Last news in Fakti

9 Юни, 2021 22:06 3 517 25

Стоянов: Санкциите са в резултат на това, че службите бяха на ръчно управление от Борисов

  • димитър стоянов-
  • служби-
  • бойко борисов

Главният секретар на президента каза, че бившият министър на вътрешните работи преди време коментира как за България няма мониторингов доклад, а за Румъния има

Стоянов: Санкциите са в резултат на това, че службите бяха на ръчно управление от Борисов - 1

Съветът за сигурност беше нужен. Той не е свикван от февруари 2020г. А по закон трябва да се свиква на всеки три месеца. Бившият премиер Бойко Борисов не спазваше този закон. Бившият министър на вътрешните работи преди време коментира как за България няма мониторингов доклад, а за Румъния има. Че защо да ни правят доклад като имаме санкции от САЩ. По-смешно беше изказването от Прокуратурата, че тези наказателни мерки, които са наложени на тези хора са в резултат на работата на Прокуратурата. Не - те са наложени в резултат от бездействието на Прокуратурата и в резултат от това, че службите бяха на ръчно управление от премира Бойко Борисов. Това коментира главният секретар на президента Димитър Стоянов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"На кого служат службите в България? Лично на премиера, на Делян Пеевски или на някой друг? На този въпрос се опитахме да отговорим и на Съвета за сигурност. Службите трябва да работят за народа, но това не е така. Защо само Васил Божков има обвинения от прокуратурата? Защо другите двама герои нямат обвинения?", допълни Стоянов.

Бившият премиер Бойко Борисов махна бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов заради връзки с Делян Пеевски. Трябваше ли хората, назначени от Маринов да останат? Трябва да бъдат назначени хора, които да са честни, а не да работят в интерес на някой български предприемач, коментира главният секретар на президента.

"Не е случайно, че толкова много физически и юридически лица са привлечени в извършване на корупция. България е на първо място в Европейския съюз по корупция", допълни той.

"С изказването си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, за това, че Турция е тяхната родина, той искаше да втвърди ядрото на ДПС, защото партията ще понесе най-големи имиджови щети след налагането на санкциите. Там беше Делян Пеевски, Илко Желязков пък беше предложен от ДПС да бъде зам.-шеф на комисията за контрол на СРС-та", каза още той.

"Има и втори сценарий. Думите могат да бъдат разгледани като възможност да се консолидира една друга политическа формация. Така наречените "патриоти", които са уж противници, но много често гласуват еднакво. Може би това е желанието да се вкарат патриотичните формации отново в парламента. Прокуратурата трябваше да се задейства след това изказване на Карадайъ, но няма да го направи", коментира Стоянов.

"Много е важно изборите да бъдат честни. Тази честност ще я гарантира президентът Румен Радев. Не вярвам машините да бъдат манипулирани, всеки получава марка когато гласува. Президентът не избра ЦИК, президентът назначи ЦИК. Спомняте си как Десислава Атанасова от ГЕРБ защитаваше мъжествено Красимир Ципов за председател на ЦИК, а по-късно след едно щракване на пръсти Ципов сам се оттегли", каза той за изборите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко шкафа

    8 16 Отговор
    Келеш такъв

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дядо ви КуРтИ от село ПиПеРкОвО

    24 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко шкафа":

    Тиквата тия дни май ще му кажат,че ще ходи при бай Ставри...
  • 5 Миро

    21 6 Отговор
    Управляващите трябваше да бъдат спряни отдавна. Това във всяка демократична държава е работа на опозицията. Опозицията обаче и тя реши да лапа трохички и да мълчи. Опозицията в България носи също вина.
  • 6 М М

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тиквата":

    А ти прави като вятъра...
  • 7 ГешеФ

    19 5 Отговор
    Бойкууууу,ми е шеф..Той си ме избра..
  • 8 БОЕЦ

    19 5 Отговор
    И да триеш, и да не триеш коментарите ни-все тая!
    Краят на мутрите Борисов и Гешев наближава!
    Дано не бъде, като краят на Чаушеску...

    Коментиран от #21

  • 9 Асан

    11 5 Отговор
    Те били при Тиквата
    Ами ти къде беше на суджук на Дон Дуков 😁🎃🚾🇻🇳
  • 10 Хайаха

    5 8 Отговор
    А може би са затова, че вече не сте при бай ви Ставри, ти и половината президентството, заедно с кандидат-президента?
  • 11 гошо

    6 7 Отговор
    Прокажени комунисти.
  • 12 user

    7 18 Отговор
    А сега цялата държава става на ръчно управление на прости фатмаци като Радев и този гледащия като дебил Стоянов. Скоро простолюдието ще усети какво си е докарало и ще се моли за кръволака Боко! Помнете ми думата!
  • 13 ДПС МН КРАЛИ БЕ

    9 7 Отговор
    ОЛИГАРСИТЕ СА ОТ ВРЕМЕТО НА КОСТОВ, ВИДЕНОВ И ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И КОРУПЦИЯТА БЕШЕ СТОКРАТНО ПО ГОЛЯМА. ГЕРБ НЕ СЕ ПРЕБОРИ УБЕДИТЕЛНО ВЪПРЕКИ ЧЕ ДОСТА ОЯЛИ СЕ БЯХА СВАЛЕНИ ОТ ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 до кога

    7 1 Отговор
    При Костов на какво управление бяха.Съдът дали не беше доминиран от Втори адвокатски колектив.При Станишев дали не беше подобно.Докато не се забрани като в съдебната власт да се месят хората ей така и случайни хора без подготовка последователна кариера с резултати да се назначават на важни места работата няма да стане.В момента политиците се месят на професионалистите
  • 18 123

    7 2 Отговор
    Не е виновен Борисов а тази които са създали тази състема на държавно управление от 1944 г. България е дуктатура от 1944 и продължава да е диктатура и през 2021г.Правителствата обслужават партизани и близки, те не работат за държавата.
  • 19 Брендица

    3 1 Отговор
    Ръчно управление е силно казано. По-скоро ръчна спирачка останала му в ръцете. Преди него на още няколко премиери и така докога?
  • 20 Чистка трябва

    4 0 Отговор
    Това тука не прилича на България , то не прилича на нищо.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Добри

    2 2 Отговор
    Дърт,лъжлив комуняга,вън!
  • 23 Jghjh

    1 2 Отговор
    Ей, изкуфялник. Къде е мониторингов доклад за Република България от EU, на който сме член и ни е обвързана 2/3 от фискалната политика с тях и къде е Магнитски - закон на презокеански държава, насочен към собствеността и режима на пребиваване в САЩ на определени лица. Къде се родих?!
  • 24 оня с коня

    1 1 Отговор
    Бе кво е това Ръчно управление - включвай на Автопилот и наливай Ракията!
  • 25 Митко

    1 1 Отговор
    смс ти нали си бушьон пращаха те да стиковаш далаверите, отиди в Америка да стиковаш нещата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове