Last news in Fakti

16 Юни, 2021 13:16 2 216 11

КПКОНПИ иска отнемане на имущество за над 7 млн. лв.

  • кпконпи-
  • антикорупционна комисия-
  • отнемане на имущество

В сумата е включена и стойността на 22 недвижими имота, както и на моторни превозни средства

КПКОНПИ иска отнемане на имущество за над 7 млн. лв. - 1

Антикорупционната комисия прие решения за внасяне на искови молби в окръжни съдилища в страната на стойност 7 384 493, 82 лв. В тях е включена и стойността на 22 недвижими имота, както и на моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

2 193 000 лв. се претендират от Румен Колев пред Окръжен съд – Силистра. Проверката на Комисията срещу него е започнала след обвинение от прокуратурата за това, че е избегнал плащането на данъци в особено големи размери.

Общо 12 недвижими имота се претендират от Веселин Христов, Радмил Ранов и Мартин Малпаси. Те са обвинени от прокуратурата за ръководство (Веселин Христов) и участие в организирана престъпна група за производство на наркотици и извършване на финансови операции без разрешително. Исковите молби срещу Веселин Христов и Мартин Малпаси се внасят в Софийски градски съд, а срещу Радмил Ранов – в Окръжен съд – Кюстендил. Стойността на иска срещу Христов е 932 056,24 лв., като в него е включена и стойността на едноетажна жилищна сграда в гр. София, идеални части от три апартамента и от един поземлен имот в столицата. Исковата молба срещу Малпаси е в размер на 668 335,68 лв., а срещу Ранов – 505 658,23 лв.

В Окръжен съд – Варна се внася искова молба срещу Лиляна Марикина, на стойност 609 086,19 лв. Тя е обвинена от прокуратурата като участник в организирана престъпна група, действала с користна цел - въвеждане в заблуждение на гръцки граждани, че следва да преведат парична сума на полицейски служител, за да се осуети наказателно преследване срещу техни роднини. Срещу другите двама обвинени от прокуратурата участници в организираната престъпна група, КПКОНПИ внася искови молби в Окръжен съд – Разград. От Данаил Илиев - обвиняем като ръководител на ОПГ, се претендира сумата от 229 244,89 лв., в която е включена и стойността на един недвижим имот и две моторни превозни средства. Той е с обвинение и за това, че е склонявал лице към проституция. Срещу Диян Димов се внася искова молба на обща стойност 102 075,58 лв., в която са включени 1 недвижим имот и 3 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Варна се внася иск срещу Живко Димов на стойност 228 538,66 лв., като се претендират и два недвижими имота и три моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за разпространение на високорискови наркотични вещества.

Срещу братята Калин и Калоян Радулови се внасят искови молби в Окръжен съд – Монтана на обща стойност 36 390, 70 лв. Те са обвинени от прокуратурата за лихварска дейност и изнудване.

От Гюлнар Сали се претендира сумата от 211 133,01 лв. пред Окръжен съд – Силистра. В исковата молба е включена стойността на 4 моторни превозни средства. Сали е с обвинение от прокуратурата за избягване на плащане на данъчни задължения в особено големи размери.

В Окръжен съд – Плевен се внася иск срещу Емил Шопов на стойност 169 264,63 лв., като в него е включена и стойността на две моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е монтирал техническо средство на банкомат, за да извлече информация за съдържанието на дебитни и кредитни карти.

Срещу Асен Симеонов се внася иск в Софийски градски съд на стойност 353 049, 62 лв., а в сумата е включена и цената на един недвижим имот и един автомобил. Проверката на КПКОНПИ срещу Симеонов е започнала след уведомление за повдигнати две обвинения от прокуратурата за това, че е участвал в организирана престъпна група за получаване на подкупи за издаване на решения на ТЕЛК, като в групата са участвали и длъжностни лица.

В СГС се внася иск срещу Камелия Радева на стойност 448 200,97 лв. В качеството си на лице, заемащо висша публична длъжност – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС), гр. София, тя не е подала в срок годишната си декларация по ЗПКОНПИ. В такива случаи законът предвижда пълна имуществена проверка. Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1235

    11 2 Отговор
    При откраднати много милиарди само седем милиона без гаранция че все пак ще бъдат върнати?????????
  • 2 Българка

    21 4 Отговор
    Гражданското общество иска оставката на Сотир Цацаров и подвеждането му под наказателна отговорност и разследване за данъчни измами! Да се проследят придобивките на семейството му и да докаже произхода на парите си! А КНКОНПИ да се закрие или преформатира. В тоя си вид независимо от гръмко обявяване, че събират милиони, те не могат да покрият и половината от разходите за съществуването на институцията
  • 3 Буци

    2 3 Отговор
    Мен джобните са ми повече...
  • 4 Маргинал

    3 2 Отговор
    ”с обвинение от прокуратурата” Не трябва ли да има присъда, или каскета вече е издал последно решение?
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    11 3 Отговор
    Цацата се прави на работещ.....
    Късно е либе за китка!
    ЗАКРИВАЙ!!!!
  • 6 Перо

    7 2 Отговор
    Измислена мутренска бухалка е фирмата на Цацата. Закриване!!!
  • 7 Хехехех

    3 2 Отговор
    Цацата станала сафрид
  • 8 Павел Пенев

    4 2 Отговор
    А ние искаме Цацаров в Белене.
  • 9 ГЪРЧАЩИ

    4 2 Отговор
    СЕ ЧЕРВИИ. А НА БМБ ШИШИ ДОГАН
    ДОМУСА ГАНЧО И ДРУГИ. КОГА?!??!?
    НА ГОРАНОВ ЦАЦАТА НА ГЕШОФТА.
    КОГА?!!?? НА ВАЛЕРКО КАРАКАЧАН.
    БИЛАТА НА МАРЕШКИ. КОГА?!!??
    НА ЗНЙНИ И НЕ ЗНАЙНИ КРАДЦИ.
    КОГА!??. НЕ ПОТУЛВАЙТЕ НИЩО.
    СПРАВЕДЛИВ СЪД И ПРИСЪДА.
  • 10 Цирк

    5 1 Отговор
    7 милиона лева,някои хора ги имат за 0.70 стотинки! Цацаров Прасето е за затвора(много интересно е колко имота и милиони има той-спестени от Банички). За 12 години са откраднати от ГЕРБ над 200 милиярда евро...КАКВО РАБОТИ ТАЗИ АНТИКОРУПЦИОННА КОМИСИЯ???
  • 11 Аден

    0 0 Отговор
    А Диаманта за 11.2 милиона долара подарен от Бойко на Станислава Стоянова ще ги проверите ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове