Last news in Fakti

2 Юни, 2021 05:48 2 196 35

Иван Димитров: Няма категорични данни, че 5G мрежите вредят на здравето

  • 5g мрежи-
  • иван димитров-
  • комисията за регулиране на съобщенията-
  • здраве

Всички здравни организации, които имат за цел да информират населението, провеждат сериозни и целенасочени изследвания в тази посока, заяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията

Иван Димитров: Няма категорични данни, че 5G мрежите вредят на здравето - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мрежите от пето поколение са стъпка в развитието на технологиите.

Това коментира пред БНТ председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров.

Те са насочени към индустриалния потребител, към това, което изисква високи скорости, бързо действие на мрежата и сериозен обмен на данни във времето, в което може да се ползва, уточни Димитров.

Той допълни, че мобилните предприятия, които са получили честотния спектър в 3.6 GHz, вече работят активно в изграждането на мрежите. И в София, Пловдив и Бургас има развити мрежи.

С това, което Комисията направи и приключи един процес по предоставяне на честотен спектър, се даде възможност мобилните предприятия във времето, в което имаха възможност да се подготвят, да се развият едни мрежи. Те са насочени основно към крайните потребители, към населението, посочи Димитров.

Той допълни, че към този момент няма категорични данни с мрежите от пето поколение да се причиняват здравословни проблеми.

Технологията, която е следващо поколение в развитието на мобилните мрежи, е не по-малко изследвана от всички предходни такива технологии. Всички здравни организации, които имат за цел да информират населението, провеждат сериозни и целенасочени изследвания в тази посока. Освен това препоръката, това е и работата на моите колеги в Европа и Комисията за регулиране на съобщенията, е да се следи за стриктното спазване на нормите, които са допустими, за да се използват такива мрежи, обясни Димитров.

Мобилните комуникации се появиха 90-те години. В началото имахме възможност да ги използваме само за глас. На следващото поколение - 2G, можеше да обменяме SMS-и и информация с тях. В 3G мрежите, които и сега ползваме, имаме възможност за по-сериозна информация и ползване на интернет. В мрежите от четвърто поколение, които ще продължат да се използват и в следващите години, имаме нелоши скорости, поясни още Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селтак

    44 1 Отговор
    То и със ваксините същата работа!

    Коментиран от #19

  • 2 оня с коня

    26 2 Отговор
    "Омръзна ми да светя като Крууушка"...има такава песен!
  • 3 Гаф

    25 5 Отговор
    Както с ваксините- ползите са повече от вредите.
  • 4 0808

    28 1 Отговор
    ... този господин говори колкото да не заспи...мерзав-ц...
  • 5 Крис51

    26 0 Отговор
    Въпросът е, че няма също категорични данни, че не вредят на здравето. Когато се получат такива, и то от независими организации, да си въведат 5G-то. Явно няма как да се избегне така или иначе. Но лично аз смятам, че е още рано по много причини. Човечеството не е още готово за умни къщи, градове и т. н. Един оправен хакер може да ти вгорчи живота, ако реши, като разбърка цялата програма и вземе, че ти отключи вратата, или пък включи фурната в твое отсъствие. Или да влезе в системата за видеонаблюдение... Изобщо за момента може да причини повече вреди, отколкото ползи, дори без да вземаме предвид възможни вреди за здравето при деца, по-чувствителни хора и такива с определени заболявания.
  • 6 Бамби

    28 2 Отговор
    Като няма данни защо по време на Ковид кризата в Ухан и Милано изключиха 5 Джо мрежата,?
  • 7 Лелеее

    17 0 Отговор
    Представям си какво ще е като пуснат 6G...
  • 8 Някой

    31 1 Отговор
    Нека погледнем въпросът под друг ъгъл : Има ли безспорни данни, че 5G технологията е безвредна за здравето? Нека това бъде доказано.
  • 9 X.x

    4 2 Отговор
    Леле колко мъка
  • 10 Танев

    21 0 Отговор
    Мога донякъде да се съглася, че 5Г мрежата не е толкова вредна, когато се използува 3 Гиахерцовата лента. Но в Австрия, вече използуват 20 Гигахерцовата честотна лента. Тогава тя е много, ама много вредна. Нейната трета хармонична преминава през Черепа и атакува Главния мозък. Тъй като Българската А1 компания е част от Австрийсата, възможно е да последва решенията на Австрийската и да се започне използуването на честоти от 20 Гигахерца нагоре. Тогава пораженията върху хората стават необратими.

    Коментиран от #14, #21

  • 11 Отговора на това от тая комисия

    22 0 Отговор
    Не е отговор.Няма как да се знае ефекта на 5 жито БЕЗ 5 ГОДИШНИ ИЗПИТАНИЯ И ИЗСЛЕДВАНИЯ.СЯ СИЧКИ СА ОПИТНИ МИШКИ С ЛЕТАЛЕН КРАЙ

    Коментиран от #15

  • 12 Гост

    15 0 Отговор
    Ама няма и категорични данни че НЕ вредят на здравето. Тъй че....
  • 13 6969

    13 0 Отговор
    Отдавна пиша по форумите, че тези комисиики квер, крс и подобни трябва да бъдат закрити и разформировани, в тях е пълно с калинки на дебели заплати, които обслужват по безпрецедентен начин монополите
  • 14 Уеф

    2 13 Отговор

    До коментар #10 от "Танев":

    А бе - умник. Другите честоти не минават ли през мозъка??? Гледам, австрийците всичките измрели - човек не останал.

    Коментиран от #18, #33

  • 15 Това

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Отговора на това от тая комисия":

    Ми като ваксините срещу корона вируса, и там няма 5 години, ама народа се боцка като изоглавен..
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор
    Лошо впечатление прави,че не мислите за хората и не си вземате поуки!Това ще доведе до Наказание към вас,които лъжете!5Г ви трябва единственно за управление на Дронове и друга военна техника от разстояние!Тя не е необходима за абонатите на интернет!Същото го забелязвам и при ....Пътостроителите...Те по техни думи са изрядни....Интересно,как хора оцелели над 30г сред вас бг,когато кажат,че асфалта е Бърз и при дъжд става много хлъзгав и да внимават Спирачкаджиите.....Пътостроителите казват не е така!Вижте от време оно горния слой на асфалта му се слагат примеси,а в някой по Северни страни слагат филцза да е ро грапав и сцеплението по голямо!Не съм Пътостроител,без да съм учил за това мога да ви направя път ,който да не ремонтирате в рамките на вашия живот!Некадърна и крадлива работа сте бг и както казва Сестра ми....Добре,че не си правите децата с ...Ръце........
  • 17 5G Има данни че вреди на здравето,

    9 0 Отговор
    Но не са Категорични Данните!! Трябва 100%да е сигурно че вреди и тогава ще видиме, какво сме Направили!!!
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Уеф":

    това не е Курррршум!Но е по лошо!!!
  • 19 Виждащ

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "селтак":

    То 5G допринасяло повече ползи отколкото вреди ... Тъп народ !!!

    Коментиран от #27

  • 20 Ха ха ха

    7 0 Отговор
    Няма страшно. В България и в г*за да ни сложат по една антена все тая. Не могат ни събуди.
    :) народопсихология
  • 21 ами

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Танев":

    А1 заявяват, че 5G-то им е в 3.4 -3.5 gHz .
  • 22 111

    4 0 Отговор
    Изследвана, колкото ваксините са изследвани, тоест, колкото ви отърва на вас и производителите. Има твърде много изследвания от независими източници, доказващи връзката между телефоните и рак, да не говорим за тия новите микровълни, които ще трябва да излъчват с по-голяма мощност и да са повече. Я вижте клипове, където на ръката на ваксинираните може да се закрепи магнит. Свържете ги със съществуващите експериментни технологии за вкарване на магнитни наночастици, които после могат да се контролират отдалечено.
    ?????
  • 23 Mного хора

    4 0 Отговор
    си нямат на идея какво се случва с това 5G. Не се двоумете по отношение на това, което се задава в бъдеще. Задава се изтребление! Въвежда се система за унищожение и пълно наблюдение над обществото.
  • 24 Запознат

    4 0 Отговор
    Сега най-вероятно гледате това чрез безжична мрежа (Wi-Fi) в дома си, която работи на честотата от 2.45 гигахерца. Това означава, че електромагнитното поле вибрира с около 2.5 милиарда пулсации в секунда. Това е честотата, при която водните молекули в тялото ви започват да се въртят около оста си, за да се опитат да се справят с тази конкретна вибрация на електромагнитното поле.
    Честотата от 2.45 гигахерца поразяваща водната молекула е била избрана нарочно за Wi-Fi мрежите.

    Коментиран от #34

  • 25 Когато

    5 0 Отговор
    кислородът е атакуван от радиочестотни вълни на 60 гигахерца, орбиталните свойства на взаимно споделените електрони се нарушават. Общите електрони на кислородните молекули са тези, които се свързват с хемоглобина в кръвта ни. Това е едно магнитно съединение в кръвните клетки на тялото ни. Хемоглобинът е много сложно магнитно съединение. Той е много сложно феромагнитно съединение. Когато променим или повлияем на орбиталните свойства на електроните в диатомичните кислородни молекули, то ние се намесваме в чудотворния газов обмен на белите дробове, където кислородът се абсорбира в кръвта и своевременно се транспортира вътре в тялото, докато въглеродния двуокис и водните изпарения биват извеждани от кръвта и отиват в белия дроб, за да бъдат издишани.Това е чудотворна функция, за която дори не мислим, а тя е в постоянно действие, докато сме живи.
    Дами и господа, тези хора се "целят в десетката", защото кислородът е носител на Живота!
  • 26 Знае се

    4 1 Отговор
    че тези сигнали нямат нито голям обсег, нито голяма сила на проникване.

    Това изисква монтирането на малки клетъчни антени на около всеки 150 метра в градовете, защото иначе атмосферният въздух ще абсорбира и блокира тази честота.

    Защо тогава се използва точно тази честота, щом тя няма голям обхват и щом толкова много предмети блокират нейното разпространение?!

    Коментиран от #28

  • 27 Тези лъчения,

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Виждащ":

    които проникват в дома ви денонощно, увреждат здравето ви. Те влияят на плодовитостта. Те влияят на митохондриите в клетките ни. Те късат ДНК веригите. Оказват влияние на нервната система. Оказват влияние на циркадния ритъм. Оказват влияние на сърцето. Оказват влияние на пулса. Оказват влияние на настроението. Те влияят на способността за концентрация. Те влияят на когнитивните функции. Влияят на мозъчните вълни. Влияят на мозъка .
    Човешкото тяло е електро-химическа структура и трябва да се грижим за него имайки точно това предвид.
  • 28 Защото

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Знае се":

    Милиметровите вълни имат малък обсег и не проникват добре през прегради. Има обаче начин тези вълни да влязат през стените на дома ви чрез технологията "биймформинг".

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Точно така

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Защото":

    Тези честоти са не само смъртоносни, но се използват и за наблюдение.

    Коментиран от #31

  • 30 Целта е

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Защото":

    старите мобилни кули да продължават да излъчват сигнал на тези честоти, но и един нов вид телекомуникационна система ще влезе в действие и тя включва повсеместното позициониране на малки клетъчни антени по обществените пътища, училищните сгради, лампените стълбове, телефонните и електрическите стълбове и обществените сгради. Ще видите тези малки кутии в различни форми и размери. Принципно, те ще изглеждат като горната част на кутия за обувки. Ще бъдат правоъгълни и ще са свързани към кварталните стълбове или сгради близо дома ви. Честотите излъчвани от тези антени ще са в милиметроовия диапазон. Те няма да достигат надалеч и няма да имат висока степен на проникване в сградите. Заради това ще се опитат да ни накарат да вкараме ретранслатори в нашите домове, които да препредават Wi-Fi сигнала в цялото жилище.
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Точно така":

    Също и за подслушване от огромно разстояние!
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Един поглед върху спектъра на електромагнитните вълни показва съседството между U-късовълновите излъчвания и инфрачервените лъчи. В резултат, отделните мощни предаватели, а и безбройните не толкова мощни, действат като нагреватели на атмосферата, като резултатът е „Глобалното затопляне”. Безсмислено е да се хвърля вината за това явление върху парниковите газове. Обикновенната водна пара в атмосферата, без да се включват облаците, има 75% принос за парниковия ефект, без който земята ще изстине за часове и ще настъпи космически студ. Друг неблагоприятен ефект е, че „електромагнитната супа” в която се къпе съвременния човек, оказва пагубно влияние и върху биополето на всяка отделна човешка клетка. Това води до изменения в нея, мутации, рак.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Запознат":

    Затова интернета ми е на кабел. Никакви уайфита у дома.
  • 35 Гост

    0 0 Отговор
    При всяко облъчване ключови фактори за влиянието му върху здравето са интензитетът и времето на облъчване. Тези господа мерят в продължение на няколко секунди до минута и декларират някакви стойности, отчетени набързо с уреда. А натрупването в човешкото тяло е с години от това облъчване. Това не се отчита никъде и само се поднасят "приемливи стойности", колкото да се прикрие вредата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове