Last news in Fakti

17 Юни, 2021 09:31 1 583 24

Ще продължи ли подкрепата за бизнеса и ще се повишат ли доходите ни?

  • подкрепа-
  • мерки-
  • 60/40

Към настоящия момент сме почти договорили, че мярката 60/40 ще продължи за туризъм, ресторантьорство, каза председателят на КНСБ Пламен Димитров

Ще продължи ли подкрепата за бизнеса и ще се повишат ли доходите ни? - 1
Снимка: БГНЕС

Към настоящия момент сме почти договорили, че мярката 60/40 ще продължи за туризъм, ресторантьорство. Прагът за намаление на продажните ще бъде 40%, но това няма да попречи подкрепата да бъде в пълния обем. Ние искаме помощта да продължи до края на годината. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Според Васил Велев е налице силно възстановяване на промишленото производство, но в същото време има продължаваща криза в туризма и свързаните с него сектори. Той каза, че трябва да се готвят мерки за следващите месеци.

Финансовият министър е дал обещание, че ще бъдат на разположение средствата за компенсация на бизнесите. Актуализацията на бюджета чука на вратата и трябва да се види в действията на новия парламент, категоричен беше Димитров. Актуализацията е необходима според него, дори ако трябва да се увеличи дефицитът.

Васил Велев заяви, че не бизнесът не иска нищо друго освен помощта, която се предлага в Европа. Според него има достатъчно фискално пространство.

„През следващите 4 години България трябва да продължи да прави това, което е правила до момента. Имаме ръст над 11% на средната работна заплата. Трябва да имаме ръст от 23-13%. Минималната заплата трябва да расте изпреварващо, за да няма работещи бедни“, обясни Димитров.

„За да има ръст на доходите, трябва да има ръст на инвестициите. За това е необходима добра бизнес среда, но и директна подкрепа за предприятията. Ние робуваме на финансовите инструменти като кредитите. Българската икономика не е в такова състояние, за да се разчита само на кредитите“, отговори Велев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    12 2 Отговор
    Дрънъ-дрънъ,бърбъррррр. Катянесеебебезпари.

    Коментиран от #6

  • 2 Мнение

    16 2 Отговор
    Това гнусно създание, цоцало до сега от тиквените правителства и изявяващо се като синдикален началник, защо ни го показвате???
    Тоя защитава българските работници от мафиотските им работодатели, също както Борисов "защитаваше" българските интереси хри избор на самолети и спирането на "Южен поток"!!!
  • 3 гурелив

    15 1 Отговор
    синдикалните хлебарки са притеснени, дали ще има храна,както им подхвърляше до сега боко!
  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    13 1 Отговор
    "Васил Велев заяви, че не бизнесът не иска нищо друго освен помощта, която се предлага в Европа" 🤔 И РАБОТНИЦИТЕ ИСКАТ ЗАПЛАТИТЕ КОИТО БИЗНЕСА ПЛАЩА В ЕВРОПА ‼‼‼‼
  • 5 русенец

    10 1 Отговор
    Градски, ти трябва да се интересуваш от подкрепа за трудещите се. Не знам дали знаеш, ама са те назначили за шеф на КНСБ, това е профсъюз. Бизнесът си имат своите организации, ние си нямаме никой, че и профсъюзи си нямаме.
    ...
    Защо не си стоя военен?

    Коментиран от #9

  • 6 бл.134 в Зап. парк

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    5000 лева минимална заплата и пенсия. Или никакъв парламент и редовно правителство
  • 7 VovИ

    8 1 Отговор
    Семейство рекетьори. Той бизнеса, жена му в НАП всички нас. Но никой от тях не пипа помазаните от Шиши и Бойко. Гадове.
  • 8 шам фъстък

    6 1 Отговор
    Пламен Димитров не стоя като военен,защото в "профсъюза"лапа много повече пари,отколкото в армията. А и армията е до определена възраст. После шута и довиждане.
  • 9 Едно време

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    ... социалистическата пропаганда имаше специален израз за капиталистическите профсъюзи (синдикати, както е модерно сега да се наричат), наричаше ги жълти- защитаващи интересите на едрите капиталисти и разграждащи зараждащото се недоволство на масите!!!

    Коментиран от #13, #19

  • 10 БОЛШЕВИК

    5 1 Отговор
    Докато дочакаме да се повишат доходите, цените нещо почнаха да хвърчат яко нагоре! Тиквата къде хвърляше от джипката на кой си иска пари, и трупаха по чекмеджета пачки, сега пак ние ще ги изплащаме чрез инфлацията!
  • 11 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 1 Отговор
    Няма да върнат жена ти като шефка на НАП, колкото и да се напъваш!
  • 12 тг3х7

    7 0 Отговор
    Велев само се чуди откъде да откопчва пари. Той беше олигархът, който каза, че било вредно МРЗ да расте(перефразирам). Той е човекът, който заедно със ''синдикатите'' отне всички права на работещите и въведоха 300 часа извънреден труд. Никой няма да плаща 300 часа извънреден труд. Защо новата власт не премахне тези 300 часа? Доходите никога няма да се повишат, докато в Бг има ''синдикати'', сраснали с олигархията.
  • 13 русенец

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Едно време":

    Било е пропаганда. Виждал съм как действат нашите "синдикати", виждал съм и немските. Повярвай ми, те наистина защитават работниците и с това допринасят за развитието на икономиката. Там няма проблеми с работната ръка, а ако се появят някакви, то и заплатите се правят привлекателни. Тук профсъюзите внасят евтина работна ръка, но и дума не отварят да се вдигне минималната работна заплата, камо ли да се въведе минимална часова ставка , както е в нормалния свят.
  • 14 Стас

    6 1 Отговор
    Не мога да разбера едно:Защо в държави,в които няма промишлени предприятия ,заплатите са 10 пъти по-високи от тези в България. В Монако,Швейцария,Сан Марино и тям подобни няма промишленост.

    Коментиран от #16

  • 15 БОЛШЕВИК

    6 1 Отговор
    Българските "работодатели" са си чисти робовладелци, но кой им пзволява това? Защото нито сме социална държава, нито имама истиски синдикати, нито адекватни истиски леви партии.
  • 16 русенец

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Стас":

    Това къде го чете? Ако за Швейцария кажеш, че няма промишленост, то в такъв случай за България можеш да кажеш, че сме в 18-ти век.
  • 17 тг3х7

    4 2 Отговор
    Гледайте в Гърция какво правят синдикатите! Как поведоха работещите на масова стачка, за да защитят правата им. А в Бг синдикатите слугуват на олигарсите. Това не са синдикати. Това са врагове на народа. Даже сключиха договор с прокуратурата. Какво да очакваме от синдикати в сговор със силови структури? Ако работещ потърси помощ от синдикат, той ще го предаде на прокуратурата? Прокуратурата ще смаже човека.
  • 18 КРАДЦИ

    6 1 Отговор
    НЕ РАЗБИРАМ КАК И ЗАЩО ЗАПЛАТАТА МИ ЗАВИСИ ОТ ТОЯ ПАРАЗИТ И КРАДЕЦ КАКТО И ОТ ПРЕСТЪПНИКА БОЙКО ! КНСБ НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА ГУШИТЕ НА НЯКОЛКО МАФИОТА КАТО ВСЪЩНОСТ СА НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА !
  • 19 тг3х7

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Едно време":

    Това беше пропаганда. В капиталистическия свят винаги е имало борба между капитала и работниците. Така е и сега. Тази борба между труда и капитала е движещата сила за подобряване на условията на труд и повишаване на доходите. Антагонизъм го наричат. В Бг синдикатите подтискат борбата на трудещите си, карат ни да се подчиняваме и примиряваме, а някои даже ни съветват- разбери се с шефа, говорят за ''меки компетенции''. Никога по- слабият не може да се ''разбере'' с по- силния, винаги силният е отгоре. Това в Бг не е капитализъм. Това е феодализъм, наложен със съдействието на ''синдикатите''.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Драгомир

    0 0 Отговор
    Не разбирам защо?!?
  • 23 ОТХОДНОТО

    1 0 Отговор
    ПЛАМЕН Е НЕНУЖНИК А БОЙКО ДВЕ НУЛИ !
  • 24 МУТРИ

    0 0 Отговор
    ПЛАМЕН Е ИЗЛИШЕН А БОЙКО НЕНУЖЕН - И ДВАМАТА СА КРАДЦИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове