Last news in Fakti

28 Юни, 2021 19:25 3 653 25

Румен Петков отговори на Манолова за съда

  • румен петков-
  • мая манолова

Румен Петков коментира и съвместната работа на АБВ и коалиция „БСП за България“

Румен Петков отговори на Манолова за съда - 1
Снимка: АБВ

Мая Манолова се опитва да оказва груб натиск върху съда. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира намерението на Манолова да го даде под съд.

„В своята позиция г-жа Мая Манолова казва: „..Давам под съд Петков така, както Бойко Борисов и го осъдих. Същата ще бъде и съдбата в съдебна зала на Петков..“. Аз чета, че бивш депутат, бивш омбудсман и кандидат за депутат оказва натиск върху съда. Той произнася съдебната присъда. И ако битката е да сменим Борисов с Манолова, която да произнася осъдителни присъди и с Дончева, която да произнася оправдателни присъди, не знам дали си струва. Това е груб натиск върху съда. И искам някой да ме опровергае. Защото тук се казва на съда какво трябва да е съдебното решение. И това, което не се казва е: „…Нали знаете, че аз ще правя съдебната реформа. Вижте какво ще бъде съдебното решение, за да знаете каква ще бъде професионалната ви участ…“. И аз много се надявам съдийските неправителствени организации да реагират, защото ако си замълчат, нещата ще станат по-страшни, отколкото бяха. Когато човек си позволява по този начин да шантажира съда, тоя човек няма да се спре утре пред нищо. Нещата минават една граница“.

По повод коментара си пред медиите в Хасково, в който той посочва, че с рекет и мачкане на бизнеса Мая Манолова финансира кампанията си и заради който Манолова се закани да го съди, Петков подчерта, че на въпросното събитие присъстваха и ръководителите на двете най-големи превозвачески асоциации. Освен това налице е ярка некомпетентност от нейна страна.

„Тя обяснява, че насила превозвачите ги вкарваме, когато влизат в България, на паркинга. А паркингът е на изход. Запознати лекари твърдят, че който бърка входа с изхода го боли. А в случая твърдя, че има голяма болка. Аз питам от март месец тези стотици билбордове в страната кой с какво ги плаща? И още нещо, г-жа Манолова обяви, че в тъй наречения „гьол“ в касата са намерени 32 млн. лв. Когато през 2015 г. аз и мои сподвижници сме натискали да бъде закрит гьола, нямам спомен сегашните участници в атаката срещу гьола да са си отваряли устата. И гьолът беше закрит. Няколко месеца по-късно аз бях извикан в Българската агенция за безопасност на храните и ми беше предоставена цялата кореспонденция с представители на европейските институции. В тях много категорично се казваше, че такъв хигиенизиращ пункт трябва да има наложително, особено когато става дума за външна граница.

Тогава от БАБХ ме информираха, че ще се проведе публична процедура, която ще определи участника по причини липса на щат, липса на бюджет за извършване на тези дейности. Тогава всички си мълчаха. Тук в изявлението на г-жа Манолова се правят някакви намеци, че някой, в това число и аз, най-вероятно, ни мотивира да си мълчим. Защо някой ще мотивира мен или АБВ да си мълчим, като сме извънпарламентарна партия? Нещо откровено ме безпокои, не заради мен, аз с нетърпение очаквам съдебното дело“.

Румен Петков коментира и съвместната работа на АБВ и коалиция „БСП за България“.

„С коалиция „БСП за България“ говорим за политики, не за депутатски места и за субсидия. Надявам се, че ще има ръст в резултата на „БСП за България“. Да бъдат загърбени противоречия и проблеми, трупани в годините, защото изборите са изключително важни за стабилността.

Мисля, че сега повече от всякога трябва да се оцени възможната алтернатива, плюсовете и минусите на един или друг резултат. Да видим готовността за партньорство, да видим възможността за конструиране на управленска формация, която да даде стабилитет на едно бъдещо правителство. Веднага искам да кажа, че не бива да се изключва по силата на график, чисто времеви, да влезем в хипотезата служебното правителство да подготви и проведе и президентските избори“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    25 13 Отговор
    Шадраванчо, прикрепи ли се накрая към партията си "майка"?

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Севда

    35 20 Отговор
    г-н Петков трябва да смачкате тая 0трепка и нагла лисица!
  • 4 БСП най крадливата партия

    23 12 Отговор
    АМИ ТЯ САМО ЗАЩИТАВА КРАДЛИВИТЕ ОЛИГАРСИ И МУТРИ БЕ РУМБА, ТАКИВА СТЕ СИ ПРОДАЖНИ И ЛЪЖЦИ ВСИЧКИ КОМУНДЕТА.
  • 5 Последния Софиянец

    10 18 Отговор
    Румен и Мая бяха от малкото политици на протеста зимата.Ще трябва да говоря с тях.Имаме обща цел.

    Коментиран от #16, #18, #23

  • 6 ммм

    18 12 Отговор
    Пикльо се ядоса, че Мая Манолова го засенчи.
  • 7 бекапейците

    15 5 Отговор
    ще се самоизядат
  • 8 Протестърът.

    19 4 Отговор
    УЖ СТЕ ОТ ЕДИН ОТБОР А СЕ ЦАКАТЕ, НЕ МОЖЕ ДА РАЗДЕЛИТЕ ПАРИТЕ ПАК РАЗДЕЛЕНИЕ В ЛАГЕРА НА КРАДЦИТЕ.
  • 9 РУМБА ТРАЙ ЧЕ

    17 6 Отговор
    МАНОЛОВА ЩЕ ТИ ПРАТИ МУТРИТЕ ДА ТЕ ОПРАСКАТ. Я НА ГАЛЕВИ Я НА ВИС МОЖЕ И НА БОЖКОВ ХОРАТА.
  • 10 Фактолог

    12 6 Отговор
    Абевето беше патерица на ГЕРБ, явно любовната тръпка още не е преминала...
    Жалко за симпатизантите на БСП, за лявата идея ще гласуват, ще получат депутат с "лява" наклонност към Герб и БМБ.
  • 11 шадравана

    14 10 Отговор
    Защо скачаш на Мая бе леке пияно комунистическо
  • 12 бла бла бла

    12 6 Отговор
    Кажи защо искаш паркингите да са частни. Пууу, наду ми се главата да ти чета глупостите. Много си зле, когато си на две водки /минимум/, а наблизо няма шадраван.

    Коментиран от #19

  • 13 на първо място

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    да каже защо напусна майката-кърмилница, а после защо пак се приши. Най - неуспешният и провален вътрешен министър!
  • 14 Бай Тошо

    7 4 Отговор
    Румба, ако не успееш да еякулираш и се изчуркай в устичката на Маичка. Там засечка няма да имаш, а тя пак ще е доволна.
  • 15 100pera

    5 1 Отговор
    Не ми се коментира Манолова, но Петков, Първанов, Кадиев и останалите се прикрепиха към партията на статуквото БСП.
    За мен самият Петков е като огледален образ на другия водещ "опозиционер" адаша му Румен Овчаров.
    Всички опити да се правят на опозиция на създадения от самите тях и крепен от самите тях Модел Луканов са безсмислени.
    Все пак, дразнят ме опитите на цялата таязи група, заедно с Нинова да се описват като коалиция. Защото, независимо от това, как се водят официално в книжата на ЦИК, нито една от тези партии не е подписала коалиционно споразумение с БСП. Всички са подписали споразумение за съвместно участие в изборите. Това автоматично означава, че всеки от тази група партии (ако щете ОПГ) влязъл в НС подкрепя само и единствено програмата и политиката на БСП, т.е. на Нинова и Ко.
    От тази гл.т. всеки от тях, който плюе по Манолова, реално я подпомага, защото я регитимира като противопоставяща се на БСП и статуквото.
  • 16 И д и о т

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    ами говори кой те пита
  • 17 Киро Язовиро

    9 0 Отговор
    Румене, остави шадраваните, ами ела да пълним заедно язовирите.
  • 18 Другия с коня

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    теб нали вече те Употребиха да лежиш цяло лято на Орлов и да меташ домати и яйца - къде се буташ между шамарите пак бе Цървул???Най много да отнесеш едно Дело от Мая Божкова и да й платиш новото костюмче Армани....

    Коментиран от #21

  • 19 100pera

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "бла бла бла":

    Приказките му ме накараха да проверя някои неща около този паркинг и да и-згледам видеозапис на това, което Манолова е говорила в Хасково.
    Очевидно, частният паркинг, който полицията прави задължителен за всеки ТИР е свързан през фирмите на трети лица с АБВ. Ще спомена само една фирма, която изплува на определен етап от веригата. Който знае какво е тя и на кого е ще се сети какво казвам - ГБС.
    А в Хасково Манолова изобщо не говори за одържавяване на паркинга. Просто казва, че държавата трябва да извлича дивиденти като направи алтернативни на паркинги на частния. А за одържавяване говори само за "златния гьол". И е права - защо държавата се е отказала от това доходонсно място - байсейн с дезинфекционна течност през който се преминава задължително? В чий интерес го е направил? #КОЙ се е облажил от този отказ на държавата да получава големи доходи? Бизнес?! Ми що пък направо не дадат на консорциум митниците и граничния контрол на ГКПП - бизнесът със сигурност ще прояви голям интерес. Мноооого голям!

    Коментиран от #22

  • 20 Killer

    2 2 Отговор
    Р. П, бивша, а може би настояща патерица на Б. Б, прокорали чрез недомислието Калфа, антисоциални мерки в Б. Б 1-повишаване на пенсионна възраст до степен да се работи до преклонна възраст и отваряте на поредна кражба на пенсионния фонд.
  • 21 той на

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Другия с коня":

    Орлов мост не беше. Активира се като свършиха протестите и хукна като улав с една шепа хора, предвождана от оня с проскубаната брада и Инджова пиянката.
  • 22 браво

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "100pera":

    на тебе. Така си и мислех - печалба чрез трети лица. И този се представя за "новото" лице на Нинова.
  • 23 Последният Селяндур

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Даа,извикай ги и им обясни нещата.🤣🤣🤣🤣
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    АБРЕ ММИО ............................СКРИЙСЕ МА ................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове