Last news in Fakti

12 Юни, 2021 07:37 3 899 74

БПЦ за "София прайд: Молим се Бог да избави намиращите се в противоестествен грях

  • софия прайд-
  • светия синод-
  • бпц

Още веднъж отправяме апел към организаторите и участниците в предстоящия парад на греха, да се отвърнат от пътя на противоестественото, казват от Светия синод

БПЦ за "София прайд: Молим се Бог да избави намиращите се в противоестествен грях - 1
Снимка: БГНЕС

Светият синод на родната ни Света църква с изключителна тревога научи за предстоящото провеждане на обществено мероприятие, организирано от "София прайд" в града на Божията премъдрост София. Призоваваме да не се допуска провеждането на този акт, демонстриращ духовна и телесна зависимост от греха. Нека пазим сърцата на подрастващите и на най-малките между нас от съблазънта.

Това се казва в изявление на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия във връзка с предстоящия на 12 юни парад.

"Днес в променящия се свят, богат на плурализъм, в който повече от всякога грехът на плътта взема връх, не трябва да се допуска изкривяване на понятията за мъжки и женски пол. Естественото отношение е между мъжа и жената и е благословено единствено в брака, който е константният модел на човешките взаимоотношения, а всяко едно пренебрегване и изменение води към духовна смърт - както за отделния човек като личност, така също за семейството като основната градивна единица на цялото общество", заявяват от Светия синод.

"Водени от любов към ближния, като най-висша форма на богоустановеност, още веднъж отправяме апел към организаторите и участниците в предстоящия парад на греха, да се отвърнат от пътя на противоестественото и поемат по пътя на спасението. Светата Църква всякога се е обръщала към онези, които са изпаднали в тежкия противоестествен грях като към свои чеда, които под въздействието на злото са се отвърнали от естественото, както Бог ни е сътворил, казват от БПЦ.

"Ние не посочваме, нито осъждаме човеците, а изобличаваме самия грях, който води след себе си беда не само за отделния човек, разграждайки до неузнаваемост личността му, а чрез проява на тази греховност на обществени места води и до съблазън за множество човеци", пишат от Синода.

Отправяме молитва към Милостивия наш Творец и Спасител Господ Иисус Христос да обърне в правия път чрез покаянието всички Свои чеда, които са изпаднали в своеволие и са в ръцете на "княза на този свят" (срв. Йоан: 12:31). Бог да избави намиращите се в противоестествения грях, както и какъвто и да е грях, като отворят духовните си очи и разберат това, което извършват", се казва в изявлението на Светия синод на БПЦ-БП.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МмАаНн

    69 5 Отговор
    Фандъкова пак ли ще е начело на прайда?

    Коментиран от #4, #25, #53

  • 2 Последния Софиянец

    31 42 Отговор
    Младежите на ВМРО днес да не излизат от къщи,че пак ще ядат шамари от гейовете.ха ха ха ха
  • 3 Бог Бог

    15 36 Отговор
    Веднага започвам избавлението от Сеетия Синод, че там сааааа👬👬👬👬👬
  • 4 Последния Софиянец

    40 5 Отговор

    До коментар #1 от "МмАаНн":

    Фъндъчката води прайда на хиените крадци.
  • 5 Извратеняците

    53 4 Отговор
    Са цирей на обществото, който трябва да се изстиска!

    Коментиран от #55

  • 6 милиционер

    41 3 Отговор
    бързо бих им дал всички права. необходим ми е само един помощник, за да ми сменя пълнителите......
  • 7 гадно

    77 1 Отговор
    Аман от извратеняци кога най-после ще има парад на нормалните семейства и децата им?

    Коментиран от #12, #44

  • 8 Баста

    68 5 Отговор
    Докога ще бъдем тормозени от хора,които нямат място в нашето общество, под шапката на престъпната кметица от ГЕРБ.Еврогеиски и атлантически ценности не ни трябват.
  • 9 Абе

    55 3 Отговор
    стига с тия отрепки, бе!
    Да ходят в США!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Рико

    49 3 Отговор
    Всичко е по две. Сухо-мокро, твърдо-меко, ляво-дясно, горе-долу .... Живот-смърт. Мъж-жена. По две! Само Господ е единствен, всичко друго е по 2, взаимодопълващи се. Трето няма.Така е светът устроен.
  • 12 Соросче

    7 32 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    Семейсто с деца от мъж и жена - това е гнусота.

    Коментиран от #64

  • 13 Симо

    48 6 Отговор
    Незабавен референдум с две точки:
    - Искаме ли да сме в НАТО
    - Искаме ли да сме в ЕС
    Защото всичката тая ненормалност идва от тия две организации и посредством тях, ненормалността се налага за норма на нормалните, който слава Богу, все още са голямото болшинство.
    Ние, нормалните, не отричаме правото на сексуална отриентация на хората. Ние НЕ ИСКАМЕ тя да ни бъде налагана чрез демонстрация, пропаганда и КОНВЕНЦИЯ!
    Хора, опомнете се и изметете НПО-тата на първо време. Нека всяко НПО бъде криминализирано и преследвано от закона!
  • 14 Сали Мехмед

    43 2 Отговор
    Призовавам прайда да се проведе в истанбул, или в ел риад, или в кайро.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Въшка

    32 1 Отговор
    На прайдистите да кажа че обществото не може да се справи с комплексите на всички. Нито на дебелите нито на ниските на космясалите на брадясалите - всеки кряска по площада . Аз с моите проблеми не мога да се справя, та с вашите ли. Живейте си живота, никой не ви беси по дърветата. Аман вече от претенции.
  • 17 Аре

    6 32 Отговор
    Хайде сега се сетете колко от вас практикуват разни пози, в места, от които жената не ражда и с какво толкова сте по-възвишени от така наречените хомо, само защото те го правели в същите места, но с човек от техния пол. Усещанията в тези места едва ли са по-различни само заради пола, така че всъщност вие изпитвате подобни удоволствия, значи приличате на тях, а ги осъждате. Съдете първо себе си.
  • 18 Мая

    37 2 Отговор
    Джендърите нарочно дразнят - имат права каквито имам и аз, а постоянно парадират
  • 19 Сандо

    22 0 Отговор
    Тия нищо не може да ги поправи,те са страничен продукт в процеса на проиводството на човеци.Но виж тия,които са зад тях и направляват техните действия,за тях трябват драконовски мерки:напр. дългосрочно пребиваване във вечните сибирски полета с лечебното действие на трудотерапията.А виж тия,които от глупост и невежество им прислужват,за такива моята учителка в детските години препоръчваше една от векове известна практика с предупреждението,че боят не оправя,но помага.
  • 20 Pam

    25 2 Отговор
    Скапани,долни извратеняци!
  • 21 веселяк

    14 0 Отговор
    Приемам поради хормонална обърквация някои да се чувстват затворени в тела от другия пол. Но може ли някой да ми обясни следния вариант-хомо двойка от мъже, единия пасивен,другия активен. Е на активния какво му е обърканото, че да придпочита да клати мъжко вместо женско? Това не мога да го вдяна!

    Коментиран от #27, #33

  • 22 Смешно

    35 0 Отговор
    Не разбирам защо са тези кресливи демонстрации? Какво всъщност крият зад тях? Един огромен дефицит на увереност, че различната сексуална ориентация е нещо естествено. Ами не е, но не е незаконно. Нека си живеят без да пречат на другите и е желателно да не осиновяват деца. Противоестествено е дете да казва мамо на мъж или татко на жена.
  • 23 СПРЕТЕ СЕ САМИ

    11 1 Отговор
    СТАНИША + ДЖАМБАЗА ............. В ПЪРВА РЕДИЦА , ПО ПРАШКИ ! ДАНО ВРЕМЕТО Е ХУБАВО ТА ДА ГИ ВИДИМ В ПЪЛНАТА ИМ ГАДНА СВЕТЛИНА !
  • 24 123

    17 0 Отговор
    Да живее краварската демокрация ха ха ха
  • 25 Ала Бала

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "МмАаНн":

    Не тя, а шефката на една амбасада, намираща се на улица Козяк...А със сигурност ще има и други радетели на либертализма и демократическите ценности, обитаващи разни европейски посолства...Некви такива често биват забелязвани в сплотените редици на ЛГБТ...

    Коментиран от #38

  • 26 Сланина и Зурла

    3 5 Отговор
    А,те в бпц първо себе си да избавят че то там само гейзери и доносници,и гейзери доносници.
  • 27 номад

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "веселяк":

    дупе пол няма хихи
  • 28 Аре

    15 1 Отговор
    Все ми е едно кой с кого и какво върши в леглото, но не ми е все едно кой краде, граби и ограничава правата ни, а дава привилегии на едно паразитно етническо малцинство, което се множи като рояк оси, а ние чезнем като нация.
  • 29 грездей

    4 11 Отговор
    Хайде моля ви се, малко ли момченца са и във вашите лапи, малко ли педофили има и сред вас
  • 30 хмм

    19 0 Отговор
    Това са евроценностите. Вървим към ада който ни подготвят слугите на Сатанистите.
  • 31 Нане

    13 1 Отговор
    Боже Боже, колко ментално болни? Уроди, едно време ги вкарваха в лудницата сега американците не дават
  • 32 Вампир

    10 2 Отговор
    Дано БОГ им прости.
    Това са чеда на САТАНАТА.
  • 33 Педунчо

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "веселяк":

    Това активен-пасивен е отживелица, вече се редуваме.
  • 34 Сандо

    16 1 Отговор
    Тия след като са се събрали най-добре е да им организират масова ваксинация.

    Коментиран от #39

  • 35 Радио Келто

    11 3 Отговор
    Клин клин избива-не е нужно да се праща полиция да пази обратните. Нито пък недоволни граждани. Вместо това да се извадят от затвора 20-30 затворника, но не от криминалните, и да се пуснат срещу тези странни същества. Псувни, шама.ри, ритници, и цялата тази сган ще изчезне яко дим от България forever!
  • 36 ОБРАТНИ

    1 1 Отговор
    ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ИМА ДЕМОНСТРАЦИИ И АКТОВЕ В АРЕНА АРМЕЕЦ ПОСТРОЕНА ТОЧНО ЗА ТОВА !
  • 37 Аре

    3 4 Отговор
    Едва сега разбирам, че такива паради имало от години в София, ако не пишеше в Интернет и тази година нямаше да разбера, значи едва ли е толкова масово събитие. В Берлин такива има от десетилетия и имат милиони посетители от цялата страна. Техният парад го видях няколко пъти.
  • 38 Буха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ала Бала":

    Абе то хубаво туй нормално, мъж-жена, но ако изборът е между жена като въпросната дама от Козяк, и мъж като Тома Биков, донякъде почвам да разбирам прайдаджиите, хи хи хи
  • 39 Бандо

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Сандо":

    Да, всички ще приемат ваксинация с кожена спринцовка
  • 40 10 божи заповеди толкова е лесно

    6 6 Отговор
    Църковния брак трябва да се признае за официален за християните
    Трябва да се забранят абортите и разводите
    Който остави жена я прави да прелюбодейства и които вземе напусната жена прелюбодейства
  • 41 Публикувано във Факти:

    1 0 Отговор
    "Призоваваме да не се допуска провеждането на този акт, демонстриращ духовна и телесна зависимост от греха. Нека пазим сърцата на подрастващите и на най-малките между нас от съблазънта." - това не е ясно, дали се отнася само до хомосексуалните. Както е написано, е напълно приложимо и към хетеросексуалните. А и по-нататък:"Естественото отношение е между мъжа и жената и е благословено единствено в брака, който е константният модел на човешките взаимоотношения..." - т.е. дори и една двойка да е хетеросексуална, пак е грях, освен ако няма сключен брак.
  • 42 Surko

    9 0 Отговор
    САПУН
  • 43 Зейбекико

    12 0 Отговор
    София=Содом , не се ли обърнат в правия път следва гняв Божий !
  • 44 Едно време

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    ... се наричаше манифестация!!!
  • 45 1122

    10 0 Отговор
    Към №12. Вие драги как сте се появили на тоя свят? Когато започнете сами да се размножавате ,тогава си правете реклама.Ако знаете колко сте заблудени сами ще скочите в някоя пропаст.Ако искате да видите какво ви очаква,отворете илюстрираната книга на ДАНТЕ АЛИГИЕРИ АД и ще видите истината която ви чака!

    Коментиран от #57, #71

  • 46 Все са

    6 0 Отговор
    педермуци, педермеци с напукани гевреци. Абе изроди на природата майка.
  • 47 pdf

    7 1 Отговор
    Тази година, както и досега ще има поздравително писмо до Прайда от новоизбраният съпрезидент на Европейската Либерална Партия, Българският Евро депутат и Депутат от ДПС г-н Илхан Кючуков. Той е един от радетели за приемането на Истанбулската конвенция, която е сред приоритетите на Европейската Либерална партия!
  • 48 Замислете се

    3 4 Отговор
    колко от вас са имали секс преди брака и/или са разведени. Явно в очите на БПЦ това е също толкова голям грях, колкото и хомосексуализмът.

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Последния Софиянец

    7 5 Отговор
    Поповете да оставят за малко трапезите и да излязат с кръста начело срещу Прайда,като княз Борис срещу разбунтувалите се боили.
  • 51 Буха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #48 от "Замислете се":

    Не съм чул за кресливи паради на разведените и на тези които са правили секс преди брака.

    Коментиран от #52

  • 52 Какво общо имат

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Буха ха":

    парадите? Говоря ти, че според БПЦ хетеросексуалните, не сключили брак двойки, са също толкова грешни, колкото и хомосексуалните.
  • 53 Не този път

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "МмАаНн":

    Начело ще е тази, която те е родила.
  • 54 Behemoth

    2 5 Отговор
    Тия па що не си мълчат поне....да си оправят манастирите и тогаз да громят извращенците...
  • 55 Юрий

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Извратеняците":

    Най-големият цирей колега са простащината , невежеството , и липсата на морален компас. Всичко друго е следствие на тези трите.
  • 56 Аполитичен

    3 3 Отговор
    Религиозните също ги очаква Ада за гнусната гавра с желанието на Исус в храмовете да не се търгува, а БПЦ е водеща в сивия сектор. Така са извратили човешкото съзнание, че при влизане в църквата, човек да се чувства задължен да си плати за молитва, а дори и една стотинка да прекрачи прага на църквата е върховен грях равнопоставен на убийство и незачитане думата на Месията.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Кочо

    6 1 Отговор
    Много трудно и деликатно е съвместното съществуване с гейзерите! Ето, вчера загледах едно девойче навело се над кафемашината, в тоз момент минава знаков за градеца гей и оглежда мен! Стана тягостно - човека се надява, а аз предпочитам жени! Чиста проба дискриминация! За това протестират - неразбрани и пренебрегнати! Иначе, никой не им забранява да се трещят помежду си, но и те предпочитат да ги натегне автентичен мъж! Сложен казус....!?
  • 59 Биби Кинг

    3 4 Отговор
    Тиа па, до вчера се гониха по монастирете по безгашти, днес вместо да застанат под мноцветнио препорец трагнали да поочават деа!
  • 60 Доротея

    3 9 Отговор
    Какво значи БПЦ? Бисекси Пей Центар, може би!?
  • 61 Кажете

    10 2 Отговор
    Какви заслуги имат тия към обществото, та организират този публичен прайд??
  • 62 Павел Пенев

    10 1 Отговор
    Няма ли кой да го забрани това животинско шествие,въведено от гей/Сергей/ Станишев. Политиците няма да направят това, защото разчитат на прекрасния електорат от педали и цигани.
  • 63 Свети боже,свети крепкий....

    1 5 Отговор
    Свети синоде! Не се бъркай в божите дела и не го итерпретирай както дяволът чете евангелието! Свят широк! Едни са такива,друга са онакива,но всички са чада на Бога!
  • 64 Мечо Пух

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соросче":

    Ама верно бе! Как не сме се сетили до сега, че семейство с деца от мъж и жена е гнус и е признак на изостаналост и примитивизъм? Обаче "семейство" от жена и жена или мъж и мъж е некси много модерно, съвременно, по европейски начи! А децата ще ги правят и раждат онез изостаналите, примитивните, гнусните...Е, поне докато не изнамерят начин жените да се взаимооплождат, а мъжете да се взаимооплождат и раждат...За туй, последното, опитите в Ориента и някои по-близки до нас държави продължават...
  • 65 Любопитен

    1 3 Отговор
    Интересно ми е колко души от така нареченият Свети синод са хомосексуални и бисексуални? Все пак и те са хора!
  • 66 Не сме светци

    0 3 Отговор
    Хайде,хайде,и Светия синод да не ми се прави на света вода не напита! Прекален светец и Богу не е драг!
  • 67 Мъдрец

    1 2 Отговор
    Всичко човешко,не ми е чуждо!
  • 68 Страшният съд

    1 1 Отговор
    Никой не е над Бога,за да разполага с него от негово име!
  • 69 ВАЖНО ПО ТЕМАТА

    2 0 Отговор
    НИТО СОФИЯ ПРАЙД, НИТО КОЯТО И ДА Е ДРУГА ПОДОБНА ПРОЯВА НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ГЕЙ ОБЩНОСТТА В БЪЛГАРИЯ – НИТО КАТО ЛОЗУНГИ, НИТО КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ, НИТО КАТО ПУБЛИЧНА ИЗЯВА.

    В ОГРОМНОТО СИ МНОЗИНСТВО БЪЛГАРСКАТА ГЕЙ ОБЩНОСТ НЕ УЧАСТВА И НЕ ОДОБРЯВА ТЕЗИ КРECЛИВИ ЦИРКОВЕ, КОИТО НEЛEГИТИМНO МУ СЕ ПРИПИСВАТ И СЕ ПРОВЕЖДАТ УЖ ОТ НЕГОВО ИМЕ, А ВСЪЩНОСТ ДАВАТ ЕДНА КРAЙНO ИЗOПAЧEНA КAРТИНA ЗA ТOВA МAЛЦИНCТВO И САМО ПРОВОКИРАТ И ЗAСИЛВАТ ХОМОФОБИЯТА CПРЯМO НEГO.

    СОФИЯ ПРАЙД И ПOДOБНИТE МУ СЛУЖАТ ЕДИНСТВЕНО НА ЛБГТ ОРГАНИЗАЦИИТЕ И НA ТEХНИТE AГИТКИ ЗA ДА ИМА КАКВО ДА ПОПЪЛНЯТ В ГОДИШНИЯ CИ РAБOТEН ОТЧЕТ И ДA OПРAВДAЯТ РEДOВНOТO ИМ ФИНAНCИРAНE ПРЕД CВOИТE ЗАДГРАНИЧНИ РАБОТОДАТЕЛИ И СПОНСОРИ. ТОВА Е ВСИЧКО !
  • 70 Моята молитва

    2 3 Отговор
    А аз се моля на Господът да си прибере версиите тук барабар със светия синод,защото ми дойдоха в повече!
  • 71 Чакай бе

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "1122":

    Мъжете могат да се размножават сами, даже Адам сам го е направил, но е забравил да остави технологията. Бог очевидно не е сътворил жената, а Адам, като след това Ева е била разочарована от факта, че Адам и е изневерил със себе си
  • 72 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    ..........трудно е да се промени нещо в тази общност. Установих, чрез преки разговори, че гейовете ни смятат за ИЗВРАТЕНЯЦИ...и имат цял набор от доводи.
  • 73 Анонимен

    1 0 Отговор
    Гeй пaрaдa e гнуcнoтия, пoрeднoтo му гoдишнo прoвeждaнe c пoзвoлeниeтo му oт cтрaнa нa нпo- тa и привържeницитe им oт гeрбaджийcкaтa влacт, прeд Пaмeтникa нa Cъвeтcкaтa Aрмия, e пoдигрaвкa и вce oщe нeнaкaзaнa гaврa и c бългaритe, и c руcнaцитe. Дoкoгa бългaритe щe търпим тeзи изврaтeняци? Дoкoгa тия бoooклуци щe пoругaвaт чрeз гeй пaрaд пaмeтникa и пaмeттa нa руcкитe и бългaрcки вoйници? Нe c шecтвия, a c кoлoвe и кaмъни трябвa бългaритe дa излeзaт и дa прeбият тия oбрaтни и хoмoceкcуaлиcти, пo тoзи нaчин ce зaщитaвa нoрмaлнocттa и мoрaлa!

    А по отношение на призива на БПЦ, смятам, че БПЦ трябва да бъде сурова към тия боооклуци, никаква толерантност и примирение с тия содомити, на тях не им трябва молитви за вразумяване, понеже са извратени напълно и непоправими, само физическата насилствена смърт ще ги отрезви, а след нея, да горят вовеки веков в Ада!
  • 74 Гост

    0 0 Отговор
    Хайде, пуснете всички луди от лудниците, да си се размотават и те по улици и площади.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове