУШИЛКА В РЕЗЕРВ !!!!!
  • 31 ГУМЕНА

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "КАЗАХ КАТО ВИ":

    ГЛАВО ПРОЧЕТИ ЩО СИ ПИСАЛ
    В КОМ 15.ИЛИ ОТ ПРОСТИИТЕ
    КОИТО ПИШЕШ НЕ СЕ СЕЩАШ
    КО СИ ПИСАЛ.
  • 32 5353626

    2 0 Отговор
    Политик у нас е синоним на дрънкалник; получаваш темата и почваш да шльокаш каквото ти падне. Кой му дреме за факти, логика, достоверност.. Тези безличности са олицетворение на седемте смъртни гряха и напълно показват точно качеството на нацията. У нас няма наплив за емигранти просто защото няма как да се харесва да си български гражданин т,е, българин. Струвами се, че много са, които съжаляват за лошия късмет да се родят такива и тук.
  • 33 Петър

    3 0 Отговор
    Нещата са далеч по-прости, той като политическото ГМО – Демократична България няма да бъде в следващия парламент.
  • 34 Селянинка

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Банке о ийе":

    С 1000души и от площада власт не се взема / това е преврат/ а демокрацията е измаслена избори но затова трябва гъзец а не уста / нали ви подкрепаха 80% от народа А то било8% има разлика Първо виж кои ви иска
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове