Last news in Fakti

9 Юни, 2021 16:27 5 836 70

“Единни за промяна” блокират Петрохан и Е-79 до отмяна на решението на министъра на екологията

  • единни за промяна-
  • росица кирова-
  • избори

„Настояваме министърът на МОСВ да отмени незаконосъобразното си решението за спиране на процедурата за оценка на въздействие  върху околната среда на прединвестиционното проучване на трасето за тунел под Петрохан

"Очакваме това да стане до 15 юни. В противен случай ще се срещне с нас, гражданите на Северозападна България, на масови протести, които започват на 19 юни. И те, протестите, няма да спрат”. Това обяви на пресконференция лидерът на „Единни за промяна” Росица Кирова. Тя поясни, че протестите ще бъдат съсредоточени на три места – на изхода на Видин, при Монтана и при прохода Петрохан, където протестиращите ще разпънат палатков лагер. За неограничено време.

Пред медиите Росица Кирова изрази съмнение, че за това неправомерно решение министърът се е запознал с цялата документация по процедурата.

„Или не е имал желание да я прочете или изобщо това, което се случва във Видин, в Монтана, в Берковица, в Лом… изобщо в целия Северозапад, не е приоритет и не е от значение за него. Смятам, че отминаха времената, когато някой по формални причини може да си позволи да зачеркне развитието на цял един регион. Отминаха времената, защото ние, като гражданско общество, показахме, че така не може. И го показахме още през 2018та”, каза г-жа Кирова.

На пресконференцята на „Единни за промяна“ Росица Кирова обясни, че министърът е прекратил процедурата по ОВОС единствено само с мотива, че инвестиционното намерение е в противоречие с режима, въведен с Плана за управление на защитена зона „Берковица”, без да се отчита, че съществуващия път също преминава през тази зона. Посоченият План за управление не е базиран на реално съществуващи местообитания на птиците, а е направен по предположения за съществуващи такива места. Не е взето под внимание и, че съгласно Закона за опазване на земеделските земи, чл. 17а, ал. 1, т. 1 промяна на предназначението се допуска за изграждане на инфраструктурни обекти. Както и, че като общ административен акт ПУ следва да е в съответствие със закона. Не е взето пред вид и че съгласно чл. 8, ал. 1 от ЗУТ конкретно предназначение на имот се определя от подробния устройствен план, а за територията без план предназначението на поземлените имоти до влизане в сила на ПУП са определя от фактическото им ползване. Не личи в мотивите на министъра да е обследвал фактическото използване на имотите. Административния акт е издаден, без да се изяснят фактите и обстоятелствата от значение за случая.

Подходено е несериозно, лекомислено и дори безотговорно, което е повече от обидно за жителите на Северозападна България.

По думите на събралите се граждани, подобни аргументи най-малкото са несериозни, но именно с тях се стопират процедурите по един изключително важен проект, идеята за чиято реализация е на повече от 100 години.

„Всички екологични проблеми са изключително важни за хората от Северозападна България, но едновременно с това, нашето оцеляване и съществуване също е важно. Действията на министъра противоречат и на Конституцията. Министърът не може да се позовава на документ, какъвто е въпросния План за управление като го поставя над действащи закони. И министърът трябва да знае това”, каза Росица Кирова.

„Умишлено или не, де факто, той е пренебрегнал закона, за да се позове на въведена от него забрана. Той като министър на екологията би трябвало най-добре да прецени, че вкарването на пътния поток в тунел е в десетки пъти по-щадящо за околната среда от преминаване от подножието на планината, през билото ѝ и спускането му надолу отново в подножието. Само по себе си това инвестиционно предложение ще подобри екологичния статус на защитените видове.

В пресконференцията се включиха членове и симпатизанти на гражданско обединение „Единни за промяна” от Видин, Берковица и Монтана и представители на ‘ Гражданската инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан“.

Пред журналистите д-р Емил Мушанов и Нели Александрова, едни от инициаторите и активно работещи за изграждането на магистрала до Видин и тунел под Петрохан, също призоваха служебният министър да отмени заповедта си и да се вслуша в исканията на гражданите от региона. „Проектът за тунел под Петрохан е изключително важен за развитието на Северозападна България – икономическо и социално”, заяви д-р Мушанов.

„При произнасяне и решения по инвестиционни предложения от национално и международно значение е необходим разумен подход и съответните компетентни органи следва да упражняват правата си разумно, добросъвестно и справедливо.

Очакваме отмяна на решението, очакваме никой повече да не се поставя над интересите на гражданите на Северозапада. Очакваме незабавно възлагане на ОВОС и довеждане на Инвестиционното предложение за трасето София – Монтана с тунел под Петрохан до реализация.

Както аз, така и членовете и симпатизантите на ГО „Единни за промяна“ ще бъдем непримирими към забавянето или отлагането на важните за региона ни инфраструктурни проекти. В това отношение цялата политическа класа на България са наши длъжници. И никой не е в състояние да ни приспи с общи фрази, небрежност, още повече с пренебрежително отношение.

На 19ти, в събота сме готови да ви го покажем“ добави организатора на протестите от 2018та, Росица Кирова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 40 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    55 25 Отговор
    Мръсни изнудвачи

    Коментиран от #8, #32

  • 2 Истината

    58 13 Отговор
    Пoчнaхa пaк cъc cтaритe нoмeрцa прeди избoри, Тeaтър прeди aртиcтитe бяхa ДПC-AТAКA ceгa ca ДПC-НФCБ, ВМРO.
    Рaздeляй и влaдeй в имeтo нa 2% глac. oтгoрe.
  • 3 дедо Герчо

    51 10 Отговор
    А ТАКА,ИЗПЪЧИ ГЪРДИТЕ И НА АМБРАЗУРАТА....ХЪХЪХЪ.....

    Коментиран от #9

  • 4 768

    68 14 Отговор
    Ами май това е дамата , която седна на Бойко на.......седалката на жипката....

    Коментиран от #12, #43, #44

  • 5 От Северозапада

    22 53 Отговор
    А кой ще построи магистрала "Хемус",магистрален път Видин-Ботевград,тунела под "Шипка",тунелът под "Петрохан",магистрален път Русе-Казанлък,магистрала "Черно море",магистрала "Европа",магистрала "Струма",7-ми блок на АЕЦ-Козлодуй?!Оставка на правителството на фигуранта!
  • 6 Чак Пък

    19 9 Отговор
    Единни за промяна
  • 7 Румен

    31 20 Отговор
    Нема кой да копа тунела бе чедо. Никой млад не копа вече. Бяга от България. Апа на тоя Петрохан кат минаваш на зиг заг гледаш цялата хубост. Иначе у тунела може да падне някоя лампа и айде утиде тъщата
  • 8 Монтана

    40 23 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Седнали двама и говорят от името на цяла северозападна България!
    Ама че наглеци!
    Защо не протестираха, когато Борисов през цяла България построи с български милиарди руско турски газопровод за Сърбия?

    Кремълски екоактивисти!
    Изгониха Шеврон от България,
    а Ердоган под носа ни в Черно море, откри огромни залежи от нефт и газ!

    Коментиран от #34

  • 9 Б.Б.

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    машаала големи са
  • 10 Гражданин

    15 33 Отговор
    Пaртиятa нa хвърчилo oт врeмeтo нa трoйнaтa кoaлиция прeмaхнa кaтo приoритeт cтрoитeлcтвoтo нa Aвтoмaгиcтрaлa "Хeмуc".Ceгa ce рaбoти и имa ocигурeни cрeдcтвa зa цялaтa мaгиcтрaлa.Тия иcкaт дa cпрат cтрoитeлcтвoтo.Кaжeтe гo нa хoрaтa oт Ceвeрнa Бългaрия!Виe oт цялoтo прaвитeлcтвo cтe зa OCТAВКA зaeднo c хвърчилoтo.

    Коментиран от #55

  • 11 БОЙ ПО КОМУНЯГИТЕ

    9 25 Отговор
    ДОСЕГА БОРИСОВ ВИ УДЪРЖАШЕ.....АМА МАЙ НЯМА ФА СЕ ПОЛУЧИ

    Коментиран от #14

  • 12 Фелтфебел

    34 11 Отговор

    До коментар #4 от "768":

    Страхливецът Боко се крие в миша дупка!
    На амбразурата "екоактивистката" каката от джипката!
  • 13 РАДЕВ, КВО СТАВА

    11 19 Отговор
    Верно ли проекта за тунел при Петрохан е спрян.......защо
  • 14 хаха ха

    30 8 Отговор

    До коментар #11 от "БОЙ ПО КОМУНЯГИТЕ":

    Комунягата Борисов е от най-долната утайка на БКП!
  • 15 БОЙ ПО КОМУНЯГИТЕ

    14 30 Отговор
    Тия за месец управление се усират ударно...нема кой да ги чака

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 РАДЕВ, КВО СТАВА

    17 24 Отговор
    Самолети падат, машини нема за гласуване, проекта за Петрохан замразен,РАШКОВ пенсионера на работа, друг пенсионер уволнен, подслушванията умряха.....тия новите много се дънят нещо

    Коментиран от #22, #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГОВОРИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "Социолог":

    Измишльотини не коментираме

    Коментиран от #25

  • 20 Истината

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Социолог":

    Обърни си списъка обратно и може да се радваш,ако ти стиска!
  • 21 ПИТОМЦИТЕ НА РАДЕВ

    10 17 Отговор
    Дънят се яко.....само за месец....кво стана с подслушванията....нещо в купим млъкнахте
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Плачи прачи

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "РАДЕВ, КВО СТАВА":

    Смешен плач на кремълски Боко Тролчо!
    Реви, рИви, дете,
    Борисов е невинен...
  • 24 ХАН КРУМ

    23 11 Отговор
    РОСЕНЦЕ ,ГЕРБАДЖИЙСКО ПИЛЕНЦЕ,ПО–КРОТКО.СВЪРШИ СЕ ВЛАСТТА НА ХОРАТА БЕЗ МОЗЪК. ТУНЕЛ ПОД ПЕТРОХАН ЩЕ ИМА, А МОЖЕ И ЖП ЛИНИЯ. И НЕ ЗАЩОТО , ТИ ЩЕ ПРОТЕСТИРАШ, АЗАЩОТО Е ЧАСТ ЕВРОПЕЙСКИ КОРИДОР И ЗАЩОТО ТРЯБВА НА ДЪЛЖАВАТА.САМО ,ЧЕ С АКЪЛ, А НЕ, КАТО ОНЗИ ДЕТО ТЕ ВОЗЕШЕ– АНАДЪМО?ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРА, КАТО ВЪВ ВИДИН СТРОШИХТЕ МАСА ПАРИ ЗА АСВАЛТИРАНЕ И ПОСЛЕ РАЗКОПОХТЕ 20 СМ НОВ АСВАЛТ ,ДА ПРАВИТЕ КАНАЛИЗАЦИЯ. ФАЛША И ГЕРБЕРСКАТА ПОРЪЧКА СИ ЛИЧАТ.ПАК СИ ОТ ГРЕШНАТА СТРАНА. А ДА ВИ ВИДИМ ,КОЛКО СТЕ ФАЛШИВИТЕ.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 СТИГА

    7 7 Отговор

    До коментар #24 от "ХАН КРУМ":

    Стига си КРЕЩЯЛ!
    Кремълски Боко Тролчо!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    25 10 Отговор
    Щом Росица Кирова е там, повече от ясно е, че това е герберска провокация!
  • 30 Миро

    19 6 Отговор
    Гербаджииски номера. Всеки който е слушал и гледал министъра е наясно за какво става дума. Изместване на трасето извън защитените територии. Само тези кухи лейки не са разбрали. Проекта ще го преработят и няма да го спират.
  • 31 БОЙ ПО КОМУНЯГИТЕ

    8 25 Отговор
    РАДЕВ, САМОЛЕТИ ПАДАТ, БОЛНИ ОТ ЕТАЖИТЕ ЛЕТЯТ....КВО СТАВА
  • 32 За жалост

    7 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Оказа се,че служебното правителство е многократно по-вредно от гробаджийското правителство. Факт.

    Коментиран от #60

  • 33 Бюлетина номер 23

    4 7 Отговор

    До коментар #25 от "11 юли":

    и ще се наредите обратен до обратен. Край на българщината и традициите ни.

    Коментиран от #49

  • 34 Николай

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Монтана":

    Как ще протестират тя Роси Кирова е от ГЕРБ.
  • 35 То спря

    6 18 Отговор
    Спря всичко с това тъпо правителство
  • 36 Един друг

    17 2 Отговор
    Това с тунела под Петрохан е като и метрото до Перник.Винаги преди избори подлъгват народа.
  • 37 ДЖиро

    4 10 Отговор
    Еееееех , млого сте прости ора бе !!! Те затова ви викат северозападналите ! Събрали се неколко ПВП и сакат да гим строят МАГИСТРАЛА да мое да одат у Шопландия ! Е , как че стане епа пари имате ли да строите , що оно без пари не става ! Имате си летище , че си купите аероплан и така , че одите къде сакате , а па ние , че си дириме ботуши да газиме тиняка у Североизпадлия край !!!
  • 38 Росица Кирова, депутат ката са един ден

    15 4 Отговор
    Минала, през седалките на джипката!!! Тази е ясна, каква Северозападна България е с теб, ти си никоя Герберка, боядисана,, Отиди по влашките села във Видинско и събери някой роднина, че за сега сте двама!! Берковчани са Балканджии, да нете Ошамарат, не обичат Власите!! В казармата казваха:"натега се като влах за нашивка" и твоята е такава!!!
  • 39 Знайко

    11 11 Отговор
    Всеки маргинал у нас си мисли, че държавата Българие е задължена да му осигурява всичко каквото поиска, без да плаща нищо за това. Всеки маргинал у нас, иска от държавата безплатни услуги, за които, ако би трябвало да плаща от джоба си, няма да му стигнат 10 живота работа.

    Вместо да ми протестират, да бяха хванали по една кирка и да ходят да копаят тунела.

    Убеден съм, че нито един от тези ИСКАЩИ видинско-монстански селяндури си няма на идея колко би струвал един такъв тунел? Убеден съм, че всички видинчан и монтанци съберат всичките си заплати, пенсии, доходи за следващите 100 години, парите няма да стигнат и за построяване на половин тунел под Петрохан. Също така съм сигурен, Всеки необразован маргинал иска държавата да му дава пари, тунели ... Ало няколкото хиляди видинчани. Този тунел който искате под Петрохан е много скъп и иконмически неизгоден. Ние останалите 5-6 млн българи не сме съгласни да плащаме още данъци, за да си имате хотел за да ходите всеки ден от село до София на работа и обратно. Като искате да работите в София се преместете да живеете в София. Наемете си и ли си купете жилище в София. Вместо да искате всички бъгрски данъкоплатци да прахосаме няколко милиарда за тази глупост.

    Коментиран от #41, #58, #68

  • 40 Знайко

    5 3 Отговор
    Ето докъде го докарахме с тези 45 години управлявали БКП и след това още 25 години управления на ДПС, ГЕРБ, БСП и НДСВ. Хората дотолкова изтрещаха, че си мислят, че благата/парите/ идват от политиците чрез протести, а не от работа и работа ... /т.е. свободна икономика/.

    Най-голямото зло, което причиниха ГЕРБ и БСП с тези протетите срещу Пеевски, Орешарски, Борисов. Е, че народа не може да прави нщо друго освен да протестира и да е на партийна хранилка. И народа не иска вече да работи и да се оправя сам. Иска да получава незаслужено високи пенси, заплати синекурнии кресла ...

    Коментиран от #70

  • 41 Бай Шиле

    9 2 Отговор

    До коментар #39 от "Знайко":

    Аз пък искам да се премести магистрала "Тракия" с десетина километра в ляво.Много шумят камионите и не мога да спя спокойно на вилата.От утре блокирам трасето Лондон - Калкута.Долу всички!

    Коментиран от #50

  • 42 ГЕРБ=БСП=ДПС

    15 4 Отговор
    Тази на снимката не е ли онази предателка Росица Кирова? Която първо беше в партията на Слави Трифонов. И когато я изгониха от там заради заговорничене с Бойко Борисов стана член и депутат на ГЕРБ. Тази е гербаджийски боклук.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1234578

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "768":

    " ... която седна на Бойко на.......седалката на жипката"

    От седалката на жипката "излетя" с бойковата "ракета носител" ГЕРБ чааак до депутатско кресло с над 5000 лева месечна заплата. Но бързо, пак и се наложи да се връща на село, където и е мястото. Сега иска отново да хвръкне с бойковата вдинска листа "ракета носител" в депутатско кресло.
  • 45 Цв. Цв.

    2 1 Отговор
    И как ще ме спрете да пътувам? Имам усещането, че за първи път милиционерите ще бият с кеф ха ха
  • 46 ооооооо

    3 5 Отговор
    Това за бедния северозапад е мит някакъв. Пътувам в района - там се живее по добре и спокойно, на не и по-бедно, от София. Хитрушковци са и всяка възможност се използва докрай.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 11 юли

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Бюлетина номер 23":

    Комунистите не са българи, а са червени кремълски еничери!
  • 50 11 юли

    6 5 Отговор

    До коментар #41 от "Бай Шиле":

    Бюлетина №23!

    Не забравяй, че Христо Иванов
    заби българското знаме
    на плажа на ДС/КГБ Доган сарай
    в руския анклав Росенец!
  • 51 Йордан Йорданов

    7 3 Отговор
    В нашият регион, ще се подобрят нещата , ако се изгради тунел.
    Преди време проведох среща с инвеститор-интересуваше се преди всичко от близост до международен път и пряка връзка до София.
    Северозапада ще се прероди с тунела!
  • 52 достойнство

    6 2 Отговор
    КОГАТО СИ КОМУНИСТИЧЕСКА ХУНТА/БСП-ДБ-МУТРЕСИТЕ И ИТН/ХОРАТА НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВАТ,ИНТЕРЕСУВА ТЕ САМО ВЛАСТТА.ПЪРВО НАПРАВЕТЕ НАЩО ЗА ХОРАТА.ВРЕМЕ Е ДА ВЗИМАМЕ ПУШКИТЕ И ДА ИЗЧИСТИМЕ МАДУРОВСКАТА ХУНТА А С НЕЯ И ТРОЛОВЕТЕ В ИНТЕРНЕТ.
  • 53 да питам

    10 3 Отговор
    Тая не беше ли народен представител на ГЕРБ в 45-то НС, която Слави изгони. Сега се появява като лидерът на „Единни за промяна”
    Иди ги оправи от кои са тия летящи политически корви.
  • 54 Тунелът,

    0 4 Отговор
    Под Петрохан , не е изгоден за властта! Ще намалеят приходите, от акциз и ДДС , в бюджета! Но е жизнено необходим за повишаване ефективността на икономиката. Един зайо развива теории? Да направят тунелът и да сложат такси за преминаване. Ако се изплати, за десет години, е изгоден, икономически рентабилен! А за
  • 55 Посетител

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гражданин":

    Точно гуруто ти от БанкИ ОТКРАДНА парите за АМ за Северозапада и ги зарина в МЕТРОТО!!! Онзи - Джаба бЛиз(н)ашки ПРЕКРАТИ запланувания строеж през 2014-та, когато оглави служебното правителство на ДесиБанов.
  • 56 чичо

    9 4 Отговор
    Тая мома-Росето, нали е оная същата мома, дето се гушкаше с Буда-Борисов в джипката и дето Слави я разкара заради тия фриволности?!?
  • 57 мутра

    7 1 Отговор
    Тази герберастка пеперуда, нещо се е объркала. Няма да може както до сега да "усвоявате" парите на българите с вашите ГЕПИ фирми. Това безогледно крадене от строителните ви фирми свърши. И не съветвам никои българин да участва в схемите на крадците от ГЕПИ. Оставете я тази дето подкрепя мафията да протестира сама.
  • 58 Нямат

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Знайко":

    Този тунел трябваше да бъде построен още преди 50 години. Солун-Лом е най-късото разстояние между р.Дунав и Бяло море. Лобита на Македония,Сърбия и Турция са вдигнати на пожар по тревога да провалят тунела.Автомагистрала и двойна ЖП линия по това трасе ще отнемат огромен трафик по долината нр.Вардар и ще обезмислят канала на Ердоган успореден на Босфора.Чужди проксита ни саботират,но ДАНС спи,а политиците ни нямат геополитическо мислене.
  • 59 ГЕРБ

    2 10 Отговор
    ДА СИ ВЪРНЕМ БОРИСОВ И ГЕРБ НА 11 ЮЛИ. САМО ТЕ ЗНАЯТ КАК ДА ПРОДЪЛЖАТ И ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ В МОДЕРНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА )

    Коментиран от #65, #67

  • 60 Коко Джъмбо

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "За жалост":

    Майко мила, заради такива като теб сме на това дередже, ама дали ще можеш да го осъзнаеш се пита в задачата! Заради такива като теб ще емигрираме семейството на стари години само и само децата ми да живеят по-добре, защото заради такива като теб тук НИКОГА няма да има оправия!
  • 61 Електра

    2 4 Отговор
    Скоро Хунтата на кауна, ще осети силата и гнева на народа...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 хаха

    4 2 Отговор
    тая калинка да каже какво направи Чекмедже Бей за Северозапада последните 12 години. Снощи минах през обхода в Драгоман на международния път към Калотина. Няма такова офроуд трасе. Тировете ще бутнат къщите на хората.... От там влизаш в Сърбия и какво да видиш... Европа! Магистралата започва от граничният пункт и така до Австрия, Германия и т.н. При нас кражба колкото може , пълни чекмеджета, къщи в Барселона и пей сърце...
  • 64 5577

    3 2 Отговор
    Ще пиете една студена вода. Новите са по гладни (крадливи) от предните, пък и нямат байрактар. Пак ще задаваме въпроса КОЙ. Никой немой ти каза защото, от никой нищо независи. Няма да мръднем и сантиметър на пред и пет избори да направим.

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Не и не

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "5577":

    Никой, НИКОЙ не може да бъде по-крадлив от Бойко и ГРОБ! НИКОЙ!!!!!!!!!!!!! Пък вие си драскайте какво ви душа иска!
  • 67 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "ГЕРБ":

    Само те знаят как да я направят най-бедната страна в Европа! Мечтай си, ама няма да стане!
  • 68 Гинци

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Знайко":

    "Убeдeн cъм, чe вcички видинчaн и мoнтaнци cъбeрaт вcичкитe cи зaплaти, пeнcии, дoхoди зa cлeдвaщитe 100 гoдини, пaритe нямa дa cтигнaт и зa пocтрoявaнe нa пoлoвин тунeл пoд Пeтрoхaн. Cъщo тaкa cъм cигурeн, Вceки нeoбрaзoвaн мaргинaл иcкa държaвaтa дa му дaвa пaри, тунeли ... Aлo някoлкoтo хиляди видинчaни. Тoзи тунeл кoйтo иcкaтe пoд Пeтрoхaн e мнoгo cкъп и икoнмичecки нeизгoдeн. Ниe ocтaнaлитe 5-6 млн бългaри нe cмe cъглacни дa плaщaмe oщe дaнъци, зa дa cи имaтe хoтeл зa дa хoдитe вceки дeн oт ceлo дo Coфия нa рaбoтa и oбрaтнo"

    Мега неадекватно и наглярско изказване на фона на това, че цяла България работи, за да издържа София. Такива мадами като оная с дънковото яке с 18 000 лева месечна заплата дето "привлича инвестиции", тя не може да говори, не може да се облича - ама привлича инвестиции.
    Ама то да бяха замо бюджетните гаври за заплати така. Не, то е същото и с инфраструктурата. Цяла България плаща за метрото в София, за всичките бюджетни заплати, които както казахме не са 1000 евро на месец, като бачкерите в София, а са по 18 палки месечно, държавно. За прованса - инвестиции под формата на "къщи за тъщи" - пак на софииски депутати, може и някоя "инфраструктура" за прованса - газопровод, дето само минава през прованса за към Сърбия, даже не доставя газ за нашия прованс, само минава.
  • 69 Стефко

    1 0 Отговор
    Тунел под "Петрохан е необходим за връзка на Северозападна България със столицата и с Южна България, както на Северна с Южна Европа. Под тунела нямя защитени зони, няма птици и животни, няма храсти и дървета. По сегашния път има и растения и животинскси вивове, които не са добре защитени при този голям трафик. ЕС ще има голяма полза, а и България като член-също от изграждане на тунел под Петрохан.
  • 70 Ceko

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Знайко":

    Тук сме европейци и говорим за инфраструктура.
    Ако твоята дефиниция за работа е да пренасяш стоки на главата си, като в африка, или с волски впряг като преди два века - върши си я. Ние избираме да живеем в 21-ви век, където един тир върши повече работа от 10 хиляди каруци. Схващаш ли? Работа- резултати, работа - резултати, работа -резултати.

    За да вършиш работа, работа, работа - ти трябват някакви базови неща за повечето производства - като инфраструктура, електричество - да, може да си изненадан, но е нужен и ток в 2021-ва и път, шок нали? Също достъп до вода и разни други прилежащи инфраструктури, но на първо време да схванеш ток,път,вода - ще е идеално начало. Този тунел трябваше да е направен преди 20 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове