Last news in Fakti

13 Юни, 2021 21:45 3 118 12

Курорти у нас привличат туристи с нестандартни екстри

  • курорти-
  • туристи-
  • екстри

Сред най-новите атракции са сладолед за кучета в Несебър, плащане с биткойни в „Албена” и въжени приключения в Сапарева баня

Курорти у нас привличат туристи с нестандартни екстри - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Безплатни чадъри и шезлонги - това са само част от екстрите, с които курортите се опитват да привлекат повече туристи. Сред най-новите атракции са сладолед за кучета в Несебър, плащане с биткойни в „Албена” и въжени приключения в Сапарева баня, съобщи Нова тв.

„Исках да създам нещо, което да бъде специално за кучета”, разказва Тони Стоянова, собственик на сладоледен салон в Несебър.

Според специалисти идеята е добра, тъй като кучетата трябва да избягват приема на човешка храна и особено захар, което прави класическия сладолед опасен за тях.

Затова специалният сладолед е създаден от 100 % истински плодове и зеленчуци, като процесът на създаването му е бил специално следен от ветеринарна клиника.

Тони е създала и още нещо. Първият сладкиш у нас, символизиращ града в който е създаден. Идеята дошла от японска туристка, която влязла в салона и попитала, какъв е десертът, с който се слави Несебър.

Междувременно, в „Албена” са избрали още един иновативен начин за разплащане - с криптовалута. Идеята е на управата на комплекса, а целта е морският курорт да бъде в крак с новите технологии.

Когато потребителят избере криптоплащане, системата генерира QR код, който се отпечатва, за да може да се сканира с мобилно приложение. Гостите на курорта приветстват идеята.

Тъй като иновацията е стартирала само преди няколко дни, все още никой в курорта не се е възползвал от новата услуга, но от комплекса вече очакват първите гости, които ще направят своите резервации с криптовалута.

Планинските и спа курортите гледат да не изостават от морските и въвеждат по някой и друг нов атракцион, като парка в Сапарева баня, който привлича все повече посетители. Там са изградили специални лабиринти и въжени линии, чрез които деца и възрастни попадат в пленяващия свят на планинарството.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hoho Boho

    19 2 Отговор
    То и фекалната тръба е туристическа атракция...

    Коментиран от #7

  • 2 Хасан

    13 2 Отговор
    Жина ми също предлага на туристити нестандартни екстри
  • 3 русенец

    12 1 Отговор
    Да, предлагат и балкони над тапицирани с дюшеци площи, както и 50 годишно уиски от кофа, производство на цар Киро, вечна му памет!:)))
    ..
    Тази статия може да я напише само човек, получил или много пари за нея или който никога не е бил в истински курорт в истинска ДЪРЖАВА.
  • 4 123

    7 2 Отговор
    А много хубаво екстри за привличане на туристи , че и много глупави.Чадърите в Сл бяг не са безплатни а на обиконовенните им цени кякто всяка година,билет на куче в една посока ако е малко ч над 100 евров една посока. А на запад сладолед за кучета има колкото искаш че и по евтин от в България.Тези които имат сметки в крипто пари няма да ги изхарчат в България, България не предлага нищо различно по добро или по евтино от другите туристически дестинации. А ценоразписа на морските курорти им е като в западна европа или на по високи цени,Във всяка страна цените на хотелите и ресторантите са базирани на местната покупателна способност а не на страните с най високи доходи в света, а плажовете, тоалетните,паркингите, вода за пиене и местен интърнет са безплатни за туристите ,във спането им е вклщчена винаги и безплатна закуска освен в най най евтините хотели.
  • 5 Шокар съм 10Q

    14 2 Отговор
    Аха, ей ся! Няма да отида в чужбина да си почина от ганьовщината ами ще се цопна във фекалните води на мутренското бетономорие... Чалга и гръцко мога да си слушам и вкъщи, храни с изтичащ срок на годност мога да си купя и сам, мога да си напълня ваната с отходи и да се цопна в нея с щипка сол... Единственото, което не мога да направя е да си платя 5лв. на ден за интернет, 50-100лв. за чадър и шезлонг, да си напиша 25лв. за незает стол на маса, понеже няма кой друг да консумира, да си купя торта и да ми я нарежат за 25лв. и да се набия сам, защото съм паркирал на паркинг на МУТРИ. Иначе плесен си имам в банята - мога да си я дишам все едно е от хотелската стая!
  • 6 Порно

    8 0 Отговор
    Плащане с биткойни? Като се има в предвид , че борсите закръглят до 4 знак след десетична запетая в тяхна полза ,значи сметката трябва да е кратна на 38 долара днес , за да не си прецакан.
  • 7 Най-яката

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Hoho Boho":

    трябва да я промотират 24/7, като основна атракция на черноморието ни ;)
  • 8 Тва с криптото е капан

    4 0 Отговор
    Нещо да откраднат сичкото крипто де имаш
  • 9 Миньор съм аз

    3 1 Отговор
    Абе то добре това с криптовалутите. Ама язе като съм миньор по професия, ще ли ми дадат една лопата да си копам криптовалути от песъко на плажа,а ???
  • 10 Бг Турист

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ...чрез които деца и възрастни попадат в пленяващия свят на планинарството.... Ами бе, пленяващ. Я питайте Каролев колко е пленяващ. Бил съм там и като гледам, докато не утрепят на някой човечец детето, нема да мирясат. Айде, холан..гръчко, че да ми е мирна главата.
  • 11 Хитрата Сврака

    5 0 Отговор
    Привличат те, ама само на Радев Фърчилото! Туристите не са прости и знаят че това не Френската Ривиера за да има такива надути цени. Иначе да си измислят ако щат приказките на Шехерезада, туристите пак ще отидат другаде когато е очевидно че се опитват да ги прецакат! Бай Ганьо все най хитър и накрая автогол.
  • 12 Гост

    1 1 Отговор
    Айде гладни мишки с кренвиршите и бирата от Лидл,на море у Гърцята
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове