2 Юли, 2021 06:36 4 523 33

Прокуратурата иска данни за срещата, свързана с гласуване на македонци

  • прокуратура-
  • мвр-
  • кюстендил-
  • христо терзийски-
  • бойко рашков-
  • гласуване-
  • избори-
  • македонци

Вчера Бойко Рашков и предшественикът му в МВР влязоха в задочен спор за подготвяно гласуване на 15 хиляди македонци с двойно гражданство на предстоящите избори

Прокуратурата иска данни за срещата, свързана с гласуване на македонци - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с множество запитвания от медиите ви информираме, че днес, 01.07.2021 г., Районна прокуратура - Кюстендил образува преписка по докладна записка на полицейски служител от ОДМВР – Кюстендил „относно получена информация за подготовка за евентуално купуване на гласове“. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, цитирани от Епицентър.бг.

В докладната записка, в обем от 1 (една) страница, се излагат твърдения, че на 29.06.2021 г. в хотелски комплекс в гр. Кюстендил – „две лица с двойно гражданство /на РСМакедония и РБългария/, неустановени към момента, са провели среща с трето лице, жител на гр. Кюстендил, неустановено към момента, като предмет на разговорите е бил предстоящите парламентарни избори“.

Докладната записка е изпратена с резолюция „за РП-Кюстендил“, без да е извършена проверка.

Поради липса на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление против политическите права на гражданите, прокурор при РП-Кюстендил е възложил проверка на органите на МВР, като е дал пълни, конкретни и подробни указания за събиране на достатъчно данни, с които да бъде изяснена фактическата обстановка.

Съгласно Указания относно организацията на работа и осъществяването на контрол за законосъобразност от ПРБ при провеждането на избори, проверката от органите на МВР следва да се осъществи в срок не по-дълъг от 48 часа. Материалите по преписката следва да бъдат докладвани лично на наблюдаващия прокурор, който едва след това ще може да прецени има ли достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер.

До момента в РП-Кюстендил и ОП-Кюстендил не са постъпвали други сигнали, отнасящи се до предстоящите избори за Народно събрание на 11.07.2021 г.

Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви на пресконференция, посветена на борбата с купуването на гласове:

"В Кюстендил има интересен случай, където един бивш министър на вътрешните работи е правил тези дни събиране с един бивш областен управител, излязъл в болнични. Болен е за работа, но не е болен за такава сбирка, където са обсъждали въпроса как да привлекат 15 000 македонци с българско гражданство, които да гласуват в нашата страна. Повтарям - бивш министър на вътрешните работи."

А бившият МВР шеф Христо Терзийски, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендил, отвърна: "Ако има данни за престъпление - да действа с цялата строгост на Закона. В противен случай трябва да понесе отговорност за думите и действията си - нищо, че никой не е гласувал за него - постът изисква министърът да притежава някакво достойнство".


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опаа..

    53 12 Отговор
    Пак фанаха цезар Тиквиний Стари в крачка..

    Коментиран от #27

  • 2 Тлъстият

    37 8 Отговор
    агент да обеснява !
  • 3 Bai Nudals

    42 10 Отговор
    Прокуратурата иска данни за да може,след това официално да приключи случая.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Касета

    39 10 Отговор
    Гешев пак спи зимен сън

    Коментиран от #28

  • 6 Пламен

    16 38 Отговор
    Имотния милионер е и слънчасали и изкукал
  • 7 гошо

    16 40 Отговор
    Дъртият комунист лъже,както винаги.
  • 8 Очевидно

    43 7 Отговор
    Има разминаване между казаното от Бойко Рашков и изявлението на прокуратурата. Изявлението на последната, изглежда като да е писано така, че да омаловажи случая и накрая да го приключи бързо и ефективно без последствия за покровителите на Каскета - БМБ и АДД.

    Коментиран от #21

  • 9 нак дело

    40 8 Отговор
    Бившият министър Мъстийски ще бъде съден, като преди това му бъде свален депутатския имунитет, ако стане депутат. Той затова напира да стане депутат, защото знае какво го очаква.
  • 10 Чочо

    12 23 Отговор
    Тоя кви ги плещи,всичко поскъпва,кви македонци
  • 11 Кирил

    18 13 Отговор
    Алкохола на никого не прощава.
  • 12 Хихи

    11 37 Отговор
    Пореден шантажират на имотния КРАЛ!!!!!!!!!!!!!. ЗАЩО НЕ КАЖЕ КАК ЗАПЛАШВА ХОРАТА ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА В ГРАДОВЕТЕ!!!!!!!! ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ЧАЛГАШУТА.
  • 13 Фен

    10 33 Отговор
    Поредният брътвеж на тоя червен толуп! Само приказки и предположения! И нищо налице!
  • 14 милиционер

    29 9 Отговор
    МАЧКАЙ ГИ, РАШКОВ ! КИЛ ДЗЕМ ОЛ !
  • 15 ЙНТ

    31 7 Отговор
    Прокуратурата искала данни... Ми тя прокуратурата не работи, а ослужба ГЕРБ и ББ. Като имаше данни и видео какво направи за Мата Хари , пачките с еврата и кюлчетата със златото?Същи нищо не направи и за Барселота. Искат данни за да покрият некой.
  • 16 Последния Софиянец

    19 7 Отговор
    Давай Рашков, мачкай гербавите македонци. Горан Заев е слуга на Тиквата и ще впрегне всички
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Петров

    17 8 Отговор
    Данните трябва да ги събере Прокуратурата, а не Рашков.
    Само че Гешев е назначен от Мафията ГЕРБ-ДПС да пази гърба й.

    Коментиран от #20

  • 19 Жигули

    9 10 Отговор
    Глупост след глупост ,но какво да очакваш от глупак‼
  • 20 Ванчев

    11 16 Отговор

    До коментар #18 от "Петров":

    Първо ДПС са винаги с БСП, както и сега се гласят , второ фърчилото Радев е адвоката на мафиотските босове от Дубай , Белград и тн.

    Коментиран от #24

  • 21 Хи хи

    13 15 Отговор

    До коментар #8 от "Очевидно":

    Очевидно Рашков лъже и не му е за първи път. Без доказателства ,а само с един чул как на един друг му разказали ,че видиш ли Баце щял да яде някого, няма да стане .Какво стана със списъка на ония 32 -ма подслушвани , дето станаха 78 и вече не им се знае броя.
  • 22 777 7

    7 12 Отговор
    Оставка плямпало
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И второ

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ванчев":

    Също и ГЕРБ винаги са с ДПС! Пеевски, на Доган му дадоха студения резерв на ТЕЦ Варна и пристанището към него... Повече, не ти трябва.
  • 25 Питам и отговор не искам

    4 6 Отговор
    Прокуратурата знае ли чл.10 от конституцията където никъде не пише за използване на машини или електронно изчислителна техника
    Чл. 10. Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.
  • 26 Тредстоун

    5 10 Отговор
    Поредната откровена лъжа на червената маймуна чашков. в една Няколко неустановени за момента лица евентуално се подготвят за покупка на 15000 гласа от македония. Крайно време е тази калинка на зеления чорап да бъде съдена за лъжите си. Вътрешен министър , пъпеш , нито един факт , нито едно име , нито едно доказателство само кафява субстанция излиза от мусурата му . Че да попитаме какв стана с оборването на документите за мастит владелец на 5 апартамента , 2 къщи , резиденция имоти за 2 500 000 , 00лв.
  • 27 TтТ

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Опаа..":

    Тоя подъл комънист освен соц пъртенки да пуска в пространството и да трови нервите на хората, друго амана годум, можели да прави?
  • 28 ТтТ

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Касета":

    Точно това се опитват да внушат тези комунисти! Тези гадове са царе на маниполациите!!!!
  • 29 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    По-глупаво нещо от това, "чужденци" да гласуват за български Парламент, за български депутати и властници - НЯМА !!
    Като оставим настрана нарушението на Конституцията / чл.26.ал 1 накрая гласи :........и ЗАДЪЛЖЕНИЯ , на което нашите чорбаджии подминават с мълчанието на престъпници/ нека някой да "удари калема" и пресметне, колко грешни пари , отново от джоба на обикновения българин, се пилеят там ! "Целта / да останат отново те на власт/ оправдава средствата"
    Излишни разходи на грешни пари, излишно губене на време по спорове и дебати - няма край !!Че колко секции, че къде по света - във Ванкувър или в Измир - че колко машини, че дали да е с машини или със мишци- пилеене на време ! А и то било пари ..!?
    Коя друга сиромашка държава си позволява да прави такива разходи ???
    И тези смешни подвиквания , като на селски сбор, че продаването и купуването на гласове било " престъпление" !? За кого ? За " дребните риби" . Защо категорично не се реши- която партия си позволи този "алъш-вериш" и се докаже безапелационно - ДА СЕ ИЗКЛЮЧВА ОТ ПАРТИЙНИЯ ЖИВОТ НА СТРАНАТА , а глобите / нека бъдат безбожно големи/ да ги плащат лидерите на тази партия !! Ще ли има такова арогантно поведение на всичките "търговци"?? Едни други ще се дебнат и такова чудо и подигравка с хората няма да има .....!!
  • 30 JEFF

    7 3 Отговор
    Електората на ДПС също е с двойно гражданство, но никога прокуратурата не се е интересувала от това . Защо ?
  • 31 ФАКТ

    5 2 Отговор
    Г-Н РАШКОВ, ТРЪГНЕТЕ ОТ ТОВА:
    СЛУЧАЙНО ЛИ БОРИСОВ СЕ ОБЪРНА СРЕЩУ ДОГОВОРА, КОЙТО НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИЗГОТВИ И ТОЙ САМИЯ ГО ПОДПИСА. СЛУЧАЙНОСТИ НЯМА, Г-Н РАШКОВ!
    БОРИСОВ Е НАРЕДИЛ ТЕРЗИЙСКИ ДА ПОДСИГУРИ 17-18 000 ГЛАСА ОТ МАКЕДОНЦИТЕ И ЗАТОВА СЕ ОБЪРНА НА 180 ГРАДУСА В МОМЕНТА КОГАТО ВСИЧКИ ПАРТИИ УЧАСТВАЛИ В 44 НС КАЗАХА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ДЕКЛАРАЦИЯТА, КОЯТО СА Я ПРИЕЛИ В 44 НС СПРЯМО РСМ. С ИЗКАЗВАНЕТО СИ БОРИСОВ НАПРАВИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ОСИГУРИ МАКЕДОНСКИТЕ ГЛАСОВЕ ЧРЕЗ ТЕРЗИЙСКИ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ, НА 11.07.2021 Г. ЗА СВОЯ ИЗГОДА - ЗА ГЕРБ. И БОРИСОВ И ТЕРЗИЙСКИ Г-Н МИНИСТЪР СА ЗА АРЕСТУВАНЕ И СЪД.

    Коментиран от #32

  • 32 РАШКО БОЙКОВ

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "ФАКТ":

    Ок ,РАЗБРАХ ТЕ , ЩЕ ЗАДЕЙСТВАМ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ!!!🇧🇬♥️🇧🇬!.
  • 33 Омир

    0 1 Отговор
    Комунисти, сър...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове