Last news in Fakti

11 Юни, 2021 09:35 2 222 21

Бойко Найденов: Не трябва да се надяваме, че някой отвън ще влияе на правосъдната ни система

  • бойко найденов-
  • лаура кьовеши-
  • съдебна система

Причината за посещението на Кьовеши в България е свързано според него с факта, че сигналите за злоупотреба с европейски средства в България са в пъти повече в сравнение с другите европейски страни

Бойко Найденов: Не трябва да се надяваме, че някой отвън ще влияе на правосъдната ни система - 1

Визитата на Лаура Кьовеши няма нищо общо с американските санкции. Това заяви Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба в сутрешния блок на БТВ.

Причината за посещението на Кьовеши в България е свързано според него с факта, че сигналите за злоупотреба с европейски средства в България са в пъти повече в сравнение с другите европейски страни. Другата причина е, че голям дял от българските предложения за прокурори бяха отхвърлени от нея.

„Не мисля, че Кьовеши има отношение към тези колеги. Това са млади, неизвестни хора, които искат да се развиват“, коментира Ноев. „Не очаквам да чуя абсолютно нищо за протестите от Кьовеши днес. Тя няма да излезе извън своите правомощия и да прави политически коментари“, категоричен беше той.

По думите му доверието в съдебната система в България е системно ниско и то не се влияе от протестите: „Ние не трябва да се надяваме, че някой отвън ще влияе на нашата правосъдна система. Трябва сами да решим нашия проблем“.

„Европейските средства се приемат като средство за облагодетелстване на хора, близки до властта. Ние си спомняме какво стана с къщите за гости. Нека хората знаят, че тези къщи стават собственост на хората, които са ги построили след 5 години. Ако се установи нарушение, тези пари се връщат“, обясни Найденов.

Той посочи земеделието и строителството като сектори, в които често се установяват злоупотреби.

„Имаме разделение на властите, но то не може да е абсолютно. Правосъдието не може да приеме, че другите власти трябва да го контролират него. Политиците и Народното събрание трябва да решат по какъв начин ще работи правосъдието“, каза бившият директор на Националната следствена служба.

Според него Специализираната прокуратура и съд са излезли от рамките си: „Този съд много повече заприлича на извънреден съд. Тези съдилища излезнаха от рамките на нормалното“.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПиПи

    7 2 Отговор
    Нищо няма да стане. Лаура е тук само на сгледа.

    Коментиран от #11

  • 2 Алфа вълкът а.м.б.р.и.а.ж.а.

    3 4 Отговор
    На снимката е град Козлодуй на младини
  • 3 ТаУмВзе

    7 7 Отговор
    Ква съдебна система бе, Мустафата шета из министерствата и реди избори. Колонията е приключила отдавна.
  • 4 Българка

    14 6 Отговор
    Трябва ВСС да се преоснове изначално след 11.07., да се направи съдебната реформа и най-важното да се отстранят Гешев и Цацаров и да бъдат дадени на съд!

    Коментиран от #6, #16

  • 5 6969

    7 2 Отговор
    стига си ръсел мъдрости ами си кажи как пърдиш в едно гърне с Илко Желязков и Йордан Христов-Барселонски

    Коментиран от #9

  • 6 перничанин

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    И защо??? Защото е повдигнал обвинения на спонсора, на фърчилото, на спонсора на Мая,на спонсора на Курнела? Защото подгони руските подлоги около фъпчилото? Защото НЕ повдигна обвинения (но направи проверка за автентичност) за активното мероприятие "шкафче"? Всеки си има слабости, но тоя поне започна с най-наглите (Черепа), само за това съм доволен от него. Сега ако му стиска , да запука политици,но не по скалъпени обвинения, а с разследване, доказателства и работа. ДАНС да започне по "студени" дела Р. Овч защо е на свобода, Жан също. Костов трябва да лежи. Мая разследвана, тия покрай Боко и той, разследвани. Това е, има ли доказателства, бой по кратуните.

    Коментиран от #13, #18

  • 7 Пич

    4 1 Отговор
    Да ме прощавате , но ако до сега мислех някои от вас за обикновени глупаци , сега виждам , че направо са балъци... Ама кой иска да спира корупцията в ЕС бе еии... Да не мислите че там искат да работят само за заплати... Когато им върнеш част от " усвоеното " в техните офшорки , всички проверки на Олаф и разни там прокуратури минават ок. и текат новите траншове . Когато си прост и алчен като комунист , крадеш всичко без да им връщаш , тогава вече Олаф и такива биват изпращани да ти разкажат играта... И ти спират парите... Елементарните коментари на някои от вас , направо ме разочароват... А още по елементарните ви надежди , че някой е дошъл да ви оправи дереджето , ме карат да мисля че сте на толкова ниско ниво , та не си заслужава да поддържам диалог с вас...
  • 8 Симеоново

    4 4 Отговор
    Напротив, др. милиционер! Ако има промяна, то тя ще дойде отвън, както "Магнитски". Но тия неща не се учат в Магнаурската школа в Симеоново.
  • 9 Найден Бойков

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "6969":

    И този е от същото котило , "учил" в милиционерската школа в Симеоново.
  • 10 А, няма да Влияе..

    4 0 Отговор
    Ти ще кажеш? За мониторинг чувал ли си? А за контролиран мониторинг, чувал ли си?
  • 11 Умен по цялата глава

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПиПи":

    Кьовеши разследва източването на банка КТБ от БСП комунистката Елена Йончева,офшорните й сметки и корупционните схеми на БСП Хунтата от Протеста...А Бойко Найденов градски прокурор на София,зам главен Прокурор,началник на Н.Следствена служба,колко обвинения повдигна на Политици ,Олигарси и Приватизатори????Ми някой трябва да върши и мръсната работа,Г- Найденов....Някой трябва да се жертва и да си оцапа ръцете,за да прочисти България!!!!
  • 12 Ох, Боже

    4 1 Отговор
    На всеки облякал политически костюм му дават думата. Срамота и Позор!
  • 13 елементарно

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "перничанин":

    Уотсън , защото не повдига обвинения (ясно защо) на доган пеевски и боко тиквата.

    Коментиран от #20

  • 14 димби

    1 4 Отговор
    бойче,каквото кажат кретените от щатите това става,прост народ-слаба държава
  • 15 Пепо

    5 2 Отговор
    "Причинaтa зa пoceщeниeтo нa Кьoвeши в Бългaрия e cвързaнo cпoрeд нeгo c фaктa, чe cигнaлитe зa злoупoтрeбa c eврoпeйcки cрeдcтвa в Бългaрия ca в пъти пoвeчe в cрaвнeниe c другитe eврoпeйcки cтрaни".Според други , по осведомени източници , причината за посещението на Кьовеши е поканата на Гешев , отправена преди месец. Да ти се не видят и анализаторите, тия не четат ли и други новини, не четат ли европейските сводки да видят , че не сме от най злоупотребилите и то в пъти , след като получаваме и най малко пари по програмите, но важното е да се плюе .
  • 16 лайкучка

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    А не е ли по-добре да закрият всички съдилища и прокуратури,и да седнеш да управляваш ти?Многознайко,или многознайка...кой те знае какъв цървул се крие под тоя ник.
  • 17 Кьовеши

    5 4 Отговор
    герберасти вие се мъртви
  • 18 LOL

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "перничанин":

    на това му се вика "анализ" , достоен за четъртокласник с родители нискочели герберасти :)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 перничанин

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "елементарно":

    И защо само на тях??? Защо, само те да са виновни? От 1989г България се разсипва умишлено, защо за разсипията да има давност? С какво Костов е по-малко виновен от Боко. С каво Жан е по-малко виновен от... всъщност от тоя по- виновен няма, а и нагъл, пак е кандидат.
  • 21 Найдо

    0 0 Отговор
    И тая гмеш ли се активира? А от оная прокуратура, където работеше преди да станеш соло на велчо има ли смисъл и почва в съврененна България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове